Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Η Ουκρανία κήρυξε τον πόλεμο στην Ορθοδοξία! Νόμος για απαγόρευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριαρχείου Μόσχας. Δήμευση κάθε κινητής κι ακίνητης περιουσίας. Δήμευση ναών μονών, Λαύρας Κιέβου, Ποτσάεφ κ.α! Εισηγητής νομοσχεδίου το ακροδεξιό κόμμα Svoboda! Διώξεις κατά κλήρου με νόμους Ζελένσκι για "συνεργάτες" και "δολιοφθορά"!

 

Η Ουκρανία κήρυξε τον πόλεμο στην Ορθοδοξία! Νόμος για απαγόρευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριαρχείου Μόσχας. Δήμευση κάθε κινητής κι ακίνητης περιουσίας. Δήμευση ναών μονών και Λαύρας Κιέβου, Ποτσάεφ κ.α! Εισηγητής νομοσχεδίου το ακροδεξιό κόμμα Svoboda! Διώξεις κατά κλήρου με νόμους Ζελένσκι για "συνεργάτες" και  "δολιοφθορά"!

Στη Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας κατατέθηκε σκανδαλώδες νομοσχέδιο για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας στη χώρα. Οι ουκρανικές αρχές καταπατούν επίσης την περιουσία και την ακίνητη περιουσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – το νομοσχέδιο προβλέπει την απόσυρσή της. Το νομοσχέδιο εισήχθη από τη βουλευτή του Verkhovna Rada από το κόμμα “Φωνή” Inna Sovsun. Κατά τη γνώμη της, εκπρόσωποι του πατριαρχείου φέρεται να εμπλέκονται σε δραστηριότητες δολιοφθοράς προς το συμφέρον της Ρωσίας.

Αυτή η παράλογη απόφαση είχε προηγηθεί άλλη μια επίθεση κατά της Ρωσίας. Στις 25 Μαρτίου, η Βερχόβνα Ράντα καταχώρισε το σχέδιο νόμου «Σχετικά με την απαγόρευση του Πατριαρχείου Μόσχας στην επικράτεια της Ουκρανίας», το οποίο εκπονήθηκε από το ακροδεξιό κόμμα Svoboda. Την επόμενη μέρα, 26 Μαρτίου, το ουκρανικό κοινοβούλιο κατέγραψε ένα άλλο νομοσχέδιο: για τροποποιήσεις στον νόμο της Ουκρανίας «Περί ελευθερίας συνείδησης και θρησκευτικών οργανώσεων».
Οι τροποποιήσεις που εισήχθησαν αποσκοπούν στην απαγόρευση «των δραστηριοτήτων όλων των θρησκευτικών οργανώσεων που αποτελούν μέρος της δομής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, το ηγετικό κέντρο της οποίας βρίσκεται εκτός της Ουκρανίας». Οι συντάκτες είναι βουλευτές των φιλοκυβερνητικών κομμάτων Holos και Υπηρέτης του Λαού. Οι βουλευτές που υπηρετούν το φασιστικό καθεστώς της Ουκρανίας, σύμφωνα με δηλώσεις τους, σκοπεύουν να αλλάξουν τον νόμο «Περί ελευθερίας συνείδησης και θρησκευτικών οργανώσεων» προκειμένου να «προστατέψουν τη δημόσια ασφάλεια και τάξη».

Η κυβέρνηση της χώρας καλείται να καταρτίσει κατάλογο μέτρων και να τα λάβει για τη διάθεση ακίνητης περιουσίας και κινητής που ανήκει, μισθώνονται ή διατίθενται για άλλους λόγους από οργανισμούς των οποίων οι δραστηριότητες απαγορεύονται.

Η σημερινή πράξη της Βερχόβνα Ράντα είναι το αποτέλεσμα πολλών ετών διώξεων της εκκλησίας από τις ουκρανικές φιλοδυτικές αρχές, από την αρχή της έλευσης τους στην ηγεσία της χώρας, η οποία κήρυξε διωγμό της Ορθοδοξίας και των Ορθοδόξων. Η καταπάτηση της εκκλησίας είναι άλλη μια εκδήλωση της αντιρωσικής, απάνθρωπης φύσης των προστατευόμενων της Δύσης. Η απαγόρευση των δραστηριοτήτων της ROC είναι ένα από τα στάδια της απορωσοποίησης της Ουκρανίας, η οποία ξεκίνησε με τη δημιουργία μιας τεχνητής διάσπασης στις τάξεις των πιστών.

Υπενθυμίζεται ότι η ROC στην Ουκρανία εκπροσωπείται από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας (UOC-MP), ωστόσο, μέσω των προσπαθειών των ουκρανικών αρχών, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Κιέβου (UOC-KP) δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην επικράτεια της χώρας, και αφού έλαβε τον Τόμο από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (OCU) ή αλλιώς HCU – Ιερά Εκκλησία Ουκρανίας).

Για πολλά χρόνια, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας υφίσταται άνευ προηγουμένου πιέσεις, εκβιασμούς και απειλές, καθώς και απαγωγές ιερέων. Οι σχισματικοί και ο Μπαντέρα καταλαμβάνουν τις ορθόδοξες εκκλησίες του UOC-MP. Τώρα σε αυτές τις ενέργειες θα δοθεί «νομιμοποίηση» που θα οδηγήσει στην διάλυση του ROC στην Ουκρανία – η ιδιοκτησία θα κρατικοποιηθεί, οι δραστηριότητες θα απαγορευθούν. Τα αρχαία ιερά της Ρωσικής Ορθοδοξίας – η Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, Ποτσάεφ και Σβιατογκόρσκ θα γίνουν ιδιοκτησία του κράτους και στη συνέχεια θα εκμεταλλευτούν στο OCU. Οι διώξεις πιστών και ιερέων θα συνεχιστούν με νέο σθένος. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας εναντίον τους μπορεί να χρησιμοποιήσει τιμωρητικά μέτρα στο πλαίσιο του νόμου «Περί συνεργατών», που υπογράφηκε από τον Volodymyr Zelensky. Δίνεται σε ναούς και μονές η δυνατότητα να αλλάξουν στάτους εντός 14 ημερών.

ΥΓ φωτο στις 25 Φεβρουαρίου 2022, κοντά στην περιοχή του Κιέβου, σύλληψη ξυλοδαρμός στο αεροδρόμιο Gostomel που σήμερα κατέχουν οι Ρώσοι, του πρωτοπρεσβύτερου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία – Mikhail Pavlushenko, για κατασκοπεία υπέρ Ρωσίας..

οι διωγμοί αντιφρονούντων συνεχίζονται μαζικά σε όλη την Ουκρανία

dimpenews.com

Το Κόμμα Σβόμποντα [Svoboda]

Το κόμμα Σβόμποντα [Svoboda] έχει τις ρίζες του στο ουκρανικό παρτιζάνικο κόμμα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο ήταν σύμμαχος με τη Ναζιστική Γερμανία. Μέχρι το 2004, ο Σβόμποντα ονομαζόταν Εθνικό-Σοσιαλιστικό Κόμμα, μια σκόπιμη αναφορά στο Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα των Ναζί. Ο ηγέτης της Svoboda, Όλεχ Τιαχνίμποκ [Oleh Tyahnybok], είχε βάλει ανοιχτά στο στόχαστρο Εβραίους και Ρώσους στην Ουκρανία εδώ και πολλά χρόνια.

Το 2004, εκδιώχθηκε από την κυβέρνηση του Βίκτορ Γιουσένκο για μια ομιλία που καλούσε τους Ουκρανούς να πολεμήσουν ενάντια σε μια «μοσχοβο-εβραϊκή μαφία» . Το 2005, έγραψε ανοιχτές επιστολές απαιτώντας από την Ουκρανία να κάνει περισσότερα για να σταματήσει τις «εγκληματικές δραστηριότητες» του «οργανωμένου Εβραϊσμού» .

Το BBC ανέφερε για τον κίνδυνο της ανόδου του Σβόμποντα το 2012. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα την ίδια χρονιά που καταδίκαζε τον Σβόμποντα ως «ρατσιστό, αντισημιτικό και ξενοφοβικό». Ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεώρησε ότι ήταν σκόπιμο να στηρίξει αυτές τις νεοναζιστικές ομάδες που πιέζουν για την εθνοκάθαρση της Ουκρανίας.

Κάθε 1η Ιανουαρίου, δεκάδες χιλιάδες οπαδοί του Σβόμποντα παρελαύνουν στους δρόμους της Ουκρανίας κρατώντας δάδες για να τιμήσουν τη γέννηση του Στέπαν Μπαντέρα [Stepan Bandera], του αρχηγού των ουκρανικών παρτιζάνων που τάχθηκε στο πλευρό της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δυτικοί ιστορικοί λένε ότι οι οπαδοί του Μπαντέρα διέπραξαν σφαγές Πολωνών και Εβραίων αμάχων.

Όταν ο Γιάτσενιουκ [Yatsenyuk] έγινε Πρωθυπουργός, επιβράβευσε τον ρόλο του Σβόμποντα στο πραξικόπημα με τρεις θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του Oleksander Sych [Ολεξάντερ Σιτς] ως αναπληρωτή πρωθυπουργού και κυβερνήτης τριών από τις 25 επαρχίες της Ουκρανίας. Ο Αντρέι Παρούμπυ [Andriy Parubiy]του Σβόμποντα διορίστηκε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, θέση που κράτησε για τα επόμενα 5 χρόνια.

Πώς ο Ομπάμα και ο Μπάιντεν εγκατέστησαν νεοναζί στην Ουκρανία [UKRAINE ON FIRE] – Telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια: