Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Roberto Pecchioli - Ο Τζορτζ Σόρος και η Ανοιχτή Κοινωνία (10ο κεφάλαιο)

 Συνέχεια από: 9ο κεφάλαιο

KATA ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ (ΤΟ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ)

10 

Ο ΝΟΝOΣ ΤΗΣ ΓΚΡEΤΑ, O ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

"Οι γενικές ιδέες και η μεγάλη έπαρση βρίσκονται πάντα στα πρόθυρα να προκαλέσουν τεράστια ζημιά".

JOHANN W. GOETHE

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ Ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Η περιγραφή των πρωτοβουλιών του Τζορτζ Σόρος είναι ταυτόχρονα εύκολη και πολύ δύσκολη. Εύκολη λόγω του πλήθους των εγγράφων και λόγω του όγκου της τεκμηρίωσης που προσφέρονται για έρευνα, περίπλοκη λόγω του κινδύνου να θεωρηθεί ο δισεκατομμυριούχος και το δίκτυό του ο deus ex machina των όσων συμβαίνουν στον κόσμο. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση: τίποτα ή σχεδόν τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Τα περισσότερα γεγονότα, οι ιδέες, τα κοινωνικά κινήματα, έχουν νονούς και ανταποκρίνονται σε εξωτερικές λογικές, δεν κινούνται από μια αυθόρμητη δράση από τα κάτω -αποτέλεσμα της λεγόμενης κοινωνίας των πολιτών- αλλά καθορίζονται ή ευνοούνται από τη συνειδητή εργασία ομάδων που εμφορούνται από σκοπούς και στόχους ανυποψίαστους από την πλειοψηφία. Ο Τζορτζ Σόρος και οι άλλοι αυτοαποκαλούμενοι "φιλάνθρωποι" συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που κινούν τα πιόνια και οργανώνουν μια αναπαράσταση του κόσμου στην οποία ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας δεν είναι παρά ένας άβουλος κομπάρσος. Η δράση του δικτύου Σόρος εκτείνεται στα περισσότερα σύγχρονα ζητήματα, αποδεικνύοντας ότι οι ιδέες είναι αυτές που κινούν τον κόσμο, αλλά το χρήμα είναι το καύσιμο μέσω του οποίου ζουν ή πεθαίνουν. Οι μεταμοντέρνοι φιλάνθρωποι είναι οι ιδεολόγοι, οι φορείς και οι κοινωνικοί μηχανικοί της νέας weltanschauung, της παγκόσμιας συνείδησης της τελματωμένης Δύσης που έχει εγκαταλείψει τα θεμέλια τριάντα αιώνων πολιτισμού της. Το πρόγραμμά τους είναι ο πλανήτης στο σύνολό του· το πεδίο δράσης τους είναι ολόκληρος ο τρόπος σκέψεως, ύπαρξης, στάσης στον κόσμο της ανθρωπότητας.

ΤΟ ΚΛΙΜΑ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, Η GRETA

Εδώ και χρόνια, τα θέματα του κλίματος -συμπεριλαμβανομένης της έντεχνα υποκινούμενης σύγχυσης μεταξύ της ρύπανσης του περιβάλλοντος, των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη- αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας και μας οδηγούν να πιστεύουμε ορισμένες "αλήθειες" που διαδίδονται από ψηλά. Η επικρατούσα θέση είναι ότι η Γη θερμαίνεται εξαιτίας της ανθρώπινης δράσης και ότι επομένως το μοντέλο ανάπτυξης και μαζί του οι ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων πρέπει να αλλάξουν βαθιά. Η ολιγαρχία γνωρίζει περισσότερα από όσα λέει και μια αλλαγή πορείας φαίνεται πράγματι απαραίτητη. Το ερώτημα είναι: πώς, και κυρίως ποιος θα πληρώσει το τεράστιο κόστος της γενικής αναδιάρθρωσης του συστήματος; Η απάντηση είναι προφανής: οι λαοί, οι επόμενες γενιές και τα άτομα. Το πρόβλημα είναι να τους κάνουμε να αποδεχτούν, να επιθυμήσουν και να φωνάξουν για την αλλαγή παραδείγματος. Ο Τζορτζ Σόρος είναι μέσα στο παιχνίδι.

Ο επιχειρησιακός του βραχίονας είναι η CPI (Climate Policy Initiative), ένας διεθνής ερευνητικός οργανισμός, ένα από τα κέντρα του οποίου βρίσκεται στη Βενετία, στο πλαίσιο του Ιδρύματος Enrico Mattei της ENI. Το CPI, το οποίο ιδρύθηκε με χρηματοδότηση του Τζορτζ Σόρος και εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, "είναι ένας οργανισμός ανάλυσης και παροχής συμβουλών με βαθιά εξειδίκευση στη χρηματοδότηση, στα οικονομικά  και την πολιτική. Αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την κλιματική αλλαγή". Δεν μας διαφεύγει η αλληλεπίδραση μεταξύ της χρηματοδότησης (δύναμη του χρήματος) και της κλιματικής ιδεολογίας. Ειδικότερα, το CPI θα "μελετήσει τις πολιτικές για το κλίμα για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς να τις βελτιώσουν, προωθώντας την ανάπτυξη με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα". Δεν υπάρχει αμφιβολία για τις προθέσεις του κέντρου· λίγο λιγότερο για τις προθέσεις του Soros Management Funds, το οποίο το 2015 αγόρασε, σε τιμές ευκαιρίας, μετοχές των ανθρακογίγαντων Peabody Energy, της μεγαλύτερης εταιρείας άνθρακα στον κόσμο, και Arch Coal, έναντι τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων δολαρίων, παρά το γεγονός ότι ο ιδρυτής του είχε χαρακτηρίσει τον άνθρακα "θανατηφόρο" για το κλίμα. Κερδοσκοπία ή απλή σύνεση του επενδυτή που διαφοροποιεί το μετοχικό του χαρτοφυλάκιο; Η Peabody και η Arch είναι αμερικανικοί κολοσσοί του άνθρακα που έχουν υποστεί τεράστια πτώση τα τελευταία χρόνια, χάνοντας έως και το 98% της αξίας τους. 

Το σημαντικότερο μέσο επιρροής των μέσων ενημέρωσης που συνδέεται με τον Σόρος είναι το Project Syndicate, ένα εξειδικευμένο πρακτορείο έντυπων μέσων ενημέρωσης που εξυπηρετεί εκατοντάδες εφημερίδες. Παρουσιάζονται άρθρα του Δεκεμβρίου 2023.

Το 2009, ο Τζορτζ Σόρος, πεπεισμένος από τον Αλ Γκορ, τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ που έγινε ένθερμος οικολόγος και μεγάλος υποστηρικτής της "πράσινης" οικονομίας, δεσμεύτηκε να δαπανήσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ανέλαβε τη χρηματοδότηση του CPI.

Το δίκτυο του Σόρος δεν θα μπορούσε να μην είναι μεταξύ των υποστηρικτών της Γκρέτα Θούνμπεργκ, της νεαρής Σουηδέζας που έγινε η παγκόσμια πασιονάρια του κλίματος και του περιβάλλοντος. Μόνο λίγοι αφελείς μπορούν να πιστεύουν ότι ένα νεαρό κορίτσι με σύνδρομο Asperger μπορεί να κινητοποιήσει μόνη της σημαντικά κομμάτια της κοινής γνώμης, να γίνει δεκτή με όλες τις τιμές από τους ισχυρούς του κόσμου με την τραγελαφική υπόκλιση του Ζαν Πολ Γιούνκερ, τότε προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και να μιλήσει στα πιο σημαντικά διεθνή φόρα, από τον ΟΗΕ μέχρι το Φόρουμ του Νταβός. Η δημοκρατία είναι σε μεγάλο βαθμό αναπαράσταση, θέαμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γκυ Ντεμπόρ, μυθοπλασία για τη χρήση των χειραγωγούμενων μαζών. Επιπλέον, δεν είναι πιστευτό ότι οι ισχυροί του κόσμου δρουν εναντίον του εαυτού τους. Η Thunberg προώθησε την "απεργία για το μέλλον" το 2019, μια πρωτοβουλία που ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τίποτα δεν είναι αυθόρμητο, η ροή του χρήματος είναι εντυπωσιακή και έρχεται από πάνω. Πάνω από είκοσι δύο ακτιβιστικές ομάδες που είναι εταίροι στην παγκόσμια απεργία του για το κλίμα έχουν λάβει, κατά τη διάρκεια σχεδόν δύο δεκαετιών (2000/2017), είκοσι πέντε εκατομμύρια δολάρια από το δίκτυο που συνδέεται με το OSF του Σόρος. Πρόκειται για το Ταμείο για τα Παγκόσμια Ανθρώπινα Δικαιώματα (το οποίο έχει μεταξύ των στελεχών του πολλά κορυφαία στελέχη του OSF), το Παγκόσμιο Ταμείο Πράσινων Χορηγιών, το 350.org, τη Διεθνή Αμνηστία Avaaz, το Colour of Change, το People's Action. Καθεμία από αυτές τις ομάδες έχει προγράμματα και στόχους που σχετίζονται με το κλίμα και κυμαίνονται από τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών μέχρι την εξάλειψη νέων έργων ορυκτών καυσίμων και τη δημιουργία ενός "πράσινου κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων".
Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι το σύστημα Σόρος είναι ένας από τους νονούς της Γκρέτα Θούνμπεργκ. Το ερώτημα είναι αναπόφευκτο: είναι δυνατόν το υψηλότερο επίπεδο οικονομικής εξουσίας να ενεργεί ενάντια στα συμφέροντά του; Φυσικά και όχι. Στην πορεία προς την πρώτη κλιματική απεργία της Γκρέτα, μια δημόσια έκκληση από πεντακόσιους τουλάχιστον ανεξάρτητους επιστήμονες προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ πέρασε στην αδιαφορία των μέσων ενημέρωσης. Το λάθος τους ήταν ότι δεν ευθυγραμμίζονταν με την επικρατούσα σκέψη, της οποίας η Γκρέτα είναι ο θλιβερός και ανήσυχος εκπρόσωπος. "Η κλιματική επιστήμη πρέπει να είναι λιγότερο πολιτική, ενώ οι πολιτικές για το κλίμα θα πρέπει να είναι πιο επιστημονικές", είπαν χωρίς να εισακουστούν. "Οι επιστήμονες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν ανοιχτά τις αβεβαιότητες και τις υπερβολές στις προβλέψεις τους για την υπερθέρμανση του πλανήτη, ενώ οι πολιτικοί θα πρέπει να υπολογίζουν ψύχραιμα τα πραγματικά οφέλη καθώς και το φανταστικό κόστος της προσαρμογής στην υπερθέρμανση του πλανήτη και το πραγματικό κόστος καθώς και τα φανταστικά οφέλη του μετριασμού". Το συμπέρασμα ήταν μια ανυπόφορη γροθιά στο στομάχι για τους επαγγελματίες καταστροφολόγους και τους εντολείς τους: "Δεν υπάρχει καμία κλιματική έκτακτη ανάγκη. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος πανικού και συναγερμού. Είμαστε σταθερά αντίθετοι στην επιβλαβή και μη ρεαλιστική πολιτική μηδενικού CO2 (διοξειδίου του άνθρακα) που προτείνεται για το 2050".

Δεν είμαστε αρμόδιοι να κρίνουμε θέματα που προκαλούν τόσο ριζοσπαστικές διαφωνίες, αλλά μια πραγματική "ανοιχτή κοινωνία" θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη όλες τις εξειδικευμένες απόψεις για ένα θέμα που προκαλεί διλήμματα. Αυτό δύσκολα θα συμβεί, αν ακόμη και τα οικολογικά κόμματα, οι Πράσινοι, λαμβάνουν χρήματα από το OSF (πηγή: nandorossi.wordpress.com). Εκτός από τον Joschka Fischer, ο ηγέτης του 1968 στα νιάτα του, ο Cem Ozdemir, ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες των Γερμανών Πρασίνων και πρώην ευρωβουλευτής, είναι επίσης μέλος του πολύ Σοροσιανού ECFR, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων. Όσο για τη Greta, λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι ένα εργαλείο ετεροκατευθυνόμενο από τους ίδιους ανθρώπους που καταστρέφουν το περιβάλλον εδώ και δεκαετίες και τώρα ανακαλύπτουν ότι είναι "πράσινοι" για δικό τους όφελος.

Μιλώντας για διεθνείς οργανισμούς κλιματικής πολιτικής, ο Τζορτζ Σόρος ήταν μέλος του ιδιωτικού τομέα σε έναν από αυτούς, το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα, απόρροια της UNFCCC, της Σύμβασης-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή. Το GCF ενδιαφέρεται παραδόξως και για θέματα "φύλου". Αυτό αποδεικνύεται σε ένα έγγραφο με τίτλο "Επικαιροποιημένη πολιτική για τα φύλα και σχέδιο δράσης για τα φύλα 2020-2023". Αναφέρει ότι "η αξιολόγηση του φύλου και το σχέδιο δράσης για το φύλο [είναι] απαίτηση σε επίπεδο έργου και απαιτούν μια πιο προοδευτική προσέγγιση για την ενίσχυση των εργασιών για το φύλο στο GCF". Φαίνεται να γίνεται κατανοητό ότι τα κονδύλια δεν είναι προσβάσιμα εάν το αιτούν κράτος δεν εφαρμόζει πολιτικές "φιλικές προς το φύλο", δηλαδή την ατζέντα ΛΟΑΤ. Φιλανθρωπικά μυστήρια.

ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Χωρίς τον εκτεταμένο έλεγχο της κοινής γνώμης, χωρίς μια τρομερή επιρροή στη διαμόρφωση των ιδεών και της κοινής λογικής των ανθρώπινων μαζών που αντιμετωπίζονται σαν παιδιά ή ζώα προς εκπαίδευση, κανένα σχέδιο κοινωνικής μηχανικής δεν είναι δυνατό. Ο Τζορτζ Σόρος είχε τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα δίκτυο τύπου, τηλεόρασης και μέσων ενημέρωσης ικανό να μεταδώσει τις ιδέες του. Εκπαίδευσε στα πανεπιστήμια που δημιούργησε και σε αυτά που χρηματοδοτεί μια ευρεία πνευματική τάξη εμποτισμένη με την κοσμοθεωρία της "ανοικτής κοινωνίας". Στα τέλη Νοεμβρίου του 2021, εισήλθε περαιτέρω στην εκδοτική αγορά αγορά αγοράζοντας το 40% της πολωνικής εφημερίδας Rzeczspolita μέσω του χρηματοδοτούμενου από το OSF Επενδυτικού Ταμείου Ανάπτυξης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Media Development Investment Fund
). Αυτή είναι η τρίτη συμφωνία που αφορά τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης: το MDIF είναι ήδη μέτοχος του ραδιοτηλεοπτικού φορέα Radio Zet και είναι συνιδιοκτήτης της Agora SA, εκδότης της εφημερίδας Gazeta Wyborcza, αντίπαλος του δεξιού συνασπισμού που βρίσκεται στην κυβέρνηση της Πολωνίας από το 2015. Είναι εύκολο να προβλέψει κανείς ότι το μεγάλο σλαβικό καθολικό έθνος - προπύργιο συντηρητικών αρχών που αντιπαθεί ο Σόρος - είναι ο επόμενος στόχος του δικτύου του δισεκατομμυριούχου, ο οποίος ήδη κατηγορείται για υποκίνηση και πληρωμή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στους δρόμους της Βαρσοβίας.
Η δημοσιογραφία είναι ένας από τους κύριους μεταπολιτικούς στόχους του Σόρος. Το Media Development Investment Fund (MDIF) βρίσκεται στο επίκεντρο ενός δικτύου που κατέχει ή ελέγχει εκατοντάδες μέσα ενημέρωσης στην Αμερική και αλλού. Έχει επενδύσει πάνω από εκατόν πενήντα τρία εκατομμύρια δολάρια σε περισσότερα από εκατό λεγόμενα "ανεξάρτητα" μέσα ενημέρωσης σε τριάντα εννέα χώρες.

Το σημαντικότερο μέσο επιρροής των μέσων μαζικής ενημέρωσης που συνδέεται με τον Σόρος είναι το προαναφερθέν Project Syndicate, ένα εξειδικευμένο πρακτορείο έντυπων μέσων ενημέρωσης με εκατοντάδες εφημερίδες που εξυπηρετεί. Η αποστολή του Project Syndicate περιγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ως εξής: "Πιστεύουμε ότι ο κόσμος αξίζει να έχει πρόσβαση στα μεγαλύτερα μυαλά του. Αποστολή μας είναι να προσεγγίσουμε εκείνους που δεν έχουν αυτή την ευκαιρία. Το Project Syndicate παράγει και διανέμει υψηλής ποιότητας, πρωτότυπα σχόλια σε ένα παγκόσμιο κοινό. Με αποκλειστικές συνεισφορές από εξέχοντες πολιτικούς ηγέτες, πολιτικούς επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες και πολιτικούς ακτιβιστές από όλο τον κόσμο, παρέχουμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στους αναγνώστες τους πρωτοποριακές αναλύσεις και γνώσεις αιχμής, ανεξάρτητα από τη δυνατότητα πληρωμής. Η βάση των συνεργατών μας περιλαμβάνει περισσότερα από πεντακόσια μέσα ενημέρωσης - περισσότερα από τα μισά από τα οποία λαμβάνουν τα σχόλιά μας δωρεάν ή με επιδοτούμενες τιμές - σε 156 χώρες". Σημαντικότερος είναι ο ρόλος του Avaaz, το οποίο δηλώνει ότι δεν χρηματοδοτείται πλέον από το OSF, ένα ισχυρό εργαλείο για εκστρατείες εναντίον πολιτικών αντιπάλων στο διεθνές προοδευτικό στρατόπεδο.

Ο Σόρος, ο Μπιλ Γκέιτς και μερικοί άλλοι κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος των μέσων ενημέρωσης, οπότε ελέγχουν τις πληροφορίες που φτάνουν σε εμάς (και τις πληροφορίες που αποκρύπτονται από εμάς). Αυτή η προοπτική εξουσίας εξηγεί τον αγώνα που δίνει ο Σόρος εναντίον του Facebook, πλέον της Meta. Αναφερθήκαμε στη σκληρή επίθεση στο πλάσμα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο πιο ενημερωμένο φόρουμ για τα μέσα ενημέρωσης, το Φόρουμ του Νταβός το 2018. Από τη μία πλευρά, πρόκειται για έναν εσωτερικό πόλεμο στα ανώτερα κλιμάκια της παγκόσμιας εξουσίας, στον οποίο οι γίγαντες της Silicon Valley έχουν εισβάλει με ανατρεπτική δύναμη, δημιουργώντας ασφαλώς εκνευρισμό και διαταράσσοντας τα σχέδια και τις συμμαχίες της παλαιότερης ολιγαρχίας. Από την άλλη πλευρά, η μεγάλη παγκόσμια αγορά των νέων χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσελκύει όσους έχουν μεσσιανικούς στόχους. Το ταμείο του Σόρος έχει επανειλημμένα υποβαθμίσει τις μετοχές του Ζούκερμπεργκ. Η απάντηση του Facebook ήταν μια σαρωτική έρευνα για το δίκτυο του Σόρος. Το 2018, οργανώθηκε μια εκστρατεία κατά του FB, Freedom from Facebook: πολλοί από τους εκφραστές της αποδείχθηκε ότι χρηματοδοτούνται από τον Soros.

Το 2020, περισσότερες δηλώσεις του Σόρος κατηγόρησαν το FB ότι βοήθησε την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ. Στη συνέχεια, τόσο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ζούκερμπεργκ όσο και το Twitter πρώτα λογόκριναν και στη συνέχεια απαγόρευσαν τον εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ, μια πρωτοφανής χειρονομία που αποδεικνύει μια τεράστια δύναμη που έκανε τον κόσμο να συνειδητοποιήσει την ύπαρξη ιδιωτικοποιημένης λογοκρισίας από τους γίγαντες της fintech, ένα φαινόμενο εντελώς πρωτοφανές. Η Meta, πρώην Facebook, διαθέτει μια διεθνή επιτροπή υπεύθυνη για την εποπτεία της ακρίβειας των δημοσιευμένων ειδήσεων. Ο αγώνας κατά των λεγόμενων ψευδών ειδήσεων, όπως γνωρίζουμε, είναι συχνά οφθαλμοφανής λογοκρισία των ιδεών, των ανθρώπων, των θέσεων που δεν συμφωνούν με την κυρίαρχη ριζοσπαστική ελευθεριακή ιδεολογία. Ο Τζορτζ Σόρος έχει επίσης τα χέρια του στην επιτροπή ελέγχου του Facebook. Μέχρι και δεκαοκτώ από τα είκοσι μέλη της έχουν λάβει χρηματοδότηση, εργάζονται ή έχουν εργαστεί για ομάδες ή οργανώσεις που συνδέονται με το OSF. Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 αναφέρει την Evelyn Aswad, η οποία επιχορηγείται από ένα ίδρυμα εταίρο του OSF· έναν συμπρόεδρο της ελεγκτικής επιτροπής, τον Jamal Greene, που συνδέεται με τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ και χρηματοδοτείται εκτενώς από τον Σόρος· την πρώην πρωθυπουργό της Δανίας Helle Thorning-Schmidt, διευθύντρια της σοροσιανής ICG (International Crisis Group). Επίσης συνδέονται με διάφορους τρόπους με το δίκτυο του Σόρος η συμπρόεδρος της επιτροπής, η Κολομβιανή Καταλίνα Μποτέρο-Μαρίνο, και άλλες προσωπικότητες, όλες με βαρύτητα στον κόσμο των αριστερών ΜΚΟ. Πιστεύουμε ακόμη ότι ζούμε σε καθεστώς ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης, δηλαδή σε μια "ανοιχτή" κοινωνία;

Μια τέτοια μαζική ανάπτυξη δυνάμεων από προσωπικότητες τεράστιου πλούτου και τεράστιας δύναμης δεν μπορεί παρά να έχει έναν χιλιαστικό στόχο, πολύ πέρα από το χρήμα και το ίδιο το σχέδιο της ανοιχτής κοινωνίας, του οποίου ο Τζορτζ Σόρος είναι ο σημαιοφόρος και το OSF το όργανο. Έχουμε επανειλημμένα παρατηρήσει ότι ο ριζοσπάστης δισεκατομμυριούχος είναι μόνο ένας από τους μαριονετίστες ενός παγκόσμιου μετασχηματισμού που από το 2020 έχει όνομα και ακριβή ατζέντα, τη Μεγάλη Επαναφορά, δηλαδή μια πλήρη αναδιαμόρφωση της ανθρωπότητας και της ίδιας της ανθρώπινης παρουσίας στον κόσμο. Όπως και να το δει κανείς, φαίνεται ότι οι δυτικές ολιγαρχίες είναι ενωμένες από έναν μακροπρόθεσμο στόχο, του οποίου το τελικό αποτέλεσμα είναι η προοδευτική μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού.

Ο νεομαλθουσιανός πειρασμός ενώνει διαφορετικές προσωπικότητες. Πέρα από την κρίση της αξίας, ολόκληρη η κουλτούρα της οποίας ο Τζορτζ Σόρος είναι συνεπής φορέας είναι ένας ψυχρός τεχνοκρατικός υλισμός που τείνει να θεωρεί τον άνθρωπο ως μηχανή ή ακόμα χειρότερα ως πράγμα. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει ένα σχέδιο που προσανατολίζεται στην προοδευτική μείωση του πληθυσμού για χάρη της κυριαρχίας ή αν αυτό είναι το μηχανικό αποτέλεσμα ενός συστήματος που αδιαφορεί για τη ζωή, την αποδοχή και την υπεράσπισή της, την ελεύθερη άμβλωση, την ενεργητική ευθανασία, την πνευματική αναλγησία, την καταστροφή της οικογένειας, τον καθοδηγούμενο ατομικισμό, τον καταναγκαστικό καταναλωτισμό, την ομογενοποίηση των διαφορών, τη συντριβή των κοινοτικών ταυτοτήτων, την προώθηση στείρων σεξουαλικών πρακτικών και προσανατολισμών, τον πόλεμο μεταξύ των δύο φύλων, την προώθηση της χρήσης ναρκωτικών, τις μαζικές μεταναστεύσεις και πολλά άλλα. Ωστόσο, έχουμε μάτια για να βλέπουμε και, σύμφωνα με τα λόγια του Νικολό Μακιαβέλι, "από τα γεγονότα πρέπει να αντλήσουμε νόημα". Μπορεί η δική μας παράνοια να είναι συνωμοσιολογική, αλλά αν αληθεύει ότι οι πλουσιότεροι και πιο ισχυροί άνθρωποι του κόσμου μοιράζονται το ίδιο όραμα για τη ζωή, το διαδίδουν βάζοντας τεράστια χρηματικά ποσά στο πιάτο και συναντώνται σε πολύ κλειστές συγκεντρώσεις για να αξιολογήσουν την "παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και τις πολλές κρίσεις υγείας και περιβάλλοντος που μαίνονται στον κόσμο", όπως έκαναν στη Νέα Υόρκη το 2009, κάτι πρέπει να ειπωθεί. Σύμφωνα με τον Ian Wilhelm, ειδικό στον "φιλανθρωπικό καπιταλισμό", οι δισεκατομμυριούχοι που συμμετείχαν -η αφρόκρεμα του παγκόσμιου πλούτου και οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ιδρυμάτων- συζήτησαν θέματα όπως η εκπαίδευση, η βοήθεια έκτακτης ανάγκης, η μεταρρύθμιση της διακυβέρνησης, η οικονομική κρίση και παγκόσμια θέματα υγείας, όπως ο υπερπληθυσμός και οι ασθένειες. Στο τέλος αυτής της συνάντησης, οι συμμετέχοντες φέρεται να αποφάσισαν να καταστήσουν τον υπερπληθυσμό το κεντρικό θέμα των κοινών τους ανησυχιών.

Ανεξάρτητα από το αν αυτή η επαναφορά είναι αληθινή ή όχι, δεν μπορεί να αποκλειστεί η ύπαρξη μιας νεομαλθουσιανής ατζέντας των ισχυρών δυτικών (ο Giulietto Chiesa τους αποκάλεσε παγκόσμιους αφέντες). Μια έμμεση επιβεβαίωση των αντι-ναταλιστικών σχεδιασμών έρχεται από τον Elon Musk, ιδιοκτήτη της Tesla, ενός τεχνολογικού γίγαντα που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς, μεταξύ των οποίων και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που βρίσκεται πολύ μπροστά στη βιομηχανική παραγωγή ανθρωποειδών ρομπότ (Tesla Bot), ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2021 προειδοποίησε κατά των μαλθουσιανών θεωριών. "Νομίζω ότι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τον πολιτισμό είναι τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων και η ταχεία μείωση των γεννήσεων. Παρόλα αυτά, τόσοι πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των ευφυών, πιστεύουν ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο και ότι ο πληθυσμός αυξάνεται ανεξέλεγκτα. Είναι ακριβώς το αντίθετο. Παρακαλώ κοιτάξτε τους αριθμούς, αν οι άνθρωποι δεν κάνουν περισσότερα παιδιά, ο πολιτισμός είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσει". Στοιχειώδες. Εμείς το θεωρούμε κουλτούρα του θανάτου, και ο Τζορτζ Σόρος είναι ένας από τους πρωταγωνιστές.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Diavasa oti to net worth tis Greta Thunberg einai 18 ekkatomyria dolaria. Katholou asxima gia auytistiki
Gia emena me vasi tin klimaka axion tis Orthodoxis Ekklisias stin praxi pou ola ta metra me lefta kala kanei kai ypostirizei mia apati. Allios tha douleve tamias gia 600 eyro ton mina. AM Ysterografo. Me ayti tin klimaka axion symfonoun ola ta Patriarxeia syn to Agio Oros syn to Palaio kai Neo Eortologio.

Ανώνυμος είπε...

Kai gia na min nomisei kapoios oti stin praxi ta Orthodoxa Pattiarxeia den exoun gia Theo ton Mamona yparxei mia fotografia opou o episkopos Madagaskaris pou tin dimosieyse o idios exei se ena oikodomiko karotsi tria paidia apo tin eparxia tou. Gia na deixnei poso kalos ierapostolos einai. An tolma as to kanei sta eggonia tou masonou Megalou logotheti Kamalaki. AM

Ανώνυμος είπε...

O Kamalakis einai megas xorigos tou Patriarxeiou Alexandreias. As valei loipon aytos o megas ierapostolos ta eggonia tou Kamalaki se karotsi les kai einai tsouvalia me tsimento. AM