Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Ανιστόρητοι, ασεβείς και ψεύτες: Για να επιτεθούν στον Δημήτρη Νατσιό, συκοφαντούν και τον Άγιο Νικόλαο Βελιμίροβιτς!

Ανιστόρητοι, ασεβείς και ψεύτες: Για να επιτεθούν στον Δημήτρη Νατσιό, συκοφαντούν και τον Άγιο Νικόλαο Βελιμίροβιτς!

Αφού «μαγάρισαν» τον Φώτη Κόντογλου, τώρα επιστρατεύουν ψεύδη και για τον Άγιο Νικόλαο Βελιμίροβιτς, για να προπαγανδίσουν κατά του Δημήτρη Νατσιού

Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης

Κάθε ρεκόρ γελοιότητας έχουν σπάσει πλέον τα διαδικτυακά «τρολ» της Νέας Δημοκρατίας και τα «γαλάζια» ΜΜΕ, που επιστρατεύουν απίστευτες ανοησίες για να επιτεθούν στο Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ.

Στην απεγνωσμένη προσπάθεια τους να επινοήσουν κάτι για να προσάψουν στον Δημήτρη Νατσιό, έχουν αρχίσει να μαγαρίζουν με τη βρώμικη και ανιστόρητη προπαγάνδα τους, προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς και να χτίζουν τα πιο βλακώδη αφηγήματα.

Η αρχή αυτού του αίσχους από τα σκοτεινά μυαλά που διεξάγουν τον πόλεμο κατά της ΝΙΚΗΣ, έγινε με το να βαφτίσουν ένα γραπτό του μεγάλου Μικρασιάτη λογοτέχνη Φώτη Κόντογλου ως «κήρυγμα μίσους» (!), «εθνικιστική ρητορική» (!) και κάλεσμα για «εκκαθαρίσεις» (!), κάτι που αποτελεί χυδαιότητα και ύβρη για τη μνήμη αυτού του σπουδαίου λογοτέχνη και αγιογράφου, που έχει προσφέρει ανεκτίμητους θησαυρούς στην πολιτισμική κληρονομιά μας, έχει τιμηθεί με εξαιρετικά βραβεία από την Ελληνική Πολιτεία και σήμερα γίνονται προς τιμήν του πλείστα αφιερώματα, εκθέσεις και συνέδρια.

Η κατρακύλα των προπαγανδιστών όμως δεν έχει σταματημό. Δεν τους έφτασε που με την αμορφωσιά τους έφτασαν στο ελεεινό επίπεδο να μαγαρίζουν ακόμα και τον σπουδαίο Κόντογλου, τώρα άρχισαν να διαβάλλουν και μεγάλους αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και συγκεκριμένα τον Άγιο Νικόλαο Βελιμίροβιτς!

Το Πρώτο Θέμα, που έχει εξελιχθεί σε Πρώτο… Ψέμα για χάρη του προεκλογικού αγώνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, δημοσίευσε ένα άρθρο που αναδεικνύει το tweet ενός νεοδημοκράτη προπαγανδιστή του Twitter με το ψευδώνυμο «Georghy Zhukov». Ο τίτλος του Πρώτου Θέματος γράφει: «Όταν ο Δημήτρης Νατσιός της “Νίκης” μιλούσε για τα “βοθροκάναλα” και την έξοδο από την ΕΕ».

Ο «Zhukov» ανήρτησε στο twitter ένα απόσπασμα από μια παλιά ομιλία του Δημήτρη Νατσιού, όπου ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ μιλά για τον πνευματικό ξεπεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαβάζει ένα απόσπασμα από βιβλίο του Σέρβου Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, το οποίο αναφέρεται στον αποχριστιανισμό της Ευρώπης κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Και ο «Zhukov» σχολιάζει το βίντεο γράφοντας: «απόσπασμα από ομιλία του Νατσιού το 2014 με αναφορές “στα βοθροκάναλα” και “την έξοδο από την ΕΕ” (επειδή το προφήτευσε ένας ρωσοτραφής Σέρβος επίσκοπος). Το δε Πρώτο Θέμα υιοθετεί πλήρως τους βλακώδεις υπαινιγμούς του γαλάζιου τρολ και γράφει: «Οι αναφορές του το 2014 στον… ρωσοτραφή Επίσκοπο Άγιο Νικόλαο Βελιμίροβιτς και η παρότρυνση να μην ακολουθήσει ο κόσμος τη σκοτεινή και δυσώδη Ευρώπη».

Για άλλη μια φορά οι προπαγανδιστές δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα, και λένε ότι ηλιθιότητα τους κατέβει στο κεφάλι.

Πρώτον: O Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς δεν είχε την παραμικρή σχέση με τη Ρωσία, καθώς ήταν Σέρβος Επίσκοπος Ζίτσης και Αχρίδος που έζησε κυρίως στη Σερβία και τις ΗΠΑ, ενώ σπούδασε στην Ελβετία, την Γερμανία και την Αγγλία. Ο Νικόλαος Βελιμίροβιτς που χαρακτηρίζεται και ως «Σέρβος Χρυσόστομος», είναι ένας μεγάλος Άγιος με ανεκτίμητο συγγραφικό έργο που αναγνωρίζεται παγκοσμίως, από όλους τους ακαδημαϊκούς κύκλους της διανόησης, και όχι μόνο τους Εκκλησιαστικούς.

