Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Ο Μηχανισμός: Πώς η «τάξη» που βασίζεται σε επινοημένους κανόνες καταλήγει σε βαρβαρότητα

από τον Pepe Escobar - 04/07/2024

Ο Μηχανισμός: Πώς η «τάξη» που βασίζεται σε επινοημένους κανόνες κατεβαίνει σε βαρβαρότητα

Πηγή: Όπως ο Δον Κιχώτης

Η τρομερή σκιά μιας αόρατης Δύναμης επιπλέει
ανάμεσά μας, αν και αόρατη - και επισκέπτεται
αυτόν τον ποικίλο κόσμο με ταραχώδη φτερά,
όπως τα αεράκια του καλοκαιριού που σέρνονται από λουλούδι σε λουλούδι.
Σαν φεγγαράκια που πέφτουν πίσω από ένα βουνό πυκνό με πεύκα, επισκέπτεται την καρδιά και το πρόσωπο κάθε ανθρώπου
με ένα αδιάκοπο βλέμμα, σαν χρώματα και αρμονίες το βράδυ, σαν σύννεφα σκορπισμένα στο φως των αστεριών, σαν τη μνήμη μιας χαμένης μουσικής, σαν κάτι που με τη χάρη του μπορεί να είναι αγαπητό, και όμως πιο αγαπητό για το μυστήριο του
Shelley, Ύμνος στην πνευματική ομορφιά

Καθώς η Τρομοκρατική Οργάνωση του Βορείου Ατλαντικού γιορτάζει τα 75α γενέθλιά της , ανεβάζοντας το μότο του Λόρδου Ismay σε όλο και υψηλότερα επίπεδα («κρατήστε τους Αμερικανούς μέσα, τους Ρώσους έξω και τους Γερμανούς κάτω»), αυτή η χοντρή νορβηγική ξύλινη σανίδα που υποδύεται τον Γενικό Γραμματέα έχει προτείνει μιά χαρούμενη " πρωτοβουλία» για τη δημιουργία ταμείου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ με σκοπό τον οπλισμό της Ουκρανίας τα επόμενα πέντε χρόνια.

Μετάφραση, όσον αφορά το κρίσιμο μέτωπο της σύγκρουσης ΝΑΤΟ-Ρωσίας: μερική έξοδος του Ηγεμόνα - ήδη εμμονή με τον επόμενο αιώνιο πόλεμο κατά της Κίνας. Το ετερόκλητο πλήρωμα των κουρελιασμένων, αποβιομηχανοποιημένων ευρωπαϊκών τσιουάουα μπήκε στη σκηνή,  μέ όλα βαθιά χρεωμένα και ως επί το πλείστον βυθισμένα στην ύφεση.

Κάποιος με δείκτη νοημοσύνης πάνω από τη θερμοκρασία δωματίου στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στο Χάρεν των Βρυξελλών, είχε το θράσος να ρωτήσει πώς θα ήταν δυνατό να συγκεντρωθεί μια τέτοια περιουσία, δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία δύναμη να συγκεντρώσει κεφάλαια μεταξύ των κρατών μελών.

Εξάλλου, οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορέσουν ποτέ να αντιγράψουν την αποδεδειγμένη μηχανή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος των Ηγεμονών. Για παράδειγμα, αν υποθέσουμε ότι το προτεινόμενο πακέτο 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Λευκό Οίκο για την Ουκρανία εγκριθεί από το Κογκρέσο των ΗΠΑ –και δεν θα γίνει– τουλάχιστον το 64% του συνόλου δεν θα φτάσει ποτέ στο Κίεβο: θα ανακυκλωθεί στο εσωτερικό του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.

Αλλά η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δυστοπική:
ο Νορβηγός Γουντ, με ρομποτικά μάτια, με τα χέρια νά κινούνται ακατάπαυστα, στην πραγματικότητα πιστεύει ότι η πρότασή του δεν θα συνεπάγεται άμεση στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία – ή στη Χώρα 404. κάτι που είναι ήδη γεγονός επί τόπου εδώ και αρκετό καιρό, ανεξάρτητα από τη συριστική πολεμοχαρή υστερία του Le Petit Roi στο Παρίσι (Πεσκόφ: «Οι σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ έχουν καταλήξει σε άμεση αντιπαράθεση»).

Τώρα, στο θέαμα των θανατηφόρων γελοιογραφιών στο μέτωπο του NATOstan, στη Δυτική Ασία προστίθεται η επίδειξη των αεροπλανοφόρων του Ηγεμόνα, που εν τω μεταξύ φέρνει το έργο της βιομηχανικής κλίμακας σφαγής/ασφυξίας στη Γάζα σε απερίγραπτα επίπεδα – το σχολαστικό ολοκαύτωμα που τεκμηριώθηκε και παρατηρήθηκε σε στριμμένη σιωπή από τους «ηγέτες» του Παγκόσμιου Βορρά.

Η Ειδική Εισηγήτρια του ΟΗΕ Francesca Albanese το συνόψισε σωστά: Η οντότητα που πάσχει από βιβλική ψυχοπαθολογία « σκότωσε σκόπιμα εργάτες του WCK έτσι ώστε οι χορηγοί να αποσυρθούν και οι άμαχοι της Γάζας να συνεχίσουν να λιμοκτονούν ήσυχα. Το Ισραήλ γνωρίζει ότι οι δυτικές χώρες και οι περισσότερες αραβικές χώρες δεν θα σηκώσουν το δάχτυλο για τους Παλαιστίνιους ».

Η «λογική» πίσω από την τρίπτυχη σκόπιμη επίθεση στην ξεκάθαρα αναγνωρίσιμη ανθρωπιστική συνοδεία εργαζομένων στην αρωγή της πείνας στη Γάζα ήταν να απωθήσει ένα ακόμη πιο φρικτό επεισόδιο από τις ειδήσεις: τη γενοκτονία σε μια γενοκτονία του νοσοκομείου al-Shifa, υπεύθυνο για το τουλάχιστον το 30% όλων των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στη Γάζα. Η Al-Shifa βομβαρδίστηκε, αποτεφρώθηκε, προκαλώντας την εν ψυχρώ δολοφονία περισσότερων από 400 αμάχων, που σε πολλές περιπτώσεις κυριολεκτικά καταπλακώθηκαν από μπουλντόζες, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, ασθενών και δεκάδων παιδιών.

Σχεδόν ταυτόχρονα, η συμμορία των βιβλικών ψυχοπαθών διέλυσε εντελώς τη Σύμβαση της Βιέννης –κάτι που δεν είχαν κάνει ποτέ ούτε οι ιστορικοί Ναζί– στοχεύοντας την προξενική αποστολή/κατοικία του Ιρανού πρέσβη στη Δαμασκό.

Ήταν μια πυραυλική επίθεση εναντίον διπλωματικής αποστολής, που χαίρει ασυλίας, στο έδαφος τρίτης χώρας, εναντίον της οποίας η συμμορία δεν βρίσκεται σε πόλεμο. Και επιπλέον, προκαλώντας το θάνατο του στρατηγού Mohammad Reza Zahedi, διοικητή της Δύναμης Quds του IRGC στη Συρία και τον Λίβανο, τον αναπληρωτή του Mohammad Hadi Hajizadeh και άλλους αξιωματικούς, για συνολικά 10 άτομα.

Μετάφραση: τρομοκρατική ενέργεια εναντίον δύο κυρίαρχων κρατών, της Συρίας και του Ιράν. Αντίστοιχη με την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου στη Μόσχα.

Το αναπόφευκτο ερώτημα αντηχεί σε όλες τις γωνιές των εδαφών της Παγκόσμιας Πλειοψηφίας: Πώς μπορούν αυτοί οι de facto τρομοκράτες να ξεφεύγουν από όλα αυτά, ξανά και ξανά;

Τα νήματα του φιλελεύθερου ολοκληρωτισμού


Πριν από τέσσερα χρόνια, στην αρχή αυτού που αργότερα ονόμασα « Raging Twenties », αρχίσαμε να γινόμαστε μάρτυρες της ενοποίησης μιας σειράς αλληλένδετων εννοιών που καθόρισαν ένα νέο παράδειγμα. Εξοικειωνόμασταν με έννοιες όπως διακόπτης κυκλώματος, βρόχος αρνητικής ανάδρασης, κατάσταση εξαίρεσης, νεκροπολιτική και υβριδικός νεοφασισμός.

Καθώς προχωρά η δεκαετία, η κατάστασή μας μπορεί να αμβλυνθεί από μια δίδυμη λάμψη ελπίδας: την ώθηση προς την πολυπολικότητα, με επικεφαλής τη στρατηγική εταιρική σχέση Ρωσίας-Κίνας, με το Ιράν να διαδραματίζει βασικό ρόλο, σε συνδυασμό με την πλήρη κατάρρευση, άμεσα, της « διεθνούς τάξης βασισμένης σε κανόνες».

Ωστόσο, το να πεις ότι ο δρόμος μπροστά θα είναι μακρύς και γεμάτος στροφές είναι η μητέρα όλων των ευφημισμών.

Λοιπόν, για να παραθέσω τον Bowie, τον τελευταίο, μεγάλο εστέτ: πού είμαστε τώρα; Ας πάρουμε αυτήν την πολύ διορατική ανάλυση από τον πάντα συναρπαστικό Fabio Vighi του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ και ας την τροποποιήσουμε περαιτέρω.

Όποιος εφαρμόζει την κριτική σκέψη στον κόσμο γύρω μας είναι σε θέση να αντιληφθεί την κατάρρευση του συστήματος. Είναι ένα κλειστό σύστημα, που εύκολα ορίζεται ως φιλελεύθερος ολοκληρωτισμός. Cui bono; 0,0001%.

Δεν υπάρχει τίποτα ιδεολογικό σε αυτό. Ακολουθούμε τα χρήματα. Ο βρόχος αρνητικής ανάδρασης που τον ορίζει είναι στην πραγματικότητα ο κύκλος του χρέους. Ένας εγκληματικά αντικοινωνικός μηχανισμός που διατηρείται σε ισχύ από –τι άλλο– μια ψυχοπαθολογία, τόσο οξεία όσο αυτή που επιδεικνύεται από τις βιβλικές γενοκτονίες στη Δυτική Ασία.

Ο μηχανισμός υλοποιείται από μια τριάδα.

1. Η διακρατική οικονομική ελίτ, οι σούπερ σταρ του 0,0001%.

2. Αμέσως παρακάτω, το πολιτικό-θεσμικό στρώμα, από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΚ) στις Βρυξέλλες, καθώς και οι «ηγέτες» των κομπραδορικών ελίτ του Βορρά και του Νότου του κόσμου.

3. Η πρώην «διανόηση», που τώρα ουσιαστικά αποτελείται από αμειβόμενους αξιωματούχους, από τα μέσα ενημέρωσης μέχρι τον ακαδημαϊκό κόσμο.

Αυτή η θεσμοθετημένη υπερμεσολάβηση της πραγματικότητας είναι στην πραγματικότητα ο Μηχανισμός.

Αυτός είναι ο μηχανισμός που έχει ελέγξει τη συγχώνευση της προκατασκευασμένης «πανδημίας» – πλήρης με σκληροπυρηνική κοινωνική μηχανική που πωλείται ως «ανθρωπιστικό μπλοκ»– σε, για άλλη μια φορά, για πάντα πολέμους, από το Έργο Γενοκτονίας στη Γάζα μέχρι την εγγενή ρωσοφοβία/ακύρωση πολιτιστική εμμονή στο έργο του Πολέμου μεσολάβησης της Ουκρανίας.

Αυτή είναι η ουσία της Ολοκληρωτικής Κανονικότητας: το Έργο για την Ανθρωπότητα των τρομακτικά μέτριων, αυτοαποκαλούμενων «ελίτ» της Μεγάλης Επαναφοράς της συλλογικής Δύσης.

Σκοτώστε τους απαλά με AI

Βασικός φορέας ολόκληρου του μηχανισμού είναι η άμεση και φαύλη διασύνδεση μεταξύ της τεχνοστρατιωτικής ευφορίας και του υπερδιογκωμένου χρηματοπιστωτικού τομέα, τώρα στο έλεος της τεχνητής νοημοσύνης.

Αυτά είναι, για παράδειγμα, μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης όπως το " Lavender ", που δοκιμάστηκαν  στο εργαστήριο του στρατοπέδου εξόντωσης της Γάζας. Κυριολεκτικά: τεχνητή νοημοσύνη που σχεδιάζει την εξόντωση των ανθρώπων. Και συμβαίνει, σε πραγματικό χρόνο. Ονομάστε το Project AI Genocide.

Ένας άλλος φορέας, που έχει ήδη δοκιμαστεί, είναι εγγενής στην έμμεση επιβεβαίωση της τοξικής Μέδουσας Ούρσουλα φον ντερ Λούγκεν: ουσιαστικά, η ανάγκη παραγωγής όπλων όπως τα εμβόλια Covid.

Αυτό είναι το κεντρικό στοιχείο ενός σχεδίου για τη χρήση της χρηματοδότησης της ΕΕ από τους ευρωπαίους φορολογούμενους για την «αύξηση της χρηματοδότησης» των «κοινών συμβάσεων όπλων». Αυτό είναι συνέπεια της ώθησης της von der Lugen να παράγει εμβόλια Covid – μια τεράστια απάτη που συνδέεται με την Pfizer για την οποία πρόκειται να ερευνηθεί και πιθανώς να εκτεθεί από την Εισαγγελία της ΕΕ. Με τα δικά του λόγια , μιλώντας για την προτεινόμενη απάτη με όπλα: «Το κάναμε για εμβόλια και αέρια».

Ονομάστε το "Social Engineering Harmonization 2.0".

Μέσα σε όλον αυτό τον απέραντο λάκκο διαφθοράς, η ατζέντα του Ηγεμόνα παραμένει προφανής: να διατηρήσει την –μειούμενη– κατά κύριο λόγο θαλασσοκρατική στρατιωτική ηγεμονία του, ανεξάρτητα από το τι, ως βάση για την οικονομική του ηγεμονία. προστασία του δολαρίου ΗΠΑ· και να προστατεύσει αυτά τα ανυπολόγιστα και απλήρωτα χρέη σε δολάρια ΗΠΑ.

Και αυτό μας φέρνει στο κολλητικό οικονομικό μοντέλο του στροβιλοκαπιταλισμού, που πωλείται από τα συλλογικά μέσα ενημέρωσης της Δύσης: ο κύκλος του χρέους, του εικονικού χρήματος, που δανείζεται αδυσώπητα για να αντιμετωπίσει τον «αυτοκράτη» Πούτιν και τη «ρωσική επιθετικότητα». Αυτό είναι ένα βασικό υποπροϊόν της σκληρής ανάλυσης του Michael Hudson για το σύνδρομο FIRE (Finance-Insurance-Real Estate).

Ο Ouroboros μπαίνει στη σκηνή: το φίδι που δαγκώνει την ουρά του. Τώρα η εγγενής τρέλα του μηχανισμού οδηγεί αναπόφευκτα τον καπιταλισμό του καζίνο να καταφύγει στη βαρβαρότητα. Μια βαρβαρότητα χωρίς όρια, τύπου Crocus City Hall και του Gaza Genocide Project.

Και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Μηχανισμός δημιουργεί θεσμούς – από την Ουάσιγκτον έως τις Βρυξέλλες μέχρι τα κέντρα του Παγκόσμιου Βορρά μέχρι το γενοκτονικό Τελ Αβίβ – υποβιβασμένοι σε κατάσταση ψυχωτικών δολοφόνων, στο έλεος του Big Finance/FIRE (ω, τι υπέροχα παραθαλάσσια ακίνητα ευκαιρίες διαθέσιμες στη Γάζα "δωρεάν").

Πώς μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή την τρέλα; Θα έχουμε τη θέληση και την πειθαρχία να ακολουθήσουμε το όραμα τού Shelley και να καλέσουμε, σε «αυτή την απέραντη κοιλάδα των δακρύων», το υπερβατικό πνεύμα της ομορφιάς, της αρμονίας, της ηρεμίας και της δικαιοσύνης;

Πηγή: strategic-culture.su

Σύνδεσμος: https://strategic-culture.su/news/2024/04/05/mechanism-how-order-based-on-made-up-rules-descending-into-svagery/

Επιλεγμένα και μετάφραση Markus για comedonchisciotte.org

Ο Πέπε Εσκομπάρ είναι γεωπολιτικός αναλυτής και ανεξάρτητος συγγραφέας. Το τελευταίο του βιβλίο είναι το Raging Twenties. Διαγράφηκε πολιτικά από το Facebook και το Twitter. Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Telegram

.Il Meccanismo: come l'”ordine” basato su regole inventate sta scendendo verso la barbarie (www-ariannaeditrice-it.translate.goog)

Δεν υπάρχουν σχόλια: