Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Ξέρει το Κρεμλίνο τί του γίνεται;;

 


Paul Craig Roberts 


Μετάφραση: Μ. Σταθάκης 

 

 

 

29 Μαρτίου 2022 

 

 

 


 

 

Νωρίτερα σήμερα δημοσίευσα την άποψή μου για τις οικονομικές και στρατιωτικές εξελίξεις στο ρωσικό μέτωπο. Με βάση τα δελτία ειδήσεων, οραματιζόμουν ένα χρυσό ρούβλι να εκθρονίσει το δολάριο ΗΠΑ και να προκαλέσει την κατάρρευση του συστήματος του Bretton Woods, το οποίο επέτρεψε στις ΗΠΑ και τον χρηματοπιστωτικό τους τομέα να εκμεταλλευτούν τον κόσμο. Έγραψα εκείνη την στιγμή ότι η λογοκρισία που επιβάλλουν  τα δυτικά δελτία ειδήσεων στα ρεπορτάζ από τη Ρωσία, προκειμένου η Ουάσιγκτον να ελέγξει το αφήγημα, κάνει πολύ δύσκολη την εξακρίβωση των πραγματικών γεγονότων. https://www.paulcraigroberts.org/2022/03/29/the-western-world-has-had-its-run/  

 

  

 

 


 

 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας έφτασαν λίγες περισσότερες πληροφορίες. Οι πληροφορίες με έκαναν να ανησυχήσω για τους Ρώσους ότι δεν είναι αρκετά εξελιγμένοι για να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να καταρρίψουν το σύστημα του Bretton Woods και να εκθρονίσουν το δολάριο ΗΠΑ δημιουργώντας ένα χρυσό ρούβλι και σε συνδυασμό με το χρυσό γουάν της Κίνας, να δημιουργήσουν ένα μπλοκ που θα κυβερνά οικονομικά. Νομίζω ότι το μόνο που κάνουν οι Ρώσοι είναι να καθορίζουν την τιμή του χρυσού μέσα στη Ρωσία, ώστε οι Ρώσοι που φοβούνται τις κυρώσεις να μην εγκαταλείψουν το ρούβλι και καταφύγουν στον χρυσό.

 Πιθανώς η εσωτερική σταθεροποίηση τιμής χρυσού/ρουβλίου μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ευρύ σύστημα, αλλά γιατί να δώσουμε στον εχθρό προειδοποίηση και χρόνο να προετοιμάσει οδοφράγματα; Μήπως αυτό πράγματι είναι το συμπέρασμα ότι οι Ρώσοι δεν έχουν ιδέα; 

 

 

 


 

 

Οι Ρώσοι οικονομολόγοι υπέστησαν πλύση εγκεφάλου κατά τη διάρκεια των χρόνων του Γιέλτσιν από Αμερικανούς οικονομολόγους που τους εκπαίδευσαν να είναι υπηρέτες της αυτοκρατορίας της Ουάσιγκτον και τώρα κατέχουν ανώτερες θέσεις. Κατά συνέπεια, τα ρωσικά εθνικά περιουσιακά στοιχεία λεηλατήθηκαν και η Ρωσία έμεινε έκθετη στις δυτικές κυρώσεις και σε άλλα τιμωρητικά μέτρα. Εδώ έχουμε μια περίπτωση ανώτερης στρατιωτικής δύναμης που αφοπλίστηκε από τους δικούς της διανοούμενους. 


 

 

 

 

 

Είναι απολύτως απίστευτο ότι το Κρεμλίνο έχει βασιστεί σε αντιρώσους de facto δυτικούς πράκτορες όπως ο Alexei Kudrin, η Elvira Nabiulina και ο Anatoly Chubais. Αυτοί οι τρεις υπηρετούν όχι τη Ρωσία αλλά τους ολιγάρχες και τους φιλοδυτικούς ατλαντιστές της παγκοσμιοποίησης. Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και δεν είναι πραγματικά προδότες, απλώς φτωχοδιάβολοι που έχουν υποστεί την αμερικανική πλύση εγκεφάλου. Ο προφανής αντικαταστάτης τους είναι ο Σεργκέι Γκλάζιεφ, ο οποίος τουλάχιστον εν μέρει καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει η Ρωσία. Αλλά είναι δαιμονοποιημένος από τη Δύση και παρόλο που το Κρεμλίνο τον κρατά κοντά του, είναι επιφυλακτικό μαζί του. Μέχρι πρόσφατα, το Κρεμλίνο ευνοούσε αυτούς τους οποίους η Δύση εγκρίνει. Αυτοί οι άνθρωποι θεωρούνται ως είσοδος της Ρωσίας στη Δύση.

 

 

 

 

 

Η Ρωσία δεν θα μπορέσει ποτέ να προστατευτεί με επιτυχία από τη Δύση όσο το Κρεμλίνο περιορίζεται από την επιθυμία των ελίτ να είναι μέρος της Δύσης. Αυτός ο περιορισμός, κατά την άποψή μου, θα οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο. Η Ουάσιγκτον θα πιέσει και θα πιέσει εναντίον μιας κυβέρνησης που έχει στοιχεία που επιθυμούν να είναι μέρος της Δύσης μέχρι να ξεπεραστεί αυτή η τελική κόκκινη γραμμή. Τότε ο κόσμος ανατινάζεται. Η ιδέα της Ουάσιγκτον είναι ότι η πίεση θα καταρρεύσει την ηγεσία που υπερασπίζεται την ρωσική κυριαρχία και η Ουάσιγκτον θα εγκαταστήσει μια μαριονέτα όπως στην Ουκρανία.


 

 

 

 

 

Όσο για το ρεπορτάζ για την ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι εξαιρετικά περίεργο ότι ο Νικητής της σύγκρουσης κάνει παραχωρήσεις στον Ηττημένο. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι το ίδιο το Κρεμλίνο έχει επηρεαστεί από την επιχείρηση ψυχολογική προπαγάνδα της Δύσης κατά της Ρωσίας. Το Κρεμλίνο βρίσκεται στα πρόθυρα να συνάψει ειρήνη εν μέρει με τους όρους της Ουκρανίας, προκειμένου να σταματήσει την ψυχολογική προπαγάνδα της Δύσης εναντίον της Ρωσίας.

 

 

 

 

 

 

 

Ας το επαναλάβω: Όπως έχω πει πολλές φορές, στόχος μου είναι να αποτρέψω τον πυρηνικό πόλεμο. Αλλά ο πυρηνικός πόλεμος είναι αυτό στο οποίο μας οδηγούν η Ουάσιγκτον και τα ευρωπαϊκά κράτη-μαριονέτες της. Για να αποφευχθεί ξανά η αναβλητικότητα στην επίλυση των προβλημάτων που την διακρίνει, η Ρωσία δεν θα πρέπει να υπογράψει καμία συμφωνία εκτός εάν περιέχει την αποδοχή της Ουκρανίας ότι η Κριμαία και το Ντονμπάς δεν είναι μέρος της Ουκρανίας. Δεν είναι σαφές ότι η Ουάσιγκτον θα επιτρέψει στη μαριονέτα της "Ζελένσκι" να υπογράψει τη συμφωνία ή να τη διατηρήσει εάν υπογραφεί. Η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να προκαλεί προβλήματα στη Ρωσία. Η Ρωσία θα πρέπει να εξετάσει εάν   μπορεί να εμπιστευτεί την Ουκρανία στην τήρηση οποιασδήποτε συμφωνίας,  όταν η Ουκρανία αρνήθηκε να τηρήσει τη συμφωνία του Μινσκ. Η Δυτική Ουκρανία είναι πιθανό να παραμείνει μια μαριονέτα των ΗΠΑ, οπότε πώς μπορεί η Ουκρανία να είναι ουδέτερη στην πραγματικότητα; Η Ρωσία θα πρέπει να έχει κατά νου ότι αυτή είναι η νικήτρια, όχι η Ουκρανία, και να μην αποδεχτεί μια συμφωνία για χάρη της ειρήνης, διαφορετικά τα προβλήματα θα εμφανιστούν ξανά. Η Ουκρανία χάνει τη σύγκρουση και ίσως απλώς θέλει να σώσει ό,τι περισσότερο μπορεί. Υπήρχαν εγγυητές της συμφωνίας του Μινσκ και δεν έκαναν τίποτα. 

 

  


 

 

 

 Ο Πούτιν και ο Λαβρόφ έχουν πει πολλές φορές ότι ήταν λάθος να εμπιστεύονται τη Δύση. Γιατί λοιπόν να επαναλάβουν το λάθος; 


 


 

 

Νομίζω ότι η μόνη επιτυχημένη συμφωνία θα ήταν αυτή στην οποία η Ουκρανία θα συμμαχήσει με τη Ρωσία και θα προσβλέπει στη Ρωσία για προστασία. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς η Ουκρανία μπορεί να είναι στην ΕΕ και να είναι ουδέτερη. Η Αυστρία είναι ουδέτερη χώρα και μέλος της Ε.Ε. Συμμετείχε η Αυστρία στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας; Μετά τη συνθήκη, θα συμμετέχει η Ουκρανία σε μελλοντικές κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας; 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Ουκρανία είναι μέρος της Ρωσίας εδώ και αιώνες. Ουδέποτε ήταν μέρος της Δύσης. Η Ρωσία πρέπει να διεκδικήσει ξανά την Ουκρανία, αν όχι με κατάκτηση, τότε με διπλωματία. Είτε κατακτητικά είτε διπλωματικά, η Ρωσία πρέπει να αντιμετωπίσει αποφασιστικά την Ουκρανία ΤΩΡΑ, και να μην αφήσει περιθώρια για την επανεμφάνιση του ζητήματος.

 

 

 

 

 

  


 

 

Το Κρεμλίνο έκανε το θεμελιώδες στρατηγικό του λάθος το 2014 όταν απέρριψε το αίτημα των Ρώσων του Ντονμπάς να επανενωθούν με τη Ρωσία. Το Κρεμλίνο φοβόταν να προσβάλει τη Δύση πέρα από την επανένωσή της με την Κριμαία και φοβόταν να επιβεβαιώσει τη δυτική προπαγάνδα ότι ο Πούτιν ανοικοδομούσε τη Σοβιετική Αυτοκρατορία. Από αυτή την εκπληκτική ηλίθια γκάφα του Κρεμλίνου προέκυψαν 8 χρόνια ουκρανικού βομβαρδισμού των Ρώσων του Ντονμπάς, τεράστια φορτία δυτικών όπλων που παραδόθηκαν στην Ουκρανία, μαζική προπαγάνδα κατά του Πούτιν και της Ρωσίας, διαμαρτυρίες Ρώσων πατριωτών στη Ρωσία για την αποδοχή από το Κρεμλίνο της δολοφονίας Ρώσων από τους Ουκρανούς Ναζί στο Ντονμπάς, δημιουργώντας έτσι το σκηνικό για τον σημερινό δυτικό ψυχολογικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Και, όπως προέβλεψα, χρειάστηκε πιο αποφασιστική δράση από τη Ρωσία από ό,τι θα χρειαζόταν το 2014, εάν υποστήριζε το αίτημα του Ντονμπάς.


 

 

 

 

Το ερώτημα που απασχολεί όλο τον κόσμο είναι: Θα επικρατήσει η εκμεταλλευτική αυτοκρατορία της Ουάσιγκτον σε όλη την υφήλιο επειδή η Ρωσία και η Κίνα και η Ινδία δεν καταλαβαίνουν;

 

 

 


 

 

 

Επειδή η Ρωσία έχει ελίτ που προτιμούν να είναι μέρος της Δύσης παρά κυρίαρχες;

 

 

 

 

 

 

 

Η αφέλεια της Ρωσίας και της Κίνας θα έχει ως αποτέλεσμα η ενθαρρυμένη Δύση να περάσει τις κόκκινες γραμμές που καταλήγουν σε πυρηνικό πόλεμο;


 

 

 

 

 

Αυτό που έχει κάνει ο πόλεμος με πολύ αργά βήματα και η μεγάλη επιθυμία για  διαπραγματεύσεις στην περσόνα του Κρεμλίνου, είναι να χαλάσει την εικόνα της Ρωσίας ως στρατιωτικής δύναμης. Ιδού το Bloomberg News: Η κατάπαυση του πυρός της Ρωσίας και η αποχώρηση από το Κίεβο ήρθαν επειδή «ο Πούτιν απλώς θέλει να μειώσει τις απώλειές του μετά από μια εισβολή ενός μηνός που απέτυχε να καταλάβει μια μεγάλη πόλη και σύμφωνα με πληροφορίες, του κόστισε χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες»

 

 

 

 


 

Με άλλα λόγια, ο Πούτιν εκλιπαρεί την Ουκρανία για έλεος και θα κάνει παραχωρήσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης...

 

 


 

 

 

Ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ λέει ότι η στρατιωτική αποτυχία της Ρωσίας στην Ουκρανία δείχνει «ένα κενό πληροφοριών στις ΗΠΑ που έκανε τις ΗΠΑ να υπερεκτιμήσουν τις δυνατότητες της Ρωσίας».

 

 https://www.cnn.com/2022/03/29/politics/tod-wolters-intelligence-gap-us-russia-ukraine/index.html 

 

 

 

 


 

 

 

Όποια και αν είναι τα πραγματικά γεγονότα, η εντύπωση που δημιουργείται από τις δημοσιογραφικές πόρνες στους δυτικούς λαούς είναι ότι αυτό που έχει καταφέρει ο Πούτιν είναι μια επίδειξη ρωσικής στρατιωτικής αδυναμίας. Αυτή η πεποίθηση θα οδηγήσει σε περισσότερες προκλήσεις κατά της Ρωσίας και θα καταλήξει σε πυρηνικό πόλεμο.

 

 

 

 


 

 

 

Όπως φοβόμουν, η Δύση δεν παίρνει στα σοβαρά τον Πούτιν

 

 


 

 

 

Η συνέπεια θα είναι ο πυρηνικός πόλεμος


 

 

 

Η ανίκανη Γαλλία στην ισχυρή Ρωσία: – δεν θα πληρώσουμε σε ρούβλια.



Το ρωσικό σχέδιο απορρίφθηκε από την ΕΕ και την G7 νωρίτερα την Τρίτη. 



Όσο ο Πούτιν τριγυρνάει σαν καλός μαθητής, σαν το φυτό της τάξης, η Δύση δεν θα τον πάρει ποτέ στα σοβαρά.

 

 

 

 

 

https://www.rt.com/russia/552940-france-russia-gas-rubles/

 

 

 

 

 

 


Πηγή:


 https://www.paulcraigroberts.org/2022/03/29/does-the-kremlin-know-what-it-is-doing/


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον το Κρεμλίνο ξέρει τι του γίνεται: Ξέρει ότι στην Αμερική και στην Αγγλία υπάρχουν αδίστακτοι ψυχοπαθείς ικανοί για όλα, και προσπαθεί να μην τους ερεθίζει, όσο μπορεί βέβαια. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, πάντα έτσι ήταν με τους αγγλοσάξονες. Το ζήτημα είναι γιατί η Ευρώπη υπακούει στους αγγλοσάξονες ενάντια στα συμφέροντά της; Στην αρχή της κρίσης φάνηκε μία διακριτική κίνηση από την Γερμανία να μην ταυτιστεί με τους αγγλοσάξονες . Η Γαλλία επίσης είχε μία επιφυλακτική στάση. Μετά όλα άλλαξαν. Γιατί; Οι ηγεσίες αυτών των χωρών είναι εκβιαζόμενες από τις ΗΠΑ ; τις ''κρατάνε'' με κάποια μυστικά; Άγνωστο. Σήμερα, για παράδειγμα, διαβάζω όσον αφορά τον Μακρόν: ''θα κρατούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρήματα τοποθετημένα σε φορολογικό παράδεισο; Οι δημοσιογράφοι Jean-Baptiste Rivoire και Gauthier Mesnier, συν-συγγραφείς ενός ντοκιμαντέρ-έρευνας που μεταδόθηκε αυτή την Τρίτη , υποπτεύονται ότι μέρος της αμοιβής που καταβλήθηκε το 2012 από την τράπεζα Rothschild στον σημερινό ενοικιαστή των Ηλυσίων πεδίων ήταν σε καταπίστευμα στο εξωτερικό.'' https://www.humanite.fr/politique/emmanuel-macron/lenquete-qui-jette-le-soupcon-sur-le-patrimoine-demmanuel-macron-743752
Θα δούμε πολλά ακόμη...