Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

π. Ν. Λουδοβίκος: To πραγματικό Σώμα και ο πραγματικός Άλλος


«Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από την αντιμεταφυσική αμεσότητα με την οποία τίθεται το πρόβλημα του σώματος, το ερωτικό πρόβλημα και η παρουσία του Άλλου. «Ο άνθρωπος δεν σκέπτεται μόνο με το νου του αλλά με την βιολογικότητά του (σώμα) δηλαδή και με το νόημα το οποίο αντλεί από αυτή αλλά και το νόημα το οποίο της δίνει. Το όλον αυτού κατά Άγιο Μάξιμο Ομολογητή» Εισήγηση του π. Νικολάου Λουδοβίκου στο συνέδριο ανθρώπινης σεξουαλικότητας και αναπαραγωγής, Νοέμβριος 2017, Πολεμικό Μουσείο.


ΣΧΟΛΙΟ: Μιά άλλη εκδοχή τού νεοορθόδοξου οικουμενισμού, αντιιδεαλιστική, αντιπλατωνική (επηρεασμένη από τόν Πόππερ καί τόν Σόρος, μέ τόν οποίο συνεργάζεται στενά ο Κάλλιστος Γουέαρ καί ο Λουδοβίκος) καί Καμπαλιστική ιδιαιτέρως, η οποία εξαφανίζει τήν ενσάρκωση τού Κυρίου υπερτονίζοντάς την καί γενικεύοντάς την σάν Σωματοποίηση.  Λουδοβίκος ο Καμπαλέρο τής νεοορθοδοξίας.
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΥΛΙΣΜΟΣ.
Στηρίζεται καί αυτή στήν Δυτική απόρριψη τής Μεταφυσικής καί στήν αντικατάστασή της μέ τόν υποκειμενισμό καί στόν ορισμό τού ανθρώπου σάν σύνθεσης ψυχής καί σώματος. Μιά απόρριψη η οποία έφτασε στήν πρόσφατη άρνηση τής υπάρξεως τής ψυχής από τόν Γιανναρά, δηλ. τού ΝΟΥ, χάριν τής αναλογίας καί τής διαλεκτικής σχέσης κτιστού καί ακτίστου, η οποία εκφράζεται σάν τήν δυνατότητα τού κτιστού νά υπάρξει μέ τούς όρους τού ακτίστου, διά τής αγαπολογίας.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΘΩΡΙΚΟΣ.

ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΤΟΝ ΑΠ.ΠΑΥΛΟ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΙΚΟΣ, ΨΥΧΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ.ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΥΧΙΚΟ ΚΑΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ.
 Η ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. 
ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ.
ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΦΑΝΗ ΤΟΥΣ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ. ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΚΟΙ ΤΟΥ ΖΗΖΙΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΘΑΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΧΩΝ. 

ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΓΕΙ ΑΚΟΜΗ. ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ. Ο ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: