Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Η θρησκεία των εκτρώσεων, η μαλθουσιανή λατρεία – Roberto Pecchioli

Ο Carl Schmitt δίδαξε ότι οι πολιτικές κατηγορίες είναι εκκοσμικευμένες θεολογικές έννοιες. Η διαίσθηση του Γερμανού νομικού και στοχαστή καθιστά ανεξήγητη την υποχώρηση (αποστασία;) των εκκλησιών από τα δόγματα, τις αξίες και τις ηθικές θέσεις που ανέκαθεν διακήρυτταν. Αυτό είναι εμφανές σε σχέση με τις λεγόμενες «μη διαπραγματεύσιμες αρχές», ιδίως στο ύπουλο έδαφος της σεξουαλικότητας, στο οποίο διαδραματίζονται καθοριστικές ανθρωπολογικές προκλήσεις.

Η διαθεσιμότητα της ανθρώπινης ζωής, αποτέλεσμα της σύγχρονης αντικατάστασης του καλού με τη χρησιμότητα μέσω της θεωρίας των δικαιωμάτων και των επιθυμιών, έχει γίνει το κέντρο του κυρίαρχου οράματος στην εξουθενωμένη Δύση. Η άμβλωση γίνεται αντιληπτή ως ένα παγκόσμιο δικαίωμα, η ευγονική μεταμφιεσμένη σε τεχνοεπιστημονική πρόοδο, ο θάνατος που προκαλείται από το κράτος ονομάζεται ευθανασία καθώς συνδέεται με ασθένεια, γήρας, ψυχική και κοινωνική δυσφορία. Όλα τα στοιχεία ενός εξαντλημένου πολιτισμού, εχθρού της ζωής. Η άμβλωση έχει μετατραπεί σε μια πραγματικά κοσμική θρησκεία, την οποία το φεμινιστικό ευαγγέλιο έχει μεταδώσει στην κυρίαρχη κουλτούρα, ελευθεριακή και ελευθεριάζουσα στα ήθη και έθιμα, φιλελεύθερη στα οικονομικά, ηθικά αδιάφορη.

Ο ΟΗΕ
, μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας - μια ισχυρή και σε μεγάλο βαθμό ιδιωτικοποιημένη πλανητική δύναμη - όχι μόνο επινόησε, σε αρμονία με τον πολιτικό προοδευτισμό, τον όρο αναπαραγωγική υγεία, ζωοτεχνικής προέλευσης, που αντικαθιστά διφορούμενα τη λέξη έκτρωση, αλλά κατανέμει και ποσοστά κάθε έτος υψηλότερο από τον προϋπολογισμό για τις πολιτικές γενικής πρόσβασης στην άμβλωση, που κρύβεται από τη φόρμουλα της προστασίας της υγείας των γυναικών. Η αναφορά στο θέμα των αμβλώσεων για την έκφραση αντίθετης θέσης ή αμφισβήτησης της νομοθεσίας σχετικά με το θέμα προκαλεί ατελείωτη φασαρία, υστερικές κατηγορίες, εκθέτοντας τους απερίσκεπτους που προτείνουν θέσεις που δεν συνάδουν, με συκοφαντικές κατηγορίες, απειλές, κοινωνικές παρεμβάσεις, απώλεια σταδιοδρομίας, ποινικές συνέπειες.


Ό,τι κι αν σκεφτεί κανείς για το θέμα, η απουσία συζήτησης για τη στάση απέναντι στην εκκολαπτόμενη ζωή είναι συγκλονιστική. Η εξήγηση είναι η αρχική: η άμβλωση, κατανοητή ως πρακτική ρουτίνας που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, την οποία η δημόσια εξουσία πρέπει να επιτρέψει σε κάθε περίπτωση θέτοντάς την σε βάρος του δημόσιου προϋπολογισμού, έχει μετατραπεί σε θρησκεία, ένα καθόλου τό οποίο από πολιτική επιλογή και αξία γίνεται θεολογία, με αδιαμφισβήτητη δογματική υπεράσπιση από μια διαχρονικά δραστήρια ιερατική κάστα, στην οποία επιτρέπεται να προφέρει αναθέματα και να υπαγορεύει αφορισμούς. Τέλεια ανατροπή του μακρινού παρελθόντος.

Οι αρχές της υλιστικής και χρηστικής συντομογραφίας είναι απλές και αδιαμφισβήτητες. Πρώτον: η γυναίκα είναι το μόνο υποκείμενο που δικαιούται το δικαίωμα της ζωής ή του θανάτου πάνω από το κομμάτι των κυττάρων που αναπτύσσονται στα έντερά της. Κανείς άλλος, ούτε ο πατέρας -αν μπορεί ακόμα να λέγεται έτσι- ούτε η οικογένεια ή η κοινωνία μπορεί να φέρει αντίρρηση, να παρέμβει στην επιλογή, να την αντιταχθεί. Δεύτερον: αυτά τα κύτταρα είναι ένα είδος έκκρισης, η οποία, εκτός από δικαίωμα, είναι μια κυρίαρχη δύναμη του γυναικείου δείγματος του ανθρώπινου είδους, στο οποίο έννοιες όπως το μητρικό ένστικτο 
και της πατρικής αγάπης είναι ξένες (ένα κοινωνικό κατασκεύασμα όπως η κατάσταση της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο της παρηκμασμένης Δύσης) . Τρίτον, η κοινωνία ως σύνολο δεν έχει κανένα έννομο συμφέρον να αναπαραχθεί μέσω της γέννησης νέων μελών, αλλά μόνο το καθήκον αναγνώρισης του καθολικού δικαιώματος της οικειοθελούς διακοπής της εγκυμοσύνης, προετοιμάζοντας το σχετικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με έξοδα όλων.

Οι προσπάθειες να κάνουν τον αιτούντα την άμβλωση να ακούσει τον χτύπο της μικρής καρδιάς σε σχηματισμό, δηλαδή να επιβεβαιώσει το καθεστώς του υποτιθέμενου «σβόλου των κυττάρων» ως μελλοντικού ανθρώπινου πλάσματος, αντιτίθενται με αυξανόμενη οργή από τους πιστούς της θρησκείας των αμβλώσεων. Προφανώς: από τη μια πλευρά διαλύουν την ευτελισμό της πράξης, λίγο πιο επεμβατική από την αφαίρεση μιας κύστης ή κάλου, μέρη του σώματος χωρίς δική τους ζωή. Από την άλλη, τοποθετούν τη μητέρα -που έχει ήδη αφεθεί μόνη της πριν από μια κρίσιμη απόφαση, με το άλλοθι των δικαιωμάτων και την άυλη υποκειμενική απόφαση- απέναντι στα στοιχεία ότι τα κύτταρα που υπάρχουν στο σώμα της είναι η αρχή μιας ζωής. Όπου έχει δοθεί αυτή η επιλογή, οι μη θεραπευτικές αμβλώσεις έχουν μειωθεί.

το πουλάει

Ακριβώς αυτό που δεν θέλει η θεολογία υπέρ των αμβλώσεων και, συγκεκριμένα, η μαλθουσιανή λατρεία. Μια κοινωνία εχθρική προς τη ζωή δεν μπορεί παρά να ευνοήσει οποιαδήποτε παρέμβαση που πηγαίνει προς την επιθυμητή κατεύθυνση: η ολιγαρχία θέλει δραστική μείωση του πληθυσμού. Ήταν η ιδέα του κλασικού οικονομολόγου - και Αγγλικανού πάστορα - Robert Malthus στην αυγή της βιομηχανικής επανάστασης. Ο αφελής φιλελεύθερος εφημέριος κινήθηκε από συμπόνια απέναντι στην ανεξέλεγκτη φτώχεια των μεγάλων οικογενειών της εργατικής τάξης. Οι απόγονοί του δεν χρειάζονται πλέον μεγάλους πληθυσμούς και προσανατολίζουν την κοινωνία αναλόγως, γίνονται οι πληρωτές αξιωματικοί κάθε πολιτισμού που αρνείται τη ζωή, μεταμφιεσμένοι με διάφορους τρόπους.

Αφού «θέλεις ό,τι θέλεις εκεί όπου μπορείς ό,τι θέλεις», κάθε εξαίρεση καταργείται, κάθε παρέμβαση στη ζωή γίνεται δικαίωμα, πριν τη γέννηση, αμέσως μετά (βρεφοκτονία που ονομάζεται μεταγεννητική άμβλωση), η έλλειψη ή η δυσκολία πρόσβασης σε θεραπείες καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής, η φρικτή «μετάβαση φύλου» ακόμη και προεφηβική -αυτή που χρηματοδοτείται άφθονα- τέλος ο «υποβοηθούμενος» θάνατος στην τελική φάση, με μεγάλες οικονομίες για τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τις ασφαλιστικές εταιρείες υγείας. Το μαλθουσιανό κακό (το καλό των φωτισμένων) είναι εναντίον του ανθρώπου και εχθρός της ζωής. Στο απόγειο της πανδημίας, στη Σουηδία, η κυβέρνηση κάλεσε τους ηλικιωμένους να μην επιβαρύνουν την υγειονομική υπηρεσία, στέλνοντάς τους ένα κιτ για να ξεφύγουν χωρίς να ενοχλήσουν κανέναν, εξασφαλίζοντας την πληρωμή της κηδείας. Ένας νέος, αηδιαστικός τρόπος να πεθαίνεις για τη χώρα σου.

Ευτυχώς, δεν πάνε όλα προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η συζήτηση εξακολουθεί να είναι καυτή και ότι στις ΗΠΑ μια αμφιλεγόμενη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου νίκησε τη δογματική των αμβλώσεων, κάτι που δεν σημαίνει ότι απαγόρευσε τη διακοπή της εγκυμοσύνης. Απλώς απέκλεισε ότι είναι καθολικό δικαίωμα, αφήνοντας τις νομοθετικές αποφάσεις για το θέμα στα επιμέρους ομόσπονδα κράτη. Και εμείς - που δεν κρύβουμε την αντίθεσή μας στις αρχές της άμβλωσης - είμαστε πεπεισμένοι ότι το ζήτημα είναι πολύ λεπτό για να επιλυθεί με όρους καθολικού δικαιώματος ή εξίσου γενικευμένης άρνησης. Δεν μας αρέσουν οι αντίθετοι εξτρεμισμοί στη ζωή. Σ'αυτό που αντιτιθέμεθα σθεναρά είναι η θρησκεία υπέρ των αμβλώσεων, η δογματική που αναστέλλει τη συζήτηση και εγκαθιδρύει έναν ανεστραμμένο κληρικαλισμό.

Το κύμα υπέρ των αμβλώσεων ξεκίνησε στις ΗΠΑ. Φαίνεται ότι κάποια αντισώματα αναπτύσσονται εκεί, των οποίων η ποινή του 2022 είναι συνέπεια αλλά και σύμπτωμα. Ο ερευνητής και δάσκαλος Chad Pecknold μιλά για αυτό, σύμφωνα με τον οποίο η άμβλωση λειτουργεί σαν μυστήριο. Η νίκη που αποκτήθηκε με την ποινή, για όσους προσπαθούν να υπερασπιστούν το αγέννητο παιδί - όπως και οι ρόλοι της μητέρας και του πατέρα - είναι μόνο μερική. «Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ διαπιστώνει ότι η άμβλωση δεν είναι δικαίωμα, αλλά αποφεύγει το αποφασιστικό σημείο, δηλαδή την προστασία της ζωής από το νόμο
». Ο στόχος ενός νέου ανθρωπισμού ανοιχτού στη ζωή είναι να επιτύχει μια επίσημη δήλωση που προστατεύει κάθε άνθρωπο σε όλες τις φάσεις της ύπαρξης, ξεκινώντας από την κύηση. Το πολιτικό και πολιτιστικό κλίμα δεν είναι ευνοϊκό, αλλά κάτι κινείται, ακόμη και μέσα στην αμερικανική φεμινιστική συζήτηση.

Από την απόφαση, ο αριθμός των αμβλώσεων έχει μειωθεί, γεγονός που θα πρέπει να κάνει όποιον αγαπά τη ζωή να χαμογελά, ανεξάρτητα από τις θεμιτές διαφωνίες επί της ουσίας. Μόνο στο Τέξας, δέκα χιλιάδες ζωές έχουν χαθεί από την οικειοθελή διακοπή της εγκυμοσύνης. Το πρόβλημα είναι ότι η άμβλωση - όπως και ένα άυλο τοτέμ - είναι επίσης μια ακμάζουσα βιομηχανία.

Για τη φιλελεύθερη ηθική είναι ένα είδος μυστηρίου που βασίζεται στον υποκειμενισμό. Ο φιλελεύθερος συνταγματισμός εστιάζει στην κυριαρχία του «εγώ», με έντονες θρησκευτικές και πολιτικές προεκτάσεις. Επιβεβαιώνει τη δύναμη να αποφασίζεις για τα πάντα, ακόμα και για κάτι που δεν θα έπρεπε να είναι διαθέσιμο, ή τουλάχιστον το αντικείμενο προστασίας, τη ζωή που μεγαλώνει στο σώμα και τη ζωή καθώς εκτυλίσσεται. Είναι μια διαφορά σε πολιτική, υπαρξιακή, σχεδόν μυστηριακή οπτική.

Ο Pecknold παρατηρεί: Ακόμα κι αν είστε γυναίκα που δεν έκανε ποτέ έκτρωση ή άντρας, αν είστε φιλελεύθεροι και προοδευτικοί, πρέπει να υπερασπιστείτε την ιδέα ότι οι άλλοι μπορούν να το κάνουν. [Είναι μια πεποίθηση] θρησκευτικής φύσης και πρέπει να υπερασπιστεί με κάθε κόστος. Υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν παιδιά και καμαρώνουν για τις εκτρώσεις τους ως κάτι καλό. Οι παλιοί φιλελεύθεροι μιλούσαν για την άμβλωση ως αναγκαίο κακό, αλλά οι σημερινοί, οι «θρήσκοι» φιλελεύθεροι, τη βλέπουν ως μυστήριο που πρέπει να υπερασπιστεί. Για αυτούς δεν είναι απλώς μια πολιτική μάχη, αλλά μια θεολογική με την έννοια που υποδεικνύει ο Schmitt. Για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατή μια ορθολογική συζήτηση. Ο αντίπαλος είναι εχθρός γιατί είναι αιρετικός, άπιστος. «Είναι βαθιά ενωμένοι στην πίστη τους στην άμβλωση. Τή λατρεύουν και το φωνάζουν δυνατά.
Είναι μια νέα θρησκεία πολιτών που δεν έχει πολλούς υποστηρικτές, αλλά οι οπαδοί της είναι εξαιρετικά ισχυροί»
. Οι πιστοί τών εκτρώσεων για τα συμφέροντα που αναφέραμε είναι αυτοί που ελέγχουν τα ΜΜΕ και τα πολύ ισχυρά ιδρύματα δισεκατομμυριούχων. Ο Pecknold εναποθέτει τις μακροπρόθεσμες ελπίδες του στο γεγονός ότι η πλειονότητα των Αμερικανών αναγνωρίζεται ως χριστιανός και έχει πολύ υψηλότερο ποσοστό γεννήσεων από τους άθεους, που έχουν πολύ λιγότερα παιδιά. Ωστόσο, μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η υπεράσπιση της ζωής θεωρείται προνόμιο των χριστιανών. Γιατί άραγε; Ο ανθρωπισμός έχει πολλές πτυχές και κανένας άνθρωπος καλής θέλησης δεν είναι ξένος στο θέμα της ζωής. Αυτό, τελικά, ήταν το μεγαλείο του πολιτισμού μας στην παρακμή του. Οι πυλώνες του ήταν η ελληνική φιλοσοφία, το ρωμαϊκό δίκαιο, το κράτος δικαίου, η τάξη και η χριστιανική θρησκεία.

Ο ψευδής Γνωστικός, άθεος, ξύπνησε τη μειονοτική θρησκεία(το αφυπνισμένο τέρας) ο φρενήρης εκτρωτισμός που γίνεται εντολή, είναι δραματικά σύμβολα μιας θανάσιμης σύγκρουσης στην οποία μια πολύ ισχυρή αντιανθρώπινη μειονότητα αμφισβητεί το σύνολο των κανόνων ενός αρχαίου πολιτισμού που έχει υποστηρίξει αιώνες και χιλιετίες. Στα πλαίσια της προπαγάνδας και των πρακτικών εκτρώσεων, ο γίγαντας είναι η American Planet Parenthood, που δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο, πολύ πλούσια γιατί χρηματοδοτείται από ιδιωτικά ιδρύματα και δημόσιους φορείς (!!!). Αυτή η πολυεθνική άμβλωσης, που εμπλέκεται σε πολλά σκάνδαλα, φαίνεται να απολαμβάνει ευρεία ασυλία, συνδέεται με τον κόσμο του Σόρος, του Μπιλ Γκέιτς, του Νταβός, της χούφτας τυράννων που διαχειρίζονται τις ζωές μας (και τους θανάτους μας). Τυπική δημοκρατία και πραγματική πλουτοκρατία. Αυτός είναι ο λόγος που επιτίθενται τόσο έντονα σε έθνη όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία,

Πρέπει να πάρουμε ισχυρές αποφάσεις για το πώς θέλουμε να ζήσουμε στο μέλλον, πολιτικές επιλογές στο γενικό μοντέλο της κοινότητας, για το πώς σκοπεύουμε να είμαστε και να παραμείνουμε άνθρωποι, πλάσματα. Δεν υπάρχει λογικό άτομο που να μπορεί να κοιτάξει τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ – υπερπληρωμένους, κυνικούς influencers– που ευχαρίστως κάνουν τα παιδιά τους τρανσέξουαλ και μπορούν να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο. Είναι λάθος, παράλογο, μια ψεύτικη (μη) πολιτισμένη θρησκεία. Δεν μπορεί κανείς να είναι ουδέτερος σε σχέση με το διαδεδομένο κακό με το φόρεμα της προόδου, του πολιτισμού, του φωτός που διαπερνά το σκοτάδι. Η μάσκα του φιλελεύθερου μύθου της αξιολογικής ουδετερότητας έχει πέσει. Αυτό που διαδίδουν είναι μια ανεστραμμένη θρησκεία. Δεν πρέπει να πιστεύεις ούτε λέξη αυτής της αφήγησης. Για τη ζωή, για την ανθρωπότητα, για να ανακτήσει τη χαμένη ευπρέπεια, να βρει το κουράγιο να αντιδράσει στο κακό. Ζούμε μια επανάσταση: πρέπει να κάνουμε το αντίθετο από την επανάσταση.

Pecchioli: L'aborto come religione (www-maurizioblondet-it.translate.goog)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www-marcelloveneziani-com.translate.goog/articoli/prove-tecniche-di-eurafrica/?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp