Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

«Καρτ ποστάλ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ» Συντακτική ομάδα Inchiostronero

Στον πρώιμο Μεσαίωνα η αίρεση των Βογομίλων κυριάρχησε στα Βαλκάνια

ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

Τον πρώιμο Μεσαίωνα, η αίρεση των  Βογομίλων κυριάρχησε στα Βαλκάνια και επιβίωσε στο πέρασμα των αιώνων γιά νά  επανεμφανιστεί στη Δυτική Ευρώπη μεταξύ των Καθαρών ή των Αλβιγηνών (Albigesi) που είχαν επίσης κάποια σύντομη επιτυχία στην Ιταλία, πριν τους εξαφανίσει μια ειδικά οργανωμένη σταυροφορία. Το ενδιαφέρον με αυτό το δόγμα που βασίζεται σε μια μανιχαϊκή δομή είναι ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι δημιούργημα του διαβόλου και επομένως είναι η κόλαση από την οποία μπορούμε να ξεφύγουμε μόνο καταφεύγοντας στην πνευματικότητα. Τώρα αναρωτιέμαι πώς μπορεί κανείς να αρνηθεί ένα τέτοιο όραμα αν παρακολουθήσει τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, όπου μια κάστα από απεχθείς μαριονέτες συγκεντρώνεται για να δει αν ο Μπάιντεν είναι πραγματικά ακόμα ζωντανός ή είναι σε κβαντική κατάσταση παρόμοια με τη γάτα του Σρέντινγκερ. Πώς μπορούμε να ξεφύγουμε από το εγγενές κακό αυτών των πολιτικών φαντασμάτων που θα ήθελαν να μας στείλουν στον πόλεμο για να διατηρήσουν τη δύναμή τους και πάνω από όλα των κυρίων τους;
Το παράδοξο της γάτας του Σρέντινγκερ
Αυτός ο κόσμος -η κόλαση στην οποία περιφέρεται ο ήδη ηττημένος Σουνάκ - ο πολιτικά ευνουχισμένος Μακρόν και ο Σολτς, καθώς και το πλήθος των έξτρα που πραγματικά δεν μετράνε τίποτα - είναι πραγματικά τρομακτικός: για να μην δηλώνουν ηττημένοι λένε ψέματα για τα πάντα και για άλλη μια φορά φωνάζουν δυνατά ότι η Ρωσία είναι στα πρόθυρα της κατάκτησης. Οι ουκρανικές δυνάμεις κονιορτοποιούνται από πυραύλους, βόμβες FAB 3000 κιλών και drones. Και ενώ ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε οι υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν απόθεμα βλημάτων πυροβολικού 155 mm και συστήματα αεράμυνας για να στείλουν στην Ουκρανία, καί οι καθημερινές απώλειες του καθεστώτος του Κιέβου είναι τεράστιες, ωστόσο θεωρούν ότι αρνούμενοι με μαγικό τρόπο την πραγματικότητα, το σύμπαν υπακούει στά ψέματά τους.

Τις εβδομάδες που προηγήθηκαν αυτής της συνόδου κορυφής, η Ουκρανία δεχόταν τεράστια πίεση από τους ηγέτες του ΝΑΤΟ να κάνει κάτι σημαντικό στο πεδίο της μάχης για να δημιουργήσει τουλάχιστον την εντύπωση ότι μια ουκρανική επίθεση, εάν γινόταν σωστά, θα μπορούσε να απωθήσει τους Ρώσους. Η σχεδιαζόμενη μίνι αντεπίθεση δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Αντίθετα, η Ρωσία χτυπά σε όλο το μέτωπο των 1000 χιλιομέτρων και ο στρατός του Κιέβου υποχωρεί σταθερά. Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν πίσω από κλειστές πόρτες αυτοί οι λεγόμενοι ηγέτες, καρπός μιας ψεύτικης και δηλητηριασμένης δημοκρατίας, παραδέχονται ότι η Ρωσία τρώει την Ουκρανία και αιμορραγεί το ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του γεύματος: νομίζω ότι όχι γιατί ακόμη και το παραμικρό ίχνος ρεαλισμού θα μπορούσε να καταρρίψει τή μαγεία στην οποία ζουν καί θα ήταν σαν το τσίμπημα μιας καρφίτσας σε ένα μπαλόνι. Αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο: το γεγονός είναι ότι αυτό το ανόητο θέατρο που σχεδιάστηκε για το δυτικό κοινό πείθει υποτίθεται τους Ρώσους σχεδιαστές ότι το ΝΑΤΟ σκοπεύει να επιτεθεί στη Ρωσία, ωθώντας τη Μόσχα να ενεργήσει ανάλογα.

Η πραγματική τρέλα είναι να μην ανησυχούμε καθόλου για τη ρωσική ικανότητα να εντείνουν τον πόλεμο και την αντίστοιχη ανικανότητα της συμμαχίας να ανταποκριθεί ακόμη και μόνο από την άποψη της πολεμικής παραγωγής. Το τελικό μήνυμα αυτής της συνόδου κορυφής είναι ήδη έτοιμο και έτοιμο να παραδοθεί: το ΝΑΤΟ δεν αλλάζει πορεία και δεν είναι διατεθειμένο να επιδιώξει μια ειρηνική επίλυση με τη Ρωσία. Οι Ρώσοι το καταλαβαίνουν και ετοιμάζονται για παγκόσμιο πόλεμο. Οι ανόητοι Ευρωπαίοι, κανείς δεν ξέρει αν είναι πιο ηλίθιοι ή ανίκανοι, δεν φαντάζονται καν ότι σε αυτή την περίπτωση οποιαδήποτε εισροή αμερικανικών στρατευμάτων και οχημάτων θα μπλοκαριστεί ουσιαστικά: ο ναυτικός πόλεμος έχει αλλάξει ριζικά και αν οι Χούτι κατάφεραν να παραλύσουν τη θαλάσσια κυκλοφορία Στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς  οι δυτικοί στόλοι νά μπορέσουν να κάνουν τίποτα άλλο παρά να αμύνονται μετά βίας, είναι σαφές ότι οι Ρώσοι με τεχνολογίες που είναι δεκαετίες πιο προηγμένες, μπορούν πολύ καλά να σφραγίσουν τον Ατλαντικό. Οι Ευρωπαίοι θα βρεθούν τελικά μόνοι τους να σκέφτονται πώς μπορούσαν να είναι τόσο ανόητοι. Επιστρέφουν στούς Καθαρούς: θέλουν την κόλαση με κάθε κόστος.

 https://www-inchiostronero-it.translate.goog/cartolina-dallinferno/?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp#google_vignette

Δεν υπάρχουν σχόλια: