Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Η υπέροχη και αντικειμενική διαφορά

από τον Mario Adinolfi

Η υπέροχη και αντικειμενική διαφορά

Πηγή: Mario Adinolfi

Σήμερα η Imane Khelif θα κερδίσει το χρυσό Ολυμπιακό της μετάλλιο, το Παρίσι 2024 θα μπορεί να επιδείξει το ιδεολογικό του τρόπαιο: άνδρας ή γυναίκα δεν έχει διαφορά, αν γράψεις στα έγγραφα ότι είσαι γυναίκα γίνεσαι γυναίκα, ακόμα κι αν έχεις χρωμόσωμα XY, υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης και αρνείσαι κάθε ιατρική εξέταση ή περαιτέρω ανάλυση. Επιπλέον, επειδή όσοι την είδαν να αγωνίζεται ήδη στην προπόνηση, αρνήθηκαν να αφήσουν τα γάντια της να διασταυρωθούν με άλλες γυναίκες, από την Carini μας μέχρι ολόκληρη την ισπανική εθνική ομάδα, όπως δήλωσε δημόσια ο προπονητής Rafa Lozano, το τελευταίο χρυσό μετάλλιο της ισπανικής πυγμαχίας.
Και σήμερα σε μια συνέντευξη στη Repubblica (επαναλαμβάνω, Repubblica) ο Franco Falcinelli, πρώτος προπονητής της εθνικής ομάδας και μετά πρόεδρος της ομοσπονδίας που βοήθησε την Ιταλία να κερδίσει δεκατέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια, δηλώνει: «Η Angela Carini δεν έχει θέση στο ρινγκ με έναν άντρα». Ο Falcinelli δηλώνει ότι οι δοκιμές που διεξήγαγε η IBA που οδήγησαν στον αποκλεισμό της Imane Khelif ήδη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 «διεξήχθησαν από υψηλά καταρτισμένο προσωπικό». Προσέξτε καλά, σε όλη αυτή την ιστορία κανείς δεν είπε ποτέ ότι οι αναλύσεις Iba είναι ψευδείς. Η ΔΟΕ τους απέρριψε επειδή ήταν «παράνομοι» και ενάντια σε απροσδιόριστα «ανθρώπινα δικαιώματα». Τώρα, η υπόθεση Khelif καρποφορεί με το μετάλλιο που περιμένει η Αλγερία. Θα μπορούσε να είναι αμελητέα υπόθεση για τους φανατικούς, αλλά δεν είναι, είναι ένα κρίσιμο ερώτημα για τρεις λόγους:
1. Επειδή ισχυρίζεται ότι καθιερώνει την αρχή ότι το φύλο ενός ατόμου καθορίζεται από αυτά που πιστοποιούν τα έγγραφα ταυτότητάς του, σε μια ιστορική φάση κατά την οποία προτείνουν νόμους που θέλουν να θεσπίσουν την αρχή σύμφωνα με την οποία ο καθένας μπορεί να δηλώσει αυτό που νιώθει ότι είναι ανεξάρτητα από το βιολογικό φύλο.
2. Επειδή πραγματοποιήθηκε μια δυναμική εκστρατεία για να επισημανθεί όποιος εξέφραζε αμφιβολίες σχετικά με το θέμα, καλώντας τους να συγκρίνουν τις επιστημονικές αναλύσεις του Iba που κανείς δεν δήλωσε ποτέ ψευδείς και οι οποίες καθόρισαν την αρρενωπότητα του Khelif με τις αυτοπιστοποιήσεις που ήταν αρκετές για να καθορίσει η ΔΟΕ τη θηλυκότητά του, εμποδίζοντας να ειπωθεί στο δημόσιο διάλογο ότι "είναι άντρας". Επομένως, διαπιστώθηκε μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια, η οποία όμως είναι αντίθετη από την επιστημονική αλήθεια των αναλύσεων, για έναν καθαρά ιδεολογικό λόγο, κοροϊδεύοντας, εξευτελίζοντας και τιμωρώντας ακόμη και τις γυναίκες που ξυλοκοπήθηκαν άδικα στο ρινγκ και που έδειχναν σημάδια εξέγερσης κατά της αδικίας που είχαν υποστεί.
3. Επειδή ο στόχος της όλης επιχείρησης είναι να αποτρέψει οριστικά μια απάντηση στο απλό ερώτημα στο ντοκιμαντέρ του Matt Walsh: τι είναι μια γυναίκα; Ακόμα και τα πιο ακραίες φράξιες του LGBT κόσμου, σκέφτομαι τη Luxuria και τον Zan στην Ιταλία, έχουν παραδεχτεί ότι ο Khelif έχει χρωμόσωμα XY και υψηλό επίπεδο παραγωγής τεστοστερόνης, χρησιμοποιώντας την έκφραση «intersex». Το τελικό και καθοριστικό ερώτημα είναι: εάν η παρουσία του χρωμοσώματος ΧΥ, υψηλού επιπέδου τεστοστερόνης πού παράγεται από αρσενικούς όρχεις πού δέν κατέβηκαν καί μιάς μεγάλης μυικής δύναμης, δέν διαφοροποιούν έναν άνδρα από μιά γυναίκα πού βρίσκεται η διαφορά;  Και εδώ έρχεται η ιδεολογική απάντηση: στα έγγραφα ταυτότητας. Αλλά αν μπορώ να έχω αυτό που θέλω γραμμένο στα έγγραφα ταυτότητας ανάλογα με το πώς αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου, ακόμη και με όρους αντίθετους με το χρωμοσωμικό και τεστοστερονικό μου προφίλ, καθώς και με το γενετικό προφίλ μου λόγω του μακιγιάζ των γεννητικών οργάνων μου (για το λόγο αυτό η ομοσπονδία της Αλγερίας αρνείται οποιαδήποτε φυσική ιατρική επιθεώρηση) τι αντικειμενική δυνατότητα
απομένει προσδιορισμού του αρσενικού και του θηλυκού; Καμμία. Δεν μένει τίποτα. Και έτσι η ιδεολογική επιχείρηση φτάνει στον στόχο της απαντώντας στην ερώτηση του Matt Walsh ότι γυναίκα είναι αυτή που νιώθει γυναίκα, γιατί η ίδια η έννοια της γυναίκας είναι στην πραγματικότητα ένα «κοινωνικό κατασκεύασμα», το φύλο είναι ένα φόρεμα που ο καθένας επιλέγει για τον εαυτό του και μπορεί νά αλλάξει καθεαυτό, δεν υπάρχει από μόνο του, δεν σχετίζεται με την αντικειμενική χρωμοσωμική, τεστοστερόνη, γεννητική, σεξουαλική κατάσταση.
Συνέπεια όλων αυτών είναι στην πραγματικότητα η διαγραφή της πραγματικής γυναικείας ιδιαιτερότητας, όπως καταλαβαίνουν και οι πιο ριζοσπαστικές φεμινίστριες, με τεράστια ζημιά στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Επειδή σε αυτή την επικράτεια της ασάφειας θα υπάρχουν άντρες που αυτοαποκαλούνται γυναίκες και θα χτυπούν γροθιές σε πραγματικές γυναίκες, ενώ δεν θα συμβεί ποτέ το αντίθετο: δεν θα υπάρξουν ποτέ ιντερσεξ αθλητές ή αθλητές με ΧΧ χρωμοσώματα που θα αποφασίσουν να ανταγωνιστούν το ΧΥ, δηλαδή με το αρσενικά. Και κοιτάξτε, ένας τέτοιος στρεβλός ανταγωνισμός δεν θα είναι πρόβλημα μόνο για τη γυναικεία πυγμαχία ή τον αθλητισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες η επανάσταση ξεκίνησε με τον Μπρους Τζένερ, έναν γνωστό πρώην αθλητή των Ολυμπιακών Αγώνων με τέσσερις συζύγους και έξι παιδιά, ο οποίος, μετά τα πενήντα, δήλωσε γυναίκα, αποκαλώντας τον εαυτό του Κέιτλιν. Μέσα σε λίγους μήνες είχε συμβόλαια εκατομμυριούχων, δικό της ριάλιτι και ανακηρύχθηκε «γυναίκα της χρονιάς» από γνωστό περιοδικό. Προφανώς σε βάρος πραγματικών γυναικών που θα μπορούσαν να έχουν παίξει αυτούς τους ρόλους.
Εν ολίγοις, θα είναι ένα πρόβλημα που θα επηρεάσει ολόκληρο το γυναικείο φύλο, γιατί θα αρνηθεί την ουσία του, θα ακυρώσει ουσιαστικά το δικαίωμα ύπαρξής του, γιατί αν μπορούν όλοι να το έχουν γραμμένο σε ένα έγγραφο ότι είναι γυναίκα και αυτό το έγγραφο είναι αυθεντικό, στην πραγματικότητα η γυναίκα στην υπέροχη και αντικειμενική της διαφορά από τον άντρα δεν υπάρχει πια. Γι' αυτό επιμένω να ζητώ αντικειμενικές και διευκρινιστικές ιατρικές αναλύσεις, που μπορούν να γίνουν σε λίγες ώρες, για το μετάλλιο που κατά τη γνώμη μου θα αποκτήσει άδικα η αλγερινή πυγμαχία από τό ρίνγκ, τούς κριτές και την τυφλωμένη από ιδεολογία Ολυμπιακή Επιτροπή.
Ο Μπεν Τζόνσον κέρδισε τον τελικό των 100 μέτρων με ολίσθηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, κερδίζοντας τον Καρλ Λιούις με τον εξαιρετικό χρόνο του 9'79», αλλά στα μάτια υπήρχε κάτι άχρωμο στους μύες του. Έγιναν εκτεταμένες δοκιμές και μετά από τρεις μέρες του αφαίρεσαν το χρυσό μετάλλιο και το παγκόσμιο ρεκόρ. Αναρωτηθείτε γιατί σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, οι αναλύσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και έχουν ήδη οδηγήσει σε αποκλεισμό από το παγκόσμιο πρωτάθλημα (αποβολή κατά της οποίας δεν άσκησε έφεση η Imane Khelif, αντίθετα την παρουσίασε ο Ben Johnson) όχι μόνο απορρίπτονται από τη ΔΟΕ, αλλά δεν θα οδηγούν σε οποιαδήποτε περαιτέρω ανάλυση για τους Ολυμπιονίκες. Κάντε αυτό ως ρητορική ερώτηση, γιατί σας εξήγησα επίμονα τους λόγους τις τελευταίες μέρες και ελπίζω να ήμουν σαφής.

 https://www-ariannaeditrice-it.translate.goog/articoli/la-meravigliosa-e-oggettiva-differenza?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΚΑΡΠΟΣ ΤΟΥ '68, ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΔΡΑ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΎ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΤΗΝ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΑΣΘΕΝΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ, ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΟΣ. ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΗΣ  ΕΤΕΡΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΖΗΖΙΟΥΛΑ, ΤΗΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΟΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ. ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΗΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: