Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !



............Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ............
Ο Yiannis Mpillis ΑΝΕΒΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΑΝΔΟΥ ΜΠΛΟΚΕΡ
*Ο Φινλανδός blogger σόκαρε το Facebook όταν δημοσίευσε αυτό το άρθρο(moa)...!!!
Ρωτάτε για τα αποτελέσματα της «επιθετικότητας» της Ρωσσίας;
Ας ανατρέξουμε στην Ιστορία: οι μισές χώρες της Ευρώπης και ένα κομμάτι της Ασίας έλαβαν κρατική υπόσταση χάρη στην ύπαρξη του συγκεκριμένου κράτους.
Ας θυμηθούμε ποιές χώρες είναι αυτές :
- Η Φινλανδία, το 1802 και το 1918 (μέχρι το 1802 δεν είχε ποτέ δικό της κράτος).
- Η Λετονία. το 1918 (μέχρι το 1918 δεν είχε ποτέ δικό της κράτος).
- Η Εσθονία, το 1918 (μέχρι το 1918 δεν είχε ποτέ δικό της κράτος).
- Η Λιθουανία αποκατέστησε το κράτος το 1918 χάρη στη Ρωσσία.
- Η Πολωνία αποκατέστησε το κράτος με τη βοήθεια της Ρωσσίας δύο φορές, το 1918 και το 1944. Η διαίρεση της Πολωνίας μεταξύ ΕΣΣΔ και Γερμανίας είναι μόνο μια μικρή περίοδος.!!!
- Η Ρουμανία γεννήθηκε ως αποτέλεσμα των ρωσοτουρκικών πολέμων και έγινε κυρίαρχη με τη θέληση της Ρωσσίας το 1877 - 1878.
- Η Μολδαβία ως κράτος γεννήθηκε εντός της ΕΣΣΔ.
- Η Βουλγαρία απελευθερώθηκε από την καταπίεση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αποκατέστησε την ανεξαρτησία της ως αποτέλεσμα της νίκης των ρωσικών δυνάμεων στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1877 - 1878. Η απελευθέρωση άλλωστε της Βουλγαρίας ήταν ο στόχος της Ρωσσίας . Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, το κράτος της Βουλγαρίας συμμετείχε σε δύο παγκόσμιους πολέμους ως μέρος αντιρωσικών συνασπισμών. Τώρα η Βουλγαρία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και οι αμερικανικές βάσεις βρίσκονται στο έδαφός της. Μετά το 1945, δεν υπήρχε ούτε ένας Ρώσσος στρατιώτης στο έδαφός της ...
-Η Σερβία ως κυρίαρχο κράτος γεννήθηκε επίσης ως αποτέλεσμα αυτού του πολέμου.
- Το Αζερμπαϊτζάν ως κράτος διαμορφώθηκε για πρώτη φορά μόνο ως μέρος της ΕΣΣΔ.
- Η Αρμενία διατηρήθηκε φυσικά και αναβίωσε ως κράτος μόνο ως μέρος της ΕΣΣΔ.
- Η Γεωργία διατηρήθηκε φυσικά και αναβίωσε ως κράτος χάρη στη Ρωσσική Αυτοκρατορία
- Το Τουρκμενιστάν δεν είχε ποτέ κράτος και δημιουργήθηκε μόνο ως μέρος της ΕΣΣΔ.
- Το Κιργιστάν δεν είχε ποτέ κράτος και δημιουργήθηκε μόνο ως μέρος της ΕΣΣΔ.
- Το Καζακστάν δεν είχε ποτέ κράτος και δημιουργήθηκε μόνο ως μέρος της ΕΣΣΔ.
- Η Μογγολία δεν είχε ποτέ κράτος και δημιουργήθηκε μόνο με τη βοήθεια της ΕΣΣΔ.
- Η Λευκορωσσία και η Ουκρανία κέρδισαν επίσης την κρατική τους υπόσταση για πρώτη φορά ως αποτέλεσμα της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης ως μέρος των δημοκρατιών της ΕΣΣΔ. Και μόνο το 1991 (επίσης από τη Ρωσσία) έλαβαν την πλήρη ανεξαρτησία τους.
Αξίζει επίσης να εξεταστεί ο ρόλος Ρωσσίας-ΕΣΣΔ στη γέννηση και το σχηματισμό τέτοιων κρατών όπως η Κίνα, το Βιετνάμ, η Βόρεια Κορέα, η Ινδία, η Αλγερία, η Κούβα, το Ισραήλ, Αγκόλα, Μοζαμβίκη κ.λπ.
Είναι πράγματι περίεργη η «επιθετικότητα» που εκδηλώνεται ιστορικά από τους Ρώσους.!!!
Με τη σημαντική συμβολή αυτής της χώρας, ακόμη και η Ελβετία πέτυχε την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία. Ή μάλλον, έγινε χάρη στον Σουβόροφ (πριν από 217 χρόνια) και από τότε η Ελβετία δεν πολέμησε ποτέ (!)·
Επίσης έλαβε χώρα :
- Η απελευθέρωση της Αυστρίας από το Τρίτο Ράιχ το 1945.
- Η απελευθέρωση της Τσεχοσλοβακίας από το Τρίτο Ράιχ το 1945.
Επιπλέον :
- Η θέση της Αικατερίνης Β' το 1780 με τη δημιουργία της Ένωσης Ενόπλων Ουδετερότητας και την ουσιαστική υποστήριξη των Βορειοαμερικανικών Ηνωμένων Πολιτειών συνέβαλε στον αγώνα για την ανεξαρτησία τους από τη Βρετανία.
- δύο φορές τους τελευταίους 2 αιώνες, η Ρωσία παραχώρησε ανεξαρτησία στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη μετά την καταστροφή του Χίτλερ και του Ναπολέοντα.
- Η θέση του Στάλιν στις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία, έδωσε στη Γερμανία την ευκαιρία να διατηρήσει το κράτος μετά την ήττα το 1945.
- Η θέση του Γκορμπατσόφ επέτρεψε την επανένωση και της Γερμανίας το 1990 χωρίς περιττά προβλήματα.
- Χάρη στη συνδρομή της ΕΣΣΔ στην Αίγυπτο , η τελευταία κατάφερε να επιβιώσει και να εδραιώσει την ανεξαρτησία της στον πόλεμο με το Ισραήλ, τη Βρετανία και τη Γαλλία το 1956 - 1957.
-Χάρη στην επέμβαση της ΕΣΣΔ το 1967, σταμάτησε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου (Στην πραγματικότητα η ΕΣΣΔ έσωσε τους Άραβες από την ήττα σε δύο πολέμους το 1967 - 1974).
- Ο καθοριστικός ρόλος της ΕΣΣΔ εξασφάλισε στην Αγκόλα την κατάκτηση της ανεξαρτησίας της το 1975.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''από το Yahoo News:

«Ίσως ένα σχέδιο για τη δολοφονία του Πούτιν να υπάρχει ήδη»
Τα λόγια ενός πρώην ανώτερου μυστικού πράκτορα της γαλλικής DSGE (Γενική Διεύθυνση Εξωτερικής Ασφάλειας) στο Daily Beast έριξαν σκοτεινούς οιωνούς για το άμεσο μέλλον του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν: «Υπάρχει σχέδιο να τον σκοτώσουν και ίσως είναι ήδη σε εφαρμογή. Η επιχείρηση βρίσκεται στο τραπέζι κάθε υπηρεσίας πληροφοριών, το ξέρω γιατί σχεδίασα αυτές τις επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με τον πράκτορα, η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση θα ήταν η χρήση δηλητηρίου.
Η δηλητηρίαση του Πούτιν δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Σύμφωνα με πηγή που εργάζεται στα ανώτερα κλιμάκια του ρωσικού υπουργείου, τον Φεβρουάριο ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να απέλυσε περίπου χίλιους ανθρώπους - από μάγειρες μέχρι εργάτες πλυντηρίων, από γραμματείς μέχρι σωματοφύλακες - που φρόντιζαν για τις καθημερινές του προσωπικές και επαγγελματικές ανάγκες, αντικαθιστώντας τους με μια νέα ομάδα βοηθών.

«Ο Πούτιν προφανώς γνωρίζει ότι κάποιος θα προσπαθήσει», συνεχίζει ο πρώην Γάλλος πράκτορας. «Ο προγραμματισμός είναι το παν. Οι επίδοξοι δολοφόνοι θέλουν να συλλέγουν πληροφορίες για να κατανοήσουν τις συνήθειες του πιθανού θύματος. Και μετά να συσχετίσουν όλες τις διάφορες επιλογές…».

Τέλος, ο πρώην επιχειρησιακός σχεδιαστής του DGSE λέει ότι «η προσπάθεια θα γίνει εντός του Κρεμλίνου. Από την εμπειρία μου, θα στοιχημάτιζα ότι κάποιος έτοιμος για το σκοπό είναι ήδη εκεί. Πάντα υπάρχει ένας…".

Αυτή η τελευταία φράση, κάτι μου θύμισε : https://www.documentonews.gr/article/dolofonia-o-thanatos-toy-prwhn-stelexoys-ths-vodafone-kwsta-tsalikidh/

Ανώνυμος είπε...

Η κοινωνία πλέον αγνοεί εις βάθος την έννοια της κλίμακας και του μέτρου των όποιων μεγεθών και εννοιών.
Αυτός που κατέχει αυτή την τέχνη μπορεί να προξενήσει πολύ μεγάλο κακό όχι με το πως ακριβώς θα δράσει αλλά το με πως θα θα τροφοδοτεί απλόχερα την ντόπα που οι εχθροί του έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ακόμα και από το να κερδίσουν. Τα έχει πει από καιρό ο παππούς Όμηρος. Απλά είναι καταχωνιασμένα στο αρχαίο σκηνικό που τα έστησε. Το σκηνικό πάντα μπερδεύει.
Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Φίλε αμέθυστε κάποιος αυτή την στιγμή μαθαίνει.......

Ανώνυμος είπε...

Φίλε αμέθυστε για να γίνω περισσότερο κατανοητός περί κλίμακας και μέτρου κοίτα τι μας περιμένει από την κλειδαρότρυπα του παρακάτω άρθρου..........
https://www.dw.com/el/%CF%87%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B2%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%AC-%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1/a-61182311