Όχι ότι θα σήμαινε κάτι αρνητικό βέβαια αν ο Άγιος Νικόλαος ήταν όντως «ρωσοτραφής», άλλα λέμε πως έχουν τα πράγματα, για να φανεί μέχρι που μπορεί να φτάσουν τα ψέματά τους.

Δεύτερον: Οι λόγοι του Αγίου Νικολάου δεν αποτελούν κάποιου είδους προφητεία. Αυτό το ψεύδος το επινόησε το εντεταλμένο τρολ της Νέας Δημοκρατίας. Ο Άγιος Νικόλαος αναφέρεται στις ιστορικές συνθήκες της εποχής του και τα μεγάλα δεινά που είχε προκαλέσει ο B’ Παγκόσμιος Πόλεμος, φωτίζοντας τη πνευματική διάσταση του ζητήματος.

Αξίζει να προσθέσουμε πως ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς συνελήφθη από τους Ναζί το 1941 και έμεινε στις πιο αυστηρές φυλακές πάνω από 3 χρόνια, συγκρατούμενος με τον πατριάρχη Γαβριήλ, και μετά εγκλείστηκε στο στρατόπεδο θανάτου του Νταχάου το 1944. Απελευθερώθηκε στις 8 Μαΐου 1945, με την άφιξη των συμμάχων.

Τρίτον: Πουθενά στα λόγια του ο Δημήτρης Νατσιός δεν αναφέρει «έξοδο από την ΕΕ». Αυτό είναι γέννημα της νοσηρής φαντασίας των συκοφαντών. Στο εν λόγω βίντεο, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ στηλιτεύει τον ψυχολογικό πόλεμο που έκαναν τα κανάλια προς τον ελληνικό λαό, υιοθετώντας τα επιχειρήματα της Τρόικας, που εμφάνιζαν τους Έλληνες ως «τεμπέληδες» και καταχραστές των ευρωπαϊκών κονδυλίων, χρησιμοποιώντας τον εκβιασμό πως θα πετάξουν την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη, αν δεν εφαρμοστούν όλες οι ισοπεδωτικές δεσμεύσεις των Μνημονίων.

Και λαμβάνοντας έμπνευση από τους φωτισμένους λόγους του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, ο Δημήτρης Νατσιός υπογραμμίζει πως αιτία όλων των παθογενειών της ΕΕ, είναι το ότι τα Ευρωπαϊκά Κράτη απαρνούνται τη Χριστιανική πίστη και θεοποιούν την τεχνοκρατία και τον υλισμό.

Αυτή είναι η πραγματική διάσταση του θέματος λοιπόν. Οι συκοφάντες εκτίθενται για άλλη μια φορά, όχι μόνο για τα ψεύδη τους και την αμάθειά τους, άλλα και για την ασέβεια που τους διακρίνει, φτάνοντας σε σημείο να διαβάλλουν μεγάλους αγίους της Ορθοδοξίας.

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΔΟΘΕΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ, ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΡΝΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ. ΕΙΤΕ ΚΟΣΜΙΚΕΣ, ΕΙΤΕ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΜΕΝΕΣ,ΕΙΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ, ΕΙΤΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΕΣ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που γράφτηκαν για τον Νατσιό εκατέρωθεν, εκ δεξιών και εξ εξ αριστερών (αυτό είναι περίεργο) ξεπέρασαν και τα όρια της συκοφαντίας. Έκαναν ζημιά οι ακρότητες του τύπου «το εμβόλιο είναι χάραγμα» (κάπου σε αυτά τα όρια κινήθηκαν λαϊκοί και ιερωμένοι), και η προκληθείσα θολούρα τους έκανε να ξεφύγουν τελείως στην κρίση τους.Όπως ο π. Καρπαθίου.Τι δεν του φόρτωσε.Μέχρι τον διχασμό της Εκκλησίας.Εντάξει... έλεος...

amethystos είπε...

O Φθόνος φίλε παντρεμένος μέ τήν έπαρση. Τό σημερινό βασίλειο τής Ελλάδος Ο Αλλος, η κατσίκα τού γείτονα, είναι η κόλασή μου, ο δαίμονας πού κατασπαράζει τήν ψυχή μου. ΤΟ ΕΓΩ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, δηλ. αυτό τό εγώ είναι η ταυτότητά μου, πού γεννάται από τήν θετική μου απάντηση στούς τρείς πειρασμούς τής ερήμου. Σήμερα μετά τήν απώθηση τής ασητικής τού ησυχασμού βάπτισαν τά Μυστήρια Πεντηκοστές, ξεφεύγοντας από τήν Μετάνοια η οποία προηγείται κάθε αγιασμού μας. Αυτό ακούμε καί στήν ευχή πρός τό Αγιο Πνεύμα. Ελθέ καί σκήνωσον εν ημίν καί καθάρισον ημάς από πάσης κηλίδος.