Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Ξύπνησε(WOKE). Η μεγάλη ακύρωση και η μεγάλη αντικατάσταση (μέρος II) – Roberto Pecchioli

                                      

Η αφυπνισμένη ιδεολογία θέλει την εξάλειψη αυτού που αποδοκιμάζει –δηλαδή οτιδήποτε δεν είναι σύμφωνο με
το παρόν, μέσω της διαγραφής. Κατ' αρχήν, αστική, νομική περιθωριοποίηση, που μπορεί να γίνει φυσική αν χρειαστεί. Θα ήταν μια νόμιμη εξάλειψη, ένα ζήτημα δικαιοσύνης: μια νομιμοποίηση της βαρβαρότητας τόσο παλιάς όσο ο άνθρωπος. Ακόμη περισσότερο αφού η εμμονή του μίσους που πρέπει να επιδιώξουμε είναι ο ιδεολογικός πυρήνας των αφυπνισμένων: παραισθησιογόνων εκδικητών ενός πλήθους θυμάτων σε όλη την ιστορία μέχρι σήμερα. Οι ένοχοι είναι νεκροί, οι απόγονοι παραμένουν. Αντιμέτωποι με τα θύματα του διαχρονικού «μίσους», δεν μπορούμε παρά να γονατίσουμε και να ζητήσουμε συγχώρεση, αν θέλουμε να ελπίζουμε στη λύτρωση. Ήταν η επιβολή του Black Lives Matter (οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία) μετά τον θάνατο - που έχει γίνει σύμβολο καταπίεσης - του George Floyd, του Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από έναν λευκό αστυνομικό το 2020.

Ακόμα και η ταπείνωση δεν αρκεί. Η Οριστική λύτρωση επιτυγχάνεται μόνο αν πολεμήσει ενεργά τον εχθρό, τον μισητό, πεισματάρικο, φοβικό ανθρώπινο τύπο, ειδικά αν αντιστέκεται στην επανεκπαίδευση ή την υποταγή. Το ξύπνημα συνεπάγεται αγώνα -βίαιο αν χρειαστεί- εναντίον εκείνων που υποστηρίζουν την ύπαρξη ορίων, συνόρων, διαφορών, καθώς είναι άμεσα υπεύθυνοι, με τις ιδέες και τις προκαταλήψεις τους, δηλαδή με το μίσος τους, για την αποτροπή της έλευσης μιας τελικά ελεύθερης ανθρωπότητας. από οποιαδήποτε προκατάληψη ή διάκριση. Είναι, λοιπόν, αγώνας ιερός και θρησκευτικός. Για τον Wokism υπάρχουν απεχθείς και αξιοθρήνητοι άνθρωποι με τους οποίους κανείς δεν μπορεί να είναι ανεκτικός, αφού παρατείνουν καταστάσεις αδικίας, εμποδίζοντας τον τελικό θρίαμβο των δικαιωμάτων και την οριστική έλευση της ειρήνης στον κόσμο. Η Νέα Παγκόσμια Τάξη είναι η κοινοτοπία του κακού στην αυτοκρατορία του Καλού.

Το κίνημα της αφύπνισης έχει βαθείς δεσμούς με τους ολοκληρωτισμούς του 20ου αιώνα. Για τους ιδεολόγους του, οι λευκοί, οι άντρες και οι ετεροφυλόφιλοι πρέπει να αυτοπροσδιορίζονται ως καταπιεστές, να συνειδητοποιήσουν τις καταχρήσεις που υπέστησαν ανά τους αιώνες άτομα άλλων φυλών, γυναίκες, ομοφυλόφιλοι και να πληρώσουν το λογαριασμό. Μια μετεξέλιξη του νόμου που αφήνει μέ κομμένη την ανάσα: Είμαι υπεύθυνος για τα λάθη που διέπραξαν όλες οι προηγούμενες γενιές. Είμαι ένοχος απλώς και μόνο επειδή γεννήθηκα: μια ειλικρινά ρατσιστική θέση. Οι σημερινές και οι μελλοντικές γενιές -εάν υπάρχουν- ετεροφυλόφιλων λευκών ανδρών πρέπει να εξιλεωθούν για μια πανάρχαια ενοχή, να εγκαταλείψουν τα υποτιθέμενα προνόμιά τους και να υποκύψουν σε διακρίσεις εις βάρος τους, που ονομάζονται "θετικές" καθότι δίνει προνόμια κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά σέ μέλη των "μειονεκτούντων" «κοινοτήτων». Επειδή είσαι λευκός, είσαι υπέρμαχος, κάτι που είναι δομικά ρατσιστικό. Δεν υπάρχει σωτηρία ή άφεση αμαρτίας. Επειδή είσαι άντρας, σε υποπτεύονται ότι είσαι βιαστής. Το ριζοσπαστικό φεμινιστικό σύνθημα είναι «εσύ είσαι ο βιαστής», δηλαδή όλοι οι άνδρες («άρρενες») είναι βιαστές, ανεξαιρέτως. Αυτή η τρελή, βαθιά ρατσιστική, υστερική ιδεολογία, υποστηριζόμενη από συνεχή θυματοποίηση, έκανε βήμα βήμα και κατάφερε να κατακτήσει σημαντικούς χώρους στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, αποικίζοντας πανεπιστήμια, δημόσιες διοικήσεις, ακόμη και θρησκευτικά ιδρύματα. Οι Αγγλικανοί συζητούν τη σεξουαλική φύση του Θεού: πατέρας ή μητέρα;

Οι κύριοι υποστηρικτές είναι στη φιλελεύθερη, πλούσια και αστική πολιτική και πολιτιστική αριστερά. Προσηλυτισμένοι μαρξιστές και τάξεις μπλαζέ που έχουν αντικαταστήσει την ταξική πάλη με τον πόλεμο των αγανακτισμένων ταυτοτήτων. Στη βάση της επιτυχίας της εγρήγορσης είναι η μεγάλη διαθεσιμότητα κεφαλαίων, που προέρχονται από τεράστιες περιουσίες, δισεκατομμυριούχους Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ένα μεγάλο μέρος του συστήματος εξουσίας της Αγγλόσφαιρας. Η ιδεολογία της αφύπνισης δεν στοχεύει, όπως θα σας έλεγαν οι σημαιοφόροι της, στην εξάλειψη των αδικιών που συνδέονται με τον ρατσισμό, τον τοξικό μασκιλίσμο, πολύ λιγότερο μέ την καταπολέμηση της φτώχειας. Οι θεωρητικοί τους έχουν μια ακριβή ιδέα της παγκόσμιας κοινωνίας και προσπαθούν να την επιβάλουν απορρίπτοντας οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με το σχέδιό τους. Παγιώνεται έτσι η κοινωνική και οικονομική ανισότητα - εν μέσω νέων και αρχαίων κριτηρίων διάκρισης με βάση τη φυλή, το φύλο, τη συμμετοχή σε ομάδες. - μεταξύ μιας μειοψηφίας που συσσωρεύει πόρους και μιας πλειοψηφίας που δεν έχει πρόσβαση σε αυτούς. Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λένε ότι θέλουν.

Η ιδεολογία της αφύπνισης είναι βαθιά μεροληπτική και ελευθεροκτόνος. Σε αυτό το έδαφος συναντά αντιανθρωπιστικές φιλοσοφίες όπως ο υπαρξισμός, ο μηδενισμός, ο επιστημονισμός (δεν πρέπει να συγχέεται με την επιστήμη), ο υλισμός και ο θετικισμός. Βασίζεται άμεσα στον θάνατο του Θεού που ανακοίνωσε ο Νίτσε με απελπισμένη σαφήνεια, όχι με εφησυχασμό. Είναι μάλλον κόρη της στρουκτουραλιστικής και νεομαρξιστικής υποδοχής του στοχαστή τού Σιλς-Μαρία. Η ιδέα του ανθρώπου που μεταμορφώθηκε σε θεό (ο Υπεράνθρωπος, αλλά ο Νίτσε μίλησε για Πέρα από τον Άνθρωπο), ιδιοκτήτη της δικής του ηθικής, μιας υποκειμενικής, αδιαμφισβήτητης κλίμακας αξιών, χωρίς Θεό από τον οποίο προκύπτει ένας φυσικός νόμος που περιορίζει την ελευθερία - ή τήν ακολασία – θριαμβεύει σήμερα με τον «ξύπνιο» ολοκληρωτισμό, αλλά οι σκέψεις του συγγραφέα του Έτσι μίλησε ο Ζαρατούστρα δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Η διαγραφή της αλήθειας κάνει ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα ή κλισέ να γίνει πιστευτό και να μετατρέπεται σε αλήθεια. Οι αφυπνισμένοι -η δύναμη που τους χρηματοδοτεί και τους προστατεύει- καταφέρνουν να ανατρέψουν την πραγματικότητα όχι με τη δύναμη των ιδεών αλλά με την καταναγκαστική δύναμη της προπαγάνδας. Η νέα αφυπνισμένη «αλήθεια» γίνεται πτητική και ταυτόχρονα άυλη: σήμερα η αλήθεια είναι αυτή, αύριο ποιος ξέρει. Σχετικισμός που απολυτοποιεί το παρόν: άλλο ένα παράδοξο.

Στη διαδικασία διάδοσης και επιβολής των αρχών του, το κίνημα της αφύπνισης χρησιμοποιεί στρατηγικές χειραγώγησης που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν από τον ναζισμό, την κομμουνιστική προπαγάνδα και τη φιλελεύθερη προπαγάνδα εμπνευσμένη από τους Lippman και Bernays. Στρατηγικές που βελτιώθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που οδήγησαν σε θεωρίες όπως η σπείρα της σιωπής που περιγράφεται από την Elisabeth Noelle-Neumann. Η πειστική δύναμη των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι σε θέση να δημιουργήσει απόψεις και συναισθήματα και να τα κάνει να κυριαρχούν, μέσω της φίμωσης των διαφωνούντων επιλογών. Τα άτομα αποθαρρύνονται από το να εκφράσουν ανοιχτά και να αναγνωρίσουν μια αντιληπτή γνώμη (εδώ είναι το κρίσιμο ρήμα!) που είναι αντίθετη με την πλειοψηφία ή πιστεύεται ότι είναι έτσι. Τα Wokes, όπως κάθε ολοκληρωτισμός, παίζουν με το αίσθημα της αποδοκιμασίας και της απομόνωσης που τροφοδοτούν, το οποίο παράγει σιωπή, αναγκαστικό κομφορμισμό, που με τη σειρά του αυξάνει το αίσθημα της απομόνωσης και την αίσθηση της ενοχής. Μαζική αυτολογοκρισία. Το κλίμα μίσους αντιστρέφεται, οι πραγματικοί μισητές κατηγορούν τους άλλους για αυτό που νιώθουν οι ίδιοι, σε μια διαδικασία προβολής και απομάκρυνσης.

Πρόκειται για στρατηγικές που οδηγούν σε κοινωνική ακύρωση, περιθωριοποίηση και εξοστρακισμό οποιουδήποτε δεν ασπάζεται τα αξιώματα που θέλουν να επιβάλλουν. Το επιτακτικό αίτημα για γενναιοδωρία ως ένδειξη προσκόλλησης στο κίνημα των Black Lives Matter υπενθυμίζει την υποχρέωση του ρωμαϊκού χαιρετισμού, τη σφιγμένη γροθιά και την επανάληψη των συνθημάτων του ολοκληρωτισμού του εικοστού αιώνα. Πού είναι ο χώρος για ατομική, ιδεολογική και συνειδησιακή ελευθερία; Η κουλτούρα ακύρωσης είναι ελευθεροκτόνος. Η ελευθερία είναι ο εχθρός και πρέπει να εξαλειφθεί, όπως κάθε ιδιοκτησία ή ταυτότητα.

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχαν ανθρώπινες κοινότητες με την αίσθηση του ανήκειν που μοιράζονταν έθιμα, ιδέες και πεποιθήσεις που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους. Στη νεωτερικότητα η κοινότητα έγινε κοινωνία, μια ένωση ατόμων πεπεισμένων ότι είναι ενωμένα ορθολογικά και οικειοθελώς Στη μετανεωτερικότητα δεν ζούμε πλέον σε μια φυσική κοινότητα ούτε πιστεύουμε πια στη συμβατική κοινωνία. Συνυπάρχουμε ως εχθροί στους ίδιους χώρους, όπως η προσωρινή, μεταβαλλόμενη και χωρίς σημαία πατρίδα των επιβατών ενός υπερωκεάνιου που ξεμένει από ξηρά, που παρατηρεί ο Fernando Pessoa.

Το άτομο αποσυντίθεται, η θέληση κατακερματίζεται σε χίλιες υποκειμενικές επιθυμίες. αγαπάμε την αέναη κίνηση. Ό,τι έχει κλίση στη μονιμότητα μας κάνει υποψιασμένους. Είναι η ξύπνια δικτατορία του παρόντος. Δεν έχουμε πια συναισθήματα, μόνο συγκινήσεις. Δεν μαλώνουμε, πιστεύουμε σε «αφηγήσεις». δεν κρίνουμε, αλλιώς θα έπρεπε να κάνουμε διακρίσεις, δηλαδή να διακρίνουμε. Τίποτα δεν είναι καλό ή κακό, όμορφο ή άσχημο, απλά μου αρέσει ή δεν μου αρέσει. Το " όπως " των κοινωνικών δικτύων είναι αυτό που μένει από προσωπική σκέψη.

Ο ξεριζωμός και η διασπορά είναι μέρος του νέου τρόπου ύπαρξης, που μεταμορφώνεται σε πεπρωμένο. Σε αυτό το μεταβαλλόμενο τοπίο, το πρώτο κτίριο που παραπαίει είναι η γλώσσα. Όλα όσα είμαστε βασίζονται στη γλώσσα. Γι' αυτό η ακύρωση ξεκινά από λέξεις, από νοήματα. Όποιος θέλει να σβήσει και να αντικαταστήσει πρέπει να κατέχει το κοινό λεξικό, να το επαναδιαμορφώσει και να το ξαναδημιουργήσει με υποχρεωτικές λέξεις, άλλες θετικές, άλλες απαγορευμένες και αρνητικές. Η επιμονή της γλώσσας, της «μητρικής» γλώσσας που διδάσκουν οι γονείς, είναι η πιο ισχυρή αλυσίδα μετάδοσης των ανθρώπινων κοινοτήτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο γίνεται μια τόσο ισχυρή προσπάθεια να καταρριφθεί η φυσικότητα της γλώσσας, η εμμονή των νοημάτων, η άρρητη κρίση που αντιπροσωπεύουν. Το Erasure δουλεύει για να το κάνει αυτό, η κενή πλάκα που κάνει τον καθένα έναν μαυροπίνακα για να γεμίσει όρους, ιδέες, κρίσεις που παρέχονται άνωθεν, το αποτέλεσμα της οποίας είναι η αντικατάσταση με στόχο τη δημιουργία μιας νέας ανθρωπότητας, που βαδίζει προς το υπεράνθρωπο και το απάνθρωπο. Η υποκατάσταση των αξιών και της εθνότητας των λαών που είναι πιο προικισμένοι με κριτική αίσθηση, με πιο διαστρωματωμένη αστική, πολιτιστική και πνευματική ευαισθησία -εμείς, τα παιδιά του πολιτισμού που γεννηθήκαμε σε αυτό το μικρό μέρος του κόσμου- είναι η προτεραιότητα της παγκόσμιας εξουσίας.  Η μεταμοντέρνα επανάσταση είναι επίσης ένας ύπουλος ανταρτοπόλεμος ενάντια στη γραμματική. Αν χρησιμοποιείς τις συνηθισμένες λέξεις, δηλαδή πιστεύεις στα μάτια σου και αποκαλείς λευκούς τους λευκούς, είσαι άδικος. αν λες ότι είναι μέρα όταν είναι μέρα, είσαι άρρωστος φορέας μίσους, αν η κυρίαρχη αφήγηση αναφέρει ότι είναι βράδυ. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για συζήτηση αφού τα θέματα, τα επιχειρήματα και οι λέξεις είναι προκαθορισμένα. Όροι όπως πρόοδος, σοσιαλισμός, φεμινισμός δεν σημαίνουν πλέον τίποτα ακριβές. είναι υποχρεωτικές πινακίδες για να πάρεις το μέρος του Καλού. Από τις λέξεις που εγγυώνται ότι ανήκει στον κύκλο του Καλού, το πιο μαγικό είναι το «αριστερό». Άλλη μια απόδειξη του παραθρησκευτικού χαρακτήρα της κυρίαρχης κουλτούρας.

Η διαλεκτική ήταν μια αντίθεση αντιθέτων που οδήγησε σε μια σύνθεση. Σήμερα αυτό που είναι της μόδας και προσδίδει κύρος είναι η σκέτη αντίφαση. Η αριστερά (δηλαδή Πρόοδος, Δεξιά, Σύγχρονη) είναι συγκεντρωτισμός και ασύμμετρος φεντεραλισμός των Ιακωβίνων, επιστημονικός σοσιαλισμός και φιλελεύθερη καταπίεση, δημοκρατία και δικτατορία, αιματηρή γκιλοτίνα και περιστέρι της ειρήνης. Η αριστερά – ό,τι κι αν σημαίνει η λέξη omnibus(συρμός) – κυβερνά και ηγείται της διαφωνίας. Πρόκειται για αγώνα και εξουσία, όλα μαζί και στους ίδιους ανθρώπους. Είναι άθεη και αντιχριστιανική, αλλά κλείνει το μάτι στο Ισλάμ. Υπερασπίζεται το κράτος και θέλει να το καταστρέψει. ενσαρκώνει το σύστημα και ηγείται διαμαρτυριών κατά του συστήματος. Το 1970, ο Raymond Aron έγραψε ένα βιβλίο με τόν σημαντικό τίτλο: Imaginary Marxisms. Κατήγγειλε τα ρεύματα σκέψης που αυτοπροσδιορίζονταν ως μαρξιστές, σε σαφή αντίφαση με τις θεμελιώδεις ιδέες του Μαρξ: τον μηδενιστικό υπαρξισμό του Σαρτρ και τον στρουκτουραλισμό του Αλτουσέρ. Ο ίδιος ο Aron, στο The Opium of the Intellectuals, αποκάλυψε το μυστικό: ένας αξιοσέβαστος διανοούμενος έπρεπε να δηλώνει μαρξιστής αν δεν ήθελε να φανεί συνένοχος στον φιλοφασιστικό καπιταλισμό. Ο μαρξισμός ήταν το ναρκωτικό έναρξης για να ανήκεις στην εκλεπτυσμένη λέσχη των αφοσιωμένων διανοουμένων. Σέ τριάντα χρόνια, ο φανταστικός μαρξισμός μεταμορφώθηκε σε προοδευτισμό του ουράνιου τόξου. το νέο όπιο είναι η πρόοδος κατανοητή ως διακοπή της σχέσης μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, κατάργηση του χθες στο όνομα ενός απολυτοποιημένου, διευρυμένου, αιώνιου σήμερα: η ακύρωση ως εντολή. Μια ψεύτικη, βίαιη, διεκδικητική θρησκεία που αφορίζει τους μη πιστούς. Ο Ξυπνημένος Ιακωβινισμός – μια θρησκεία του παρόντος στην οποία η κόλαση είναι το παρελθόν – ξαναφτιάχνει τον κόσμο γυρίζοντάς τον ανάποδα. Ένας τρόπος όπως κάθε άλλος για να αυτοκτονήσεις. Παράξενο ξύπνημα.

  https://www-ereticamente-net.translate.goog/woke-la-grande-cancellazione-e-la-grande-sostituzione-ii-parte-roberto-pecchioli/?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp

ΠΟΙΟΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΕΝΝΟΗΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟ DASEIN ΤΟΥ ΧΑΙΝΤΕΓΚΕΡ. Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΛΟΥ. ΙΔΟΥ ΝΕΑ ΠΟΙΩ ΠΑΝΤΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΟΣ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΦΥΡΙ ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ ΞΕΝΟΜΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ, ΤΗΝ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ Ο ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ, ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ, Ο ΡΑΜΦΟΣ.

ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΔΟΞΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΑ, Ο ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ ΣΑΝ ΑΝΑΝΕΩΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΘΝΗΣΚΟΥΣΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΜΦΟΣ ΣΑΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ(ΝΕΟΚΑΝΤΙΑΝΟ ΤΟΥ ΚΑΣΣΙΡΕΡ) ΠΝΕΥΜΑ. ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΔΡΕΠΑΝΙ.

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΣΜΟΣ ΒΡΗΚΕ ΕΝΑ ΤΡΕΛΛΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕ ΣΕ ΠΟΡΝΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟΣ  ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

πονηροὶ δὲ ἄνθρωποι καὶ γόητες προκόψουσιν ἐπὶ τὸ χεῖρον, πλανῶντες καὶ πλανώμενοι.

Βʹ Τιμ 3:10 – 15

Τέκνον Τιμόθεε, παρηκολούθηκάς μου τῇ διδασκαλίᾳ, τῇ ἀγωγῇ, τῇ προθέσει, τῇ πίστει, τῇ μακροθυμίᾳ, τῇ ἀγάπῃ, τῇ ὑπομονῇ, τοῖς διωγμοῖς, τοῖς παθήμασιν, οἷά μοι ἐγένοντο ἐν Ἀντιοχείᾳ, ἐν Ἰκονίῳ, ἐν Λύστροις, οἵους διωγμοὺς ὑπήνεγκα! καὶ ἐκ πάντων με ἐρρύσατο ὁ Κύριος. καὶ πάντες δὲ οἱ θέλοντες εὐσεβῶς ζῆν ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ διωχθήσονται· πονηροὶ δὲ ἄνθρωποι καὶ γόητες προκόψουσιν ἐπὶ τὸ χεῖρον, πλανῶντες καὶ πλανώμενοι. σὺ δὲ μένε ἐν οἷς ἔμαθες καὶ ἐπιστώθης, εἰδὼς παρὰ τίνος ἔμαθες, καὶ ὅτι ἀπὸ βρέφους τὰ ἱερὰ γράμματα οἶδας, τὰ δυνάμενά σε σοφίσαι εἰς σωτηρίαν διὰ πίστεως τῆς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πονηροὶ δὲ ἄνθρωποι καὶ γόητες προκόψουσιν ἐπὶ τὸ χεῖρον, πλανῶντες καὶ πλανώμενοι.

Βʹ Τιμ 3:10 – 15

Τέκνον Τιμόθεε, παρηκολούθηκάς μου τῇ διδασκαλίᾳ, τῇ ἀγωγῇ, τῇ προθέσει, τῇ πίστει, τῇ μακροθυμίᾳ, τῇ ἀγάπῃ, τῇ ὑπομονῇ, τοῖς διωγμοῖς, τοῖς παθήμασιν, οἷά μοι ἐγένοντο ἐν Ἀντιοχείᾳ, ἐν Ἰκονίῳ, ἐν Λύστροις, οἵους διωγμοὺς ὑπήνεγκα! καὶ ἐκ πάντων με ἐρρύσατο ὁ Κύριος. καὶ πάντες δὲ οἱ θέλοντες εὐσεβῶς ζῆν ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ διωχθήσονται· πονηροὶ δὲ ἄνθρωποι καὶ γόητες προκόψουσιν ἐπὶ τὸ χεῖρον, πλανῶντες καὶ πλανώμενοι. σὺ δὲ μένε ἐν οἷς ἔμαθες καὶ ἐπιστώθης, εἰδὼς παρὰ τίνος ἔμαθες, καὶ ὅτι ἀπὸ βρέφους τὰ ἱερὰ γράμματα οἶδας, τὰ δυνάμενά σε σοφίσαι εἰς σωτηρίαν διὰ πίστεως τῆς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΣΜΟΣ ΒΡΗΚΕ ΕΝΑ ΤΡΕΛΛΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕ ΣΕ ΠΟΡΝΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟΣ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ.


Πικρή αλήθεια!!!