Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Οφειλόμενη απάντηση στον κ.Αδαμάντιο Τσακίρογλου για το θέμα της Αγιοκατάταξης της Οσίας Γαβριηλίας

Σημείωση.

Η άποψη του κ.Τσακίρογλου δεν μας γνωστοποιήθηκε , ως όφειλε δεοντολογικά ,αλλά την δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο (και την ανακάλύψαμε τυχαία) στην ηλεκτρονική διεύθυνση
 .https://eugenikos.blogspot.com/2024/04/blog-post_41.html

πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου(χημικός)

Κύριε Τσακίρογλου,

Δημοσιεύσατε στο ιστολόγιό σας ένα σχολιασμό στο κείμενό μου, που έχει σχέση με τις απαντήσεις σε ενστάσεις για την Αγιοκατάταξη της Γερόντισσσας Γαβριηλίας. Μόνο που δεν περιοριστήκατε μόνο σε αυτό, αλλά θίξατε και άλλα θέματα, προσφιλή σας τακτική για να εντυπωσιάσετε.

Σας απαντώ με την παράκληση η απάντησή μου να δημοσιευτεί στο ιστολόγιό σας. Διαφορετικά να διαγράψετε τη σχετική ανάρτηση, γιατί ΜΟΝΟΛΟΓΕΙΤΕ.

Ο παραληρηματικός σας λόγος είναι και διαστρεβλωτικός και εμπαθής με χαρακτηρισμούς που δεν ταιριάζει να αποδίδονται από σεβασμό στην ιερωσύνη από λαϊκό σε κληρικό. Αν θεωρείτε, ότι είναι μειονέκτημα το ότι υπογράφω πάντα ως χημικός και σας ενοχλεί, σας υπενθυμίζω ότι πολλοί κληρικοί προέρχονται από τις θετικές επιστήμες και είναι τιμή μου να ανήκω σε αυτούς.

Τα γραφόμενά σας αποδεικνύουν περίτρανα ότι δεν έχετε μελετήσει όλα τα γραφόμενα και τις παραπομπές, αλλά βιαστήκατε άλλη μια φορά να εκπέμψετε παραληρηματικά. Χαρακτηρίζω το λόγο σας παραληρηματικό, γιατί, ενώ το θέμα μας είναι η αγιοκατάταξη της Γερόντισσας Γαβριηλίας, εσείς θίγετε και άλλα θέματα ΆΣΧΕΤΑ με τη δημοσίευση.

Ακολουθώντας την προσφιλή σας τακτική στο ιστολόγιό σας πρώτα σχολιάζετε τα άρθρα και μετά τα δημοσιεύετε. Απόδειξη ότι θέλετε να οδηγήσετε τους αναγνώστες εκεί, όπου εσείς θέλετε. Η δημοκράτικότητα σε όλο της το μεγαλείο!

Δεν θα ακολουθήσω το παραλήρημά σας στα άσχετα θέματα, αλλά θα σας απαντήσω μόνα στα γραφόμενά σας που έχουν σχέση με την αγιοκατάταξη της γερόντισσσας Γαβριηλίας με το οποίο ασχολείται το άρθρο μου.

Α. Γνωρίζετε θεσμικά και με βάση την εκκλησιαστική τάξη ότι οι επίσημες πλέον αγιοκατατάξεις γίνονται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μετά από μια διαδικασία που ως ενημερωμένος ιστορικός πιστεύω να γνωρίζετε. (ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ) Η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Οπότε η αναφορά σας στον Χρυσόστομο Σμύρνης είναι και εκτός θέματος και έλλειψη εκκλησιαστικής γνώσης, μια και η αγιοκατάταξη έγινε εκκλησιαστικά ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ από τον τότε ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ.

Β. Γράφετε για τις αντιρρήσεις της Μητρόπολης Πειραιώς, Γλυφάδος, Εστίας Πατερικών μελετών για την αγιοκατάταξη της Γερόντισσας Γαβριηλίας. Αν οι συγκεκριμένες Μητροπόλεις έχουν ακόμα αντιρρήσεις, να το δημοσιοποιήσουν και να τη διαγράψουν την Οσία από τη μνημόνευση των Αγίων ΕΠΙΣΗΜΑ και ΟΧΙ με την τακτική του Κρυφτού.

Επίσης, γιατί ζητάνε από την Μητρόπολη Καλύμνου αποδεικτικά στοιχεία και δεν τα ζητάνε από τη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που έκανε την επίσημη Αγιοκατάταξη;; Μήπως για λόγους εκκλησιαστικού λαϊκισμού;;;

Σημειώνω ότι οι γραφόμενες αντιρρήσεις των παραπάνω είναι ιστορικά ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΕΣ.

Η αγιοκατάταξη δεν έγινε στη λαϊκή Αυρηλία, αλλά στη γερόντισσα και ιεραπόστολο ΓΑΒΡΙΗΛΙΑ και αυτό οι παραπάνω αντιρρησίες ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ.

Δεν σας προβλημάτισε κ.Τσακίρογλου γιατί ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΣΧΗΜΑ σε Μονή του κλίματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πήγε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων;;;

Σας ενημερώνω πάντως ότι η λάθος τακτική που ακολούθησαν οι παραπάνω (που τις αναγορεύετε σε ασφαλή κριτήρια Ορθοδοξίας) έδωσαν καλό πάτημα στους αδελφούς μας ΓΟΧ, που τις τύπωσαν σε φυλλάδια και τις μοιράζουν δωρεάν.

Β. Στην παραπομπή του κειμένου μου
 https://fdathanasiou.wordpress.com/2023/10/13/%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1-%CE%B3%CE%B1%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1/ (ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ).

αν διαβάσετε προσεκτικά, γράφω τα εξής : «Μετά από μια θαυμαστή συγκυρία βρέθηκε σε μοναστήρι στη Βηθανία και σε ηλικία 62 ετών έγινε μοναχή. Μετά την τριετή δοκιμασία της ως μοναχή, η Παπαγιάννη έλαβε το όνομα Γαβριηλία.

Εν συνεχεία στάλθηκε στην Κοινότητα Ταϊζέ στη Γαλλία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα, όπου η αποστολή της εκεί ήταν σύντομη. Στη συνέχεια, στάλθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου περιόδευσε σε εθνικές ελληνικές κοινότητες σε δεκαεπτά Πολιτείες και συνόδευσε πολλούς ψυχικά ασθενείς σε ψυχιατρικά νοσοκομεία στην Ευρώπη»

Άρα δεν απέκρυψα τίποτα και ως εκ τούτου ΨΕΥΔΕΣΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ. Τις απόψεις μου για τις οικουμενιστικές αδελφότητες Taize .Bose κ.λ.π. τις έχω αναπτύξει εκτενώς σε άλλα μου άρθρα και δεν θα επεκταθώ εδώ. Ψάξτε να τα βρείτε και να τα διαβάσετε.

Γ. Με ερωτάτε κ.Τσακίρογλου, γράφοντας «ἐμεῖς ὡς ἡμιμαθεῖς καὶ ἀνημέρωτοι, π. Δημήτριε (χημικέ), ἐσᾶς ὡς γνώστη καὶ ἐνημερωμένο: Γιατὶ δὲν διαβάζουμε στὸν βίο τῆς γερόντισσας καὶ στὴν διδασκαλία της καμία καταδίκη τέτοιων οικουμενιστικῶν κέντρων καὶ πρακτικῶν; Ποιό ἦταν τὸ σχόλιό της γιὰ τὸ κέντρο αὐτό; Τὸ ἐπιδοκίμασε, τὸ καταδίκασε; Γιατὶ δὲν διαβάζουμε μία συμβουλὴ τῆς γερόντισσας στοὺς πιστούς, νὰ μείνουν μακρυὰ ἀπὸ τέτοια κέντρα. Οἱ Ἅγιοι μπορεῖ νὰ μὴν εἶναι ἀλάθητοι καὶ νὰ κάνουν λάθη, ἀλλὰ στὰ θέματα Πίστεως βρίσκονται σὲ συμφωνία μεταξύ τους. Ἔτσι π.χ. οἱ ἅγιοι Παΐσιος, Πορφύριος, Ἰάκωβος Τσαλίκης, Σωφρόνιος τοῦ Ἔσσεξ, ὅποιο λάθος κι ἂν ἔκαναν (ἂν ἔκαναν), μίλησαν ὅλοι ἐναντίον τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, τὸν κατονόμασαν ὡς αἵρεση καὶ προειδοποίησαν τοὺς πιστούς νὰ μὴν πέσουν στὴν παγίδα του. Πεῖτε μας λοιπόν ποὺ ἡ γερόντισσα Γαβριηλία πράττει τὸ ἴδιο;

Σας απαντώ. Η Γερόντισσα ως μοναχή ιεραπόστολος ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ σε καμία οικουμενιστική ιεραποστολική κοινότητα, αλλά στις ορθόδοξες κοινότητες του π.Λαζάρου Μούρ της ΡΟΕΔ στην Ινδία και του π.Χρυσοστόμου Παπασαραντόπουλου στην Αφρική. Έτσι με την πρακτική της διαφοροποιήθηκε από άλλες παπικές ιεραποστολικές κοινότητες. Επίσης η παρουσία της στην Ινδία ήταν τέτοια, ώστε διαφοροποιήθηκε πλήρως από τις Ρωμαιοκαθολικές Ιεραποστόλους. Χαρακτηριστική ήταν η ομολογία της Ίντιρα Γκάντι στον πατέρα της Τζαβαρχαλάλ Νεχρού, όταν ο ίδιος ζήτησε να μάθει για την αδερφή Γαβριηλία: «δεν είναι Καθολική, είναι από μία άλλη εκκλησία, εντελώς διαφορετική, δεν την ξέρεις».

Αυτά κ.ιστορικέ Α.Τσακίρογλου, ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΚΟΥΝ για να πειστείτε;;;;

Όσον αφορά τη διδασκαλία της Γερόντισσας για τον Οικουμενισμό πάλι είστε αδιάβαστος. Στην παραπάνω παραπομπή του ιστολογίου μου υπάρχει αναλυτική παρουσίαση των θεμάτων

-H Γερόντισσα Γαβριηλία ο Οικουμενισμός και ο Θρησκευτικός Συγκρητισμός

-Περί Οικουμενισμού και συμπροσευχών (διδασκαλία της γερόντισσας)

Τελικά ποιος είναι ανημέρωτος;;;;;;

Δ. Κύριε Α .Τσακίρογλου, συνεχίζετε να αποπροσανατολίζετε τους αναγνώστες. Η γερόντισσα ως γέννημα και θρέμμα της Κων/πολης κάνοντας υπακοή ως μοναχή στον τότε Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα πήγε στην κοινότητα Τaize το 1960 και η ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΩΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1965. Ο συλλογισμός μας όχι είναι απλά άτοπος, αλλά αναχρονιστικός και είναι μέσα στην πρακτική σας να ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΤΕ ως ΥΠΕΡ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ. Τι σχέση έχει η Γερόντισσα με την άρση των αναθεμάτων;;;;Το ότι έκανε υπακοή ως μοναχή αυτό είναι ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ;;;

Ο διαστρεβλωτικός σας λόγος συνεχίζεται, όταν γράφετε. «Τὶς γεμᾶτες ἔπαρση ὕβρεις-κατηγορίες σας λοιπόν, νὰ τὶς ἀπευθύνετε στὶς κατ’ ἐσᾶς «ἡμιμαθεῖς καὶ ἀνημέρωτες» μητροπόλεις καὶ στοὺς «βλάσφημους» ἀδελφούς σας ἱερεῖς καὶ ὄχι στὸ ποίμνιο. Ἔχετε δυστυχῶς αὐτὴ τὴν ἔπαρση νὰ ἐκφράζεστε μὲ ἀπαξιωτικοὺς ὅρους, ὅταν ἀπευθύνεστε σὲ λαϊκούς. Γι’ αὐτὸ καὶ εἴπατε σὲ ἄλλο ἄρθρο σας χωρὶς νὰ πολυσκεφτεῖτε ὅτι «Ο λαός έπαψε πλέον να αποτελεί τον θεματοφύλακα της πίστεως και η Ορθόδοξη Εκκλησία έγινε ένα φολκλορικό παραδοσιακό μουσείο» (ἐδῶ).

Εγώ έγραψα: «Είμαι υποχρεωμένος ως κληρικός της Ορθόδοξης Εκκλησίας να εκφράσω και άλλο αντιρρητικό λόγο, γιατί δυστυχώς πολλοί ημιμαθείς ή ανημέρωτοι περί της Αγίας παρασύρονται από τα γραφόμενα και μπαίνουν σε χώρους αγιομαχίας και βλασφημίας του Αγίου Πνεύματος. Θεωρούν την Οσία ως Αγία του Οικουμενισμού και εντάσσουν τις αντιρρήσεις τους ως υπερ-ορθόδοξοι στον αντι-οικουμενιστικό αγώνα (!!!!!!)

Η διαστρέβλωση των γραφομένων μου είναι ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣΤΑΤΗ. Αν θέλατε να σχολιάσετε τις απόψεις μου περί του ακατήχητου λαού, στο άλλο άρθρο που αναφέρεστε, να το κάνετε εκεί και όχι εδώ. Δεν φανταζόμουν όμως ποτέ ότι στους «πολλούς ημιμαθείς και ανημέρωτους» θα κατατάσσατε τον εαυτό σας πολυμαθή ιστορικέ Α.Τσακίρογλου. Και δεν το λέω εγώ. Αυτό το ομολογείτε στα γραφόμενά σας.

Και αφού είστε τόσο καταρτισμένος, γιατί δεν τολμάτε να φορέσετε το ράσο για να είστε η εξαίρεση ανάμεσα στους ημιμαθείς κληρικούς και να αγωνιστείτε μαζί με τον θεματοφύλακα της πίστεως λαό; Για να δούμε τότε ποιος ποιεί τη νήσσα και ποιος όχι;;;

Δεν μας είπατε όμως ως υπερορθόδοξος κριτής της οικουμένης, όλα τα εκκλησιαστικά πρόσωπα και οι πνευματικοί άνθρωποι με τους οποίους σχετίστηκε η γερόντισσα Γαβριηλία (και αναλυτικά γράφω στο άρθρο μου) εκκόλαπταν μια οικουμενιστική Αγία; Μήπως και ο Όσιος Πορφύριος με τον οποίο επικοινωνούσε η Γερόντισσα ήταν Οικουμενιστής;;;;

Για τα υπόλοιπα που αναφέρετε (Ουκρανικό, Σύνοδος Κρήτης κ.λπ.) τα αφήνω στον θεματοφύλακα της πίστεως λαό, για να τα λύσει με την καθοδήγησή σας κ. ΑΔΑΜΑΝΤΙΕ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΕ… Σας εύχομαι, ως λαϊκός ηγέτης της Αποτείχισης μαζί με τον θεματοφύλακα της πίστεως λαό, να αποτρέψετε τη σχεδιαζόμενη ένωση με τους Παπικούς.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

πρωτοπρεσβύτερος Δημ. Αθανασίου

Οφειλόμενη απάντηση στον κ.Αδαμάντιο Τσακίρογλου για το θέμα της Αγιοκατάταης της Οσίας Γαβριηλίας | ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑΤΑ (wordpress.com)

ΑΓΑΠΗΤΕ  ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ π. ΔΗΜΗΤΡΙΕ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ. ΕΧΩ ΠΙΚΡΗ ΠΕΙΡΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΕΧΤΑΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΘΟΝΕΡΗ ΑΓΙΟΜΑΧΙΑ.  ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ!!!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥΣ. Ο ΟΣΙΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ. ΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ; ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥ ΟΡΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΑΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΕΩΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΧΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΝΗΡΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΑΗΘΕΣ.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

11 σχόλια:

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Φίλε Αμεθυστε μην μιλάς ειδικά εσύ για ύβρεις διότι είσαι πρωτεργάτης στην κατάκριση και την ιεροκατηγορια. Άσε να μιλήσει κάνεις άλλος...

amethystos είπε...

Ενα παράδειγμα θά μάς βοηθούσε. Συνήθως κακοποιώ τούς παλαιοημερολογίτες. Στήν συνέχεια τούς αποτειχισμένους καί τέλος τούς νεοορθοδόξους. Τούς θεωρώ ανθρώπινα υβρίδια μέ τά οποία δέν είναι δυνατή κάποια στοιχειώδης ανθρώπινη συνεννόηση. Δέν άλλαξα πεποίθηση. Η εμπειρία μου είναι απολύτως βέβαιη.

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που μπορεί κάποιος να καταλογίσει στον πατέρα Δημήτριο είναι ο ζήλος του για την ΑΛΗΘΕΙΑ και η κατάθεση των πραγμάτων ως έχουν. Αυτό το πετυχαίνει με την έρευνα και την οργανωμένη παρουσίαση των στοιχείων. Όποιος τον παρακολουθεί συστηματικά και όχι αποσπασματικά ή με εμπάθεια, το διαπιστώνει. Οι επιθέσεις, σε όσους αναζητούν την αλήθεια σε όλους τους τομείς, είναι ο κανόνας.

Ανώνυμος είπε...

Μα, αδελφέ μου, και μόνο ότι θεωρείς ανθρώπους, υπέρ ων Χριστός απέθανε, ως "ανθρώπινα υβρίδια" δεν αποτελεί ύψιστη κακοποίηση; Και μάλιστα με βαρείς, εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς; Τουλάχιστον, εξέφρασε τη γνώμη σου, επισήμανε τις διαφορές τους από την αντίληψη που έχεις και άφησε τους αναγνώστες σου να κρίνουν... Μοιάζει σαν να εκβιάζεις την κρίση τους, σαν να τη χειραγωγείς, εσύ που είσαι εναντίον της χειραγώγισης...
Ακόμη όμως και αν η εμπειρία σου είναι απολύτως βέβαιη, όπως λες, σεβαστό!, αυτό δεν σου επιτρέπει να κακοποιείς τόσο απροκάλυπτα, νομίζω...
Από την άλλη μεριά εγείρεις σε αυτούς συναισθήματα αντιδικίας και οργής, δεν τους βοηθάς, αν το θέλεις...
Δεν είναι έτσι ο αγιοπνευματικός λόγος, τον οποίο και εσύ δικαίως επικαλείσαι αλλά και αναλύεις
Σκέψου το λίγο...

Ανώνυμος είπε...

Και, κυρίως, μεταφράζεις και ανεβάζεις τόσα ωραία κείμενα, χρησιμότατα για όλους μας...
Μην χάσεις το μισθό σου από μια εμπάθεια, που θα μπορούσε να απαλειφθεί χωρίς να χάσεις απολύτως τίποτε...

amethystos είπε...

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Και τους Εικονόφιλους, οι ΕικονοΜάχοι, ως "εχθρους του Κυρίου"τους αποκαλούσαν για 120 έτη (70 και 50 έτη ΔΙΩΓΜΟΙ, σε δύο "δόσεις"). Στώμεν Καλώς! Στώμεν μετά Φόβου!

amethystos είπε...

ΑΝΑΖΗΤΕΊΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ. Στούς Αγιομάχους δέν είναι.

amethystos είπε...

Aθελά του ο φίλος τών 10.15 μάς έδωσε τό κλειδί τού σημερινού εμφυλίου στούς κόλπους τής ορθοδοξίας. ΑΓΙΟΜΑΧΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΓΙΟΦΙΛΩΝ, ΑΓΙΟΛΑΤΡΕΙΑΣ. Στήν σκοτεινή μάχη εναντίον τής Βασιλείας εντάσσεται καί ο οικουμενισμός τού πατριαρχείου μαζί μέ τούς σχισματικούς τού παλαιού καί τούς αποτειχισμένους. Δέν έληξε ποτέ η μάχη τών εικόνων στήν ανθρωπότητα. Διότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε κατ' εικόνα τού Κυρίου. Σήμερα μέ τήν εικονική πραγματικότητα τής τεχνολογίας αποκορυφώνεται καί φτάνει στό τέλος της, όπως τό δήλωσε καί ο Χαράρι.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη και τι έχουμε εντολή να μισούμε;;;; Όχι βέβαια!! Να αγαπάμε τους πάντες και τους εχθρούς, αλλά να απέχουμε από αυτούς.

amethystos είπε...

Ας έχουμε κατά νού τήν ομολογία πίστεως τών νεομαρτύρων φίλε. Ισως τήν χρειαστούμε.