Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Χρ. Γιανναράς: Πτώση-Κρίση-Κόλαση


Για το βιβλίο «Πτώση-Κρίση-Κόλαση, ή η δικανική υπονόμευση της οντολογίας» μίλσε ο καθηγητής κ. Χρήστος Γιανναράς στο βιβλιοπωλείο Άπειρος Χώρα.

Το έμβρυο δεν «ξέρει» τίποτα για τον τρόπο της ύπαρξής του μετά τη γέννηση – για τη μετά τον θάνατό του ζωή. Κανένα έμβρυο δεν «γύρισε πίσω» ποτέ, να ξαναγίνει έμβρυο μετά τη γέννησή του, ποτέ δεν επέστρεψε ως βρέφος στα έμβρυα, να τα «πληροφορήσει» ποια θα είναι η υπαρκτική τους πραγματικότητα μετά τη γέννησή τους!

Ο άνθρωπος έρχεται στη ζωή με πλήρη άγνοια και απόλυτη μοναξιά, όπως και φεύγει από τα εγκόσμια με πλήρη άγνοια για την πραγματικότητα τη μετά τον θάνατό του. Πραγματικότητα, ίσως, ανάλογη με τη διαφορά ανάμεσα στο έμβρυο και το λογικό υποκείμενο.

(11) Χρ. Γιανναράς: Πτώση-Κρίση-Κόλαση - YouTube

Η ΑΧΙΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΤΙΣΤΕΣ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΑΚΤΙΣΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ. 

ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΠΕΒΑΛΛΕ Ο ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΑΡΧΙΑΣ, ΚΑΘΑΡΣΗ - ΦΩΤΙΣΜΟΣ - ΘΕΩΣΗ, ΣΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ. 

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΙ ΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΣ, ΟΙ ΝΕΟΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΕΦΗΒΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΝΕΑ ΑΙΤΙΩΔΗ ΑΡΧΗ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΩΔΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΣΤΩ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΙΤΙΩΔΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ, ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ. Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ, ΙΔΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: