Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Φίλης: Έρχεται ένταση Ελλάδας -Τουρκίας λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή


Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και γεωστρατηγικής, Γιώργος Φίλης, μιλά στον δημοσιογράφο Χρήστο Μαζάνη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, την εμπλοκή της Τουρκίας, της Ελλάδας και του Ιράν

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε αμέθυστε ας είμαστε όλοι λίγο σοβαροί.
Αυτές οι αναλύσεις είναι επισφαλείς τουλάχιστον και σίγουρα μονόπλευρες.
Οι Εβραίοι λέει τα έσπασαν με τους Τούρκους. Πάψε ρε εσύ.
Και λέει ότι οι Τούρκοι θα παίξουν με το μεταναστευτικό χαρτί. ΜΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ 10 χρονια ρε φιλε και δεν τρέχει κάστανο.
Μα με το μεταναστευτικό, λέω εγώ ο ηλίθιος, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ωφελείτε το Ισραήλ όταν θα έχει defacto δρόμους για τον διακαή περαιτέρω εκτοπισμού των παλαιστινίων; Αλήθεια γιατί κανένας από τους αδελφούς τους τριγύρω στην γειτονιά κουβέντα για το να τους προσφέρει καταφύγιο; ούτε ο Έρντι ο γαλαντόμος ο τσάμπα μάγκας.Μα προηγήθηκε ο Λίβανος. Ποιου του λείπει μια Χεζμπολάx; Εμείς λέει απλά πρέπει να τους το κόψουμε το ενδεχόμενο και να πούμε σύμμαχοι σύμμαχοι αλλά έως εδώ. Πάψε ρε εσύ τώρα ησύχασα. Ξαναλέω Λίβανος.
Ο Κούλης τι πήγε να κάνει πρώτος και καλύτερος εκεί κάτω; Είχαν ανάγκη την ιδιοφυΐα του; H Βούλτεψη γιατί κάνει μασάζ τις τελευταίες μέρες; O Καιρίδης γιατί καρφώνεται απο μόνος του; Τα κανάλια λέει τσέπωσαν κάτι μύρια εκτάκτως για την Ουκρανία. Ξέρεις που είναι η απάντηση φίλε αμέθυστε; Στην ερώτηση τι ήθελε ο Γιωργάκης τότε στα αξέχαστα που περάσαμε να βλέπει εν μέσω Καστελόριζου και χρεοκοπίας επειγόντως τον Αμπάς. Θυμάται κανείς;
Ο Κούλης κουβέντα για τον ναό του Αγίου Πορφυρίου. Κουβέντα και όλοι οι ΤΡΑΓΟΙ. Την ημέρα μάλιστα που ο Δεύτερος εγκαινίαζε ναό με τον ΕΡΝΤΙ. Και όμως κάποιος είπε κάτι λίγα. Ο Κασσελάκης ρε φίλε. Ο Κασσελάκης.
ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ ΕΝΩ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ.
Όταν θα τα βρουν οι Ρώσοι με τους Αμερικάνους να δω που θα κρυφτούν κάποιοι. Κοντοζυγώνει.
ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΩΣ ΔΥΣΗ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ. ΔΕΝ ΞΕΓΡΑΦΕΙ. ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ.
Όταν θα τους έχεις μέσα στο σπίτι σου να δω ποιος θα μπορεί να τους ακουμπήσει όταν θα έχουν το φωτοστέφανο του μάρτυρα. Σου ξαναλέω Λίβανος. Ετοιμαστείτε.

amethystos είπε...

φίλε είναι καθηγητές, έχουν όρια. Υπάρχουν ελεύθεροι σχολιαστές αλλά δέν προσθέτουν στά ήδη υπάρχοντα όρια επιδίδονται μόνο σέ αυθόρμητους σχολιασμούς. Μέ τους γνωστούς σχολιαστές μπορού με νά εννοήσουμε κάτι παραπάνω ανάμεσα στά λεγόμενά τους μέ τούς άλλους όχι, τά δίνουν όλα έτοιμα.