Λέει η Ursula von der Leyen…
Βράδυ στη λεωφόρο Karl Johan από τον Edvard Munch

ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΝΟΒΑΤΕΣ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και φροντιστής του Τζο Μπάιντεν, λέει ότι «πρέπει να κινηθούμε γρήγορα» ενάντια σε μια άπιαστη «απειλή πολέμου» κατασκευάζοντας νέα, όλο και πιο καταστροφικά όπλα, «όπως έχει ήδη γίνει με τα εμβόλια» . Και καμία νοσοκόμα δεν διώχνει αυτήν την ταραχώδη γυναίκα που συγκρίνει τα φάρμακα που έχουν σώσει τόσες πολλές ανθρώπινες ζωές με όργανα θανάτου που θα εξοντώσουν εξίσου πολλούς. Εν τω μεταξύ, στη Ρώμη, το νέο Trio Lescano Mantovano-Belloni-Guerini εγείρει έναν ακόμη συναγερμό για μια «υβριδική ρωσική εκστρατεία κατά της Ιταλίας» και όχι μόνο: «76 χώρες στον κόσμο θα ψηφίσουν» και όλες «κινδυνεύουν από παρέμβαση» από τόν Πούτιν, γνωστός για τη νοθεία των εκλογών σε όλο τον κόσμο , αλλά μόνο εκεί που κερδίζουν εκείνοι που δεν θα έπρεπε να κερδίσουν. Και ελέγχει και τη διαμαρτυρία τρακτέρ με τηλεχειρισμό. Αλλά ακόμη και εκεί δεν υπάρχει κανένα ίχνος υγειονομικού προσωπικού για να φροντίσει αυτούς τους διώκτες φαντασμάτων. Για να κατανοήσουμε την τρέλα που θολώνει τα μυαλά των ευρωπαϊκών διανοουμένων και κυρίαρχων τάξεων, αρκεί να συνδέσουμε τις τελείες των δύο τελευταίων ετών: όσο περισσότερο εξοπλίζουμε την Ουκρανία και θέτουμε κυρώσεις στη Ρωσία, τόσο περισσότερο η Ρωσία προχωρά στην Ουκρανία και η Ευρώπη αιμορραγεί. οι μεσαίες τάξεις και οι χαμηλές φτωχοποιούνται, τα πολεμικά κόμματα καταρρέουν και τα ειρηνιστικά και πολυπολικά μεγαλώνουν, αλλά δυστυχώς και οι φασίστες και οι υπερεθνικιστές, που ψηφίζονται από αυτούς που νιώθουν ακόμη πιο μόνοι και λιγότερο προστατευμένοι απέναντι σε ασύμμετρους κανόνες και Η λιτότητα ισχύει για αυτούς, αλλά όχι για τα δισεκατομμύρια και τα όπλα που στέλνονται σε συνεχή ροή στο Κίεβο, το οποίο ήδη ανταγωνίζεται αθέμιτα στα δημητριακά.

ΑΥΤΟΙ μάς κυβερνούν και θέλουν να πάμε να πολεμήσουμε τους Ρώσους στην Ουκρανία. Αν και μετά τον πρώτο γύρο στη Γαλλία, λιγοστέψανε οι ναπολεοντισμοί. Ο δικός μας, που αφοπλίζει τα νησιά μας για να εξοπλίσει την Ουκρανία, δεν είναι άξιος, ούτε γι' αυτό το κλαμπ των ηλιθίων τής φωτογραφίας ... (Πηγή)


Στο υπέροχο βιβλίο I sonnambuli . Πώς η Ευρώπη έφτασε στον Μεγάλο Πόλεμο , ο Christopher Clark απομυθοποιεί την ιστορία που γράφτηκε από τους νικητές που κατηγορεί αποκλειστικά τις αυτοκρατορίες της Γερμανίας και της Αυστρο-Ουγγαρίας για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τις επακόλουθες τραγωδίες του κομμουνισμού, του φασισμού και του ναζισμού: «Το ξέσπασμα του πολέμου δεν είναι ένα μυστήριο της Αγκάθα Κρίστι, στο τέλος του οποίου ανακαλύπτεται ο ένοχος με το όπλο να καπνίζει ακόμα δίπλα σε ένα πτώμα. Σε αυτή την ιστορία… κάθε κύριος χαρακτήρας έχει ένα στο χέρι του. Οι Γερμανοί δεν ήταν οι μόνοι ιμπεριαλιστές… λεία παρανοϊκών εμμονών. Η κρίση που οδήγησε στον πόλεμο το 1914 ήταν ο καρπός μιας κοινής πολιτικής κουλτούρας» : εθνικιστές δεξιοί, φιλελεύθεροι δημοκράτες και επαναστάτες σοσιαλιστές. Όλοι οι «υπνοβάτες φαινομενικά σε εγρήγορση, αλλά ανίκανοι να δουν, βασανίζονται από εφιάλτες αλλά τυφλοί απέναντι στην πραγματικότητα της φρίκης που επρόκειτο να φέρουν στον κόσμο». Σήμερα οι υπνοβάτες παίρνουν το ρόλο των «ευρωατλαντικών» που μας σέρνουν αμέριμνοι στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο , φέρνουν τις ψήφους με τα αυτιά τους στους φασίστες και μετά, μόλις βγουν οι κάλπες ή ανοίξουν οι κάλπες, κατηγορούν τον Πούτιν για δεν χρειάζεται να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

 https://www.inchiostronero.it/i-nuovi-sonnambuli/