Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Μπαλτζώης Ιωάννης: Πόλεμος Ισραήλ - Το ντόμινο εξελίξεων και η κατάρρευση της Δύσης.


Ο κ. Μπαλτζώης αναφέρθηκε αρχικά σε ένα άρθρο του Αμερικανού αναλυτή Πέπε Εσκομπάρ, ο οποίος δίνει κάποιες άλλες διαστάσεις σε όλα αυτά που συμβαίνουν βάζοντας και την οικονομική διάσταση μέσα και αναφέρει ότι υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες παίζουν με παράγωγα, με το πετρέλαιο και με άλλα προϊόντα και λέει ότι θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή το Ιράν να κλείσει τα στενά του Ορμούζ από όπου εκεί περνάει το 20% της παραγωγής του πετρελαίου και το 18% του φυσικού αερίου και εάν μειωθεί η παραγωγή ή γίνει ένα εμπάργκο από κάποιες αραβικές χώρες προς κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες είναι εχθρικές προς τον αραβικό κόσμο, θα προκαλέσει ένα ντόμινο εξελίξεων που θα καταρρεύσει η Δύση. Αυτός είναι ένας παράγοντας που δεν έχουμε εξετάσει μέχρι τώρα. Ο κ. Μπαλτζώης πρόσθεσε ότι στο άρθρο αυτό ο Εσκομπάρ συνδέει αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στη Γάζα με οικονομικά συμφέροντα πλέον των άλλων. Λέει επίσης ότι εντάξει η Χαμάς είναι ένας πληρεξούσιος του Ιράν, όπως και η Χεζμπολάχ και κάνει ότι θέλει. Οι Μουλάδες του Ιράν δεν θέλουν πόλεμο, θέλουν όμως να εξαντλήσουν το Ισραήλ και την Αμερική σε αυτόν τον πόλεμο, χρησιμοποιώντας τους πληρεξούσιους των. Σ’ ότι αφορά τον πόλεμο. ο κ. Μπαλτζώης είπε ότι δεν θα είναι βραχύβιος πόλεμος, αλλά θα είναι μακρύς πόλεμος, εβδομάδων, μηνών. Έχει γίνει εισβολή στο βόρειο τμήμα της Γάζας έχει αποκοπεί η νότια Γάζα από τη βόρεια Γάζα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κινηθεί τίποτε από Βορρά προς Νότο και από Νότο προς Βορρά, γιατί ελέγχονται από τους Ισραηλινούς. Ήδη οι επιχειρήσεις γίνονται στο βόρειο τμήμα της Γάζας, στην πόλη Τζαμπαλίγια που είναι κοντά στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ και σε κάνα δύο άλλους οικισμούς, γίνονται εκκαθαρίσεις και εκκαθαρίσεις αντιστάσεων. Έχουν μπει σε κάποιες μικρές κοινότητες, λίγο μεγαλύτερες από την Τζαμπαλίγια, έχουν μπει οι Ισραηλινοί στρατιώτες μέσα, όχι τα άρματα. Έχουν διακηρύξει οι Ισραηλινοί, θέλουνε να εξαφανίσουν πολιτικά και στρατιωτικά τη Χαμάς κάπου 20- 25.000 αλλά αυτό είναι τρομακτικά δύσκολο έως και αδύνατο. Ο κ. Μπαλτζώης καταλήγοντας είπε ότι η τακτική του Ισραήλ είναι δίκοπο μαχαίρι, έχουμε μια διάβρωση της διεθνούς νομιμότητας του Ισραήλ με αυτό το σφυροκόπημα στη Γάζα. Είναι μια νέα μορφή επιχείρηση, προσεκτικά, για αυτό είπαν και θα διαρκέσει πάρα πολύ χρόνο. Εξαλείφουν αντιστάσεις πριν μπουν στις πόλεις. Υπάρχουν θέσεις αντιαρματικές, υπάρχουνε έξοδοι από τα τούνελ για να βγουν πίσω από τα στρατεύματα να ρίξουν για να ξανά κρυφτούν πάλι μέσα. Αυτές τις εκκαθαρίζουν οι Ισραηλινοί και μάλιστα χρησιμοποιούνε νέου τύπου υλικά, έχουν εκπαιδευτεί από ότι λένε πριν από τον πόλεμο σε θέματα μάχης των τούνελ.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε αμέθυστε.
Τον πόλεμο αν υπάρχουν ελπίδες να τον κερδίσεις απαραίτητη προϋπόθεση είναι :
1ον Να ξέρεις τον εχθρό και 2ον να ξέρεις τον ΑΝΣΚ (Αντικειμενικό Σκοπό) που λένε και οι στρατιωτικοί.
Βασίλειο εναντίων Βασιλείου , λαός εναντίον λαού, γιος εναντίον πατέρα, όπως είπαν και οι προφήτες και όλα αυτά με εχθρούς και ΑΝΣΚ δευτερεύουσας σημασίας. Με την μία λοιπόν σύγχυση και στα δύο προαπαιτούμενα. Η πολυπλοκότητα μεγάλη, τα καπάκια που έλεγαν και οι αρματωλοί ατελείωτα και η μάνα χάνει το παιδί και το παιδί την μάνα. Μέσα σε όλα αυτά και ειδικοί επί ειδικών που ο καθένας ανεξαρτήτως οξυδέρκειας ή τεκμηρίωσης είναι καταδικασμένος να βλέπει από την ειδικότητά του ένα περιορισμένο εύρος. Οι σκοπιμότητες άπειρες. Τα πετρέλαια, οι σπάνιες γαίες οι δρόμοι του μεταξιού και έτσι και πάλι τελειωμό δεν έχουμε.
Όμως ο εχθρός όσο και να κρύβεται επιτήδεια έχει καταδικαστεί να πέφτει σε ένα απροσπέλαστο εμπόδιο που δεν μπορεί να τον κρύβει για πάντα. Το ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ είναι ότι ο ΑΝΣΚ είναι Συγκεκριμένος και δεν μπορεί να κρυφτεί σε αόριστες ενότητες και έννοιες όπως κοινωνία, οικονομία, πατρίδα, έθνος, θρησκεία, οικογένεια, δημοκρατία, δικαιοσύνη , και οτιδήποτε άλλο υποτίθεται πάνε να λύσουν όλοι οι πόλεμοι. Είναι αυτό που λένε
Πρόσεχε καρφώνεσαι άγρια.