Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Prime Minister Kyriakos Mitsotakis’ interview with Nadia Schadlow

 https://www.youtube.com/watch?v=3BOCQ5oH9qE&t=328s

«Η Ευρώπη έχει ανταποκριθεί στο καθήκον της και έχει αποδειχθεί αποτελεσματική. Το 2022 πιστεύω ότι πολλοί, συμπεριλαμβανομένων πολλών στη Μόσχα, θα στοιχημάτιζαν στην αδυναμία της Ευρώπης να παραμείνει ενωμένη όσον αφορά την υποστήριξη της Ουκρανίας. Έκαναν λάθος. Η Ευρώπη παραμένει ενωμένη. Παρέχουμε στην Ουκρανία ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια, 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό πακέτο που συμφωνήσαμε πριν από λίγους μήνες. Τα κράτη-μέλη συνεισφέρουν όμως και στις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Και πρωτοβουλίες όπως η πρωτοβουλία της Τσεχίας, για παράδειγμα, έχουν αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικές για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία το ταχύτερο δυνατό» και πρόσθεσε:

«Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξετάσουμε τα κενά που έχει δημιουργήσει αυτό στις δικές μας αμυντικές ικανότητες. Όσο κι αν μιλάμε για εξελιγμένα συστήματα, πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι διαθέτουμε τα στοιχειώδη. Η Ουκρανία έδειξε πόσο σημαντικά είναι, για παράδειγμα, τα βλήματα 155 χιλιοστών και ότι σε έναν σύγχρονο πόλεμο δεν είναι όλα τόσο τεχνολογικά καθοδηγούμενα, όσο πολλοί πίστευαν. Να διασφαλίσουμε επίσης ότι θα εξορθολογήσουμε την παραγωγή, θα αυξήσουμε τα αποθέματά μας, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε την ικανότητα να στηρίξουμε την Ουκρανία, είναι μια πρόκληση στην οποία πρέπει να αντεπεξέλθουμε».

 https://www.newsbreak.gr/politiki/647938/na-mazepsei-ta-asymmazeyta-prospathei-to-maximoy-meta-tin-exofreniki-omologia-mitsotaki-gia-tin-oykrania/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι εμετικός.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι νομίζουν πως η διεθνής αρένα είναι τα χωριά τους με τις κουμπαριές τους που το ένα μέλος της φαμίλιας καλοπιάνει τα γίδια του πάνω μαχαλά και το άλλο τα γίδια του κάτω μαχαλά και σόι πάει το βασίλειο.
Να εξηγήσει κάποιος στο παιδί του μπαμπά του πως ο λογαριασμός έχει φτάσει και οι επαγγελματίες κουμπάροι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό.
Αλλά δεν πειράζει...είπαμε είναι στην σωστή πλευρά της ιστορίας ........ρε γέλια που έρχονται ....και δεν εννοώ την νίκη της Ρωσίας.....αλλά το άδειασμα που θα φάει και θα είναι όλο δικό του και δυστυχώς και δικό μας.