Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

«ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΡΥΠΑΝΕΙΣ; ΔΙΑΛΕΞΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ» Redazione Inchiostronero

Ήταν ήδη γνωστό

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΡΥΠΑΝΕΙΣ ; ΔΙΑΛΕΞΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ

Ήταν ήδη γνωστό, υπήρχε μια μελέτη το 2022 που έδειξε πώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να είναι πιο ρυπογόνα από αυτά με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά ακυρώθηκε αμέσως για να μην διαταραχθεί η εμμονική εκστρατεία ηλεκτροδότησης, αλλά σήμερα που οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων πέφτουν κατακόρυφα και οι ελλείψεις αυτών των οχημάτων εμφανίζονται λόγω των σημερινών βασικών τεχνολογικών περιορισμών, η Wall Street Journal άνοιξε ξανά τα συρτάρια της και ξεσκόνισε τη μελέτη στο δικό της άρθρο, ένα σημάδι ότι η αφήγηση πρέπει τουλάχιστον να αλλάξει . (1)
Αιωρούμενα σωματίδια
Στην πραγματικότητα, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να καταλάβουμε ότι ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός όταν πρόκειται για ηλεκτρικά οχήματα: το κύριο ζήτημα είναι αυτό του βάρους, επειδή τα ηλεκτρικά οχήματα είναι κατά μέσο όρο 30% βαρύτερα από τα βενζινοκίνητα οχήματα κάτι που προκαλεί φθορές στά φρένα και στά ελαστικά πιο γρήγορα από τα κανονικά αυτοκίνητα και απελευθερώνει μικροσκοπικά, συχνά τοξικά σωματίδια στην ατμόσφαιρα. Μια μπαταρία για ένα μέσο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ζυγίζει περίπου μισό τόνο και αυτό μπορεί να δημιουργήσει έως και 1850 φορές περισσότερα σωματίδια από ένα κοινό αυτοκίνητο εσωτερικής καύσης. Όποιος θυμάται τι ήταν η κοινή επιστήμη μέχρι πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια γνωρίζει ότι τα λεπτά σωματίδια είναι στην πραγματικότητα μακράν το πιο επικίνδυνο μέρος των εκπομπών λόγω της καύσης ορυκτών καυσίμων, επειδή διεισδύοντας στους πνεύμονες μπορεί να προκαλέσει ακόμη και σοβαρή βλάβη το αναπνευστικό σύστημα. Ακριβώς λόγω αιωρούμενων σωματιδίων κάποια στιγμή αποφασίστηκε να γίνει πόλεμος με το ντίζελ, ενώ σήμερα φαίνεται ότι αυτοί οι φόβοι δεν μετράνε πλέον, δεδομένου ότι το μεγάλο εμπόριο είναι άλλο. Εν ολίγοις όμως, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν λύνει τα σημαντικότερα προβλήματα ακόμη και της κίνησης στην πόλη.
Μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Πάνω σε αυτό -για να ολοκληρώσω το αστείο- υπάρχει η «ανακάλυψη» ή μάλλον το ανείπωτο ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παράγουν επίσης πολύ CO2 κατά τη φόρτιση του οχήματος. Δεδομένου ότι το διοξείδιο του άνθρακα που αναπτύσσεται σε ολόκληρη την αλυσίδα κατασκευής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που παράγεται κατά την παραγωγή ενός αυτοκινήτου εσωτερικής καύσης και ότι σε κάθε περίπτωση μέρος της ενέργειας με την οποία επαναφορτίζονται οι μπαταρίες προέρχεται από αέριο, από πετρέλαιο και ίσως ακόμη και από τον άνθρακα, στο τέλος ακόμη και η εξοικονόμηση CO2 θα μπορούσε να αποδειχθεί απατηλή ή τουλάχιστον ασήμαντη. Σε κάθε περίπτωση, η συνολική αντικατάσταση του στόλου αυτοκινήτων, ακόμη και μόνο του δυτικού, θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για αρκετά χρόνια, κάτι που είναι δύσκολο να συμβιβαστεί με την καταραμένη (και υποτιθέμενη) βιασύνη για την αποφυγή της καταστροφικής υπερθέρμανσης του πλανήτη. προσπαθώντας να μειώσει το ποσοστό στην ατμόσφαιρα αυτού του αερίου, που κατά τα άλλα είναι ακίνδυνο.

Τώρα όλα αυτά είναι τόσο συγκεχυμένα και αντιφατικά, με στόχο σαφώς διαφορετικούς σκοπούς από αυτούς που δηλώνονται καί λαμβάνουν σαφώς ονειρικά χαρακτηριστικά όπου οι προοπτικές αλλάζουν συνεχώς και η αρχή της αντίφασης δεν υφίσταται πλέον. Ίσως πρέπει να ξυπνήσουμε.

 https://www.inchiostronero.it/vuoi-inquinare-scegli-lelettrico/

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο αλλά πρέπει να το αναφέρω. Έπεσα πάνω στα νομοθετήματα της ΕΕ για την ''ένταξη'' των γύφτων κλπ. Το σαϊτ λοιπόν της ευρωπαϊκής ένωσης ειχε και ένα σύντομο ιστορικό για την έλευση των γύφτων στην ευρωπη τον μεσαίωνα.Αφού λοιπόν περιγράφει τις συμπεριφορές που οι πολίτες εκείνης της εποχής απέδιδαν στους γύφτους, δηλαδή αυτές που βλέπουμε και σήμερα(μαγεία, κλεψιές, βανδαλισμούς κλπ)γράφει το εξής απίστευτο:''... αλλά τότε οι αυτόχθονες ευρωπαίοι έβλεπαν αυτό που ήθελαν να δούν''! Δηλαδή τους βγάζει τρελούς!
Το κείμενο:
''Τους θυμούνται για την πρόβλεψη του μέλλοντος,
επιδεξιότητα στην χειρομαντεία ή σε ανέντιμες ενέργειες: και ο γηγενής Ευρωπαίος έβλεπε μόνο αυτό που ήθελε να δει.
Πολλές πρώιμες πηγές κατηγορούν τους Ρομά για ανηθικότητα ή
αθεϊσμό ή ότι ήταν κατάσκοποι στην υπηρεσία των Τούρκων ή
γενικότερα, ότι ήταν ανέντιμοι και άπιστοι άνθρωποι - ακόμη και σε
απουσία ορισμένων αποδεικτικών στοιχείων. Έτσι εξαπλώθηκαν οι κρίσεις για τους Ρομά
στην Ευρώπη, αλλά είναι μια παραμορφωμένη εικόνα, μια καρικατούρα
των Ρομά, που μας συνοδεύει μέχρι σήμερα.''
Η Ιδεολογία που αλλοιώνει την πραγματικότητα ή το κάνουν επίτηδες εναντίον όλων εμάς;

amethystos είπε...

Φίλε είναι η επιστροφή στήν ζωώδη κατάσταση, τού λύκου πού θά ποιμένει τά πρόβατα τής εκκλησίας. Διότι τά πρόβατα του Χριστού ακούνε μόνο τήν φωνή Του.

Ανώνυμος είπε...

https://www-marcelloveneziani-com.translate.goog/articoli/zingari-rom-realta-menzogna/?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp