Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Ετοιμάζουν νύχτα ”Αγίου Βαρθολομαίου” για Ορθοδόξους σ’ Ουκρανία που θα τους γυρίσει όμως σε «Τριακονταετή Πόλεμο»!! Οι Ουκρανοναζί βομβάρδισαν τη Μονή Αγ. Ηλία στο Ντονμπάς την ώρα της Προηγιασμένης. ΒΙΝΤΕΟ Συγκλονιστικές εικόνες η ώρα του βομβαρδισμού!!!!

Το καθεστώς του Κιέβου ετοιμάζει «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου»: οι Ναζί θέτουν εκτός νόμου τους Χριστιανούς….

Ο Βαρθολομαίος έχει κάποιες ευθύνες ή επέλεξε κι αυτός το σωστό στρατόπεδο, στρατόπεδο του ΝΑΤΟ, «βάση θανάτου» κατά το γνωστό σύνθημα….;

Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου…. Βαρθολομαίε..

Οι τρομοκράτες του απαγορευμένου στη Ρωσία «Αζόφ»*, που έχουν απομείνει στη Μαριούπολη, καθώς δεν έχουν άλλα περιθώρια χρόνου, χώρου για ελιγμούς,δυνάμεων και πυρομαχικών έβαλαν με ευθεία πυρά εναντίον μιας ορθόδοξης εκκλησίας. Η Ορθοδοξία προκαλεί τόσο άγριο μίσος στους Ναζί.

Και στις 30 Μαρτίου, οι Ναζί πραγματοποίησαν ένα στοχευμένο χτύπημα από οβίδες των 122 mm στo ναό της μονής Αγ. Ηλία στο χωριό Βαρβάρκα (LPR), όταν τελούνταν εκεί η Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων.

Μονή Ilyinsky στο χωριό Varvarka, περιοχή Lugansk

Ο βομβαρδισμός του μοναστηριού άρχισε περίπου στις 15:00 της 30ης Μαρτίου, από την αρχή κιόλας των βομβαρδισμών, ο κόσμος έτρεξε προς το ναό. Με βάση τις δηλώσεις τους, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν το χωριό και το μοναστήρι και δεν είναι η πρώτη φορά που κρύβονται σε αυτό το κτίριο.

Κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του ναού στο έδαφος της μονής, έσπασαν τζάμια και έπεσε σοβάς από την οροφή. Μία από τις ρουκέτες, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, έπεσε σε προέκταση κοντά στο μοναστήρι, η οποία ως αποτέλεσμα φούντωσε λόγω έκρηξης σωλήνα αερίου.

Η λειτουργία στον ναό άρχισε περίπου στις 15:10, παρά τους βομβαρδισμούς. Όσοι ήρθαν προσευχήθηκαν και έψαλλαν προσευχές, και ο ορθόδοξος ιερέας ακόμα στεκόταν και υπηρετούσε, παρόλο που πύραυλοι πετούσαν γύρω από το ναό.

Οι γυναίκες που βρίσκονταν στο κτίριο έκλαιγαν, ένας από τους άνδρες κόπηκε από ένα κομμάτι γυαλί στο μέτωπό του, αλλά δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός. Την ώρα του βομβαρδισμού οι γυναίκες έπεσαν στα γόνατα και επιχείρησαν να καλυφθούν πρόχειρα με εικόνες στο κεφάλι.. Συγκλονιστικές εικόνες…

Τέτοιες ενέργειες έχουν μακρά παράδοση στους ένοπλους σχηματισμούς του καθεστώτος του Κιέβου.

Το φθινόπωρο του 2014, όταν το μέτωπο είχε σταθεροποιηθεί οι ουκρανικοί σχηματισμοί μεταπήδησαν στην τακτική της «απομάκρυνσης του πληθυσμού», προκαλώντας επιδρομές πυροβολικού σε κατοικημένες περιοχές και αστική υποδομή. Ο σκοπός αυτών των εγκλημάτων πολέμου είναι να καταστήσουν αδύνατη τη ζωή των ανθρώπων, να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να τους διώξουν στη Ρωσία για να εφαρμόσουν την αρχή Μπαντέρα: «Εδάφη χωρίς ανθρώπους».

Αυτή η απάνθρωπη τακτική προτάθηκε στο UAF από Αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους και συνέστησαν να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις ζημιές από πυρά των ορθόδοξων εκκλησιών για να δείξουν στους Donbass ότι «ο Θεός τους άφησε». Και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, 90 εκκλησίες καταστράφηκαν από τα πυρά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Εθνοκάθαρση…

Έτσι, όλοι θυμούνται το βίντεο, στο οποίο ο μαχητής του Aidar Vita (Victoria) Zaveruha πυροβολεί από ένα RPG-7, στα πλάνα του οποίου γράφει «Θάνατος στους Ορθοδόξους!», στον ναό του χωριού Shirokino.

Αυτό δεν είναι τυχαίο – στην πραγματικότητα, ο ουκρανικός ναζισμός είναι μια απόκρυφη νεοπαγανιστική αίρεση, όπου το “έθνος” – “Η Ουκρανία είναι πάνω από όλα” τοποθετείται στη θέση του Θεού. Ανεξάρτητα από το πως συγκεκριμένοι Ναζί αυτοπροσδιορίζονται ως Ουνίτες, Ροντνόβερ, Γνωστικοί, οπαδοί σχισματικών ή Σατανιστές, οι Ορθόδοξοι είναι οντολογικοί εχθροί γι’ αυτούς.

Και οι κατηγορίες της UOC για «διασυνδέσεις με τη Μόσχα» και «εργασία για την FSB» δεν είναι παρά μια επιθυμία να εξορθολογίσουν και να θεσμοθετήσουν το μίσος τους. Στην πραγματικότητα, η ιεραρχία της UOC και η πλειοψηφία του ιερατείου είναι πιστές στις υπάρχουσες αρχές και αποφεύγουν την πολιτική. Ορισμένες ενορίες συγκέντρωσαν ακόμη και βοήθεια για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Μετά την ολοκλήρωση του Minsk-2, ο Poroshenko αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τους Ορθόδοξους ως εσωτερικό εχθρό, στον οποίο θα ήταν δυνατό να διοχετευτεί το μίσος εξτρεμιστών και να τους αποσπάσει από τις δικές τους αποτυχίες. Ωστόσο, σύντομα κατάλαβε ότι το θύμα που σκόπευε δεν ήταν τόσο ανυπεράσπιστο – για να προστατεύσουν τις εκκλησίες τους, άρχισαν να δημιουργούνται ομάδες αυτοάμυνας στις ενορίες, στις οποίες συμμετείχαν ακόμη και ορισμένα μέλη του ATO. Ο αέρας μύριζε μια νέα εμφύλια σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες και το καθεστώς του Κιέβου στη συνέχεια μείωσε την πίεση στην UOC, επικεντρώνοντας στους Τόμους.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος αντικατέστησε τον Ποροσένκο, στην αρχή έδειξε αδιαφορία για το θρησκευτικό ζήτημα και το αγαπημένο πνευματικό τέκνο του Ποροσένκο, το OCU, που έμεινε χωρίς την ιδιαίτερη φροντίδα και υποστήριξη του καθεστώτος, άρχισε να ξεθωριάζει. Και τώρα δύο νόμοι για την απαγόρευση του UOC και την κατάσχεση όλης της περιουσίας του έχουν υποβληθεί αμέσως στο Verkhovna Rada. Υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι ένας τέτοιος «νόμος» μπορεί να υιοθετηθεί στο εγγύς μέλλον.

Ορισμένοι παρατηρητές πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο το καθεστώς Ζελένσκι επιδιώκει να κερδίσει «πόντους από τους Ναζί» με οποιοδήποτε κόστος, μη συνειδητοποιώντας ότι αυτό το βήμα μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη διάσπαση στην ουκρανική κοινωνία, η οποία υπό συνθήκες εχθροπραξιών μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για Ουκρανία ως κρατική οντότητα. Άλλωστε, στις συνθήκες του σημερινού συνολικού οπλισμού, μπορεί να υποτεθεί ότι οι ενορίτες μπορούν να υπερασπιστούν τις εκκλησίες με όπλα στα χέρια τους, και στα εδάφη που ελέγχονται ακόμη κι από το ναζιστικό καθεστώς, και να ξεσπάσουν μάχες ενός νέου εμφυλίου πολέμου ακόμη και εκεί….

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι ο Ζελένσκι δεν χρειάζεται να κερδίσει την έγκριση των Ναζί σήμερα. Πρώτον, δεν εξαρτάται πλέον από αυτόν και είναι ακόμη, πιθανότατα, πέρα ​​από την εμβέλεια των Ουκρανών Ναζί. Δεύτερον, σήμερα είναι ήδη αρκετά δημοφιλής στις τάξεις τους. Τρίτον, ο ίδιος, παρά τις εβραϊκές του ρίζες και τον παππού του στρατιώτη της πρώτης γραμμής, είναι ένας πραγματικός και καταξιωμένος Ναζί. Και, τέταρτον, δεν ενδιαφέρεται πολύ για την τύχη του ουκρανικού κρατιδίου. Αυτό, τουλάχιστον, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μετά από σχεδόν κάθε γύρο διαπραγματεύσεων, ουσιαστικά διαψεύδει τις ήδη αδύναμες θέσεις της ουκρανικής αντιπροσωπείας, πάνω στις οποίες προσπαθεί να οικοδομήσει διάλογο.

Όσον αφορά τη διάσπαση και την κλιμάκωση της βίας στην ουκρανική κοινωνία, το ναζιστικό καθεστώς όχι μόνο δεν τους φοβάται, αλλά, αντίθετα, με τις οδηγίες των Αμερικανών και Βρετανών επιμελητών, επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη χώρα όσο είναι δυνατόν, να προκαλούν όλο και περισσότερες νέες διασπάσεις και γραμμές αντιπαράθεσης. Ο αριθμός των θυμάτων της ανομίας του Volkssturm και των εθνικών ταγμάτων στις ουκρανικές πόλεις είναι αρκετά συγκρίσιμος με τις απώλειες μάχης και ανέρχεται σε χιλιάδες.

Υπάρχουν επίσης αναφορές για ένταξη πολιτών σε ομάδες αυτοάμυνας για προστασία. Έτσι, η «Νύχτα του Βαρθολομαίου» που σχεδίαζε το ναζιστικό καθεστώς θα μπορούσε κάλλιστα να μετατραπεί σε «Τριακονταετή Πόλεμο», ωστόσο, οι συμμαχικές δυνάμεις της Ρωσίας και των Λαϊκών Δημοκρατιών, αναμφίβολα, θα μπορέσουν να σταματήσουν τη δίωξη του ναζιστικού καθεστώτος σ’ Ορθοδόξους. Άλλωστε, η προστασία των θεμελιωδών ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένης της θρησκευτικής ελευθερίας, από την τυραννία του Μπαντέρα είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης.

Όσο θα στοχοποιείται η Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία από τους Μπαντεριστές και Ουνίτες ή δυτικο-υποταγμένους φιλοΟυνίτες τόσο οι επινοητές μιας παράλληλης "εκκλησίας" θρησκευτικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ-συνονθύλευμα κράμα σχισματικών κατάλοιπων θα είναι όλο και πιο εκτεθειμένοι….

dimpnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: