Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Ιερατικοί οδυρμοί και θρήνοι κατά παραγγελία

 Καταντάει πια πληκτικός αυτός ο οδυρμός για τον πόλεμο! Ακριβώς επειδή είναι υποκριτικός και επιλεκτικός....

Και εντάξει να το κάνουν οι εξ' ορισμού έχοντες συμφέροντα (πολιτικοί, Μ.Μ.Ε., μη κερδοσκοπικές οργανώσεις κ.τ.λ.) αλλά να το κάνει εξόφθαλμα και η επίσημη Εκκλησία είναι τελείως αποκαρδιωτικό.

Σε κοπετούς αναλύθηκε η Σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος με την σχετική ανακοίνωσή της την οποία διάβασε θρηνωδών και ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στον κατανυκτικό εσπερινό. Επιπλέον δε, έσπευσε να αναγνώσει και την διακήρυξη της εν πολλαίς αμαρτίαις Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών η οποία διδάσκει ...Ορθοδοξία, απορρίπτει, καταδικάζει, αποφθέγγεται φυσικά κατά της Ρωσικής Εκκλησίας και γενικώς μοιράζει... σακουλάκια Ορθοδοξίας στους εκλεκτούς της.

Μπορείτε να βρείτε αυτή την κατάπτυστη διακήρυξη, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης που, χρόνια τώρα, σκέπει την Ακαδημία του μεταπατερισμού και της βλασφημίας.

Θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για ένα κείμενο που χρησιμοποιεί αγιογραφικές ρήσεις για την εξυπηρέτηση αλλότριων (προπαγανδιστικών) σκοπών, διαστρεβλώνοντας κατά τον τρόπο των Ιεχωβάδων. Αυτό το κείμενο δήλωσε ότι υποστηρίζει ο κ. Ιγνάτιος γιατί είναι η αλήθεια και αυτός είναι κατά του πολέμου, λες και υπάρχει λογικός άνθρωπος που είναι υπέρ! 

Επίσης είπε πως δεν γίνεται η Εκκλησία να ευλογεί τα όπλα. 

Και όμως γίνεται! Της Εκκλησίας ήταν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και ευτυχώς ευλόγησε τα όπλα διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχε την ευλογία ο κ. Ιγνάτιος να ζει σε μια ελεύθερη πατρίδα και να είναι ειδικός αγορητής επί παντός επιστητού, από τον κορωνοϊό έως το Ουκρανικό....Και μάλιστα να έχει στην κατοχή του την απόλυτη αλήθεια και αυτό να του επιτρέπει να επιπλήττει όσους έχουν διαφορετική γνώμη. 

Ο Θεός  ας είναι μαζί μας και είθε να μας δίνει δύναμη, υπομονή και την αληθινή ειρήνη την υπερέχουσα πάντα νουν και όχι αυτή των επαγγελματιών "ειρηνοποιών".

 

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ: Ιερατικοί οδυρμοί και θρήνοι κατά παραγγελία (trelogiannis.blogspot.com)

Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου: Διακήρυξη κατά της διδασκαλίας περί «Ρωσικού Κόσμου»

Πρεσβεύουμε ότι, εν αναμονή του τελικού θριάμβου της Βασιλείας του Θεού, αναγνωρίζουμε τη μοναδική και απόλυτη εξουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Κατά τον παρόντα αιώνα, οι επίγειοι άρχοντες παρέχουν ειρήνη, ώστε ο λαός του Θεού να μπορεί να διάγει «ἤρεμον καὶ ἡσύχιον βίον […]ἐν πάσῃ εὐσεβείᾳ καὶ σεμνότητι». (Α΄ Τιμόθ. 2, 2). Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα έθνος, κράτος ή τάξη της ανθρώπινης ζωής που να μπορεί να ασκήσει πάνω μας περισσότερη εξουσία από τον Ιησού Χριστό, στο όνομα του οποίου «πᾶν γόνυ κάμψῃ ἐπουρανίων καὶ ἐπιγείων καὶ καταχθονίων» (Φιλιπ. 2, 10).

Καταδικάζουμε, λοιπόν, ως μη ορθόδοξη και απορρίπτουμε κάθε διδασκαλία που θα υπέτασσε τη Βασιλεία του Θεού, η οποία φανερώνεται στη Μία Αγία Εκκλησία του Θεού, σε οποιοδήποτε βασίλειο αυτού του κόσμου, αναζητώντας σε άλλους εκκλησιαστικούς ή κοσμικούς άρχοντες τη δικαίωση και τη λύτρωση. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά όλες τις μορφές διακυβέρνησης που θεοποιούν το κράτος (θεοκρατία) και απορροφούν την Εκκλησία, στερώντας από αυτή την ελευθερία της να σταθεί προφητικά ενάντια σε κάθε αδικία. Επιπλήττουμε, επίσης, όλους εκείνους που πρεσβεύουν τον καισαροπαπισμό, αντικαθιστώντας την τελική υπακοή τους στον εσταυρωμένο και αναστημένο Κύριο με εκείνη σε οποιονδήποτε ηγέτη που έχει εξουσία και ισχυρίζεται ότι είναι χρισμένος από τον Θεό, είτε φέρει τον τίτλο του «Καίσαρα», του «Αυτοκράτορα», του Τσάρου» ή του «Προέδρου».

«Οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ»(Γαλ. 3, 28).

Πρεσβεύουμε ότι η διαίρεση της ανθρωπότητας σε ομάδες με βάση τη φυλή, τη θρησκεία, τη γλώσσα, την εθνικότητα ή οποιοδήποτε άλλο δευτερεύον χαρακτηριστικό της ανθρώπινης ύπαρξης συνιστά χαρακτηριστικό αυτού του ατελούς και αμαρτωλού κόσμου. Ακολουθώντας την πατερική παράδοση αυτές οι διακρίσεις χαρακτηρίζονται ως «διακρίσεις τῆς σαρκός» (Αγ. Γρηγόριος Θεολόγος, Λόγος 7, 23). Η διεκδίκηση από μια ομάδα ανωτερότητας έναντι άλλων αποτελεί ένα χαρακτηριστικό κακό τέτοιων διαιρέσεων, οι οποίες είναι εντελώς αντίθετες με το Ευαγγέλιο, όπου όλοι είναι ένα και ίσοι εν Χριστώ, όλοι πρέπει να λογοδοτούν σε αυτόν για τις πράξεις τους και όλοι έχουν πρόσβαση στην αγάπη και τη συγχώρεσή του, όχι ως μέλη συγκεκριμένων κοινωνικών ή εθνοτικών ομάδων, αλλά ως πρόσωπα που δημιουργήθηκαν και γεννήθηκαν ίσα κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού (Γέν. 1, 26).

Επομένως, καταδικάζουμε ως μη ορθόδοξη και απορρίπτουμε κάθε διδασκαλία που αποδίδει θεϊκή προέλευση ή εξουσία, ιδιαίτερη ιερότητα ή καθαρότητα σε οποιαδήποτε μεμονωμένη τοπική, εθνική ή εθνοτική ταυτότητα ή χαρακτηρίζει οποιονδήποτε συγκεκριμένο πολιτισμό ως ιδιαίτερο ή θεόθεν προορισμένο, είτε πρόκειται για τον ελληνικό, ρουμανικό, ρωσικό, ουκρανικό ή οποιοδήποτε άλλο πολιτισμό.

Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου: Διακήρυξη κατά της διδασκαλίας περί «Ρωσικού Κόσμου» - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (vimaorthodoxias.gr)

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΔΙΟΤΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μοίρα ψιθυρίζει στον πολεμιστή: «Έρχεται καταιγίδα». Ο πολεμιστής απαντά στο πεπρωμένο: «Εγώ είμαι η καταιγίδα».

Ανώνυμος είπε...

https://www-voltairenet-org.translate.goog/article216265.html?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp

olgag είπε...

Στους τραγικούς Ιεράρχες μας και στην Αυτού Μεγαλειότητα του Φαναρίου, πρέπει να αφιερώσουμε το τελευταίο βίντεο με την απαγωγή του ιερέα εν ώρα θείας λειτουργίας,ο οποίος κατηγορήθηκε για φιλορωσική στάση. Ο καλός και δίκαιος Θεός να τον αναπαύσει κοντά Του μαζί με τον ηγούμενο και τους δύο υποτακτικους που επίσης απήχθησαν, διότι είμαι βαθύτατα πεπεισμένη ότι βασανίστηκαν άσχημα πριν δολοφονηθούν. Αυτή η γη αν είχε στόμα να μιλήσει θα μας παρακαλούσε να σταματήσουμε να την ποτίζουμε με αίμα.
Το μαρτυρολόγιο όλο και μεγαλώνει. Δόξα τω Θεώ!

amethystos είπε...

Δυστυχώς η διοίκηση τής Εκκλησίας έχει αγκαλιάσει τόν θάνατο καί τόν έχει βαπτίσει δικαιώματα.Ξεχάσαμε ότι ο χριστιανός δέν έχει κανένα δικαίωμα. Κανένα. Καί δυστυχώς όλος ο ζήλος τού κλήρου συγκεντρώθηκε στήν προσπάθεια νά μάς επιβάλλει τά δικαιώματά του. Καί τού Βαρθολομαίου ότι δέν είναι κληρικός. Τρίβοντας στή μούρη μας τήν επινόηση τής Μητέρας Εκκλησίας. Ελπίζοντας στήν φρενοβλάβεια τού οιδιπόδειου συμπλέγματος πού ευνουχίζει τούς αιώνιους έφηβους τού Δυτικού πολιτισμού. Εμείς οι ορθόδοξοι αγαπούμε τήν Παναγία Θεοτόκο η οποία μάς δίνει τήν ζωή τήν αιώνιο. Ο λαβύρινθος τού κληρικαλισμού μάς αφήνει αδιάφορους.