Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Από την Καμπάλα στον Σατανισμό

 

του Φραντσέσκο Λαμεντόλα

Από την Καμπάλα στον Προοδευτισμό είναι το σημαντικότερο έργο του Αργεντινού λόγιου και ιερέα Julio Meinville (1905-1973). Σε αυτό το βιβλίο, το οποίο, αν και μεταφρασμένο και στα ιταλικά, δεν είναι τόσο γνωστό όσο του αξίζει, υποστηρίζει ότι πάντα υπήρχαν μόνο δύο πιθανοί φιλοσοφικοί, θρησκευτικοί και υπαρξιστικοί προσανατολισμοί: ο καθολικός, που ξεκινά από τον Αδάμ, περνάει από τον Μωυσή. και κορυφώνεται με την Ενσάρκωση και την Αποκάλυψη του Λόγου στον Ιησού Χριστό, και η οποία έλαβε την τελειότερη φιλοσοφική διευθέτηση στο τεράστιο και αξιοθαύμαστο έργο του Αγίου Θωμά του Ακινάτη. και ο Γνωστικός και ο Καμπαλιστικός, που χαρακτηρίζουν τον παγανισμό, τον Ιουδαϊσμό μετά την Ενσάρκωση (που φυσικά κόστισε στον συγγραφέα
τήν κατηγορία για αντισημιτισμό) και όλες τις αιρέσεις που έχουν ακολουθήσει μέσα στην Εκκλησία και που βρίσκουν στον μοντερνισμό την τέλεια σύνθεσή τους, με τον τρόπο τους, όχι σπάνια θωρακιζόμενες είτε μέ φαινομενικά ορθόδοξα δόγματα, όπως αυτά του Jacques Maritain, τον οποίο κατηγόρησε ότι εισήγαγε τα λάθη του σύγχρονου κόσμου, ξεκινώντας από τον φιλελευθερισμό[ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ], στον Καθολικισμό, χάρη στο άλογο της Τροίας της Δεύτερης Συνόδου του Βατικανού. Tertium non datur : είτε με τον Χριστό είτε κατά του Χριστού. και επομένως όλη η σύγχρονη σκέψη δεν είναι τίποτα άλλο από τη συνεχή παραλλαγή του γνωστικού και καμπαλιστικού θέματος της ανθρώπινης αξίωσης να αντικαταστήσει τον Θεό, να είναι Θεός και να μπορεί να ενεργεί χωρίς Αυτόν και εναντίον Του.

Λοιπόν, παραφράζοντας αυτόν τον τίτλο, θα μπορούσαμε επίσης να πούμε: από την Καμπάλα στον Σατανισμό: γιατί στην καμπαλιστική σκέψη δεν υπάρχουν μόνο οι σπόροι όλων των φιλελεύθερων, επαναστατικών και αντικαθολικών ιδεολογιών των επόμενων αιώνων, αλλά και κάτι περισσότερο και χειρότερο. υπάρχουν, τουλάχιστον εν μέρει, οι σπόροι του Σατανισμού, δηλαδή αυτής της παγκόσμιας αντιθρησκείας που ετοιμάζονται να εγκαθιδρύσουν οι Συμπαντικοί Δάσκαλοι στις μέρες μας, κάτω από τη μύτη μας και χωρίς να το καταλάβουμε. Δείτε την ενθρόνιση του Pachamama στο Βατικανό, ενός αιματηρού παγανιστικού είδωλου που τρεφόταν με ανθρωποθυσίες. Δείτε την εγκατάσταση του Καρχηδονίου θεού Μολώχ στο Κολοσσαίο, υπό το πρόσχημα μιας πολιτιστικής έκθεσης, δηλαδή του πιο άγριου ειδώλου που διψάει για το αίμα αθώων παιδιών. δείτε τη θέση της Πύλης της Κόλασης, πάντα πίσω από την οθόνη μιας καλλιτεχνικής εκδήλωσης, στο πρώην Scuderie del Quirinale. Όλα αυτά στη Ρώμη, σε διάστημα λίγων μηνών: στην πόλη που είναι η καρδιά του καθολικισμού και όπου κάθε γωνιά, κάθε πέτρα μιλάει για την ιστορία δύο χιλιετιών του χριστιανικού πολιτισμού. Ακούμε τήν αντίρρηση ότι αυτά τα γεγονότα, και παρόμοια, δεν έχουν τις απαίσιες συνέπειες που βλέπουμε σε αυτά. επαναλαμβάνουμε λοιπόν, με τη συγγραφέα Agata Christie, ότι μια σύμπτωση είναι σύμπτωση, δύο είναι μια ένδειξη, αλλά τρεις είναι απόδειξη.
Διαφορετικά το να μαλώνεις σημαίνει να κλείνεις τα μάτια σου για να μην δεις και τα αυτιά σου για να μην ακούσεις: αλλά ακόμα κι έτσι είναι πολύ δύσκολο, πιστεύουμε, να μην δεις το χαμόγελο του Διαβόλου και να μην ακούσεις τα χάχανά του. Σου το έφτιαξα , λέει, και εσείς δεν μπορείτε να προσθέσετε ούτε δύο και δύο .

Όσον αφορά τη σκέψη, μπορεί να φαίνεται υπερβολικό να βλέπουμε έναν αντιχριστιανικό τόνο σε όλα τα μη χριστιανικά ρεύματα: ωστόσο, μετά την προσεκτική εξέταση της φύσης και της πρόθεσής τους, φαίνεται προφανές ότι πρόκειται ακριβώς για αυτό. και ότι το πράγμα τείνει να ξεφεύγει, για παράδειγμα, από φοιτητές φιλοσοφίας που έχουν εγγραφεί σε κανονικό μάθημα, για τον απλούστατο λόγο ότι πολύ λίγοι καθηγητές και συγγραφείς εγχειριδίων μπήκαν ποτέ στον κόπο να επαληθεύσουν εάν και σε ποιο βαθμό στα πιο ποικίλα ρεύματα και τάσεις της μοντέρνας και της σύγχρονης φιλοσοφίας, ιδίως από τον Καρτέσιο έως τον Χάιντεγκερ και πέραν αυτού, υπάρχει μια κοινή οπτική γωνία με τη Γνωστική και την Καμπαλιστική σκέψη. Σε αυτή την περίπτωση θα είχαν συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει ένα τέτοιο κοινό και ότι, για να αναφέρω την Agata Christie, είναι μάλλον απίθανο να εξηγηθεί ένα τέτοιο γεγονός επικαλούμενοι μια ολόκληρη σειρά, σταθερή και χιλιετή, απίστευτων συμπτώσεων. Και αν κάποιος δεν έχει πειστεί ακόμη, σκεφτείτε τα ουσιαστικά και συστατικά χαρακτηριστικά των σύγχρονων φιλοσοφιών: στον Ντεκάρτ, του οποίου ο υποκειμενισμός οδηγεί αναγκαστικά στην απόρριψη του Θεού ως εγγυητή της κατανοήσεωςτου κόσμου. στον Σπινόζα, του οποίου ο πανθεϊσμός συνεπάγεται την ολοκληρωτική εξαφάνιση της οντολογικής διαφοράς μεταξύ ανθρώπου και Θεού. στον Λοκ, ο οποίος κηρύττει την καθολική ανεκτικότητα, ενώ κάνει μια ρητή εξαίρεση για τους Καθολικούς, που δεν την αξίζουν· στον Καντ, του οποίου η απόρριψη του πράγματος από μόνη της οδηγεί σε μια ριζοσπαστική φαινομενολογία και συνεπώς στον εμμανεντισμό. στον Χέγκελ, του οποίου η ταύτιση του πραγματικού και του λογικού περιλαμβάνει την απολυτοποίηση της ιστορίας και τη θεοποίηση των όντων. στον Μαρξ, που βλέπει σε όλες τις θρησκείες, αλλά κυρίως στον Χριστιανισμό, το όπιο του λαού, το οποίο πρέπει να καταργηθεί για τη χειραφέτησή του. στον Heidegger, ο οποίος δίδαξε στον Karl Rahner πώς να εισάγει τον υποκειμενισμό στη θεολογία και έτσι να υπονομεύσει την πίστη και την ίδια τη θεολογία. Ας σκεφτούμε ότι όλες αυτές οι φιλοσοφίες ενώνονται με το κοινό νήμα μιας συνταγματικής αντίθεσης, ρητής ή σιωπηρής, στον Χριστιανισμό. και μετά αναλύστε τη γένεσή τους και το περιεχόμενό τους, και θα δείτε ότι έχουν επηρεαστεί, άλλοι συνειδητά, άλλοι λιγότερο, από τη γνώση, από την Καμπάλα και από ορισμένες απόψεις επίσης από το Ταλμούδ .

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλη η σύγχρονη σκέψη είναι καρπός ενός συνειδητού αντιχριστιανικού σχεδίου: ή μάλλον, ναι, αλλά η απόκρυφη κατεύθυνση δεν είναι γνωστή στα περισσότερα άτομα. Και όταν ένας Ντέιβιντ Χιουμ, για παράδειγμα, καταρρίπτει κάθε μεταφυσική βεβαιότητα και ένας Βολταίρος γελοιοποιεί τις αλήθειες του Χριστιανισμού, ίσως το κάνουν με βάση ένα ενιαίο σχέδιο (το οποίο κατάγεται ιστορικά από τον Τεκτονισμό) ή ίσως όχι. αλλά σίγουρα υπάρχει τέτοιο σχέδιο, το συνέλαβε, το προώθησε και το διευκόλυνε με κάθε δυνατό τρόπο. Μια άλλη προβλέψιμη ένσταση είναι η εξής: αλλά ένα τέτοιο σχέδιο, το οποίο επεκτείνεται με τις γενιές και περιλαμβάνει αρκετούς αιώνες ιστορίας, δεν μπορεί να διαμορφωθεί στο μυαλό ενός ανθρώπου: στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να ζήσει τριακόσια χρόνια, ούτε αυτό έχει την υπομονή να περιμένει δέκα γενιές για να σηκώσει τα δίχτυα στη βάρκα, αφού τα πετάξει στη θάλασσα για να πιάσει ψάρια. Και είναι πολύ αλήθεια. Στην πραγματικότητα, τέτοιο ανθρώπινο πλάσμα δεν υπάρχει. Ούτε υπάρχει ανθρώπινο πλάσμα ικανό να σκεφτεί τόσο μεγάλα, να συλλάβει ένα τέτοιο αντιχριστο και αντιχριστιανικό σχέδιο που να περιλαμβάνει κάθε πτυχή της συναφούς και ακόμη και ατομικής ζωής, από την πολιτική μέχρι τη νομολογία και από την ιατρική μέχρι την εκπαίδευση και την ενημέρωση. Προφανώς δεν μιλάμε για έναν άνθρωπο, αλλά για μια μη ανθρώπινη νοημοσύνη: η οποία, στη χριστιανική θεώρηση της πραγματικότητας, έχει ένα πολύ συγκεκριμένο όνομα και πρόσωπο, και έπαιζε πάντα θεμελιώδη ρόλο, τόσο πιο καθοριστικό όσο λιγότερο. αναγνωρίζεται και λαμβάνεται υπόψη: είναι ο αρχαίος αντίπαλος, αυτός που από μίσος για τον Θεό και ζήλια προς τον άνθρωπο θα ήθελε να ακυρώσει τα αποτελέσματα της θείας Αποκάλυψης και της Ενσάρκωσης του Λόγου. Αυτός και εκείνοι εναντίον των οποίων ο Άγιος Παύλος μας προειδοποιεί, λέγοντας ( Εφ . 6,11-13):

11 Φορέστε την πανοπλία του Θεού για να μπορέσετε να αντισταθείτε στα δόλο του διαβόλου. 12 Διότι η μάχη μας δεν είναι ενάντια στη σάρκα και το αίμα, αλλά ενάντια στα Πριγκιπάτα και τις Δυνάμεις, ενάντια στους άρχοντες αυτού του σκοτεινού κόσμου, ενάντια στα πνεύματα του κακού που κατοικούν στις ουράνιες περιοχές. 13 Γι' αυτό, πάρτε την πανοπλία του Θεού, για να μπορέσετε να αντισταθείτε στην κακή ημέρα και να μείνετε σταθεροί αφού έχετε αντέξει σε όλες τις δοκιμασίες.

Και τώρα ας επιστρέψουμε στην επιρροή της Καμπάλα στις σύγχρονες φιλοσοφίες.

Γράφτηκε από τον Richard Cavendish (1930-2016), ιστορικό των θρησκειών και μελετητή του αποκρυφισμού, του Ταρώ, της μαγείας και των μυστικών δογμάτων (στο: R. Cavendish , Black Magic ; πρωτότυπος τίτλος: The Black Arts: A Concise History of Witchcraft, Demonology , Astrology, and Other Mystical Practices Throughout the Ages , 1967 μετάφραση από τα αγγλικά από τον Sebastiano Fusco, Ρώμη, Edizioni Mediterranee, 1987, τομ.

Η Καμπάλα είναι ένα σώμα αποκρυφιστικού δόγματος, εβραϊκής καταγωγής, το οποίο έχει υιοθετηθεί με ενθουσιασμό από μη Εβραίους αποκρυφιστές από τον δέκατο πέμπτο αιώνα. Οι Levi, Mathers και Crowley επηρεάστηκαν βαθιά από αυτό. Οι σύγχρονοι αποκρυφιστές έλκονται από αυτό λόγω της αρχαιότητας και του μυστηρίου του, και επειδή από αυτό μπορούν να αντλήσουν τις μεγάλες μαγικές αρχές: ότι το σύμπαν είναι μια ενότητα. που βασίζεται σε ένα υπόγειο ύφασμα που συνδέεται με αριθμούς και πλανήτες. ότι ο άνθρωπος είναι ο Θεός και το σύμπαν σε μικρογραφία, και μπορεί να αναπτύξει τη θεϊκή σπίθα που έχει μέσα του σε σημείο να κυριαρχήσει σε ολόκληρη τη δημιουργία και να γίνει ο ίδιος Θεός.

Η Καμπάλα είναι συχνά παραπλανητικά σκοτεινή και είναι τόσο περίπλοκη που στην πράξη δεν μπορεί να συζητηθεί παρά μόνο μέσω απαράδεκτων απλουστεύσεων. Είναι το «hokmah nistarah, το «κρυμμένο όραμα», που πιστεύεται ότι έχει περάσει κρυφά από γενιά σε γενιά από τους σοφούς από την εποχή του Αβραάμ, στον οποίο αποκαλύφθηκε από τον Θεό ότι τα μέρη της Καμπάλα που εκτίθενται γραπτώς και δημοσιεύονται στο πέρασμα των αιώνων, δεν περιέχουν τα βαθύτερα μυστικά, που αποκαλύπτονται μόνο σε ειδικούς, περνούν από στόμα σε στόμα ή έχουν ανατεθεί σε αρχαία έγγραφα που δεν άφησαν ποτέ τα χέρια των μυημένων. Ευτυχώς, οι γυαλάδες των σύγχρονων αποκρυφιστών ρίχνουν λίγο φως σε αυτά τα βαθιά μυστικά.

Εκτός από τις σχετικά σύγχρονες πραγματείες, η ίδια η Καμπάλα αποτελείται από πολυάριθμα γραπτά αρκετών ανώνυμων συγγραφέων. Τα πιο σημαντικά είναι το «Sepher Yetzirah» («Βιβλίο του Σχηματισμού»), στα εβραϊκά, πιθανότατα γραμμένο στη Βαβυλώνα μεταξύ του τρίτου και του έκτου αιώνα μ.Χ. (αλλά αποδίδεται από πολλούς σύγχρονους Καμπαλιστές στον ίδιο τον Αβραάμ) και το «Zohar» (« Sepher ha-Zohar: «Book of Splendour»), στα αραμαϊκά, που συντέθηκε κυρίως στην Ισπανία λίγο μετά το 1275, πιθανότατα από τον καμπαλιστή και λόγιο Moses de Leon.

Πολλές από τις θεμελιώδεις ιδέες της Καμπάλα βρίσκονται επίσης στον Γνωστικισμό, ο οποίος αναπτύχθηκε στην ίδια εποχή και στην ίδια περιοχή: στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου κατά την εποχή του Χριστού. Κοινό στα δύο κινήματα είναι η σημασία που αποδίδεται στη γνώση. Και οι δύο ισχυρίζονται ότι διαθέτουν «γνώση», ή γνώση του Θεού. Η γνώση του Θεού λαμβάνει χώρα μόνο μέσω της άμεσης θεϊκής έμπνευσης ή μέσω ιερών παραδόσεων που με τη σειρά τους είναι θεόπνευστες.

Αυτή η γνώση μεταμορφώνει τον άνθρωπο που την αποκτά, κάνοντάς τον συμμετέχοντα στη θεία ουσία: ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ σημαίνει ΝΑ ΕΙΣΑΙ Θεός Οι εκλεκτοί δεν είναι αυτοί που κάνουν ευσεβείς ζωές, αλλά οι φωτισμένοι, που κατέχουν τη γνώση του θείου. Η αμαρτία που χωρίζει τον άνθρωπο από τον Θεό δεν ταυτίζεται με καμία «κακή διαγωγή» με την ηθική έννοια, αλλά με άγνοια.

Αυτή η θεωρία της γνώσης είναι μια από τις θεμελιώδεις θεές όλου του αποκρυφισμού. Εξηγεί την περιφρόνηση της κοινής ηθικής που επιδεικνύουν πολλοί Γνωστικοί και Καμπαλιστές, και επίσης, παραδόξως, τήν Καμπαλιστική μανία για ταξινόμηση: η προσπάθεια να τακτοποιηθούν τα πάντα στον Θεό και στο σύμπαν σύμφωνα με ένα λογικό σχήμα. Η γνώση είναι το κλειδί για το θείο, και η υπέρτατη γνώση πρέπει να μπορεί να εξηγήσει τα πάντα. Αυτό φέρνει αναγκαστικά τη λογική στο παιχνίδι. Οι Καμπαλιστές ξεκίνησαν καθιερώνοντας την αρχή ότι είναι παράλογο να σκεφτόμαστε τον Θεό με λογικούς όρους: αλλά αυτό είναι από μόνο του μια ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΧΗ . Και επιπλέον, η γνώση του Θεού δεν μπορεί να γίνει κατανοητή ή να μεταφερθεί σε άλλους παρά μόνο με τη χρήση της λογικής. Αυτό που είναι εντελώς παράλογο και άτακτο είναι επίσης ανεξήγητο και ακαταμέτρητο. [
Ο Σαββόπουλος είπε με τα τραγούδια του πράγματα που όταν τα συλλαμβάνεις σε πιάνει ίλιγγος. “Σαν την ηχώ του Θεού στο βυθό του Εωσφόρου”.] Παρά την αρχική απόρριψη της λογικής, η δίψα των Καμπαλιστών για γνώση έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή ενός άκαμπτου ορθολογικού σχεδίου για να πλαισιώσει τον Θεό και το Σύμπαν.

Εδώ, λοιπόν, όπως εξηγεί ένας ειδικός, είναι η κοινή μήτρα πολλών σύγχρονων φιλοσοφιών, πολλών πολιτιστικών κινημάτων και αποκρυφιστικών σχολών (ακόμη και του «αποκρυφισμού για τις μάζες», όπως αυτός που εξυπηρετούσε τους νέους μέσω ενός συγκεκριμένου τύπου μουσικής, ίσως με η διανοητική μεσολάβηση ενός Aleister Crowley): η άρνηση της υπέρβασης, η απόρριψη του Είναι ως causa sui και ο περήφανος ισχυρισμός του πλάσματος ότι μπορεί να δημιουργήσει τον εαυτό του. Σας θυμίζει κάτι, όλα αυτά; Μας θυμίζει το φίδι στον κήπο της Εδέμ και το προπατορικό αμάρτημα ( Γεν. 3.4-5): Δεν θα πεθάνετε καθόλου! Πράγματι, ο Θεός ξέρει ότι όταν το φάτε, τα μάτια σας θα ανοίξουν και θα γίνετε σαν τον Θεό, γνωρίζοντας το καλό και το κακό.

Τώρα σκεφτείτε τις δηλώσεις αυτοαποκαλούμενων επιστημόνων και υπουργών της κυβέρνησης που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν για πόσα ανθρώπινα όντα έχει προγραμματιστεί ο πλανήτης μας, δίνοντας μια γεύση από την αδίστακτη επιθυμία τους για μια δραστική αραίωση. να θεωρούν ορισμένες πτυχές της φυσικής πραγματικότητας ως ανεπαρκείς, για παράδειγμα όσον αφορά το σεξουαλικό φύλο και τη δυνατότητα τεκνοποίησης, και να θέλουν να αναλάβουν δράση ως προς αυτό· Για να μην αναφέρουμε τον πίνακα των ηθικών αξιών που, για να παραφράσω τον Νίτσε, πρέπει να ανατραπεί εντελώς: και η εικόνα θα είναι ακόμη πιο ξεκάθαρη: η Καμπάλα και η γνώση έχουν πάρει τον έλεγχο του κόσμου...

 

 Dalla Cabala al Satanismo (www-brigataperladifesadellovvio-com.translate.goog)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/makeleio-kato-apo-tin-eksedra-pou-milouse-o-n-tramp-o-dolofonos-skotose-ena-i-dyo-akoma-polites-pou-prospathisan-na-ton-afoplisoun/