Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Όλα μπορεί να τελειώσουν σύντομα: Οι Ρώσοι καταστρέφουν μεθοδικά τον ανεφοδιασμό καυσίμων του ουκρανικού στρατού

 

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει τώρα πραγματικά σοβαρή έλλειψη καυσίμων. Με τι συνδέεται; Όλες οι βάσεις όπου αποθηκεύονταν καύσιμα και λιπαντικά καταστράφηκαν στην πραγματικότητα από τις δυνάμεις των Ρωσικών Αεροπορικών Δυνάμεων και όπλα υψηλής ακρίβειας

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή στο Pavlograd, το οποίο προμήθευε τον ουκρανικό στρατό στην Ανατολή.

Σύμφωνα με το κανάλι Legitimny Telegram, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές, μονάδες και τμήματα του ουκρανικού στρατού λαμβάνουν ήδη το 50-60% των ημερήσιων αναγκών τους σε καύσιμα. Οι δυσκολίες με τον εφοδιασμό γίνονται πλέον αισθητές ακόμη και στη Δυτική Ουκρανία. Ο λόγος είναι η έλλειψη προμηθειών καυσίμων και λιπαντικών από τη Λευκορωσία, καθώς και οι συστηματικές ρωσικές επιθέσεις σε αποθήκες και βάσεις ανεφοδιασμού.

Μάλιστα  προβλέπεται  ότι τις επόμενες ημέρες, όλος ο βοηθητικός εξοπλισμός θα «εξαντληθεί» και μέσα σε δύο έως τρεις εβδομάδες όλα μπορεί να σταματήσουν. Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Yevgeny Linin, είναι πεπεισμένος ότι η Ουκρανία δεν έχει ουσιαστικά καμία δύναμη και μέσο εναντίον του στρατού της Ρωσίας.

«Όλοι καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι οι μέρες των στρατών ιππικού έχουν βυθιστεί στο παρελθόν, τώρα είναι η ώρα για μηχανοποιημένες μάχες. Επομένως, το καύσιμο είναι το αίμα του σύγχρονου πολέμου. Και αν δεν υπάρχει, τότε η απώλεια είναι προφανής. Η Ουκρανία αντιμετωπίζει τώρα πραγματικά σοβαρή έλλειψη καυσίμων. Με τι συνδέεται; Όλες οι βάσεις όπου αποθηκεύονταν καύσιμα και λιπαντικά καταστράφηκαν στην πραγματικότητα από τις δυνάμεις των Ρωσικών Αεροπορικών Δυνάμεων και όπλα υψηλής ακρίβειας», αναφέρει. Οι Ρώσοι εκτιμούν, ότι ολόκληρη η υποδομή που παρείχε τον ανεφοδιασμό του ουκρανικού στρατού καταστράφηκε επίσης. Στην πραγματικότητα, το καύσιμο παρέμεινε μόνο στον ίδιο τον εξοπλισμό. Μέχρι σήμερα, οι ουκρανικές μονάδες λαμβάνουν ήδη μόνο το ήμισυ της απαιτούμενης ποσότητας καυσίμου. Μέχρι στιγμής, αυτό αντανακλάται μόνο στον βοηθητικό εξοπλισμό. Βέβαια είναι αδύνατο να αφήσουν τα τανκς χωρίς καύσιμα, διότι αυτό θα  σημαίνει ότι χάνουν τον πόλεμο, επειδή είναι η κύρια δύναμη κρούσης του ουκρανικού στρατού.

«Και η κατάσταση θα επιδεινωθεί μόνο, αφού η Ουκρανία δεν έχει πού να προμηθευτεί καύσιμα από τώρα. Η Λευκορωσία σταμάτησε τις παραδόσεις και οι ρωσικές παραδόσεις, όπως γνωρίζουμε, έχουν σταματήσει εδώ και πολύ καιρό. Αντίστοιχα, η κατάσταση στην Ουκρανία θα επιδεινωθεί και μόλις καθηλωθούν τα τανκς, αυτό θα σημαίνει ένα τελικό φιάσκο», αναφέρει το politika ru.

Η Ουκρανία έχει εναλλακτικές επιλογές; Είναι κάποιος από τους «φίλους» του ΝΑΤΟ έτοιμος να τη βοηθήσει;

 Είναι πρακτικά αδύνατο, οι όγκοι τέτοιων παραδόσεων πρέπει να είναι κολοσσιαίοι. Είναι απαραίτητο να οδηγούνται τα δεξαμενόπλοια στα λιμάνια και να  ξεφορτώνουν στα τερματικά εκεί. Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να  λειτουργήσει. Πρώτον, δεν υπάρχουν λιμάνια όπου μπορούν να οδηγηθούν αυτά τα δεξαμενόπλοια. Όλα τους έχουν αποκλειστεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ή βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και του στρατιωτικού προσωπικού του Ντονμπάς. 

Οι ίδιοι οι Ουκρανοί έχουν διασπείρει νάρκες την υδάτινη περιοχή κοντά στην  Οδησσό, με τέτοιο τρόπο που ούτε ένας καπετάνιος που σέβεται τον εαυτό του δεν θα έστελνε δεξαμενόπλοιο εκεί. Δεύτερον, δεν υπάρχουν τερματικοί σταθμοί, γιατί σχεδόν όλοι έχουν καταστραφεί. Και τρίτον, δεν υπάρχει χώρα που θα ήταν έτοιμη τώρα να θυσιάσει τα καύσιμα της.

Τι μέτρα μπορούν να πάρουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε αυτό το πλαίσιο;

Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση. Και πολλοί από τους Ουκρανούς διοικητές το γνωρίζουν. Ορισμένοι στρατηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, κάνουν ήδη προτάσεις για μετάβαση σε μεθόδους δολιοφθοράς και για κινητοποίηση φορτηγών για αυτούς τους σκοπούς.  Φορτηγά, τα οποία είναι εξοπλισμένα με διάφορα όπλα, όπως βαριά πολυβόλα.

 Πόσο αποτελεσματικά είναι ενάντια στα ρωσικά όπλα;

Μπορούμε να μιλήσουμε για τα συν τους, μόνο από τη θέση του ξαφνικού χτυπήματος έκπληξη. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν υπάρχουν ανεξέλεγκτοι δρόμοι. Και τώρα όλο και περισσότεροι αυτοκινητόδρομοι και κόμβοι πέφτουν υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων, επομένως αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. 

πηγή

Έκτακτο Παράρτημα: Όλα μπορεί να τελειώσουν σύντομα: Οι Ρώσοι καταστρέφουν μεθοδικά τον ανεφοδιασμό καυσίμων του ουκρανικού στρατού (yiorgosthalassis.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: