Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Αθηνών προς τους Εκπαιδευτικούς των Σχολείων μας με την ευκαιρία του νέου σχολικού έτους 2024-2025

MHNYMA

ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄

Προς τους Εκπαιδευτικούς των Σχολείων μας

Με την ευκαιρία του νέου σχολικού έτους 2024-2025

Αγαπητοί μου εκπαιδευτικοί,

με την ευκαιρία του Αγιασμού της ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σας, για να σας εκφράσω τόσο την αγάπη μου όσο και τον θαυμασμό μου για το δύσκολο αλλά καίσυνάμα όμορφο λειτούργημά σας, αυτό της εκπαίδευσης της νέας γενιάς μαθητών και μαθητριών της πατρίδας μας.

Γνωρίζω πως το έργο σας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο, σε συνθήκες πολλές φορές ανυπόφορες καί οικονομικά ασύμφορες. Πράγματι, κανένας δεν έγινε εκπαιδευτικός για να πλουτίσει. Όλοι σας διακατέχεσθε από έναν ηρωικό θα έλεγα πόθο: Να βοηθήσετε τη νέα γενιά να μορφωθεί, αλλά και νά ωριμάσει συναισθηματικά και κοινωνικά, να αποκτήσει υγιείς δεσμούς με την σχολική αλλά και την ευρύτερη κοινότητα μέσα στην οποία ζει.

Οι ολοένα αυξανόμενες ειδικές και μαθησιακές δυσκολίες, η μαθητική αδιαφορία και η βαθμοθηρία, οι χαμηλές προσδοκίες και η σχολική διαρροή, ο ενδοσχολικός εκφοβισμός και ο ρατσισμός πού αποτελούν δυστυχώς τις σύγχρονες πληγές της Παιδείας μας, αντανακλούν την πραγματικότητα της ελληνικής οικογένειας που αβοήθητη και πολλές φορές στα όρια της φτώχειας παραμελεί και αδυνατεί νά βοηθήσει τα παιδιά της αφήνοντάς τα στο έλεος κυριολεκτικά των κινητών τηλεφώνων και της αλλοτρίωσης των ανθρωπίνων σχέσεων.

Με αυτά όμως ακριβώς τα παιδιά, τους νέους και νέες θα έχετε εσείς την μοναδική ευκαιρία νά επικοινωνείτε καθημερινά προκειμένου να τους διδάξετε γνώσεις, δεξιότητες, στάσεις και αξίες, ώστε με τα κατάλληλα κίνητρα να αγαπήσουν την ζωή και τον εαυτό τους και στη συνέχεια να ξαναβρούν τόχαμένο τους ενδιαφέρον για ερευνητική και όχι στείρα παθητική μάθηση.

Σαν στοργικός πνευματικός σας πατέρας, σας υπόσχομαι μαζί με όλους τους ιερείς των ενοριών μας πως, η Εκκλησία με την πλούσια και ζωντανή της παράδοση θα βρίσκεται πάντα δίπλα σας με τά καινοτόμα εκπαιδευτικά της προγράμματα, αλλά κυρίως με τις πόρτες και τις καρδιές όλων μας πάντα ανοιχτές για οποιαδήποτε βοήθεια η συνεργασία χρειαστείτε.

Εύχομαι και προσεύχομαι συνεχώς να σας δίνει ο Θεός δύναμη και υγεία να φέρετε το πολύτιμο έργο σας εις πέρας διατηρώντας το κέφι σας και την χαρά σας ώστε να δώσετε, πέρα από τις διδακτικές μεθόδους και τα αναλυτικά προγράμματα, τον δικό σας πολύτιμο προσωπικό σας τόνο και εμπειρία στή σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά!

Με ειλικρινή εκτίμηση και ευχαριστίες,

O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 
 
EIΝΑΙ ΚΩΜΙΚΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ  ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΑΣ;;;. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: