Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

«2024: Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΟΡΦΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

« Η παγκόσμια διακυβέρνηση είναι το τελικό παιχνίδι. Το ξέρουμε

2024 : Η ΧΡΟΝΙΑΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΟΡΦΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Η παγκόσμια διακυβέρνηση είναι το τελικό παιχνίδι. Το ξέρουμε.

Ο απόλυτος έλεγχος κάθε πτυχής της ζωής για κάθε άτομο στον πλανήτη, αυτός είναι ο στόχος.

Αυτό ήταν προφανές σε όποιον έδινε προσοχή εδώ και χρόνια, αν όχι δεκαετίες, και κάθε αμφιβολία που παρέμενε αφαιρέθηκε όταν ο Covid χτύπησε και τα μέλη του κατεστημένου άρχισαν να το λένε ανοιχτά .
Ο Covid σηματοδότησε μια επιτάχυνση της παγκοσμιοποίησης της ατζέντας, μια τρελή εξόρμηση στη γραμμή τερματισμού που φαίνεται να έχει χάσει τη δυναμική πριν από τη νίκη, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα. Ο στόχος δεν έχει αλλάξει, αν και τα επόμενα χρόνια η ατζέντα μπορεί να έχει ξαναγλιστρήσει ελαφρώς στη σκιά.

Γνωρίζουμε τι σημαίνουν εννοιολογικά, αλλά τι σημαίνει πρακτικά;
Πώς μοιάζει στην πραγματικότητα μια πιθανή «παγκόσμια κυβέρνηση»;
Πρώτα απ 'όλα, ας μιλήσουμε για αυτό που ΔΕΝ ΘΑ δούμε.


1 – Δεν θα δηλώσουν τον εαυτό τους. Όχι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει ποτέ επίσημη «παγκόσμια κυβέρνηση», τουλάχιστον όχι για πολύ καιρό. Αυτό είναι ένα μάθημα που έχουν μάθει από τον Covid: το να δίνουν όνομα και πρόσωπο στην παγκοσμιοποίηση μόνο υποκινούν τη συλλογική αντίσταση σε αυτόν.
2 –
Δεν θα καταργήσουν την εθνικότητα . Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο Klaus Schwab (ή οποιοσδήποτε άλλος) δεν θα εμφανιστεί ποτέ ταυτόχρονα σε κάθε τηλεόραση στον κόσμο ανακοινώνοντας ότι είμαστε πλέον όλοι πολίτες του ze vurld και ότι δεν υπάρχουν πλέον εθνικά κράτη.
Εν μέρει επειδή αυτό πιθανότατα θα εστιάσει την αντίσταση (βλ. σημείο 1), αλλά κυρίως επειδή ο φυλετισμός και ο εθνικισμός είναι απλώς πολύ χρήσιμοι σε κάθε επίδοξο χειραγωγό της κοινής γνώμης. Και, φυσικά, η συνέχιση της ύπαρξης εθνικών κρατών δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση την ύπαρξη ενός υπερεθνικού συστήματος ελέγχου, όπως η ύπαρξη του Ρόουντ Άιλαντ, της Φλόριντα ή του Τέξας δεν αποκλείει την ύπαρξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
3 – Δεν θα υπάρξει ποτέ ρητή δήλωση αλλαγής συστήματος . Δεν θα μας πουν ότι είμαστε ενωμένοι κάτω από ένα νέο μοντέλο. Αντίθετα, η ψευδαίσθηση της περιφερειακότητας και της επιφανειακής διακύμανσης θα καμουφλάρει την έλλειψη πραγματικής επιλογής στο πολιτικό τοπίο.
Ένα λεπτό πολυσυστημικό δέρμα τεντωμένο πάνω από έναν μονοσυστημικό σκελετό.
Καπιταλισμός, κομμουνισμός, σοσιαλισμός, δημοκρατία, τυραννία, μοναρχία… αυτές οι λέξεις θα χάνουν συνεχώς το νόημα, ακόμη περισσότερο από ό,τι έχουν ήδη, αλλά ποτέ δεν θα εγκαταλειφθούν.
Αυτό που θα μας φέρει η παγκοσμιοποίηση –προτείνω– είναι μια συλλογή σε μεγάλο βαθμό
από ονομαστικά έθνη-κράτη, που λειτουργούν επιφανειακά διαφορετικά συστήματα διακυβέρνησης, όλα βασισμένα στις ίδιες βασικές παραδοχές και όλα υπόλογα σε μια μη εκλεγμένη και αδήλωτη ανώτερη αρχή.

…και αν αυτό ακούγεται γνωστό, είναι επειδή ουσιαστικά είναι αυτό που ήδη έχουμε.

Οι μόνες σημαντικές πτυχές που λείπουν είναι οι μηχανισμοί με τους οποίους αυτό το πρόχειρο μοντέλο μπορεί να μετατραπεί σε ένα ρευστό δίκτυο, όπου όλες οι γωνίες διαβρώνονται και όλες οι αληθινές κυρίαρχες εξουσίες γίνονται εντελώς υπολειμματικές.

Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι οι τρεις βασικοί πυλώνες της παγκόσμιας διακυβέρνησης: Ψηφιακό χρήμα
Ψηφιακή ταυτότητα
«Δράση για το κλίμα»


Ας δούμε το καθένα από αυτά με τη σειρά του.


1. ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΡΗΜΑ
Πάνω από το 90% των εθνών του κόσμου βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία εισαγωγής ενός νέου ψηφιακού νομίσματος που εκδίδεται από την κεντρική τους τράπεζα. Η OffG – και άλλοι – καλύπτουν την ώθηση για τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας (CBDC) εδώ και χρόνια, τόσο πολύ που δεν χρειάζεται να αναδιατυπώσουμε παλιά σημεία συζήτησης εδώ.

Με απλά λόγια, το πλήρως ψηφιακό χρήμα επιτρέπει την πλήρη επιτήρηση κάθε συναλλαγής. Εάν το νόμισμα ήταν προγραμματιζόμενο , θα επέτρεπε επίσης τον έλεγχο κάθε συναλλαγής.
Μπορείτε να διαβάσετε τον εκτενή μας κατάλογο για τα CBDC για περισσότερες λεπτομέρειες.

Είναι σαφές ότι τα CBDC είναι ένας δυνητικά δυστοπικός εφιάλτης που θα παραβιάζει τα δικαιώματα οποιουδήποτε αναγκάζεται να τα χρησιμοποιήσει… αλλά πώς μπορούν να αποτελέσουν θεμελιώδες στοιχείο της παγκόσμιας διακυβέρνησης;

Η απάντηση είναι «διαλειτουργικότητα» .

Ενώ τα εθνικά CBDC σε όλο τον κόσμο είναι θεωρητικά χωριστά το ένα από το άλλο, τα περισσότερα είναι κωδικοποιημένα ώστε να αναγνωρίζουν και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους . Σχεδόν όλα έχουν αναπτυχθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών και άλλων παγκοσμιοποιημένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, και όλα είναι προγραμματισμένα από την ίδια χούφτα τεχνολογικούς γίγαντες.
Μια έκθεση του Ιουνίου 2023 για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ υπογράμμισε τη σημασία των «Αρχών Παγκόσμιας Διαλειτουργικότητας Ψηφιακού Νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας» και κατέληξε στο συμπέρασμα:

Είναι κρίσιμο οι κεντρικές τράπεζες να δίνουν προτεραιότητα σε ζητήματα διαλειτουργικότητας νωρίς στη διαδικασία σχεδιασμού , τηρώντας μια σειρά από κατευθυντήριες αρχές. Για να διευκολυνθεί ο παγκόσμιος συντονισμός και να διασφαλιστεί η αρμονική εφαρμογή των CBDC , η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συνόλου αρχών και προτύπων καθίσταται επιτακτική. Με βάση την προηγούμενη έρευνα και τις συνεργατικές προσπάθειες, αυτό το σύνολο αρχών μπορεί να χρησιμεύσει ως στέρεο θεμέλιο, καθοδηγώντας τις κεντρικές τράπεζες να εξετάσουν προληπτικά τη διαλειτουργικότητα από την αρχή των πρωτοβουλιών τους CBDC. Υιοθετώντας αυτές τις αρχές, οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να εργαστούν για να δημιουργήσουν ένα συνεκτικό και διασυνδεδεμένο οικοσύστημα CBDC .
Σχολιάζοντας την έκθεση, ο ιστότοπος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ σημείωσε [η έμφαση προστέθηκε]:

Για να διασφαλιστεί η επιτυχής εφαρμογή και να προωθηθεί η διαλειτουργικότητα, ο παγκόσμιος συντονισμός γίνεται κρίσιμος […] με την τήρηση των αρχών της διαλειτουργικότητας, τα CBDC μπορούν να προχωρήσουν αρμονικά, οδηγώντας σε αποτελεσματικά και διασυνδεδεμένα συστήματα ψηφιακών πληρωμών .

Δεν χρειάζεται ιδιοφυΐα για να αποκωδικοποιήσετε τον «παγκόσμιο συντονισμό», το «συνεκτικό οικοσύστημα», την «αρμονική πρόοδο» και τα «διασυνδεδεμένα συστήματα πληρωμών».
Δεν υπάρχει καμία πρακτική διαφορά μεταξύ 195 «διαλειτουργικών» και διασυνδεδεμένων ψηφιακών νομισμάτων και ενός ενιαίου παγκόσμιου νομίσματος.


Πράγματι, η «διαλειτουργικότητα» είναι το σύνθημα για όλες τις παγκοσμιοποιητικές δομές εξουσίας που προχωρούν. Που μας φέρνει κατευθείαν στήν…

2. ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η παγκόσμια ώθηση για υποχρεωτικές ψηφιακές ταυτότητες είναι ακόμη πιο παλιά από την ατζέντα του ψηφιακού νομίσματος, που χρονολογείται από τις αρχές του αιώνα και τα «εθνικά δελτία ταυτότητας» του Τόνι Μπλερ .
Για δεκαετίες ήταν η «λύση» σε κάθε «πρόβλημα».
Τρομοκρατία; Η ψηφιακή ταυτότητα θα σας κρατήσει ασφαλή .
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ; Η ψηφιακή ταυτότητα θα προστατεύσει τα σύνορα .
Πανδημία; Η ψηφιακή ταυτότητα θα παρακολουθεί ποιος είναι εμβολιασμένος και ποιος όχι

ΟΛΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ; Η ψηφιακή ταυτότητα θα αποδείξει ποιος είναι άνθρωπος .
Φτώχεια; Η ψηφιακή ταυτότητα θα «προωθήσει την οικονομική ένταξη»
Σαφώς, όπως και με τα CBDC, μια ευρείας εμβέλειας υπηρεσία ψηφιακής ταυτότητας αποτελεί απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και, όπως και με τα CBDC, εάν διασυνδέσετε εθνικές πλατφόρμες ψηφιακής ταυτότητας, είναι δυνατό να οικοδομήσουμε ένα παγκόσμιο σύστημα.
Για άλλη μια φορά, όλα έχουν να κάνουν με τη «διαλειτουργικότητα». Χρησιμοποιούν ακριβώς την ίδια γλώσσα.

Το πρόγραμμα Identity4Development της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρει:
Η διαλειτουργικότητα είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη αποτελεσματικών, βιώσιμων και χρήσιμων οικοσυστημάτων ταυτότητας.
Οι υπουργοί ψηφιοποίησης των Σκανδιναβικών και της Βαλτικής έχουν ζητήσει δημόσια την υιοθέτηση «διασυνοριακών» επιχειρησιακών ψηφιακών ταυτοτήτων .
ΜΚΟ όπως το Open Identity Exchange (OIX) δημοσιεύουν εκθέσεις σχετικά με την «ανάγκη για πρότυπα δεδομένων για τη διαλειτουργικότητα των ψηφιακών αναγνωριστικών τόσο σε ομοσπονδίες εντός ενός οικοσυστήματος ID όσο και μεταξύ οικοσυστημάτων ID ».

Ο κατάλογος των εθνικών κυβερνήσεων που εισάγουν ψηφιακά αναγνωριστικά, «συνεργάζονται» με εταιρικούς κολοσσούς για να το κάνουν ή/και προωθούν τη «διασυνοριακή διαλειτουργικότητα» είναι μακρύς και αυξάνεται .
Τον Οκτώβριο του 2023, το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών δημοσίευσε τις «κατευθυντήριες γραμμές» του για το σχεδιασμό και τη χρήση ψηφιακών ταυτοτήτων.

Δεν υπάρχει καμία πρακτική διαφορά μεταξύ 195 δικτυωμένων πλατφορμών ψηφιακής ταυτότητας και ενός ενιαίου προγράμματος παγκόσμιας ταυτότητας.

Εντάξει, άρα έχουν σε εφαρμογή προγράμματα παγκόσμιας νομίσματος και ταυτότητας. Τώρα μπορούν να ελέγχουν και να παρακολουθούν τις κινήσεις όλων, τις οικονομικές συναλλαγές, την υγεία και πολλά άλλα. Είναι ένας μηχανισμός επιτήρησης και ελέγχου, που λειτουργούν όλα σε ένα κατανεμημένο μοντέλο σχεδιασμένο να θολώνει την ίδια την ύπαρξη μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Τι γίνεται όμως με την πολιτική;

Πώς αυτή η παγκόσμια κυβέρνηση μεταδίδει πολιτικές και νόμους χωρίς να αποκαλύπτει την ύπαρξή της;

Κλιματική αλλαγή, ιδού πώς.

3. «ΔΡΑΣΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ»

Η κλιματική αλλαγή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παγκοσμιοποίησης της ατζέντας εδώ και χρόνια. Είναι ο δούρειος ίππος του αντιανθρώπου τεχνοκράτη.
Ήδη από το 2010, γνωστοί «ειδικοί» στην αλλαγή του κλίματος πρότειναν ότι «οι άνθρωποι δεν έχουν εξελιχθεί αρκετά» για να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή και ότι «η δημοκρατία μπορεί να χρειαστεί να τεθεί σε αναμονή για λίγο».
Πιο πρόσφατα, το 2019, το Bloomberg δημοσίευσε άρθρα με τίτλους όπως «Η κλιματική αλλαγή θα σκοτώσει την εθνική κυριαρχία όπως την ξέρουμε» και ακαδημαϊκοί μας λένε :

Τα κράτη θα παραμείνουν ανίκανα να επιλύσουν παγκόσμιες κρίσεις όπως η κλιματική αλλαγή έως ότου εγκαταλείψουν την κυριαρχία τους


Για χρόνια η κλιματική αλλαγή πωλείται ως ο λόγος που μπορεί να «αναγκαζόμαστε» να εγκαταλείψουμε τη δημοκρατία ή την κυριαρχία.

Παράλληλα με αυτό, υπάρχει μια μακρά προπαγανδιστική αφήγηση αφιερωμένη στη μετατροπή της «κλιματικής αλλαγής» από περιβαλλοντικό ζήτημα σε γενικό ζήτημα .
Σε αυτό το σημείο, όλες οι εθνικές κυβερνήσεις συμφωνούν ότι η «κλιματική αλλαγή» είναι ένα επείγον πρόβλημα που απαιτεί παγκόσμια συνεργασία για να λυθεί. Φιλοξενούν τεράστιες συνόδους κορυφής όπου υπογράφουν διεθνείς συμφωνίες, δεσμεύοντας τα εθνικά κράτη σε ορισμένες πολιτικές, για το καλό του πλανήτη.
Έχοντας καθιερώσει αυτό το μοντέλο, διευρύνουν τώρα το πεδίο της «κλιματικής αλλαγής». Κάνοντας την «κλιματική αλλαγή» την απάντηση σε κάθε ερώτηση:

Φυσικά, η «κλιματική αλλαγή» θα έχει πάντα αντίκτυπο στην ενέργεια και τις μεταφορές .
Μετά τον Covid, η «κλιματική αλλαγή» έχει ήδη μετονομαστεί σε «κρίση υγείας» .
Τώρα μας λένε ότι η «κλιματική αλλαγή» δημιουργεί επισιτιστική κρίση .
Μας λένε ότι το διεθνές εμπόριο πρέπει να έχει συνείδηση ​​του κλίματος .
Η Παγκόσμια Τράπεζα μας λέει ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής .
Το ΔΝΤ μας είπε ότι κάθε χώρα στον κόσμο πρέπει να φορολογήσει τον άνθρακα και, σε ένα πρόσφατο επεισόδιο διασταύρωσης, ότι τα CBDC μπορούν να είναι καλά για το περιβάλλον .

Δες πως δουλεύει;

Γεωργία και τρόφιμα, δημόσια υγεία, ενέργεια και μεταφορές, εμπόριο, φορολογική και φορολογική πολιτική, ακόμη και εκπαίδευση.
Σχεδόν κάθε τομέας της διακυβέρνησης καλύπτεται πλέον δυνητικά κάτω από την ομπρέλα της «κλιματικής αλλαγής».
Δεν χρειάζονται πλέον μια παγκόσμια κυβέρνηση, χρειάζονται απλώς μια ενιαία ομάδα «αμερόληπτων διεθνών ειδικών στην κλιματική αλλαγή» που εργάζονται για να σώσουν τον πλανήτη.
Μέσα από το πρίσμα της «κλιματικής αλλαγής», αυτοί οι ειδικοί θα έχουν τη δύναμη να υπαγορεύουν – συγγνώμη, προτείνουμε – την κυβερνητική πολιτική σχεδόν σε κάθε τομέα της ζωής για κάθε έθνος στον πλανήτη.

Το βλέπεις ήδη;


Αυτή είναι η παγκόσμια κυβέρνηση στον σύγχρονο κόσμο, όχι συγκεντρωτική αλλά κατανεμημένη.
Cloud computing. Ένα υπερεθνικό και τεχνοκρατικό μυαλό κυψέλης. Χωρίς ύπαρξη ή επίσημη εξουσία, άρα χωρίς λογοδοσία, και διοχέτευση όλων των πολιτικών τους αποφάσεων μέσα από ένα μόνο φίλτρο: την κλιματική αλλαγή.
Δεν θα υπάρχει ένα ενιαίο παγκόσμιο νόμισμα, θα υπάρχουν δεκάδες και δεκάδες «διαλειτουργικά» ψηφιακά νομίσματα που θα δημιουργήσουν ένα «αρμονικό οικοσύστημα πληρωμών».
Δεν θα υπάρχει μια ενιαία παγκόσμια υπηρεσία ψηφιακής ταυτότητας, θα υπάρχει μια σειρά «διασυνδεδεμένων δικτύων ταυτότητας» που θα συμμετέχουν στην «ελεύθερη ροή δεδομένων για την προώθηση της ασφάλειας».
Δεν θα υπάρχει παγκόσμια κυβέρνηση, θα υπάρχουν διεθνείς ομάδες «αμερόληπτων εμπειρογνωμόνων», που θα διορίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη, οι οποίοι θα παρέχουν «συστάσεις πολιτικής » .
Οι περισσότερες ή όλες οι χώρες στον κόσμο θα ακολουθήσουν τις περισσότερες ή όλες τις συστάσεις, αλλά οποιοσδήποτε αποκαλεί αυτά τα πάνελ παγκόσμιες κυβερνήσεις θα λάβει ελέγχους στοιχείων από το Snopes ή το Politifact τονίζοντας ότι « οι ομάδες εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ ΔΕΝ αποτελούν παγκόσμια κυβέρνηση επειδή δεν έχουν νομοθετική εξουσία .​

Έτσι, κατά τη γνώμη μου, θα διαμορφωθεί η παγκόσμια διακυβέρνηση το 2024 και μετά.


Τμηματικοποιημένο, εντελώς αρνητικά… αλλά πολύ, πολύ αληθινά
.

 https://www.inchiostronero.it/2024-lanno-in-cui-prende-forma-il-governo-globale/

Δεν υπάρχουν σχόλια: