Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Ο πόλεμος που διεξάγεται μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών είναι απολύτως απαράδεκτος”

Φως Φαναρίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, τον νεόδμητο Ναό της του Θεού Σοφίας στη Βαρσοβία, συνοδευόμενος από τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, ο οποίος και προσφώνησε με θερμούς λόγους τον Πατριάρχη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι «ενώ οποιοσδήποτε πόλεμος είναι κατακριτέος, ο πόλεμος που διεξάγεται μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών είναι απολύτως απαράδεκτος». Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε τη λύπη του που η Ορθοδοξία βιώνει σήμερα κρίση ενότητας. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η κρίση θα ξεπεραστεί και οι Ορθόδοξοι θα μπορέσουν να ομολογήσουν την πίστη τους μαζί και να μετέχουν του κοινού ποτηρίου.

Ο Πατριάρχης είπε πως λυπάται ειλικρινά που τόσοι πολλοί Ουκρανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους και θα περάσουν το επερχόμενο Πάσχα στην εξορία. Υπενθυμίζοντας τη συνάντηση του με το προεδρικό ζεύγος της Πολωνίας, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν την Ουκρανία. 

«Προσευχόμαστε να τελειώσει αυτός ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό και οι άνθρωποι να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους», είπε ο Πατριάρχης στους πιστούς στην Αγία Σοφία, συμπεριλαμβανομένων πολλών Ουκρανών προσφύγων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέστη της τελετής καθαγιασμού του ακρογωνιαίου λίθου του Ναού στις 5 Δεκεμβρίου 2015.


Οικουμενικός Πατριάρχης: "Ο πόλεμος που διεξάγεται μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών είναι απολύτως απαράδεκτος" - Φως Φαναρίου (fosfanariou.gr)

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: