Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Ε.Μακρόν: «Αναπόφευκτος ο λιμός τους επόμενους 12 με 18 μήνες»! – Παραδέχθηκε ότι η Ρωσία ελέγχει πλέον την παγκόσμια αγορά δημητριακών

σχόλιο Γ.Θ : Εδώ και μήνες Ελληνορθόδοξοι και Πατριωτικοί ιστότοποι δημοσιεύαμε αυτό που ζούμε σήμερα με την έλλειψη τροφίμων και για αυτό που θα ενταθεί σε λίγο με την πείνα την ώρα που τα σατανακάναλα καλλιεργούσαν την υστερία κατά των ανεμβολίαστων από το πρωί ως το βράδυ.
Αδέρφια, μην βλέπετε τηλεόραση. Δεν θα δείτε εκεί τις αληθινές εξελίξεις. Αν θέλετε να ενημερώνεστε για την πραγματική επικαιρότητα και για την αλήθεια που έρχεται υπάρχουν Ελληνορθόδοξες και  Πατριωτικές σελίδες που με αντίτιμο βαρύ αλλά με πολύ χαρά θα συνεχίσουμε για όσο επιτρέπει ο Θεός. Δεν την χρειάζεστε την τηλεόραση. Μόνο άγχος και κατάθλιψη φέρνει.


Όλο και πιο κοντά φέρνει τον κίνδυνο «λιμού» ο πόλεμος στην Ουκρανία για πολλές χώρες, για αυτό και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, πρότεινε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την επισιτιστική ασφάλεια, σε συμφωνία με τη G7.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο των ηγετών της G7 και του ΝΑΤΟ, ο Εμανουέλ Μακρόν παρακάλεσε την Μόσχα να επιδείξει «υπευθυνότητα και να επιτρέψει τη σπορά στην Ουκρανία», καθώς σε διαφορετική περίπτωση «ο πόλεμος θα μπορούσε να προκαλέσει σε 12 έως 18 μήνες αναπόφευκτο λιμό», με πιο αξιοσημείωτο τον κίνδυνο έλλειψης σιτηρών στην Αίγυπτο και στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Αφρικής». σχόλιο Γ.Θ : Για τον λιμό που εύχονται να προκαλέσουν με τις κυρώσεις στον Ρωσικό λαό και στο λιμό που έχουν συναινέσει με κυρώσεις σε άλλα κράτη, στο 1/4 του πλανήτη, ούτε λόγος από τον υποκριτή Μακρόν.

«Αυτές οι κυρώσεις έχουν αντίκτυπο και είναι χειροπιαστές. Πρέπει να τις συνεχίσουμε ώστε να έχουν αποτρεπτική ισχύ», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο των ηγετών του NATO και της G7.

Προφανώς ξέχασε ο Ε.Μακρόν ότι η Ρωσία θα αποφασίσει σε ποιον θα δώσει τα δημητριακά παραγωγής της, αλλά από την στιγμή που ελέγχει την σπορά στην Ουκρανία και σε ποιον θα διαθέσει τα ουκρανικά δημητριακά.

Χωρίς να ρωτήσει κανέναν και πολύ περισσότερο το «εχθρικό κλαμπ των G7», όπως τους περιγράφει η ρωσική κυβέρνηση. Για την Αίγυπτο και την Αλγερία μάλιστα, ήδη προχώρησε σε διμερή διακρατική συμφωνία.

Στους ίδιους ζοφερούς τόνους και ο φονιάς της Σερβίας, Τζο Μπάιντεν, λέγοντας ότι η πιθανότητα ενός λιμού είναι «πραγματική».

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο άθλιος Αμερικανός πρόεδρος, σχολιάζοντας τις πιθανές έλειψες, χαρακτήρισε την Ουκρανία και τη Ρωσία «καλάθι ψωμιού» για την Ευρώπη, διότι οι προμήθειες από τις δύο χώρες μαζί, αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 30% του παγκόσμιου εμπορίου σιταριού.

«Το τίμημα των κυρώσεων δεν επιβάλλεται μόνο στη Ρωσία. Επιβάλλεται και σε πάρα πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών χωρών και της χώρας μας επίσης», είπε ο Μπάιντεν σε δηλώσεις του μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Είχαμε μια μακρά συζήτηση με τις G7 για αυτό το θέμα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αποτελούν τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό σιταριού στον κόσμο, καθώς ο Καναδάς, ο οποίος είναι επίσης μεγάλος, σημαντικός παραγωγός, θα μπορούσαμε να αυξήσουμε και να μοιράζουμε πιο γρήγορα τα τρόφιμα…

Επιπλέον, μιλήσαμε για την προτροπή όλων των ευρωπαϊκών χωρών και όλων των άλλων να μην εφαρμόζουν περιορισμούς στο εμπόριο, ιδιαίτερα στην αποστολή τροφίμων στο εξωτερικό», είπε ο Μπάιντεν.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο των ηγετών της G7 και του ΝΑΤΟ, ο Μακρόν προέτρεψε τη Μόσχα να επιδείξει «υπευθυνότητα» και να επιτρέψει τη σπορά στην Ουκρανία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο πόλεμος θα μπορούσε να προκαλέσει σε 12 έως 18 μήνες «αναπόφευκτο λιμό», με πιο αξιοσημείωτο τον κίνδυνο έλλειψης σιτηρών στην Αίγυπτο και στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Αφρικής.

Σύμφωνα με έγγραφο που κυκλοφόρησε από το Ελιζέ, η Ρωσία είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας σιταριού παγκοσμίως (33 εκατομμύρια τόνοι το 2021) με την Ουκρανία να μην απέχει πολύ (τέταρτος μεγαλύτερος εξαγωγέας, με 20 εκατομμύρια τόνους το 2021).

Το έγγραφο εκτιμά ότι 27 κυρίως χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής προμηθεύονται πάνω από το 50% του σιταριού τους από τη Ρωσία ή την Ουκρανία.

Η τριμερής πρωτοβουλία που ορίζεται στο έγγραφο θα βασίζεται σε μέτρα, όπως η διάθεση αποθεμάτων σιτηρών για την «αποφυγή τυχόν ελλείψεων και τη διατήρηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα», την αύξηση των ορίων παραγωγής και την ενίσχυση των επενδύσεων στη βιώσιμη γεωργία στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως αναφέρει το αμερικανοεβραϊκό CNN.

πηγή

Έκτακτο Παράρτημα: Ε.Μακρόν: «Αναπόφευκτος ο λιμός τους επόμενους 12 με 18 μήνες»! – Παραδέχθηκε ότι η Ρωσία ελέγχει πλέον την παγκόσμια αγορά δημητριακών (yiorgosthalassis.blogspot.com)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://katehon-com.translate.goog/en/article/end-history-has-never-happened-and-never-russian-war-liberal-order?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp