Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Πούτιν: Η Δύση επιδιώκει τη στρατηγική μας ήττα, θα αποτύχουν | OPEN TV


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Δύση δεν θέλει να αποτύχει, η Ρωσία δεν πρέπει να αποτύχει. Το δεύτερο είναι πιο ισχυρό από το πρώτο. Αλλά ακριβώς επειδή είναι πιο ισχυρό, αυξάνει ακόμη περισσότερο την θέληση της Δύσης. Να δούμε πως θα λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» .

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!! ''Στη Σαρακοστή οι Καθολικοί καλούνται να τηρήσουν τη νηστεία του αερίου για να μην τροφοδοτήσει τον πόλεμο και κατά της κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων.''

https://blog-messainlatino-it.translate.goog/2023/02/il-digiuno-cattolico-quaresimale.html?_x_tr_sch=http&_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp

Θωμάς είπε...

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να βρούμε ειρηνευτική λύση στο Ντονμπάς, αλλά η Δύση είχε άλλα σχέδια πίσω από την πλάτη μας, ενώ το Κίεβο, το οποίο η Δύση είχε ωθήσει στον αντιρωσισμό καιρό πριν, είχε ζητήσει δυτικά όπλα ακόμα και πριν από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση».
Αυτή η αντιρωσική επιχείρηση, είπε ο Ρώσος πρόεδρος, σημαίνει ότι διοχετεύεται η επιθετικότητα στην Ανατολή για να πυροδοτήσει τον πόλεμο στην Ευρώπη.
Παράλληλα, επισήμανε, η δυτική βοήθεια διοχετεύεται ακατάπαυστα στον πόλεμο, ενώ «ρισκάρονται τρισεκατομμύρια δολάρια, με τη Δύση να αποσπά την προσοχή των πολιτών από τα σκάνδαλα διαφθοράς», στρέφοντάς τη στην κατάσταση στην Ουκρανία.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέμεινε στα «ναζιστικά χαρακτηριστικά του ουκρανικού στρατού, που η Δύση δεν παρατηρεί», την ώρα που οι ελίτ της ευθύνονται για την κλιμάκωση του πολέμου.
«Αν οι ΗΠΑ κάνουν πυρηνικές δοκιμές, θα κάνουμε το ίδιο κι εμείς. Παράλληλα, γνωρίζουμε ότι ορισμένα πυρηνικά όπλα των Αμερικανών φτάνουν στην ημερομηνία λήξης τους».
«Αυτοί που επιβάλλουν κυρώσεις τιμωρούν τον εαυτό τους. Προκάλεσαν αυξήσεις τιμών, απώλειες θέσεων εργασίας, ενεργειακή κρίση. Και τους ακούμε να λένε στους δικούς τους ανθρώπους ότι οι Ρώσοι φταίνε», υπογράμμισε.
«Η χώρα μας, όμως, δεν μπορεί επ’ ουδενί να ηττηθεί στο πεδίο των μαχών, ούτε στον οικονομικό τομέα, όπου Δύση μάς έκλεψε τον χρυσό και το συνάλλαγμα, θέλοντας τον λαό μας να υποφέρει, αλλά η οικονομία μας έχει αποδειχθεί μακράν πιο ισχυρή απ’ ό,τι νόμιζε η Δύση», επισήμανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Είδαμε τις απειλές να αυξάνονται και τις αιματηρές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς να προετοιμάζονται», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. «Η Δύση ξεκίνησε τον πόλεμο, εμείς κάναμε τα πάντα για να τον σταματήσουμε. Εκείνοι θέλουν απεριόριστη ισχύ, και ο επόμενος στόχος τους είναι η Σεβαστούπολη στην Κριμαία. Γνωρίζουμε, εξάλλου, ότι η Δύση βρίσκεται πίσω από τις απόπειρες της Ουκρανίας να χτυπήσει τις βάσεις μας».
https://www.kathimerini.gr/world/562289674/omilia-poytin-i-dysi-xekinise-ton-polemo-tha-enischysoyme-tis-dynameis-mas/

Θωμάς είπε...

«Η Δύση, κυνικά, εξαπάτησε τους πολίτες της», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος και στα δύο Σώματα της ρωσικής Βουλής, μεταξύ άλλων. «Εμείς θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τη θέση μας ότι ο κόσμος δεν πρέπει να χωριστεί σε πολιτισμένες και μη χώρες. Θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψει η ειρήνη στην πατρίδα μας. Οι μαχητές μας πολεμούν για το μέλλον, για την αποκατάσταση της ιστορικής δικαιοσύνης. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολες είναι οι στιγμές για τους συγγενείς των νεκρών στρατιωτών. Καθήκον μας είναι να τους στηρίξουμε. Προτείνω τη δημιουργία ειδικού κρατικού ταμείου αρωγής των βετεράνων και των οικογενειών των πεσόντων», είπε μεταξύ άλλων.
Είναι προφανές ότι η Δύση θα προσπαθήσει να υπονομεύσει και να διασπάσει την κοινωνία μας, θα στηριχθεί σε εθνικούς προδότες, που έχουν ανά πάσα στιγμή το ίδιο δηλητήριο – περιφρόνηση για την πατρίδα τους και επιθυμία να βγάλουν χρήματα πουλώντας αυτό το δηλητήριο σε αυτούς που είναι έτοιμοι να το πληρώσουν. Εμείς δεν θα γίνουμε σαν αυτούς, δεν θα αποδυθούμε σε κυνήγι μαγισσών».
Παράλληλα, αναφορά έκανε και στην Αγγλικανική Εκκλησία, που, όπως είπε, σχεδιάζει να προωθήσει έναν θεό ουδέτερου φύλου. «Δεν ξέρουν τι τους γίνεται», συμπλήρωσε. «Διαστρεβλώνουν ιστορικά γεγονότα, επιτίθενται συνεχώς στον πολιτισμό μας, στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και σε άλλες παραδοσιακές θρησκείες της χώρας μας. Δείτε τι κάνουν με τους δικούς τους λαούς: την καταστροφή της οικογένειας, την πολιτιστική και εθνική ταυτότητα, τη διαστροφή και την κακοποίηση. Τα παιδιά θεωρούνται κανόνας. Και οι ιερείς αναγκάζονται να ευλογούν τους γάμους ομοφυλόφιλων. Οπως έγινε γνωστό, η Αγγλικανική Εκκλησία σχεδιάζει να εξετάσει την ιδέα ενός ουδέτερου ως προς το φύλο Θεού. Εκατομμύρια άνθρωποι στη Δύση καταλαβαίνουν ότι οδηγούνται σε μια πραγματική πνευματική καταστροφή».
Αναφερόμενος στις ΗΠΑ, νωρίς στην ομιλία του, είπε ότι είναι η μοναδική χώρα με τόσο πολλές στρατιωτικές βάσεις ανά τον κόσμο.
«Θέλω να ευχαριστήσω τους Ρώσους πολίτες για την αποφασιστικότητα και το θάρρος του», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Πούτιν, όπως και στο παρελθόν, παρότρυνε τους επιχειρηματίες μεγιστάνες να φέρουν τα χρήματά τους πίσω στη Ρωσία. «Οι επιχειρήσεις, ειδικά σε βασικούς τομείς και βιομηχανίες, πρέπει να ενεργούν υπό ρωσική δικαιοδοσία. Αυτή είναι μια βασική αρχή», ενώ προέτρεψε τους ολιγάρχες να ξεχάσουν όσα περιουσιακά στοιχεία μπορεί να έχουν χάσει από τις κυρώσεις της Δύσης και να μην πολεμήσουν να τα πάρουν πίσω. «Τώρα δεν είναι η ώρα να προσπαθήσουμε να κρατηθούμε στο παρελθόν», λέει. «Η αλήθεια είναι με το μέρος μας. Εχουμε εμπιστοσύνη στην ισχύ μας».