Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

«ΚΑΛΛΑΣ:ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΡΩΣΣΟΦΟΒΗ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ» Andrea Zhok

Έχει οδηγήσει τη χώρα της 1,4 εκατομμυρίου Εσθονίας να γίνει ένας από τους υψηλότερους κατά κεφαλήν στρατιωτικούς δωρητές στο Κίεβο

KALLAS :A TOTAL R USSOPHOBE FOR TOTAL WAR

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας  Κάγια Κάλλαςνεοδιορισθείσα επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ στη θέση του Josep Borrell, σε μια ομιλία στο πλευρό του απερχόμενου προέδρου του ΝΑΤΟ Stoltenberg, εκφράστηκε ως εξής για τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση:

«Πρέπει να ορίσουμε τη νίκη ως στόχο μας στον πόλεμο, γιατί δεν μπορείτε να κερδίσετε έναν πόλεμο εάν η νίκη δεν ορίζεται ως στόχος » .

Από το οποίο συμπεραίνουμε, σε περίπτωση που κάποιος τού είχε ξεφύγει, ότι είμαστε ήδη σε πόλεμο με τη Ρωσία, απλώς δεν το είχαμε δηλώσει
.

Η Εσθονή πρωθυπουργός, επικεφαλής του Εσθονικού Μεταρρυθμιστικού Κόμματος (φιλελεύθερων), επίσης δεν έχει κρύψει ποτέ τις θέσεις της.

Πριν από μερικούς μήνες μίλησε υπέρ του διαμελισμού της Ρωσίας .

Κειμενικά: «Η ήττα της Ρωσίας δεν θα ήταν τόσο σοβαρή. Τότε θα μπορούσε πραγματικά να συμβεί μια αλλαγή. Υπάρχουν πολλά έθνη που είναι μέρος της Ρωσίας. Αν υπήρχαν περισσότερα μικρά κράτη, η κατάσταση δεν θα ήταν τόσο σοβαρή. Δεν είναι τόσο κακό αν μια μεγάλη δύναμη γίνεται πολύ μικρότερη » .

Σε άλλες περιπτώσεις, η Κάλλας δεν έχασε την ευκαιρία να επιδείξει την πιο σπλαχνική ρωσοφοβία , που εκφράστηκε μεταξύ άλλων σε μια πραγματική εκστρατεία κατά της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας , της οποίας ο πατριάρχης Ευγένιος εκδιώχθηκε και της οποίας ζητήθηκε η εξορία ως «τρομοκρατική οργάνωση».

(Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι στην Εσθονία περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι ρωσόφωνο και, ότι σήμερα, εκλαμβάνεται ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας . )

 

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η δημοκρατική αντιπροσωπευτικότητα τής Kallas, η οποία προεδρεύει της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ ως πρωθυπουργός μιας χώρας με πληθυσμό Friuli-Venezia Giulia (αλλά με ΑΕΠ κατά ένα τρίτο χαμηλότερο).

Μπορεί να λέγεται, αλλά τουλάχιστον την αγαπούν οι δικοί της άνθρωποι.

Ίσως, αλλά θα έλεγα δειλά, δεδομένου ότι σε μια έρευνα τον περασμένο Δεκέμβριο το 71% των Εσθονών ζήτησε την παραίτησή της.

Συνοπτικά, επικεφαλής της ευρωπαϊκής «διπλωματίας» , σε μια φάση πιθανού πυρηνικού πολέμου με τη Ρωσία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να τοποθετήσουν μια προσωπικότητα ουσιαστικά στερούμενη δημοκρατικής νομιμότητας , εμφανώς ρωσοφοβική και η οποία, όπως έχει εκφραστεί, δεν Λαμβάνει υπόψη οποιοδήποτε σχέδιο Β προς τη Ρωσία : υπάρχει μόνο σχέδιο Α, νικήστε την.

Εντάξει, μην πείτε ότι δεν σας προειδοποίησαν .

Andrea Zhok
https://www.inchiostronero.it/kallas-una-russofoba-totale-per-la-guerra-totale/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το έχουμε πει.
Ο λογαριασμός έφτασε από καιρό και δεν υπάρχει μία.
Σε αυτές τις περιπτώσεις απλά κάνεις την παλαβή. Τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα.
Αυτό διανύουμε τώρα. Προσπαθείς να δείξεις δυνατός και ταυτόχρονα προκλητικός(και καλά δεν μασάς)
Δείχνεις έτοιμος για τσαμπουκά και τα χαστούκια που λαμβάνεις ως απάντηση στα χαστούκια που πας να ρήξεις δια αντιπροσώπων δεν τα λαμβάνεις υπόψιν (Τα μπουνίδια δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη στην δεύτερη φάση αυτά)
Σε αυτό το πλαίσιο τι καλύτερο από άτομα σαν την κυρία;
Τα αφεντικά της κυρίας ξέρουν πως η προκλητικότητα μπορεί να εκτροχιάσει την κατάσταση αλλά προκειμένου να μην πληρώσουν οι ίδιοι προτιμότερος ο εκτροχιασμός (χέστικαν για τον κόσμο) και οι αποδιοπομπαίοι τράγοι έτοιμοι. Ναι συνήθως τα αφεντικά δεν το έχουν σε τίποτα να πουλήσουν τους μπροστινούς τους. Να το πει κάποιος στην κυρία και το δικό μας το χάπατο.

Ανώνυμος είπε...

και πάνω που έχω κάνει το παραπάνω σχόλιο διαβάζω
"Συμφωνώ με τον Πρόεδρο Γκιουλ, ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε εμπλακεί ποτέ εκεί (σ.σ. στην Ουκρανία). Εάν είχαμε λάβει υπόψιν πολύ πιο σοβαρά τις συμφωνίες του Μινσκ και είχαμε εργαστεί σοβαρά πάνω σε αυτές. Αλλά όλα αυτά ανήκουν πλέον στον παρελθόν. Αυτή θα είναι μία αλλαγή"
Τάδε έφη Ντόρα η αναίσχυντη πριν κάποιες ώρες με συνομιλητή τον Τούρκο Γκιούλ.

Στις 3-03-22 η ίδια έλεγε
«Κάναμε λαμπρά όταν υποστηρίξαμε από την αρχή την Ουκρανία γιατί ο λαός ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει αναθεωρητισμός και αποστρατικοποίηση, λέξεις που έχει ακούσει από την Τουρκία», δήλωσε και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη «συγκινητική έκφραση αλληλεγγύης των Ελλήνων απέναντι στους Ουκρανούς πρόσφυγες»
Αλλού την ίδια περίοδο έλεγε
https://www.tvopen.gr/watch/108257/ntorampakogiannhsthnoykraniaexoyngineiagriothteskaiapotisdyopleyres
Σε μία ελάχιστα ευνομούμενη κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της το λιγότερο που θα κάναμε θα ήταν να την στέλναμε σπίτι της και να της λέγαμε "για πολιτική καμία κουβέντα από εδώ και πέρα ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΗ".
Ντόρα να υποθέσω πως έχεις αρχίσει ήδη το γλείψιμο για παράταση εργασιακής απασχόλησης;

Φίλε αμέθυστε στο έχω ξαναγράψει
Ο ΓΑΠ έμεινε για το λεφτά υπάρχουν
Ο Σαμαράς για το σκίζω τα μνημόνια σελίδα σελίδα
Ο αμόρφωτος για το θα βαράμε το ντέφι και οι αγορές θα χορεύουν
Αλλά το γουρλομάτικο παιδί του μπαμπά του νομίζω πως τους ξεπέρασε όλους με διαφορά :
"Είμαστε στην σωστή πλευρά της Ιστορίας"