Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Roberto Pecchioli - Ο Τζορτζ Σόρος και η Ανοιχτή Κοινωνία (35)

 Συνέχεια από: Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

KATA ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ (ΤΟ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ)

DCLEAKS. Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ;

ΑΡΧΙΤEΚΤΟΝΑΣ Ή ΠΛΗΡΩΤHΣ;


Ο χάρτης που παρέχει το DCLeaks δείχνει το παγκόσμιο πλέγμα του OSF, το οποίο δραστηριοποιείται σε τέσσερις ηπείρους και μας επιτρέπει να επιβεβαιώσουμε τους ιδεολογικούς πυλώνες και τους τομείς των δραστηριοτήτων του Σόρος, που επανειλημμένα αναφέρθηκαν στη συζήτηση: δικαιώματα των μεταναστών, προώθηση της υποδοχής μεταναστών, διάφορες μειονότητες, με πρώτους και καλύτερους τους Ρομά, απελευθέρωση των μαλακών ναρκωτικών, προώθηση νέων δικαιωμάτων για τις "σεξουαλικές" μειονότητες (ομοφυλόφιλοι, LGBT), έργο πληροφόρησης και αποκάλυψη της "παραπληροφόρησης" των άλλων. Στο θέατρο των επιχειρήσεων στην ήπειρό μας, ξεχωρίζει η βοήθεια προς όσους “αντιτίθενται στα λαϊκιστικά κόμματα στην Ευρώπη ενόψει των ευρωεκλογών”. Για το σκοπό αυτό, 100.000 δολάρια δόθηκαν στην United for Intercultural Action, ένα ευρωπαϊκό δίκτυο με έδρα το Άμστερνταμ, που δραστηριοποιείται “κατά του εθνικισμού, του ρατσισμού, του φασισμού και υπέρ των μεταναστών και των προσφύγων. Έχει συμμετοχικό καθεστώς στο Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι συχνά εκλεγμένο μέλος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και από το 1997 έχει ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο (ECOSOC) των Ηνωμένων Εθνών”. Στην Ιταλία, σχεδόν 50.000 δολάρια χρηματοδότησαν το πρόγραμμα "Εναλλακτικοί Ιταλοί" (πιθανότατα μια συλλογή ριζοσπαστικών ομάδων), αποστολή του οποίου είναι "να δώσει φωνή στους ανήμπορους να μιλήσουν". 

Η συνεισφορά στον EUobserver, 130.000 δολάρια, είναι σημαντική. Πρόκειται για μια αυτοαποκαλούμενη "μη κερδοσκοπική" διαδικτυακή εφημερίδα με έδρα τις Βρυξέλλες, που ενδιαφέρεται για τα θέματα του ρατσισμού και της κλιματικής αλλαγής, η οποία έχει αναλάβει να "παρακολουθεί το αυξανόμενο κύμα μίσους που εμφανίζεται με διάφορες μορφές στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο την καταπολέμησή του με άρθρα και έρευνες". Επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον του αρχιπελάγους του Σόρος να επηρεάσει τον αυτοαποκαλούμενο ανεξάρτητο Τύπο. Ο υποκείμενος σχεδιασμός ενός συγκεκριμένου πεδίου δράσης παίρνει σάρκα και οστά: ο ορισμός του μίσους και της "ρητορικής μίσους" που εφαρμόζεται σε ιδέες και δηλώσεις που δεν αντιτίθενται επί της ουσίας, αλλά θεωρούνται αναμφίβολα κακές, ανάξιες να χτυπηθούν με ποινικές κυρώσεις. Παρακολουθώντας τη ροή του χρήματος, είναι δυνατόν να κατανοήσουμε τους σταθμούς εξουσίας από τους οποίους προωθούνται, προπαγανδίζονται και χρηματοδοτούνται εκστρατείες που - πέρα από την συχνά εξαιρετικά αμφισβητήσιμη αξία των ιδεών που ορίζονται ως "μίσος" - αποσκοπούν στη φίμωση των αντίθετων φωνών από το μοντέλο της αυτοαποκαλούμενης "ανοιχτής" κοινωνίας.

Το πρόγραμμα EUobserver "χρησιμοποιεί τις ειδήσεις για να ενθαρρύνει τη συζήτηση σχετικά με το πώς απειλούνται οι αξίες της ανοικτής κοινωνίας ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών. Τα θέματα περιλαμβάνουν την άνοδο της "ρητορικής μίσους" από την ευρωπαϊκή ακροδεξιά, την αυξανόμενη χρήση ρητορικής μισαλλοδοξίας από τους mainstream πολιτικούς και την αύξηση των εγκλημάτων μίσους στους δρόμους της Ευρώπης. Ο EUobserver προσέλαβε έμπειρους τοπικούς δημοσιογράφους για να παρευρεθούν σε προεκλογικές εκδηλώσεις, να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις και να γράψουν άρθρα υψηλού επιπέδου σε δεκαέξι κράτη. Με αυτή τη στρατηγική διείσδυσης στην τοπική δημοσιογραφία, ο Ellobserver μπόρεσε να επισημάνει τις ανησυχητικές διεθνείς τάσεις, αντί να αναφέρει απλώς μεμονωμένα περιστατικά. Δημοσίευσαν συνολικά εκατόν είκοσι οκτώ άρθρα κατά την περίοδο από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2014". Η επιρροή της πληροφόρησης φαίνεται να είναι πολύ ισχυρή: Ιταλία, είναι πραγματικά μια επιλογή να κλείσουμε τα λιμάνια που διασώζονται στη θάλασσα; είναι ο τίτλος ενός από τα δέκα καλύτερα άρθρα για τη μετανάστευση σύμφωνα με το δίκτυο Open Migration (το οποίο φέρει το λογότυπο OSF στον επίσημο ιστότοπό του) Σταματήστε την κατάχρηση της λέξης "παράνομη", ο τίτλος ενός άρθρου της ένωσης Carta di Roma, ενός ιταλικού δημοσιογραφικού δικτύου στο οποίο θα επανέλθουμε.

Ο χάρτης που παρέχει το DCLeaks δείχνει το παγκόσμιο πλέγμα του OSF και μας επιτρέπει να επιβεβαιώσουμε τους ιδεολογικούς πυλώνες και τομείς των επιχειρήσεων του Σόρος: διεθνής πολιτική και αλλαγή καθεστώτων υπέρ "ανοικτών" κυβερνήσεων, δηλαδή συνδεδεμένων με τα δυτικά συμφέροντα, δικαιώματα των μεταναστών, οφέλη από την υποδοχή, διάφορες μειονότητες, με πρώτους και καλύτερους τους Ρομά, απελευθέρωση των μαλακών ναρκωτικών, προώθηση νέων δικαιωμάτων για τις "σεξουαλικές" μειονότητες (ομοφυλόφιλοι, ΛΟΑΤ), έργο πληροφόρησης και αποκάλυψη της "παραπληροφόρησης" των άλλων. Στο θέατρο των επιχειρήσεων στην ήπειρό μας, ξεχωρίζει η ενίσχυση όσων "αντιτίθενται στα λαϊκιστικά κόμματα στην Ευρώπη ενόψει των ευρωεκλογών". Το έργο των παρεμβάσεων και των φακέλων είναι τριακοσίων εξήντα μοιρών: κυμαίνεται από κρίσεις για τις εκλογές σε χώρες στην άλλη άκρη του κόσμου, σε εκθέσεις για τις ξένες κοινότητες στην Ευρώπη, στον αμερικανικό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και, στη συνέχεια, σε έγγραφα σχετικά με την κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, συμπληρωμένα με παραρτήματα που εξηγούν τη θέση των διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών επί του θέματος.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Ουκρανία, ένα κράτος που δημιουργήθηκε μετά το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης, διπλάσιο σε μέγεθος από την Ιταλία, με πληθυσμό 45.000.000 κατοίκων, η ιστορική σιταποθήκη της Ευρώπης, αποτελούσε επί αιώνες αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσίας και το λίκνο αυτού του έθνους από τον Μεσαίωνα. Το θεμελιώδες επικό ποίημα της ρωσικής ταυτότητας, το Τραγούδι της Στρατιάς του Ιγκόρ, είναι η αφήγηση της στρατιωτικής εκστρατείας που ανέλαβε ο ευγενής Ιγκόρ της Κιέβου Ρους εναντίον των λαών που εγκαταστάθηκαν νότια του ποταμού Ντον, κατά μήκος της απέραντης σαρματικής πεδιάδας. Το 2014, προκλήθηκε μια αμφίβολη λαϊκή εξέγερση, η "Πορτοκαλί Επανάσταση" του Μαϊντάν (μια μεγάλη πλατεία στην πρωτεύουσα, το Κίεβο) με φιλοαμερικανική και αντιρωσική τάση δυτικοποίησης. Ως αποτέλεσμα αυτών των αιματηρών γεγονότων, ξεκίνησε μια δραματική αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, της οποίας το ανατολικό τμήμα, το ρωσόφωνο Ντονμπάς, εξεγέρθηκε και κήρυξε την ανεξαρτησία του από το Κίεβο. Ο πόλεμος συνεχίζεται ακόμη, ενώ η χερσόνησος της Κριμαίας έχει επιστρέψει στη Ρωσία. Ο ρόλος των αμερικανικών ιδρυμάτων, αρχής γενομένης από το OSF, έχει καταστεί σαφής. Με το πρόσχημα των πολιτικών δικαιωμάτων και της δημοκρατικής εξέγερσης, ο μηχανισμός λειτούργησε στο Κοσσυφοπέδιο, την Αίγυπτο και άλλες χώρες. Υπήρξαν "έγχρωμες επαναστάσεις" στη Σερβία (5 Οκτωβρίου 2000), στη Γεωργία (Επανάσταση των Ρόδων, 2003), στην Ουκρανία (Πορτοκαλί Επανάσταση, 2004-2005) και στο Κιργιστάν (Επανάσταση της τουλίπας, 2005). Όλα είναι σενάρια στα οποία το δίκτυο του Σόρος ήταν παρόν και ενεργό. 

Το σενάριο είναι δοκιμασμένο. Διαφωτιστική είναι η αναδόμηση που προτείνει ο γεωπολιτικός εμπειρογνώμονας του σλαβικού κόσμου, Eliseo Bertolasi, η οποία συνοψίζεται παρακάτω. Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και στα "πολιτικά δικαιώματα" αναγνωρίζεται από τη Δύση μόνο σε εκείνες τις μειονότητες που, μέσω της επανάστασης, αντί να προωθήσουν τον μετασχηματισμό των κοινωνικών δομών της χώρας, στοχεύουν στην ανατροπή μιας ομάδας ηγετών για να την αντικαταστήσουν με μια άλλη, επιρρεπή στη λογική της Δύσης. Το σενάριο είναι πάντα το ίδιο: ειδικοί στις "έγχρωμες επαναστάσεις", ΜΚΟ αφιερωμένες στην προώθηση των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" εργάζονται επί τόπου επιτείνοντας τις εσωτερικές εντάσεις, την κοινωνική ανησυχία και την ανεργία, και στη συνέχεια αρχίζουν να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια εξέγερση. Ξεσπούν ταραχές στους δρόμους στις οποίες οι κυβερνητικές δυνάμεις κατηγορούνται για κάθε είδους βία κατά των ειρηνικών διαδηλωτών· με τέλειο συγχρονισμό, προκαλείται η καταδίκη της "διεθνούς κοινότητας" και η έκκληση για αλλαγή κυβέρνησης. Σε αυτό το σημείο, οι αναφορές για αστυνομική βία πολλαπλασιάζονται, οι διαπραγματεύσεις καταρρέουν και οι "αυθόρμητοι" διαδηλωτές - που πάντα περιγράφονται ως έχοντες την άνευ όρων υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης, των δυτικών πολιτικών και "ειρηνικοί" - στο όνομα της "πολιτικής ορθότητας" ευχαριστούν τους προοδευτικούς διανοούμενους. Με αυτή τη δυναμική του "εγχειριδίου του Gene Sharp", ένα πραγματικό πραξικόπημα έλαβε χώρα στην Ουκρανία για τη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης σε αντιρωσικό κλειδί, εκδιώκοντας και εξουδετερώνοντας έναν δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο, χρησιμοποιώντας ακόμη και δηλωμένους νεοναζί ως ελιγμούς.
Φυσικά, στα διάφορα σενάρια που περιγράφονται, στα οποία το DCLeaks βοήθησε να χυθεί λίγο φως, ο Σόρος και το OSF είναι μόνο μία από τις δυνάμεις που βρίσκονται στο πεδίο, υποστηρίζοντας πιο ουσιαστικές επεμβάσεις, μυστικές επιχειρήσεις πληροφοριών, διεθνή παραπληροφόρηση και τη σύμπραξη εγχώριων στοιχείων, αλλά η εικόνα είναι όπως περιγράφεται παραπάνω, στην Ουκρανία και αλλού. Συγκεκριμένα, η αγγλοσαξονική στρατηγική σταθερά -Βρετανία και ΗΠΑ- είναι η αποδυνάμωση της Ρωσίας. Η πιο συνεπής θεωρητικοποίηση παραμένει αυτή του Zbigniew Brzezinski, για τον οποίο χωρίς την Ουκρανία, η Ρωσία δεν είναι παρά μια ασιατική μεγάλη δύναμη, αλλά όχι μια παγκόσμια δύναμη.
Περαιτέρω κοινωνική χειραγώγηση από τις διάφορες ΜΚΟ του Σόρος προκύπτει από την τεκμηρίωση των DC Leaks. Το Open Society Foundations χρηματοδοτεί προγράμματα όπως το European Alternatives, το οποίο έχει ιταλικό τμήμα, με στόχο τη μεταστροφή των τελευταίων γενεών στη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, προωθώντας την κοινότητα LGBT σε σχεδόν κάθε "προοδευτικό" κύκλο. Μια άλλη ένωση χρηματοδότησε την Ευρωπαϊκή Πύλη Νεολαίας. Σχεδόν τριακόσιες χιλιάδες δολάρια δόθηκαν στη Ριζοσπαστική Δημοκρατία για την Ευρώπη, ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε "για τη συμμετοχή της δημιουργικής κοινότητας δημιουργίας μέσων (συμπεριλαμβανομένων των καλλιτεχνών βίντεο και κινουμένων σχεδίων) στη συζήτηση για τις ευρωπαϊκές εκλογές και πολιτικές, σύμφωνα με τους γενικούς στόχους της Ανοιχτής Κοινωνίας, με σύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα και τις ψηφιακές πλατφόρμες και με τη χρήση ταινιών ως εργαλείου ευαισθητοποίησης για την προσέγγιση ενός ευρέος κοινού και τη μεγιστοποίηση του αντίκτυπου". Μέσω των μηχανισμών ελέγχου που αποκτήθηκαν ή επηρεάστηκαν σε κάθε επίπεδο, ο Σόρος έχει λόγο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως καθιστά σαφές η έκθεση για τους φιλικούς ευρωβουλευτές που αποκάλυψε το DCLeaks: Μέσα στις δημοσιευμένες υποκλοπές υπάρχουν ενδείξεις που υποδηλώνουν την επιρροή του δικτύου Σόρος σε κορυφαίους πολιτικούς, όπως η Γερμανίδα Άνγκελα Μέρκελ και οι επαφές της στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς και σε διεθνείς οργανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με τη διαμεσολάβηση σε συγκρούσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://dimpenews.com/2023/11/15/%ce%bf-%cf%83%ce%b9%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%82-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%8c%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%af%ce%b4%ce%b5%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%ad%cf%82-%ce%ad%ce%bd/