Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Η Κόκκινη Δαμαλίδα, ο Τρίτος Ναός και ο Εσχατολογικός Σιωνισμός

από τον Matteo D'amico

Η μετάφραση του άρθρου του αιδεσιμότατου Ντον Βάγκνερ είναι του Γκράτσια Παρολάρι « Όλα τα αισθανόμενα όντα είναι ηθικά ίσα »



Υποθετική ανακατασκευή του ναού της Ιερουσαλήμ
Παρουσίαση από τον Matteo D'Amico


Όσοι παρακολουθούν τη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα γενικά παραβλέπουν τις θεολογικές πτυχές στις οποίες βασίζονται τα συνεχιζόμενα γεγονότα. Η ταλμουδική θεολογία και ο εβραϊκός σαρκικός μεσσιανισμός, που είναι χαρακτηριστικός ορισμένων περιθωρίων της ισραηλινής ακροδεξιάς επί του παρόντος στην κυβέρνηση, εξηγούν σε βάθος τι συμβαίνει και την άνευ προηγουμένου βαρβαρότητα που επιδεικνύει το Ισραήλ.

Για τους πιο ριζοσπάστες Σιωνιστές και τις πιο ρατσιστικές παρυφές της δεξιάς, με την αμέριστη υποστήριξη των Αμερικανών Χριστιανών Σιωνιστών (ευαγγελικές ομάδες που θέλουν να επιταχύνουν τη στιγμή της Αποκάλυψης για να φτάσουν νωρίτερα στην έλευση του Βασιλείου και που για αυτόν τον λόγο τρελά υποστηρίζει το Ισραήλ, δεδομένου ως επιταχυντή του Αρμαγεδδώνα ) ο πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι εσχατολογικός, αφορά τα τελευταία πράγματα, που θα εισαγάγει σύντομα γι' αυτούς.

Ένα ανησυχητικό σημάδι αυτής της εγγύτητας με τους έσχατους καιρούς είναι η άφιξη στο Ισραήλ πέντε κόκκινων δαμαλίδων, απαραίτητων σύμφωνα με την ιουδαιο-ταλμουδική παράδοση για να προσφέρουν μια αγνή θυσία.
Η Δύση, που έχει συνηθίσει να διαβάζει το Ισραήλ ως «κοσμικό», «δημοκρατικό» και σύγχρονο κράτος, αγνοεί ως επί το πλείστον με ποιες θεολογικές στρεβλώσεις και μεσσιανικά όνειρα είναι εμποτισμένη η ισραηλινή πολιτική.

Άρθρο του αιδεσιμότατου Δρ. Don Wagner


[Ο Αιδεσιμ. Δρ. Ντον Βάγκνερ είναι ένας συνταξιούχος Πρεσβυτεριανός ιερέας, καθηγητής και ηγέτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
του οποίου τα απομνημονεύματα « Δόξα στον Θεό στο χαμηλότερο: Ταξίδια σε μια ανίερη γη »
αφηγούνται εμπειρίες και προβληματισμούς από τα τελευταία σαράντα χρόνια.]

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται οι Παλαιστίνιοι είναι μια άλλη κρίση. Δεν αρκεί για το Ισραήλ να συνεχίσει τον γενοκτονικό του πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας με σοβαρό λιμό, αυξημένους καθημερινούς περιορισμούς στη ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική βοήθεια, περαιτέρω σφαγές και αύξηση των πογκρόμ εποίκων στη Δυτική Όχθη όπου ούτε οι Παλαιστίνιοι ούτε η γη τους προστατεύονται.
Ένας περιφερειακός πόλεμος στη Μέση Ανατολή εξακολουθεί να είναι μια πραγματική πιθανότητα όσο ο Νετανιάχου πιστεύει ότι μπορεί να μείνει ατιμώρητος συνεχίζοντας τη βία και έχοντας την υποστήριξή της από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κάτω από το ραντάρ βρίσκεται μια άλλη απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα που, αν δεν αντιμετωπιστεί, θα μπορούσε εύκολα να επεκταθεί πέρα ​​από τη Μέση Ανατολή στην Ασία και την Αφρική και να παρασύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες βαθύτερα στη μάχη.
Στις 9 Απριλίου 2024, αρκετοί Παλαιστίνιοι χριστιανοί ηγέτες κυκλοφόρησαν ένα δελτίο και μια αναφορά προειδοποιώντας τον κόσμο για απειλές από Ισραηλινούς θρησκευτικούς εξτρεμιστές και Χριστιανούς Σιωνιστές που σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν ένα παράξενο αλλά θανατηφόρο σχέδιο για την κατεδάφιση του Dome of the Rock και του Aqsa. Τζαμί και νά ανοίξουν τον δρόμο για τον Τρίτο Εβραϊκό Ναό .
Το Τζαμί Al-Aqsa (γνωστό και ως "Al-Masjid Al-Aqsa" ή το πιο απομακρυσμένο τζαμί) είναι ο τρίτος ιερότερος τόπος στο Ισλάμ και αναφέρεται στη Σούρα 17 του Κορανίου , η οποία μιλά για το νυχτερινό ταξίδι του Προφήτη Μωάμεθ. Αυτοί οι ιεροί τόποι σηματοδοτούν το ίδιο το μέρος όπου η παράδοση λέει ότι ο Προφήτης αναλήφθηκε στον ουρανό.
Το Al-Aqsa ονομάζεται επίσης Haram al-Sharif ή «το ευγενές καταφύγιο», παίρνοντας τον ίδιο χαρακτηρισμό με το τζαμί που περιβάλλει την Qa'aba στη Μέκκα, το πιο ιερό μέρος στο Ισλάμ.
Οποιαδήποτε παραβίαση ή προσπάθεια να βλάψει το Al-Aqsa ή το ιερό δίπλα σε αυτό, γνωστό ως Dome of the Rock, θα μπορούσε να προκαλέσει την απάντηση από περίπου 2 δισεκατομμύρια μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο.
Αποσιωπούμενη από την κάλυψη των δυτικών μέσων ενημέρωσης που κυρίως έχουν παγώσει από την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, ο συναγερμός σήμανε από τον εκπρόσωπο της Χαμάς Abu-Ubaida την 100ή ημέρα της γενοκτονίας του Ισραήλ (14 Ιανουαρίου 2024). Ο Ubaida είχε σημάνει συναγερμό για να ειδοποιήσει τον ισλαμικό κόσμο και όποιον άκουγε ότι το Ισραήλ είχε πρόσφατα φέρει μια συγκεκριμένη ράτσα αγελάδων σε έναν οικισμό στη Δυτική Όχθη.
Αυτό που σε μερικούς φάνηκε ως ένα άσχετο ή παράξενο σχόλιο ήταν μια σοβαρή προειδοποίηση προς τους μουσουλμάνους ηγέτες ότι βρισκόταν σε εξέλιξη μια απαίσια συνωμοσία σχετικά με το Χαράμ αλ-Σαρίφ .

Το Ισραήλ πρόσφατα άλλαξε τους κανόνες του σχετικά με την είσοδο ζώων στη χώρα και επέτρεψε τη μεταφορά πέντε κόκκινων δαμαλίδων από ένα ράντσο Χριστιανοσιωνιστών στο Τέξας σε έναν παράνομο οικισμό στη Δυτική Όχθη.
Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, διάφοροι Σιωνιστές Χριστιανοί κτηνοτρόφοι στις Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν να αναπαράγουν μια 100% καθαρή κόκκινη δαμαλίδα που, σύμφωνα με μια ασαφή και αρχαία ιερατική τελετή εξαγνισμού που καταγράφεται στο βιβλίο των Αριθμών (κεφάλαιο 19), αναφέρεται στον Εβραίο σοφό Μαϊμονίδη και σε διάφορες τελετουργίες, συμπεριλαμβανομένων των θυσιών ζώων, σε έναν ανακατασκευασμένο Τρίτο Ναό.
Επομένως, είναι σχεδόν απαραίτητο να βρεθεί μια καθαρή κόκκινη δαμαλίδα προτού πραγματοποιηθεί το τελετουργικό του εξαγνισμού στον ανακατασκευασμένο Τρίτο Ναό.





Οι κόκκινες δαμαλίδες

Αρκετές υπερορθόδοξες ισραηλινές σιωνιστικές οργανώσεις και χριστιανοσιωνιστικές ομάδες σε όλο τον κόσμο έχουν κάνει εκστρατείες για τον Τρίτο Ναό και για τον έλεγχο αυτού που αποκαλούν Όρος του Ναού.
Το γεγονός που ενθάρρυνε τις εικασίες για τον Τρίτο Ναό ήταν η κατάκτηση από το Ισραήλ της αραβικής ανατολικής Ιερουσαλήμ τον Ιούνιο του 1967, η οποία προσαρτήθηκε γρήγορα από το Ισραήλ.
Τόσο οι χριστιανοί όσο και οι Εβραίοι θρησκευτικοί εξτρεμιστές ερμήνευσαν τη νίκη του Ισραήλ ως την αρχή μιας νέας μεσσιανικής εποχής και την αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του κόσμου που θα κορυφωθεί με την πρώτη ή τη δεύτερη έλευση του Μεσσία, ανάλογα με τη θρησκευτική πίστη.

Τόσο οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι όσο και οι φονταμενταλιστές Χριστιανοί συμφώνησαν ότι η κατασκευή του Εβραϊκού Τρίτου Ναού ήταν ένα βασικό ορόσημο στη μεσσιανική εποχή.
Μόνο δύο εμπόδια στέκονταν στο δρόμο τους
. Το πρώτο ήταν η θέση μιας εντελώς καθαρής, χωρίς ζυγό κόκκινης δαμαλίδας, όπως ορίζεται στους Αριθμούς 19:1-3. Με την έλευση της σύγχρονης επιστήμης και της γενετικής χειραγώγησης, αρκετοί Χριστιανοί Σιωνιστές εκτροφείς στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν το έργο της παραγωγής μιας καθαρής κόκκινης δαμαλίδας. Με τα χρόνια υπήρξαν διάφορες επιτυχίες, αλλά μια άσπρη ή μαύρη τρίχα πάντα απέκλειε το σχεδόν ιερό βοοειδές.

Το δεύτερο εμπόδιο
ήταν αρκετά τρομακτικό. Δεν ήταν άλλοι από το τζαμί Al-Aqsa και τον ίδιο τον Θόλο του Βράχου. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 υπήρξε μια σειρά βίαιων προσπαθειών από Εβραίους και χριστιανούς εξτρεμιστές να ανατινάξουν μουσουλμανικές τοποθεσίες. Μια αξιομνημόνευτη επίθεση σημειώθηκε στις 10 Μαρτίου 1982, όταν 45 υπερορθόδοξοι θρησκευτικοί εξτρεμιστές, γνωστοί ως ομάδα Lifta , σκαρφάλωσαν στον τοίχο του Haram al-Sharif οπλισμένοι με εκρηκτικά.
Ένας μουσουλμάνος φρουρός ειδοποίησε την αστυνομία που έφτασε γρήγορα και συνέλαβε τους δράστες.
Εκείνη την εποχή, η ισραηλινή κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να τηρεί την ιερότητα των μουσουλμανικών τοποθεσιών και να τιμά αυτό που ήταν γνωστό ως θρησκευτικό status quo στην Ιερουσαλήμ.

Τρεις εβδομάδες μετά την Επιχείρηση Lifta , μια διαφήμιση τετάρτου σελίδας εμφανίστηκε στην Jerusalem Post που ζητούσε την απελευθέρωση των 45 εξτρεμιστών, αποκαλώντας τους «σοβαρούς και πιστούς γιους του Ισραήλ». Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε από την Επιτροπή Ανησυχούμενων Ευαγγελικών για την Ελευθερία της Θρησκείας στο Όρος του Ναού με έδρα τις ΗΠΑ .
Οι τρεις συμπρόεδροι της Επιτροπής ήταν ο πλούσιος μεγιστάνας του πετρελαίου Terry Risenhoover , επιχειρηματίας της Καλιφόρνια με έδρα την ΟκλαχόμαDoug Krieger και ο ιερέας Ken Loach του Χιούστον.
Αυτό που είχαν κοινό ήταν η ακραία χριστιανική σιωνιστική πεποίθηση ότι ο Τρίτος Ναός έπρεπε να χτιστεί για να επισπεύσει τη μάχη του Αρμαγεδδώνα , την αρπαγή και την επιστροφή του Ιησού
Μέσα σε ένα χρόνο οι επιτιθέμενοι μαχητές απελευθερώθηκαν από τη φυλακή με ελάχιστες ποινές. Ακριβά νομικά έξοδα και άλλα έξοδα επιβαρύνθηκαν οι ευαγγελικοί, στους οποίους δόθηκε φορολογική απαλλαγή καθώς το ταμείο εξασφάλιζε καθεστώς απαλλαγής φόρου 501(c)3 (βλ. Donald Wagner and Hassan Haddad , All In The Name of the Bible , Brattleboro, Vermont. : Amana Books, 1986, σελίδες 25-26).

Οι περισσότεροι από τους Εβραίους μαχητές στην Επιχείρηση Lifta ήταν μαθητές του ραβίνου Meir Kahane , του οποίου το κίνημα Kach («Έτσι») κηρύχθηκε τρομοκρατική οργάνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες και αργότερα στο Ισραήλ.
Πριν το Ισραήλ απαγορεύσει την οργάνωση Kach , ο Kahane είχε έναν μικρό αλλά ισχυρό ακόλουθο σε αρκετούς μαχητικούς οικισμούς όπως το Kiryat Arba , δίπλα στη Χεβρώνα.
Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Gershom Gorenberg ανέφερε ότι στο πρόγραμμα του κόμματος Kach «οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ενός Εβραίου και ενός Άραβα (Παλαιστίνιου) θεωρήθηκαν ως κεφαλαίο έγκλημα. Ο απώτερος στόχος του κόμματος ήταν η εκδίωξη όλων των (Παλαιστίνιων) Αράβων από το Ισραήλ και τα κατεχόμενα εδάφη».

Η μικρή ομάδα οπαδών του Kahane πλημμύρισε την Ιερουσαλήμ με αφίσες που καλούσαν το Ισραήλ «να απομακρύνει τα τζαμιά από το Όρος του Ναού ». Σήμερα, τόσο οι εβραϊκοί όσο και οι χριστιανικοί σιωνιστικοί ιστότοποι προσφέρουν αφίσες του Χαράμ αλ-Σαρίφ ή του Όρους του Ναού με τον Τρίτο Ναό τοποθετημένο στη θέση του Αλ Άκσα και του Θόλου του Βράχου. (Gershom Gorenberg, The End of Days: Fundamentalism and the Struggle for the Temple Mount , (Oxford University Press, 2000), σελίδα 128).
Ο Kahane μπορεί να εξαφανίστηκε, αλλά υπάρχει μια αναβίωση των ρατσιστικών του ιδεών όχι μόνο στο Kiryat Arba , αλλά σε όλους τους οικισμούς της Δυτικής Όχθης, στην Ιερουσαλήμ και στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων πολλών μελών του υπουργικού συμβουλίου του Netanyahu , συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Οικονομικών Bezalel Smoltrich , του Υπουργού Ασφαλείας Itamar Ben-Gvir , Πρόεδρος Ασφαλείας της Εθνικής ΚνεσέτΟ Ζίκβα Φόγκελ , Υπουργός για το Καθεστώς των Γυναικών Μάι Γκολάν και ο Ζβι Σούκκοτ , Πρόεδρος του Κόμματος Εβραϊκής Εξουσίας του Μπεν-Γκβίρ , για να αναφέρουμε μερικούς.
Είναι όλοι ανοιχτοί μαθητές του Σιωνισμού τύπου Kahane και υποστηρίζουν την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων και την καταστροφή του Dome of the Rock και του Al-Aqsa Τζαμί.
Δεν είναι περίεργο που οι Εβραίοι εξτρεμιστές μαχητές έχουν λάβει περισσότερα προνόμια να «προσεύχονται» κοντά στο Αλ Άκσα ή να διακόπτουν τις ισλαμικές προσευχές και, κατά καιρούς, να έχουν πρόσβαση στο Τζαμί.
Η κυβέρνηση του Νετανιάχου έχει εκλαϊκεύσει τις ρατσιστικές απόψεις του Kahane περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην πρόσφατη ιστορία, αυξάνοντας την πιθανότητα να τους παράσχει ισραηλινή πολιτική υποστήριξη και να οπλίσει μια επίθεση σε μουσουλμανικούς ιερούς τόπους.
Η άφιξη της πολύτιμης κόκκινης δαμαλίδας θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα προς αυτήν την τρομακτική πραγματικότητα.

Υπάρχει επίσης ανησυχία ότι αυτές οι ιδέες επηρεάζουν ένα μεγαλύτερο τμήμα των Ισραηλινών, συμπεριλαμβανομένων των κοσμικών Εβραίων. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ha'aretz πριν από μια δεκαετία, το 43 τοις εκατό των θρησκευόμενων Εβραίων και ένα εκπληκτικό 31 τοις εκατό των κοσμικών Ισραηλινών τάχθηκαν υπέρ της απομάκρυνσης των μουσουλμανικών ιερών. Σήμερα, υπολογίζεται ότι πάνω από το 70% των θρησκευόμενων Εβραίων υποστηρίζει έναν ναό που θα αντικαταστήσει τους μουσουλμανικούς χώρους, ενώ το 40-50% των κοσμικών Ισραηλινών υποστηρίζει το έργο.

Πάρτε για παράδειγμα την Beth Kronfield , μια κοσμική Αμερικανοεβραία που έφτιαξε το aliyah και ίδρυσε την οργάνωση « High on Har » που προσφέρει περιηγήσεις στο Haram al-Sharif για να προωθήσει την κατασκευή του Τρίτου Ναού.
Η Kromfield είπε πρόσφατα στο CBS-TV : «Είναι πολύ σημαντικό οι Εβραίοι να επιστρέψουν και να ξαναχτίσουν τον ναό. Δεν είναι να αφαιρέσουμε τίποτα από τους μουσουλμάνους αδελφούς και αδελφές μας... Είναι να διατηρήσουμε αυτό το μέρος και να είμαστε φύλακες του σπιτιού του Θεού για όλους τους ανθρώπους».
Προφανώς η Beth είτε έχει άγνοια είτε απλά δεν ενδιαφέρεται για τον βίαιο και ιερόσυλο αντίκτυπο που θα έχει μια τέτοια πράξη σε όλους τους Παλαιστίνιους και τον μουσουλμανικό κόσμο.

Η αναφορά Sabeel είναι μια επείγουσα έκκληση προς ανθρώπους όλων των θρησκευτικών θρησκειών και όχι ιδιαίτερων θρησκειών που αντιτίθενται σε αυτήν την επικίνδυνη συνωμοσία που οπλίζει τις ψευδείς θρησκευτικές πεποιθήσεις και τις μετατρέπει σε πολιτικό εφιάλτη.

Αξιοσημείωτη ανησυχία είναι η αυξανόμενη πολιτική υποστήριξη που απολαμβάνουν αυτές οι απόψεις όχι μόνο στην κυβέρνηση Νετανιάχου, αλλά και μεταξύ των Ρεπουμπλικανών μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ.
Πρόσφατα, ένας ηγέτης του κινήματος του Τρίτου Ναού, ο Yishak Mamo από το Uvne της Ιερουσαλήμ, παρευρέθηκε στην Εθνική Συνάντηση για Προσευχή και Μετάνοια που συγκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ Mike Johnson στο Μουσείο της Βίβλου στην Ουάσιγκτον, DC.
Το CBS -TV περιέγραψε τη συνάντηση ως «ποιος είναι ποιος» μεταξύ Χριστιανών Σιωνιστών φονταμενταλιστών, συμπεριλαμβανομένων των Ρεπουμπλικανών μελών του Κογκρέσου 
των Ηνωμένων Πολιτειών.. Ο Μάμο εξήγησε τα πρακτικά αποτελέσματα του έργου και παρουσίασε τον Μπάιρον Στίνσον , τον κτηνοτρόφο του Τέξας που βοήθησε στην εκτροφή των κόκκινων δαμαλίδων. Ο Στίνσον είπε στο ακροατήριο ότι η κατασκευή του Τρίτου Ναού θα εγκαινιάσει τη μάχη του Αρμαγεδδώνα και τη δεύτερη έλευση του Ιησού.
 
Εάν υπάρχει κάποια ελπίδα, μετά την προσπάθεια του Ισραήλ να διαγράψει εντελώς τις ζωές, την ιστορία και την παρουσία των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας , είναι ο τρόπος με τον οποίο η σκοτεινή πλευρά του Σιωνισμού που κυβερνά το Ισραήλ έχει εκτεθεί σήμερα ως φασιστικό και υπερεθνικιστικό καθεστώς, διαπράττοντας τίποτα λιγότερο από μια καθαρή γενοκτονία του παλαιστινιακού πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας. Η μακροπρόθεσμη λύση και ίσως η μόνη ελπίδα για την ασφάλεια των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών είναι η αποαποικιοποίηση της Παλαιστίνης και η δαιμονοποίηση του Ισραήλ. Είναι μια μεγάλη παραγγελία, αλλά η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη.

Αλλά όλες οι ελπίδες θα διαψευστούν εάν η κυβέρνηση Νετανιάχου ή ακόμα και μια ομάδα Χριστιανών και Εβραίων Σιωνιστών φανατικών μετά τον Νετανιάχου επιχειρήσει να καταστρέψει τον Χαρμ-αλ Σαρίφ.

Η αφαίρεση του Θόλου του Βράχου και του Τζαμί Αλ Άκσα για να προετοιμάσει το δρόμο για έναν Τρίτο Εβραϊκό Ναό θα απελευθερώσει αφάνταστους κύκλους βίας και καταστολής και πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www-ereticamente-net.translate.goog/intervista-di-tucker-carlson-a-aleksandr-dugin-traduzione-a-cura-di-roberto-pecchioli/?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp