Σάββατο 13 Απριλίου 2024

ΕΕ: εγκρίθηκε το σχέδιο για τη συμπερίληψη των αμβλώσεων στον Χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Την Τετάρτη 11 Απριλίου 2024, οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν, με 336 ψήφους υπέρ, 163 κατά και 39 αποχές, ψήφισμα που ζητά την ένταξη της άμβλωσης στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος θεσπίζει «αναγνωρισμένα δικαιώματα, ελευθερίες και αρχές». στα κράτη μέλη.

Το ψήφισμα, που προωθείται από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες ( Renew ), τους Σοσιαλδημοκράτες ( S&D ) και την αριστερά, αναφέρει ότι « ο έλεγχος της αναπαραγωγικής ζωής και η απόφαση για το εάν, πότε και πώς να κάνουν παιδιά είναι απαραίτητος για την πλήρη πραγματοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις γυναίκες , κορίτσια και όλες εκείνες που μπορούν να μείνουν έγκυες ».

Οι διοργανωτές δικαιολόγησαν τη θέση τους με έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών που ζητούν τη διατήρηση της « μεμονωμένης απόφασης για προσφυγή σε εκούσια διακοπή της εγκυμοσύνης ». Το ψήφισμα αναφέρει επίσης την απόφαση της Γαλλίας να συμπεριλάβει τις αμβλώσεις στο Σύνταγμα ως παράδειγμα προς μίμηση, υποστηρίζοντας την « ανάγκη για μια ευρωπαϊκή απάντηση στην πτώση της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών ».

Απειλή για ομάδες υπέρ της ζωής

Το εγκριθέν ψήφισμα εξακολουθεί να κάνει λόγο για « οπισθοδρομικές δυνάμεις και υπερσυντηρητικούς και ακροδεξιούς θρησκευτικούς παράγοντες » που « επιδιώκουν να αναιρέσουν δεκαετίες προόδου στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να επιβάλουν μια επιζήμια κοσμοθεωρία στους ρόλους των ανδρών και γυναικών στις οικογένειες και στη δημόσια ζωή ».

Το κείμενο που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικρίνει ορισμένα κράτη μέλη: την Πολωνία, τη Μάλτα, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία, των οποίων οι πολιτικές για τις αμβλώσεις είναι πιο συντηρητικές από τα περισσότερα άλλα. Προτρέπει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να « καταστήσουν τις μεθόδους και τις διαδικασίες αμβλώσεων υποχρεωτικές στο πρόγραμμα σπουδών των γιατρών και των φοιτητών ιατρικής ».

Το 2022, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ήδη υιοθετήσει ένα ψήφισμα υπέρ των αμβλώσεων, καταδικάζοντας την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να καταργήσει την απόφαση Roe εναντίον Wade .

Ένα ψήφισμα που ελπίζουμε ότι δεν πρέπει να εγκριθεί


Αυτό το ψήφισμα ζητά απλώς αλλαγή του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να έχει την εξουσία να κάνει μια τέτοια αλλαγή. Το εγκριθέν ψήφισμα προτείνει να τροποποιηθεί το άρθρο 3.2α ως εξής:

« Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε σωματική αυτονομία, ελεύθερη, ενημερωμένη, πλήρη και καθολική πρόσβαση στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και δικαιώματα και σε όλες τις σχετικές υπηρεσίες υγείας χωρίς διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε ασφαλή και νόμιμη άμβλωση ».

Για να γίνει μια αλλαγή στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων θα απαιτούσε την ομόφωνη έγκριση των 27 κρατών μελών. Ορισμένες χώρες όπου η ζωή των αγέννητων παιδιών προστατεύεται καλύτερα - η Μάλτα, η Ουγγαρία και η Πολωνία - δεν αναμένεται να δώσουν τη συγκατάθεσή τους αυτή τη στιγμή.


ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ. ΟΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ,  ΟΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.
ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ Η ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΙΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΧΙΤΩΝΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
 ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤ'ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟΥ PUER AETERNUS. 
Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χθες εγκρίθηκε απο τη Γερμανική Βουλή νόμος (374 υπέρ, 251 κατά) που θα επιτρέπει σε όσους θέλουν να αλλάξουν το φύλο τους (στην ταυτότητα), να μπορούν να το κάνουν κάθε 12 μήνες. Με απλή προφορική δήλωση.
Παιδιά ανώ των 14 ετών μπορούν να το κάνουν μόνα τους, αρκεί μια προφορική συναίνεση των κηδεμόνων τους.
Διευκολύνεται επίσης και η διαδικασία ορμονικής και χειρουργικής "αναπροσαρμογής"

https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/tipps-fuer-verbraucher/selbstbestimmungsgesetz-2215426

https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/selbstbestimmungs-gesetz-live-geschlechter-zoff-im-bundestag-87856592.bild.html#:~:text=Das%20Geschlechter%2DGesetz%20kommt!&text=%E2%96%B6%EF%B8%8E%20Ab%20dem%201.%20November,n%C3%B6tige%20Erkl%C3%A4rung%20beim%20Standesamt%20einreichen.

amethystos είπε...

Στήν αρχή ο θεός δημιούργησε τόν ουρανό καί τή γή. Η γή όμως ήταν έρημη καί ασχημάτιστη ήταν σκοτάδι πάνω από τήν άβυσσο καί πάνω στά νερά έπνεε Πνεύμα Θεού.
Αρνηθήκαμε όμως τόν θεό καί δέν τού επιτρέπουμε πλέον νά πεί νά γεννηθεί τό Φώς καί η έρημος είναι σκοτεινή καί όλα είναι ρευστά καί ασχημάτιστα καί τό πνεύμα τής αβύσσου φυσσά πρός όλες τίς κατευθύνσεις καί κανείς δέν ξέρει από πού έρχεται καί πού πάει.

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο το σχόλιο σου, Αμέθτστε!