Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων αναδύεται κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία (βίντεο)

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μόνο ένα αιματηρό πρόσχημα, που επινοήθηκε από την Ουάσιγκτον, για να αποκλείσει τη Ρωσία από όλους τους διεθνείς οργανισμούς, να αποδυναμώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και, τελικά, να διατηρήσει την αγγλοαμερικανική κυριαρχία σε ολόκληρη τη Δύση. Μην ξεγελιέστε!

Σύνοψη του βίντεο που εγγράφηκε στις 25 Μαρτίου 2022

Θέλω να σας μιλήσω όχι για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά για τη Νέα Παγκόσμια Τάξη που οργανώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες ακριβώς μπροστά στα μάτια σας – αλλά χωρίς να το καταλάβετε – ενώ διεξάγεται αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία. 

Καταρχάς, να ξέρετε ότι από τα μέσα Φεβρουαρίου, τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν μια εντελώς παραμορφωμένη αφήγηση γιατί δεν αναφέρουν όλα τα γεγονότα, αλλά μόνο εκείνα τα μηνύματα που θέλει να περάσει το ΝΑΤΟ. Από τα μέσα Φεβρουαρίου είμαστε όλοι «μονόφθαλμοι», βλέποντας μόνο τη μισή εικόνα και, κατά συνέπεια, κάνουμε το λάθος να πιστεύουμε ότι μπορούμε να την ερμηνεύσουμε. 

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι τα συναισθήματά σας χειραγωγούνται. Κάθε μέρα μας δείχνουν Ουκρανούς που υποφέρουν – πράγματι, είναι φρικτό και πρέπει να τους βοηθήσουμε, είναι ανθρώπινη υποχρέωση να το κάνουμε. Όμως η ταλαιπωρία τους δεν τους αποδεικνύει ότι έχουν δίκιο. Το να υποφέρεις και να έχεις δίκιο είναι δύο διαφορετικά πράγματα. 

Με αυτά τα λόγια, ας πάμε στα γεγονότα. 

Αυτός ο πόλεμος δεν ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου με τη ρωσική επέμβαση, αλλά αρκετές μέρες νωρίτερα, στις 18 Φεβρουαρίου, με την παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών, μια επέμβαση για την οποία κανείς δεν σας είπε ποτέ. 

Στις 18 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) - που περιλαμβάνει 57 συμμετέχοντα κράτη, δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και όλα τα ευρωπαϊκά κράτη είναι μέλη, καθώς και μη ευρωπαϊκά κράτη, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες : η ουδετερότητά του είναι αδιαμφισβήτητη! - αν και δεν είχαν γίνει μάχες στην Ουκρανία, στις 18 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν εκ νέου οι μάχες μεταξύ των ουκρανικών επαρχιών Donbass και του υπόλοιπου Donbass. 

Ο ΟΑΣΕ δεν λέει ότι ο ουκρανικός στρατός ήταν υπεύθυνος, αλλά θα μπορούσε να είναι μόνο ο ουκρανικός στρατός. Ο βομβαρδισμός του ουκρανικού πληθυσμού του Ντονμπάς ξεκίνησε στις 18 Φεβρουαρίου. 1.400 οβίδες έπεσαν βροχή στον πληθυσμό εκείνη την ημέρα ... 1.400 οβίδες! 

Ένας πόλεμος ξεκίνησε στις 18 Φεβρουαρίου! Και σε λίγες ώρες, το πολύ δύο ημέρες, περίπου 100.000 Ουκρανοί από το Ντονμπάς έφυγαν από την πρώτη γραμμή. Υποχώρησαν στην ύπαιθρο ή πέρασαν στη Ρωσία. Το μόνο που έκανε η Ρωσία ήταν να απαντήσει σε αυτή την επίθεση.

Όμως η επίθεση δεν τελείωσε εκεί. Οι Ουκρανοί συμπεριφέρθηκαν σαν κάποιος να κυματίζει μια κόκκινη σημαία μπροστά σε έναν ταύρο. Την επόμενη μέρα, στις 19 Φεβρουαρίου, στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια που συγκεντρώνει πολιτικούς ηγέτες από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ κάθε χρόνο στο Μόναχο, ο Πρόεδρος Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ήθελε να αποκτήσει την ατομική βόμβα που θα του επέτρεπε να απειλήσει τη Ρωσία. 

Από τη Μόσχα: Η Ουκρανία εμπλέκεται σε πόλεμο κατά της Ρωσίας και ανακοινώνει ότι πρόκειται να αποκτήσει την ατομική βόμβα.

Ήταν ξεκάθαρο ότι θα υπήρχε ρωσική απάντηση. Η Ρωσία έπρεπε να προστατεύσει τους πολίτες της και να ξέρετε ότι ο εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε το 2014… είναι ένας εμφύλιος πόλεμος για τον οποίο μιλάμε γιατί οι Ουκρανοί έρχονται αντιμέτωποι με άλλους Ουκρανούς! Και τα τελευταία 8 χρόνια που ο πόλεμος άφησε, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Κιέβου, τουλάχιστον 13.000 νεκρούς, τουλάχιστον 13.000 νεκρούς!... όλους τους πολίτες, εκτός από χίλιους στρατιώτες, πάλι σύμφωνα με το Κίεβο. 

Σύμφωνα με τη ρωσική κυβέρνηση, που διενήργησε επίσημη έρευνα επί τόπου, ο αριθμός των νεκρών αμάχων δεν είναι 13.000 αλλά 22.000! Όποια και αν είναι η περίπτωση, το Donbass υπήρξε μάρτυρας ενός κρεοπωλείου που δεν φαίνεται να αποθαρρύνει κανέναν. 

Τώρα πίσω σε αυτό που έλεγα.

Τα τελευταία 8 χρόνια, η Ρωσία έχει χορηγήσει ρωσική υπηκοότητα σε σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό του ουκρανικού Ντονμπάς, ο οποίος από την παιδική του ηλικία μιλάει ρωσικά σε καθημερινή βάση, έναν πληθυσμό στον οποίο η κυβέρνηση του Κιέβου έχει πλέον απαγορεύσει να μιλάει ρωσικά στα σχολεία και τις δημόσιες διοικήσεις. , αν και αυτό ήταν πάντα εξουσιοδοτημένο στο παρελθόν. Ως εκ τούτου, στις 24 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση της Μόσχας παρενέβη για να υποστηρίξει στρατιωτικά αυτόν τον πληθυσμό. 

Αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να κατανοήσουμε το πλαίσιο. 

Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες όπλισαν το Κίεβο για να επιτεθούν στο Ντονμπάς; 

Είναι πολύ απλό. Επί δέκα χρόνια, η κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών απειλείται από την άνοδο της Ρωσίας και της Κίνας. 

Στο Voltaire Network έχουμε υποστηρίξει εδώ και πολύ καιρό ότι η πρώτη στρατιωτική δύναμη δεν είναι πλέον οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλά η Ρωσία. 

Αυτό είναι ένα απολύτως αδιαμφισβήτητο γεγονός από το 2018, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται να το παραδεχτούν, παρά το γεγονός ότι, στο πεδίο της μάχης –κυρίως στη Συρία– ήταν αποδεδειγμένο ότι ο ρωσικός στρατός είναι τακτικά ανώτερος από τις στρατιωτικές δυνάμεις που χρηματοδοτούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες κράτη. 

Οι τεχνολογίες τους δεν μπορούν να συγκριθούν. Αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών χρονολογείται πριν από 30 χρόνια. Είναι εντελώς ξεπερασμένο. 

Οι Ρώσοι έχουν ανανεώσει πλήρως τον στρατό τους και αντικατέστησαν το προσωπικό τους. Ο στρατός που είχαν κληρονομήσει από τη Σοβιετική Ένωση, ειλικρινά αποτελούνταν από … μια συμμορία αλκοολικών. Σήμερα αποτελείται από νέους ανθρώπους, με πολύ καλή εκπαίδευση, με εμπειρία σε πραγματικές πολεμικές καταστάσεις, αναλαμβάνοντας τζιχαντιστές ... στρατούς τζιχαντιστών! Στη Συρία. 

Σε οικονομικούς όρους, η Κίνα έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες είναι πλέον μόνο καταναλωτής και όχι κατασκευαστής. 

Νιώθοντας ότι απειλούνται, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξήγησαν οι ίδιες αυτό που αποκαλούν «παγίδα του Θουκυδίδη». Ο Θουκυδίδης είναι αρχαίος Έλληνας ιστορικός που περιέγραψε την αντιπαράθεση μεταξύ Σπάρτης και Αθήνας. Η Σπάρτη κυριάρχησε σε όλη την Ελλάδα, αλλά η Αθήνα, που ήταν κατώτερη, άρχισε να αναπτύσσει μια αυτοκρατορία στο εξωτερικό, έτσι ώστε η Αθήνα είχε μια οικονομική επιρροή που δεν είχε πλέον η Σπάρτη και ο πόλεμος μεταξύ των δύο πόλεων έγινε αναπόφευκτος. 

Οι Αμερικανοί πολιτικοί επιστήμονες μας λένε εδώ και δέκα χρόνια ότι ένας πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών από τη μια πλευρά και της Ρωσίας και της Κίνας από την άλλη πλευρά επρόκειτο να γίνει αναπόφευκτος. Στο Πεντάγωνο υπάρχουν ακόμη και άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι αυτός ο πόλεμος θα έπρεπε ήδη να έχει ξεσπάσει και ότι είχε προγραμματιστεί για το 2015.

Τα τελευταία χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τοποθετήσει στρατεύματα και όπλα σε όλη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Το έπραξε κατά παράβαση, πρώτον, της συνθήκης επανένωσης της Γερμανίας και, δεύτερον, των διακηρύξεων της Κωνσταντινούπολης και της Αστάνα που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ. 

Ας καταλάβουμε πλήρως! Η Ρωσία είναι μια τεράστια χώρα, με τη μεγαλύτερη χερσαία έκταση στον κόσμο. Για να υπερασπιστεί τον εαυτό της… Η Ρωσία πρέπει να μπορεί να υπερασπιστεί τα σύνορά της, αλλά δεν έχει αρκετά στρατεύματα για αυτό. Υπό αυτή την έννοια, είναι μια μικρή πόλη σε μια τεράστια χώρα. Για να αμυνθεί λοιπόν, η Ρωσία χρησιμοποιεί την τεχνική της καμένης γης. Εάν ένας εισβολέας διεισδύσει στην επικράτειά της, η Ρωσία αποσύρει τον πληθυσμό της από τα σύνορα όσο το δυνατόν περισσότερο - μέσα στην τεράστια επικράτειά της - και καίει τις δικές της πόλεις, έτσι ώστε ο εισβολέας να μην μπορεί να επιβιώσει εκεί. Επομένως, οι εισβολείς πρέπει να πάρουν μαζί τους όλα όσα χρειάζονται, αν θέλουν να συνεχίσουν να προελαύνουν. Είναι μια αδύνατη υλικοτεχνική πρόκληση να επιλυθεί. Ο Ναπολέων και ο Χίτλερ απέτυχαν σε αυτό. 

Για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν στρατεύματα και όπλα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η Ρωσία απάντησε:
"Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, υπό το φως των όσων υπογράψατε την εποχή της επανένωσης της Γερμανίας. Δεν έχετε δικαίωμα να επεκτείνετε το ΝΑΤΟ προς την Ανατολή".

Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησαν ούτως ή άλλως… σε αρκετές περιπτώσεις. 

Η Ρωσία δεν αμφισβητεί το δικαίωμα των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης να συμμαχήσουν με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι προνόμιο τους. Είναι δικαίωμα κάθε κράτους. Η Ρωσία δεν το αμφισβητεί ούτε στην περίπτωση της Ουκρανίας. 

Αυτό που αμφισβητεί είναι το δικαίωμα της Ουκρανίας να φιλοξενεί στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό.

Σε παρόμοιο πλαίσιο, ο στρατηγός Charles de Gaulle ως Πρόεδρος της Γαλλίας αποφάσισε να απομακρύνει τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ από τη γαλλική επικράτεια – παλαιότερα υπήρχαν αμερικανικές βάσεις στη Γαλλία που δεν βρίσκονται πλέον εκεί. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον στρατηγό Ντε Γκωλ να διατηρήσει μια συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Γαλλία ήταν πάντα υπογράφοντα τη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού. Αλλά δεν ήταν πάντα μέλος της Ολοκληρωμένης Στρατιωτικής Δομής Διοίκησης του ΝΑΤΟ. Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις δεν ήταν πάντα υπό τη διοίκηση ενός Αμερικανού στρατηγού, όπως είναι σήμερα. 

Ας επιστρέψουμε σε αυτό που έλεγα για τη Ρωσία και την Κίνα. 

Η κουλτούρα τους είναι θεμελιωδώς διαφορετική από την αγγλοσαξονική κουλτούρα. Οι Κινέζοι, για παράδειγμα, εξηγούν ότι δεν θέλουν να ανταγωνιστούν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν τους ενδιαφέρει αυτό! Δεν ανταγωνίζονται!

Οι Κινέζοι λένε: «Θέλουμε μια σχέση στην οποία όλοι κερδίζουν («win win»).».

Δεν περιλαμβάνει εμπορικό ανταγωνισμό, ούτε σημαίνει ότι κάθε πλευρά, κατά την υπογραφή μιας σύμβασης, θα έχει κεκτημένα συμφέροντα στη σύμβαση αυτή. Τίποτα τέτοιο! Αναφέρεται στην κινεζική ιστορία.

Η Κίνα είναι πάνω από όλα μια χώρα με τεράστιο πληθυσμό... γιγάντια! Ο αυτοκράτορας της Κίνας δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ποιες ήταν οι ανησυχίες ορισμένων ομάδων ατόμων στο αντίθετο άκρο της χώρας και άφησε τη διαχείριση της επικράτειας στα χέρια των περιφερειακών κυβερνητών. 

Έτσι λειτουργεί ακόμα στην Κίνα! Η κυβέρνηση στο Πεκίνο αγνοεί τι συμβαίνει στις διάφορες περιοχές. Υπάρχει σημαντική αποκέντρωση. Καμία χώρα δεν είναι πιο αποκεντρωμένη από την Κίνα!

Αλλά όταν ο αυτοκράτορας εξέδωσε ένα διάταγμα, έπρεπε να βεβαιωθεί ότι καθένας από τους περιφερειακούς κυβερνήτες θα αντιλαμβανόταν τη σημασία αυτού που διακυβευόταν. Διότι αν ο κυβερνήτης θεωρούσε ότι δεν είχε σχέση με την επαρχία του, θα έπαυε να προσέχει άλλα διατάγματα, παραλείποντας έτσι να αναγνωρίσει την εξουσία του αυτοκράτορα. Επομένως, όταν ο αυτοκράτορας διέταζε κάτι που δεν μπορούσε να εφαρμοστεί σε μία ή περισσότερες επαρχίες, θα χορηγούσε κάτι επιπλέον στον κυβερνήτη αυτής της επαρχίας, ώστε να συνεχίσει να σέβεται την αυτοκρατορική εξουσία. 

Τα εξηγώ όλα αυτά γιατί αυτό που θέλουν να δημιουργήσουν η Ρωσία και η Κίνα είναι ένας πολυπολικός κόσμος, ένας κόσμος όπου δεν υπάρχει δύναμη που αποφασίζει για τις άλλες, αλλά όπου κάθε δύναμη αποφασίζει για τον εαυτό της. 

Και αυτό που θέλει να κάνει η Ουάσιγκτον είναι, αντίθετα, να διατηρήσει την κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών στον κόσμο, ώστε να μπορεί να αποφασίζει μόνη της και κανείς άλλος. 

Τι κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες εν μέσω μιας δικής τους σύγκρουσης στην Ουκρανία; 

Χωρίζει τον κόσμο στα δύο. Διώχνει τη Ρωσία από όλους τους διακυβερνητικούς οργανισμούς. Θα ξεκινήσει με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου [ΠΟΕ] και θα τελειώσει με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών [ΟΗΕ]. Φυσικά, το καταστατικό του ΟΗΕ δεν το επιτρέπει, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενδιαφέρονται και θα προσπαθήσουν εν πάση περιπτώσει να πετύχουν τον στόχο τους. 

Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε εξηγώντας ότι το εμπόριο με τη Ρωσία έπρεπε να τερματιστεί. Διακοπή του εμπορίου με τη Ρωσία! Για παράδειγμα, η [γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία] Renault μόλις αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιό της στη Μόσχα. 

Αλλά η Renault είχε ήδη κλείσει τα εργοστάσιά της στο Ιράν, όταν πιέστηκε να το κάνει, και ήταν μια οικονομική καταστροφή, μια οικονομική καταστροφή για τη Renault. Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να νοιαστούν! Αυτό που θέλει είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστεί ένα οικονομικό σοκ, ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγκαστεί να αποδεχθεί την κυριαρχία των ΗΠΑ. 

Ο Paul Wolfowitz το είχε εξηγήσει πολύ ξεκάθαρα πριν από 30 χρόνια, το 1991. Αυτός ο "Straussian" [μαθητής του φιλόσοφου Leo Strauss], ο οποίος αργότερα έγινε ο υπ' αριθμόν δύο αξιωματούχος του Πενταγώνου, εξήγησε ότι ο πραγματικός εχθρός των Ηνωμένων Πολιτειών – την εποχή εκείνη η Ρωσία και η Κίνα δεν αποτελούσε πραγματική απειλή – ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έπρεπε να αποτραπεί από το να γίνει πολιτικά και οικονομικά ανεξάρτητη. 

Με τον καιρό, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτύχθηκε οικονομικά λίγο, αλλά όχι πολύ, ενώ η Ρωσία και η Κίνα επεκτάθηκαν εκθετικά. Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν τώρα να διαγράψουν την ίδια την ύπαρξη της Ρωσίας –και πολύ σύντομα αυτή της Κίνας– από το πεδίο συνείδησής μας και να υποβαθμίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Απλώς δείτε τις συνέπειες όλων των οικονομικών και χρηματοοικονομικών κυρώσεων που έχουν ήδη εγκριθεί! Δεν είναι «εναντίον της Ρωσίας». Στρέφονται κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το Χρηματιστήριο της Μόσχας έκλεισε στις 25 Φεβρουαρίου – την επομένη της επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Άνοιξε ξανά χθες, 24 Μαρτίου, και έτσι τώρα γνωρίζουμε πώς αντέδρασε η ρωσική οικονομία σε αυτές τις κυρώσεις. Αυτό που φαίνεται είναι ότι όλες οι δραστηριότητες ξένων υπηρεσιών κατέρρευσαν, ειδικά όλες οι ρωσικές διεθνείς τράπεζες. 

Αλλά οι παραγωγικές δραστηριότητες στη Ρωσία, αντίθετα, αναπτύχθηκαν! 

Με άλλα λόγια, χθες το Χρηματιστήριο της Μόσχας δεν κατέρρευσε. Αντιθέτως! Αυξήθηκε κατά 4,5%  [ 1 ] . Αυτό δεν είναι μικρό πράγμα!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αρκεστούν στον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους διεθνείς οργανισμούς. Αυτό που θέλει είναι να τη διαγράψουμε από το μυαλό μας! 

Ειδοποίηση. Έδιωξαν όλους τους ολιγάρχες που έμεναν στη Γαλλική Ριβιέρα. Τι σχέση είχαν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν που τους μισεί όλους; Κανένας! Αλλά δεν θέλουν Ρώσους θαμώνες στις παραλίες στη νότια Γαλλία. Αυτό είναι όλο!

Δεν υπερασπίζομαι αυτούς τους ανθρώπους. Δεν με ενδιαφέρουν στο ελάχιστο. Αλλά δεν έχουν σχέση με αυτό που συμβαίνει. Αυτό που τους κάνουν είναι παράνομο. 

Και δεν θα σταματήσει εκεί. Μετά θα έρθει η καταστολή όλων των αναφορών στη ρωσική κουλτούρα στη Δύση. Σημειώστε ότι ήδη απαγορεύουν τους μαέστρους Ρώσων ορχήστρας… που δεν είχαν καμία σχέση με την κυβέρνηση! Και μπορεί ακόμη και να είναι ενάντια σε αυτό που κάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν! Αλλά αυτό δεν έχει σημασία! Και τους εμποδίζουν να δώσουν συναυλίες. 

Κορυφαία πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν πρόσφατα τη μελέτη του Σολζενίτσιν, [Ρώσου συγγραφέα] που χαιρετίστηκε ως ήρωας κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Το ίδιο ισχύει και για το έργο του Ντοστογιέφσκι, συγγραφέα της τσαρικής εποχής! 

Μια αποκλειστικά δυτική, νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων εγκαθιδρύεται. Πάνω απ' όλα, μην παρασυρθείτε! 

Πρέπει να παραμείνουμε άνθρωποι. Πρέπει να παραμείνουμε φίλοι με τους Ρώσους και τους Κινέζους. 

Μην νομίζετε ότι οι Κινέζοι θα το αντέξουν. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό ξεκινά με τη Ρωσία τώρα, αλλά ότι θα είναι το επόμενο. 

Χθες στο ΝΑΤΟ υποβλήθηκε το αίτημα να αποκλειστεί η Ρωσία από τον ΠΟΕ, τον Διεθνή Οργανισμό Εμπορίου. Όμως ήδη δύο μέρες νωρίτερα, η Κίνα είχε βάλει τα πόδια της κάτω, λέγοντας ότι τίποτα δεν μπορούσε να νομιμοποιήσει ένα τέτοιο μέτρο. 

Οι Κινέζοι γνωρίζουν ότι οι ίδιοι θα γίνουν στόχος του δυτικού ιμπεριαλισμού μετά τους Ρώσους. Η ιστορία τους έχει ήδη δώσει το μάθημα και δεν θα το επιτρέψουν να ξανασυμβεί. 

Κρατήστε λοιπόν όλους τους φίλους που μπορεί να έχετε στη Ρωσία και την Κίνα. 

Τα λέμε σύντομα. 

Τιερί Μεϊσάν

New World Order emerging during war in Ukraine (video), by Thierry Meyssan (www-voltairenet-org.translate.goog)

Δεν υπάρχουν σχόλια: