Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ

 Γράφει ο Ιωάννης  Αυξεντίου

                                   
Jacob Frank
 Σε προηγούμενο άρθρο του Θεόδοτου με τον τίτλo: «ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ: ΟΙ ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ», είχε γίνει  αναφορά στην γνωστική σέκτα των Φρανκιστών. Ονομάστηκαν έτσι από το όνομα του αρχηγού της Jacob Frank και έδρασαν στην Ευρώπη από τα μέσα του 17ου αιώνα. Αυτοί, σε αντίθεση με τους ντονμέδες, οι οποίοι εξωτερικά είχανε γίνει Μουσουλμάνοι, είχαν –δήθεν- ασπαστεί τον Χριστιανικό Ρωμαιοκαθολικισμό, αλλά στην πραγματικότητα ακολουθούσαν τον ιουδαϊκό οργιαστικό Γνωστικισμό. 

          Ο Jacob Frank (Jakob Judah Leib) γεννήθηκε το 1726 σε ένα χωριό της Ποδολίας, στην Ουκρανία. Ο πατέρας του ήταν οπαδός του Shabbetai Zevi. Ειδικά για τον Jakob Frank ισχύει η ρήση «ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο». Πράγματι, όταν ο πατέρας του τον μύησε στη διδασκαλία του Shabbetai Zevi, ο Frank είπε: «Ο δάσκαλος γεύθηκε όλα τα απαγορευμένα, αλλά εγώ θέλω να γευθώ την απόλυτη δύναμη». Το 1753, λοιπόν, εμφανίζεται σε συναγωγή της Θεσσαλονίκης και ανακηρύσσει τον εαυτό του σε μετενσάρκωση του Shabbetai Zevi. Μετά γυρίζει στην Πολωνία, αρχίζει να μαζεύει οπαδούς και διευκρινίζει: «Δεν ήλθα για να σώσω, αλλά για να καταστρέψω και να βυθίσω τα πάντα στην άβυσσο…».

Προεκλογική Αφίσα του Trebitsch-Lincoln
 Παρ’ότι σε διάφορες μελέτες, αναφέρεται ότι αυτή σέκτα εξαφανίστηκε γύρω στο 1850, στην πραγματικότητα, συνέχισε να υπάρχει και να δρα υπογείως. Για παράδειγμα, σε αυτήν ανήκε και ο Louis Dembitz Brandeis  μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και προσωπικός σύμβουλος του Προέδρου Thomas Woodrow Wilson. Η επίδραση του πάνω στον πρόεδρο υπήρξε καθοριστική, με αποτέλεσμα αυτός ο τελευταίος να λάβει θετική στάση έναντι των σιωνιστικών απαιτήσεων. Όμως ο πιο μυστηριώδης και σκοτεινός φρανκιστής, ήταν αυτός που συνεργάστηκε με τις ναζιστικές αρχές  κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, δηλαδή ο Ignatius Timothy Trebitsch-Lincoln, έδρασε ως πράκτορας αποκρυφιστικών γνωστικών κύκλων,  αποκτώντας επαφές με τους αποκρυφιστικούς κύκλους στην Γερμανία.

Ο Trebitsch-Lincoln  λοιπόν γεννήθηκε στην  Ουγγαρία  το 1879 από μία ορθόδοξη Ιουδαϊκή οικογένεια.  Όταν ενηλικιώθηκε άφησε τον ορθόδοξο ιουδαϊσμό και  μυήθηκε στα μυστικά του φρανκισμού. Επειδή από νεαρή ακόμη ηλικία είχε προβλήματα με την αστυνομία, εγκατέλειψε την Ουγγαρία και πήγε στο Λονδίνο όπου και βαπτίστηκε Λουθηρανός. Εν τω μεταξύ, είχε αναπτύξει μία εξαιρετική ικανότητα να μεταμορφώνεται και να παίζει οποιοδήποτε ρόλο ήθελε. Γύρω στο 1900 γίνεται... ιεραπόστολος και πηγαίνει στον Καναδά για να κατηχήσει, υποτίθεται, τους εκεί ιουδαίους. Το 1910 εκλέγεται βουλευτής στην Αγγλία. Κατά την διάρκεια του Α' παγκοσμίου πολέμου τον βρίσκουμε να κάνει τον διπλό κατάσκοπο: δούλευε για τους Άγγλους και τους Γερμανούς ταυτόχρονα. Όμως η κύρια αποστολή του αρχίζει το 1920 όταν λαμβάνει ενεργό μέρος στο πραξικόπημα του 1920 (Kapp-Putsch) με το οποίο έγινε προσπάθεια να ανατραπεί η Δημοκρατία της Βαϊμάρης.
         
O Trebitsch-Lincoln ως βουδιστής μοναχός
         Εκείνη την περίοδο είχε μία σύντομη συνάντηση  με τον Χίτλερ. Μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος ξαναπηγαίνει στην Ουγγαρία όπου συνεργάζεται με Ούγγρους, Γερμανούς και Ρώσους μοναρχικούς για τον σχηματισμό της «White International» (=Η Λευκή Διεθνής). Αποκτώντας τους καταλόγους με τα ονόματα των μελών της, τους πούλησε σε διάφορες χώρες. Γύρω στο 1930 ο  Trebitsch-Lincoln ‹‹ασπάζεται›› τον βουδισμό και γίνεται μοναχός σε ένα μοναστήρι στην Σανγκάη, παίρνοντας το όνομα Chao Kung. Μετά από τρία χρόνια ξαναγυρνά στην Ευρώπη μαζί με μία ομάδα μαθητών και  έρχεται σε επαφή με την Θεοσοφική Εταιρεία που είχε ιδρυθεί από την Έλενα Μπλαβάτσκυ. Αυτή η εταιρεία με την βοήθεια των Αγγλικών μυστικών υπηρεσιών και ιουδαίων πρακτόρων, έδρασε στην Ινδία, προσπαθώντας να αλλοιώσει τον παραδοσιακό Ινδουισμό, ο οποίος δημιουργούσε προβλήματα στην Αγγλικό ιμπεριαλισμό. Στη δε Ευρώπη, σκοπός  της Θεοσοφικής Εταιρείας ήταν να διεμβολίσει τον Χριστιανισμό  με ένα μείγμα γνωστικών και ψευδό-βουδιστικών δοξασιών.

Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στον Trebitsch-Lincoln, ο οποίος τώρα με το κύρος του «βουδιστή μοναχού», εγκαθίσταται στην Ιαπωνία λίγο πριν την έναρξη του Β΄ Παγκόσμιου πόλεμου και κάνει αντιβρεταννική προπαγάνδα. Αργότερα θα έλθει σε επαφή  με τον Heinrich Himmler, αρχίζοντας έτσι να εργάζεται για τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, μέχρι τον μυστηριώδη θάνατό του το 1943. 

Τι να πει κανείς; Και όμως... για  όσους έχουν εντρυφήσει στην ιστορία και τις πρακτικές των φρανκιστών, όλα αυτά δεν  θα τους φανούν παράξενα. Ήταν μαέστροι στο να δημιουργούν τις πιο αντιφατικές καταστάσεις, να παίζουν με απόλυτη πειθώ τον οποιοδήποτε ρόλο, να είναι πράκτορες των πάντων, εναντίον πάντων. 

Μπαίνει όμως το εξής ερώτημα: Ο  Trebitsch-Lincoln ή Chao Kung, ήθελε πράγματι την άνοδο του ναζισμού; Μάλλον ναι, γιατί έτσι είχαν αποφασίσει οι κρύφιες δυνάμεις που εδράζονται πέραν του Ατλαντικού. Θεώρησαν αναγκαίο να συντελεστεί η μεγάλη σύγκρουση, έτσι ώστε μετά να επέλθει η «Νέα Τάξη Πραγμάτων». Αλλά με αυτό το θέμα ο Θεόδοτος έχει ασχοληθεί σε άλλο άρθρο. (Η WALL STREET ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

Βιβλιογραφία.

1.    Bernard Wasserstein, The Secret Lives of Trebitsch Lincoln, Yale University Press, 1988.
2Bernard WassersteinOn the Trail of Trebitsch Lincoln, Triple Agent,  http://www.nytimes.com/1988/05/08/books/on-the-trail-of-trebitsch-lincoln-triple-agent.html?src=pm
3.    René  Guénon, Theosophy: History of a Pseudo-Religion, Sophia Perennis, 2004.
4.    Guido  Preparata, Conjuring  Hitler: How Britain and America Made the Third Reich , Pluto Press, 2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια: