Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

«ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ" Roberto Pecchioli

 Στο πρώτο μέρος αυτού του δοκιμίου προσπαθήσαμε να δώσουμε μια απάντηση στο ερώτημα ποιος ασκεί πραγματικά την εξουσία στον κόσμο.

Η δύναμη της χρηματοπιστωτικής αγοράς

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ; (ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ)

Στο πρώτο μέρος αυτού του δοκιμίου προσπαθήσαμε να δώσουμε μια απάντηση στο ερώτημα ποιος ασκεί πραγματικά την εξουσία στον κόσμο, μέσα από δύο επίπεδα έρευνας: αυτοίγιά τούς οποίους δέν μπορούμε να μιλήσουμε άσχημα είναι υπεύθυνοι και, συγκεκριμένα, οι άρχοντες του χρήματος, ιδίως στον οικονομικό θόλο που ανέλαβε το νομισματικό ζήτημα. Αναγνωρίσαμε δυστυχώς τον δευτερεύοντα, αν όχι δουλοπρεπή, ρόλο της δημόσιας διάστασης - Κράτος και πολιτική - αλλά το ερώτημα έμεινε εν μέρει αναπάντητο. Χρειάστηκε μια σειρά από έρευνες.

Η παγκοσμιοποίηση - οικονομική, πολιτιστική, πολιτική, παραγωγική, χρηματοοικονομική - που επιδιώχθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο μόνος νικητής μετά την κατάρρευση του πραγματικού κομμουνισμού, οδήγησε στην ανάπτυξη ενός νέου πλανητικού παράγοντα προικισμένου με τεράστια δύναμη. Αυτός είναι ο όγκος των ανθρώπων, των επιχειρήσεων, των οραμάτων για την οικονομία και τον κόσμο που διαθέτουν και κατέχουν πληροφορίες και ψηφιακή τεχνολογία, τον κινητήρα και το καύσιμο της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.
Το GAFAM
 Είναι οι γίγαντες της Silicon Valley (και όχι μόνο), συγκεντρωμένοι στο ακρωνύμιο GAFAM (Google, Amazon, Facebook/Meta-Apple, Microsoft), μαζί με τον όμιλο εταιρειών, γνώσης και τεχνολογιών που έχουν φέρει επανάσταση στον κόσμο μέσω της ανακάλυψης τεχνολογικών εφαρμογών που συνδέονται με την τεχνολογία των πληροφοριών, τον αυτοματισμό και τον κόσμο του Διαδικτύου γενικότερα, μια επανάσταση συγκρίσιμη με την ανακάλυψη των τεχνολογιών σιδήρου και της ατμομηχανής.
Shoshana Zuboff

Στο σύμπαν του GAFAM πολλοί προσθέτουν το NATU, το ακρωνύμιο που συγκεντρώνει το Netflix (ψυχαγωγία και θέαμα), την Tesla (ηγέτης της ρομποτικής και της κυβερνητικής, η δημιουργία του Έλον Μασκ) και δύο διαδικτυακές πλατφόρμες - η Airbnb και η Uber , οι οποίες έχουν φέρει επανάσταση η μία σε αυτή τών μεταφορών η άλλη στον κόσμο της ακίνητης περιουσίας. Αυτή η ομάδα γιγάντων – σε μεγάλο βαθμό ενσωματωμένη και με έδρα τις ΗΠΑ, αν και προσανατολισμένη στην αποεδαφικοποίηση – κατέστησε δυνατή τη Νέα Παγκόσμια Τάξη που βασίζεται στον «καπιταλισμό επιτήρησης», τη χαρούμενη έκφραση που επινόησε η Shoshana Zuboff .Δηλαδή, αποτελούσε μια νέα μορφή εξουσίας: τη συλλογή, τη συσσώρευση, τη διασταύρωση, τη χρήση, την αγορά και την πώληση δεδομένων και μεταδεδομένων, δηλαδή πληροφορίες για τα πάντα και για όλους. Με απλά λόγια: καθολική κατασκοπεία μεταμφιεσμένη ως «διαφάνεια».

Ένα άλλο συλλογικό όνομα για ένα τέτοιο σύστημα είναι Big Data . Η εξουσία έχει γίνει βιοεξουσία -δηλαδή διοίκηση, έλεγχος και επιτήρηση της καθημερινής ύπαρξης ανθρώπων και θεσμών- ακόμα και η βιοκρατία, μια οργανωμένη συσκευή ελέγχου της ζωής, ξεκινώντας από το φυσικό σώμα των ατόμων. Το πρόγραμμα biopower προβλέπει την υπέρβαση του ανθρώπινου πλάσματος μέσω υβριδισμού με το μηχάνημα - εμφύτευση μικροτσίπ, τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική, κυβερνητική - που διευκολύνεται από τις εξαιρετικές δυνατότητες ορισμένων νέων γνώσεων, που συγκεντρώνονται στο ακρωνύμιο NBIC, νανοτεχνολογία, βιοτεχνολογία, τεχνολογία πληροφοριών και γνωστική επιστήμη ή νευροεπιστήμη.

Από την αλληλεπίδραση αυτών των τεχνολογικών εργαλείων, που ανήκουν σε ένα καθεστώς ολιγοπωλίου, που προστατεύεται από το άυλο της (μεγάλης) ιδιωτικής ιδιοκτησίας με το σύστημα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και των δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας, προκύπτει η νέα, πολύ ύπουλη ιδεολογία των ελίτ, ο υπερανθρωπισμός. (PI) Η αιχμή του δόρατος αυτού του έργου είναι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (PI) που διευθύνεται από τον Klaus Schwab, του οποίου ο θεωρητικός αναφοράς είναι ο Yuval Harari , συγγραφέας μελλοντολόγος, προνομιακό όργανο της ατζέντας των τεχνολογικών ηγετών και των αρχόντων του χρήματος.
Mammon που απεικονίζεται από τον Louis Le Breton για το Infernal Dictionary
Ένας μοναδικός τραγέλαφος κυβερνά, το μεταμοντέρνο Μαμόν : η συμμαχία μεταξύ των μεγάλων μεταβιομηχανικών τεχνολογικών εταιρειών - που έφεραν επανάσταση στο εμπόριο (Amazon), την επικοινωνία (Facebook, Twitter), κυριαρχούν στο Διαδίκτυο (Google) και διαθέτουν τις δεξιότητες, τις δομές της έρευνας και βιομηχανικές αρχές που έχουν αλλάξει  όχι μόνο τόν οικονομικό χάρτη του κόσμου (Apple, Microsoft, IBM).

Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, το τεχνοεπιστημονικό ολιγοπώλιο έχει γίνει το νευρικό κέντρο της παγκοσμιοποίησης, εξοπλισμένο με ιδεολογία και παγκόσμια διακυβέρνηση και έχει μπει στο σαλόνι της υψηλής χρηματοδότησης με πλήρη πανιά. Αυτός ο εντελώς νέος κόσμος δεν θα μπορούσε να αναδειχθεί για να γίνει ο κοσμικός βραχίονας και η εμπροσθοφυλακή της Κυριαρχίας, αν όχι σε συνέργεια και συμμαχία με τους άρχοντες του χρήματος, τους πρώτους μέντορες και γενναιόδωρους χρηματοδότες. Αν σήμερα άντρες όπως ο Bill Gates, ο Mark Zuckerberg, ο Jeff Bezos, ο Elon Musk, ο Ray Kurzweil – γκουρού της Google και πεπεισμένος υπερανθρωπιστής – ο Ray Dalio, ο Vinton Cerf και μερικοί άλλοι βρίσκονται στην κορυφή του πλούτου και της εξουσίας, είναι επειδή χρησιμοποιήθηκε η αδιαμφισβήτητη ιδιοφυΐα τους. από τους χρηματικούς θόλους, πρώτα στην υπηρεσία τους, στη συνέχεια συμμετείχαν σε μια στρατηγική συμμαχία.

Είναι η τανάλια που σφίγγει τά κράτη, την οικονομία, τους λαούς και τα άτομα σε ένα ψευδώς μαλακό ολοκληρωτικό σχέδιο, η ήπια δύναμη που δεν χρησιμοποιεί ωμή βία αλλά η τεράστια υπεροχή των οικονομικών πόρων, πολλαπλασιαζόμενη από τον έλεγχο των καθημερινών τεχνολογιών και τη σοφή χρήση της νευροεπιστήμης. Μέσα που γίνονται σκοποί εξ ου και μια από τις πιο δύσκολες λαϊκές πεποιθήσεις προς διάλυση: ο στόχος αυτών των ανθρώπων δεν είναι πλέον τα χρήματα, αλλά η κυριαρχία στην ανθρωπότητα,μέχρι την τροποποίηση της ανθρώπινης κατάστασης στον μετανθρωπισμό. (PI) Τα χρήματα είναι ένα εργαλείο, όχι ο στόχος: θα ήταν μειωτικό για όσους έχουν οικειοποιηθεί το νομισματικό ζήτημα και δημιουργούν χρήματα από το τίποτα, δανείζοντάς τα στα κράτη.

Είμαστε στον πυρήνα:
ο κόσμος - ή τουλάχιστον η συλλογική Δύση της οποίας είμαστε παρακλάδι - βρίσκεται στα χέρια μιας στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ του Money - που εκπροσωπείται από το χρηματοπιστωτικό σύστημα (κεντρικές τράπεζες, επενδυτικά κεφάλαια, πολυεθνικές και πολυεθνικές εταιρείες - TNC, ένα άλλο καταραμένο αρκτικόλεξο που δεν ξεκαθαρίζει τα πράγματα) και τίς εταιρείες προηγμένης τεχνολογίας.

Δεδομένου ότι είναι το άροτρο που τραβάει το αυλάκι, αλλά είναι το ξίφος που το υπερασπίζεται, το μεταμοντέρνο Mammon έχει μια σειρά από επιχειρησιακά εργαλεία: τους δυτικούς στρατούς, ειδικά τον αμερικανικό, με τις πολυάριθμες μυστικές υπηρεσίες και τις οργανώσεις κάλυψης (πολλές ΜΚΟ είναι ) που ενσωματώνουν και καθιστούν τη δύναμή της παγκόσμια. Στο παρελθόν, όχι παρανοϊκοί συνωμοσιολόγοι, αλλά τουλάχιστον τρεις Αμερικανοί πρόεδροι προειδοποίησαν για αυτό το παντοδύναμο κομμάτι, τον Woodrow Wilson (ο οποίος επίσης ευνόησε την άνοδό του και ήταν ο πρωταγωνιστής της γέννησης της κεντρικής τράπεζας, της Federal Reserve), ο FD Roosevelt και ο Dwight Eisenhower . , ο οποίος το 1961, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του από τον Λευκό Οίκο, είπε:«Η Αμερική πρέπει να επαγρυπνεί για να μην αποκτήσει αδικαιολόγητη επιρροή από το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα και να γίνει αιχμάλωτη μιας επιστημονικής και τεχνολογικής ελίτ». Λόγια στον άνεμο, δυστυχώς.

Αλλά αν είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε τα ονόματα και τα πρόσωπα της τεχνολογικής βιοδύναμης, είναι πιο δύσκολο για εμάς να αναγνωρίσουμε τους άρχοντες του χρήματος. Πρώτα απ 'όλα επειδή έχουν καλυφθεί εδώ και καιρό, αποφεύγοντας να εμφανιστούν και να συνευρεθούν, κουκλοπαίχτες στα παρασκήνια, όπως τόνισε ο Benjamin Disraeli, πρωθυπουργός της αυτοκρατορικής Αγγλίας, ήδη από τον 19ο αιώνα. Πρόκειται κυρίως για δυναστείες χωρίς στέμμα που έχουν δώσει τη σκυτάλη η μια στην άλλη για γενιές. κάποιος είναι μέρος του εξ αίματος και μέσω γάμων μεταξύ γονέων των μεγάλων οικογενειών, όπως στις ευγενείς οικογένειες του παρελθόντος. Το πιο γνωστό όνομα είναι αυτό των Ρότσιλντ, Ισραηλιτών γερμανικής καταγωγής που σταθμεύουν στρατηγικά για αιώνες στις πολιτικές και οικονομικές πρωτεύουσες του κόσμου. Η δύναμη και ο πλούτος τους δεν μπορούν να υπολογιστούν. Έχουν περάσει από πολέμους και επαναστάσεις, συχνά χρηματοδοτώντας και τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. εγκατέστησαν και ανέτρεψαν κυβερνήσεις και καθεστώτα με το όπλο του χρήματος και του χρέους, χρηματοδοτώντας φατρίες ή πολιτικούς ηγέτες. κυριαρχούν στην αγορά χρυσού, η τιμή του οποίου είναι σταθερή μαζί τους στο Λονδίνο.

Πριν από μήνες, ένας Ρότσιλντ διέλυσε την παραδοσιακή εφεδρεία της δυναστείας μιλώντας με βίαια λόγια υπέρ του πολέμου εναντίον της Ρωσίας. Αυτοί της Κόκκινης Ασπίδας ( rot schild ) δεν είναι οι μόνοι και με τις άλλες δυναστείες και οικογένειες, οι Morgan, Sachs, Rockefeller, Warburg και μερικοί άλλοι αποτελούν ένα τρομερό καρτέλ που έχει στα χέρια του τον οικονομικό κόσμο αλλά και τον βιομηχανικό και τήν αλυσίδα διακίνησης ενέργειας και τροφίμων στον πλανήτη. Ένα παράδειγμα εμπιστευτικότητας είναι οι Mc Kinleys, ιδιοκτήτες της Cargill , (PI) γίγαντας σίτου: δεν είναι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο, κατέχουν τεράστιες καλλιεργούμενες εκτάσεις σε όλο τον κόσμο, πλοία, σιλό και λιμάνια. Από αυτούς εξαρτάται εάν ολόκληροι πληθυσμοί μπορούν να τραφούν και με ποια τιμή. Σε πολλά γάγγλια του συστήματος η συνιστώσα της εβραϊκής καταγωγής είναι σημαντική.
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Alex Nabaum
Η δύναμη των επενδυτικών κεφαλαίων, των χρηματοπιστωτικών ομίλων ετερογενών δραστηριοτήτων πιο ισχυρών από τα περισσότερα εθνικά κράτη, που κυριαρχούν και κατευθύνουν τις αγορές, είναι τεράστια. σε μεγάλο βαθμό «είναι» η αγορά. Το μεγαλύτερο, το Black Rock , διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία για δέκα τρισεκατομμύρια δολάρια(δυόμιση φορές το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Γερμανίας, πενταπλάσιο από αυτό της Ιταλίας). Το κορυφαίο στέλεχος της – ο Λάρι Φινκ – είναι ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες στον κόσμο και η Black Rock έχει πλέον ουσιαστικά αναλάβει την οικονομία και τους πόρους της άτυχης Ουκρανίας.

Ωστόσο, τα μεγάλα funds, από τα οποία μόνο ο Όμιλος Allianz - ο γαλαξίας Rothschild - εδρεύει στην Ευρώπη - Vanguard Group, Fidelity Investments, State Street Global, Capital Group, Goldman Sachs Group, παραμένουν εργαλεία, αν και πρωταρχικής σημασίας. Η εξουσία βρίσκεται στα χέρια του θόλου των οικογενειών του μεγάλου χρήματος και των τεχνολογικών γιγάντων, στη σκιά του Deep State , του στρατιωτικού και μυστικοπαθούς μηχανισμού της Αγγλόσφαιρας. Ένα περίπλοκο, πυκνό δίκτυο διασταυρούμενων συμμετοχών σημαίνει ότι ο Mammon - ο κυρίαρχος πυρήνας των χρηματοοικονομικών, των εταιρειών τεχνολογίας και των πολυεθνικών εταιρειών (TNC) - αποτελείται από έναν απίστευτα χαμηλό αριθμό υποκειμένων. Η ολιγαρχία είναι δικτυωτή, πολύ καλά δομημένη, αλλά το κορυφαίο επίπεδο αποτελείται από πολύ λίγους φυσικούς ανθρώπους με σχεδόν απεριόριστη δύναμη.
Ολιγαρχικός φιλελευθερισμός
Ένα ουσιαστικό κεφάλαιο αφορά, στον σύγχρονο κόσμο, τη δύναμη όσων διαχειρίζονται και ελέγχουν τα δίκτυα επικοινωνίας και τη δομή του Διαδικτύου, τον ψηφιακό αυτοκινητόδρομο στον οποίο ταξιδεύουν όλα τα δεδομένα, οι συναλλαγές, οι ιδέες, οι πράξεις, οι αποφάσεις: το σύστημα του κεντρικού νευρικού συστήματος ενός κόσμου κυριαρχείται από πληροφορίες και ταχύτητα, σε πραγματικό χρόνο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο δυτικός θόλος - στη συνήθη συνέργεια μεταξύ μεγάλων ιδιωτικών φορέων και των δομών των κορυφαίων κρατών, ΗΠΑ, Ισραήλ, Μεγάλη Βρετανία, διατηρεί σημαντική πρωτοκαθεδρία, υπονομευμένη από το μεγαλύτερο εθνικό κράτος, την Κίνα, στην πρώτη γραμμή των επικοινωνιών. σχετικά με την ίνα 5G, ημιμονοπώλιο στην κατοχή και επεξεργασία σπάνιων γαιών,τα δεκαεπτά στοιχεία του περιοδικού πίνακα του Mendeleev από τα οποία εξαρτάται η ανάπτυξη και η λειτουργικότητα του τεχνολογικού, επιστημονικού, ηλεκτρονικού και IT Moloch.

Όποιος ελέγχει όλα αυτά και τις πηγές ενέργειας που υποστηρίζουν τα μοντέλα ανάπτυξης, παραγωγής και αναπαραγωγής της κυριαρχίας, διοικεί τον κόσμο και προορίζεται να τον διαμορφώσει σε ιδέες, σε τρόπους ζωής, στην επιλογή γεύσεων, αξιών και αρχών. . Οι δυναστείες του χρήματος έχουν τη μερίδα του λέοντος, αλλά η ηγεμονία είναι σήμερα υπό αμφισβήτηση λόγω της εμφάνισης νέων υποκειμένων που έχουν τις ρίζες τους στην ανατολή του κόσμου. Η εμπειρική παρατήρηση, ακόμη και πριν από τη σιδερένια γεωπολιτική λογική, δείχνει ότι οι σημερινές κρίσεις -ακόμη και η σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ μέσω Ουκρανίας- είναι σκακιστικές κινήσεις στο «μεγάλο παιχνίδι» για τον έλεγχο των παγκόσμιων πόρων, των ροών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που τις κινούν. , των βασικών εμπορικών οδών.

Η χαρτογραφία μας δεν μπορεί να ξεχάσει ότι η δύναμη του χρήματος είναι από μόνη της αδρανής και πρέπει να τροφοδοτείται συνεχώς από ένα σύστημα σχέσεων, πεποιθήσεων και αξιών ικανό να διατηρεί και να επεκτείνεται, με τη συνεργασία εξειδικευμένων τμημάτων του πληθυσμού - επιστημόνων, οικονομολόγων, διανοουμένων, στρατιωτικοί, φορείς επικοινωνίας - μια συναίνεση που επιτρέπει τη διαιώνιση των επιλογών, την υπακοή των μαζών, την επιρροή στις κυβερνήσεις, τον προσανατολισμό, τον έλεγχο. Για το σκοπό αυτό, μια σύνθετη σειρά επιχειρησιακών εργαλείων, οργανώσεων, ενώσεων, ομάδων επιρροής και παράγωγων δυνάμεων ενεργούν που ανταποκρίνονται στον θόλο, ένα είδος δεξαμενής υπουργείων και τμημάτων υπηρεσιών χωρισμένα ανά τομείς και περιοχές.

Το σύστημα λειτουργεί εδώ και αρκετούς αιώνες, ενισχύθηκε μετά τους δύο παγκόσμιους πολέμους και επιταχύνθηκε μετά την ήττα του σοβιετικού κομμουνιστικού μοντέλου. Το Dominion έχει σταδιακά τελειοποιήσει και διαφοροποιήσει τους επιχειρησιακούς του βραχίονες σε όλους τους τομείς, στο σημείο να οικοδομήσει ένα ισχυρό παγκόσμιο δίκτυο στο οποίο το δημόσιο και το ιδιωτικό συγχωνεύονται και διασταυρώνονται υπό την καθοδήγηση των «καθολικών κυρίων». Θα μιλήσουμε για αυτό στο τελευταίο μέρος της αναγνώρισής μας
.

Roberto PECCHIOLI

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ
ΝΑ ΜΆΘΕΤΕ
ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ
ΌΣΟ ΚΑΙ ΝΑ
ΠΟΠΟΧΤΥΠΙΕΣΤΕ

ΕΙΛΙΚΡΙΝΆ
ΤΗΝ ΤΑΙΝΊΑ
ΤΗΝ ΈΧΟΥΝ
ΚΆΠΟΙΕΣ ΚΆΠΟΙΟΙ
ΞΑΝΑΔΕΊ !!!

👼🇬🇷

amethystos είπε...

Deja Vu φίλε; Ακούς καί τό θρόισμα τών φύλλων;

Ανώνυμος είπε...

ΌΧΙ

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ...

ΣΎΝΤΟΜΑ
ΊΣΩΣ
ΕΜΠΕΔΏΣΕΙ
Ο ΚΌΣΜΟΣ
ΤΙ !?
ΚΑΙ
ΠΩΣ...?
ΚΑΙ ΓΙΑΤΊ !?

ΝΑ ΘΥΜΆΣΤΕ
ΠΕΊΡΑΜΑ ΝΟΗΤΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ...!

🇬🇷 ΚΟΥΡΆΓΙΟ
ΗΘΙΚΌΝ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ 🇬🇷