Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

«ΚΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ» Από τον Έντουαρντ Κέρτιν

Το σοκ δεν πρέπει να είναι η σωστή λέξη

ΚΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ

                                      του Έντουαρντ Κέρτιν

« Με ένα κλικ, με ένα σοκ. Το τηλέφωνο θα χτυπήσει, η πόρτα θα χτυπήσει, θα ανοίξει το μάνδαλο. Κάτι έρχεται, δεν ξέρω πότε, αλλά θα είναι σύντομα...»
«Something's Coming», στίχοι S. Sondheim, μουσική L. Bernstein – West Side Story


 

Το Shock δεν πρέπει να είναι η σωστή λέξη, αλλά όταν ξεσπάσει πλήρως ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, πολλοί από αυτούς που κοιμούνται τώρα θα σοκαριστούν. Ο πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά η οργή και η καταστροφή του είναι προ των πυλών. Όταν συμβεί αυτό, η μοναδική μοίρα του Tony στο West Side Story θα είναι η μοίρα εκατομμυρίων.

Αυτή είναι μια ελληνική τραγωδία που προκλήθηκε από την τρομερή αλαζονεία των Ηνωμένων Πολιτειών, των συνεργών τους στο ΝΑΤΟ, του γενοκτονικού κράτους του Ισραήλ και των Σιωνιστών τρομοκρατών που το διοικούν.

Ο Τόνι ένιωθε ότι επρόκειτο γιά ένα θαύμα, αλλά δεν έγινε πραγματικότητα γι' αυτόν, εκτός από το να αγαπήσει για λίγο τη Μαρία και μετά να σκοτωθεί λόγω μιας ψευδούς αναφοράς. Μόνο ένα θαύμα μπορεί τώρα να σώσει τον κόσμο από την καταστροφή που πλησιάζει, είτε αυτή προκληθεί σκόπιμα, από μια ψευδή αναφορά, από ένα ατύχημα, είτε από το παιχνίδι με τα πυρηνικά, που παίχτηκε μια φορά παραπάνω από το επιτρεπτό.

Ελπίζουμε, αλλά δεν είμαστε αφελείς. Τα σημάδια όλα δείχνουν προς μια κατεύθυνση. Το όπλο στον τοίχο στην πρώτη πράξη αυτής της τραγικής όπερας είναι έτοιμο να πυροβολήσει στην τελική πράξη. Κάθε προσπάθεια αποφυγής αυτής της τρομερής μοίρας επιδιώκοντας την ειρήνη και όχι τον πόλεμο έχει απορριφθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους εξίσου ανόητους συμμάχους τους.

Κάθε λεγόμενη κόκκινη γραμμή που χαράσσεται από τη Ρωσία, το Ιράν, τη Χεζμπολάχ, τη Χαμάς, τους Παλαιστίνιους και τους συμμάχους τους έχει παραβιαστεί ατιμώρητα και με αναιδή αλαζονεία. Αλλά η ατιμωρησία έχει τα όριά της και οι σκοτεινές Μαινάδες της εκδίκησης θα έχουν την ημέρα τους.

«Είναι οι νεκροί, όχι οι ζωντανοί», είπε η Αντιγόνη, «αυτοί που κάνουν τις μεγαλύτερες αιτήσεις
». Οι απόκοσμες φωνές τους φωνάζουν για εκδίκηση.

Μακάρι να μην με πίεζε η συνείδησή μου να το γράψω αυτό, αλλά μου φαίνεται ξεκάθαρα ότι βρισκόμαστε στο χείλος μιας αβύσσου. Η μοίρα του κόσμου βρίσκεται στα χέρια ηγετών που είναι ξεκάθαρα ψυχωτικοί και τρέφουν επιθυμίες θανάτου. Δεν είναι τρομερά πολύπλοκο. Ο Νετανιάχου και ο Μπάιντεν είναι δύο από αυτούς.

Ναι, όπως και άλλοι μαζικοί δολοφόνοι, νομίζω ότι αγαπούν τα παιδιά τους και δίνουν στα σκυλιά τους μπισκότα να φάνε. Αλλά ναι, είναι επίσης τόσο διεφθαρμένοι στην καρδιά που αγαπούν τον πόλεμο και την αίσθηση της ψεύτικης δύναμης και κύρους που τους φέρνει. Σκοτώνουν πρόθυμα τα παιδιά των άλλων. Μπορούν να αμυνθούν πολλές φορές, να προσφέρουν κάθε λογής δικαιολογίες, αλλά τα γεγονότα λένε άλλα. Αυτό είναι δύσκολο να το αποδεχτούν οι κανονικοί άνθρωποι.

Ο μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας που έζησε εξόριστος στη Γαλλία για τόσα χρόνια και που γεννήθηκε πριν από 100 χρόνια αυτόν τον μήνα, ο Τζέιμς Μπάλντουιν, έγραψε ένα δοκίμιο – «The Creative Process=Η Δημιουργική Διαδικασία» – στο οποίο έθιξε το ερώτημα πώς το να γίνεις κανονικό μέλος της κοινωνίας μάς κάνει αναίσθητους στη σκοτεινή πλευρά των προσωπικών και κοινωνικών αληθειών. Έγραψε:

Καί μέ τόν ίδιο τρόπο μέ τόν οποίο γιά νά γίνουμε ένα κοινωνικό ανθρώπινο όν τροποποιούμεθα καί καταπιεζόμεθα καί σέ τελευταία ανάλυση χωρίς μεγάλο κουράγιο, ψευδόμεθα στόν εαυτό μας γύρω από όλο τό εσωτερικό μας ανεξερεύνητο χάος, έτσι εμείς, σάν έθνος, τροποποιήσαμε καί είπαμε ψέματα γύρω από όλες τίς πιό σκοτεινές δυνάμεις τής ιστορίας μας.

Και εξακολουθούμε να λέμε ψέματα και να καταπιέζουμε σήμερα.

Φανταστείτε, αν θέλετε, ότι το Μεξικό εισέβαλε στο Τέξας με την πλήρη υποστήριξη των κυβερνήσεων της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν. Τα όπλα τους παρέχονται από αυτές τις χώρες και οι επιθέσεις με πυραύλους και drone στις Ηνωμένες Πολιτείες συντονίζονται από τη ρωσική τεχνολογία. Η γέφυρα Seven Mile στη Φλόριντα δέχτηκε επίθεση. Τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού είναι διάσπαρτα με ρωσικά στρατεύματα σε βάσεις με πυρηνικούς πυραύλους που στοχεύουν πόλεις των ΗΠΑ.

Δεν είναι δύσκολο να γίνει. Αυτή είναι μια μικρή αναλογία με αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στη Ρωσία.

Πιστεύετε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα απαντούσαν με μεγάλη δύναμη;

Πιστεύετε ότι δεν θα ένιωθε ότι απειλείται από τον πυρηνικό αφανισμό;

Πώς πιστεύετε ότι θα αντιδρούσε;

Ο πόλεμος ΗΠΑ/ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας μέσω της Ουκρανίας επιταχύνεται μέρα με τη μέρα. Η συνεχιζόμενη ουκρανική εισβολή στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας έχει αυξήσει δραματικά τα διακυβεύματα.

Αφού αρνήθηκε εκ των προτέρων τήν γνώση αυτής της ουκρανικής εισβολής στη Ρωσία, ο παράφρων Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν είπε τις προάλλες, όταν ρωτήθηκε για τις μάχες στο Κουρσκ, «Μιλούσα με το προσωπικό μου τακτικά, πιθανώς κάθε τέσσερις ή πέντε ώρες τις τελευταίες έξι ή οκτώ ημέρες. Και δημιουργεί ένα πραγματικό δίλημμα στον Πούτιν. Και ήμασταν σε άμεση επαφή, σε συνεχή επαφή με τους Ουκρανούς».

Πιστεύετε ότι η Καμάλα Χάρις κρατήθηκε στο σκοτάδι;

Τώρα, πώς πιστεύετε ότι θα απαντήσουν οι Ρώσοι; Πόσες κόκκινες γραμμές θα επιτρέψουν στις ΗΠΑ να περάσουν χωρίς μαζικά αντίποινα; Και τι είδους αντίποινα;

Στη συνέχεια άς στραφούμε στη Μέση Ανατολή, όπου οι Ιρανοί και οι σύμμαχοί τους ετοιμάζονται να απαντήσουν στις επιθέσεις του Ισραήλ στο έδαφός τους. Κανείς δεν ξέρει πότε, αλλά φαίνεται σύντομα. Κάτι έρχεται και δεν θα είναι όμορφο. Θα πυροδοτήσει τότε έναν τεράστιο πόλεμο στην περιοχή, με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να ευθυγραμμίζονται εναντίον της περιοχής; Θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα; Θα συγχωνευθούν οι πόλεμοι στην Ουκρανία/Ρωσία και τη Μέση Ανατολή σε αυτό που θα ονομαστεί Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος;

Ενώ οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξοπλίζουν μαζικά το Ισραήλ, η Ρωσία εξοπλίζει το σύμμαχό της Ιράν και πιθανώς το εκπαιδεύει στη χρήση αυτών των όπλων, όπως κάνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία. Η σκηνή έχει στηθεί. Μπαίνουμε στην τελική πράξη.

Ο Νετανιάχου θέλει και χρειάζεται πόλεμο για να επιβιώσει. Έτσι σκέφτεται. Οι ψυχωτικοί δολοφόνοι το κάνουν αυτό όλη την ώρα.

Τα σημάδια δείχνουν όλα προς την ίδια κατεύθυνση. Κανείς δεν πρέπει να σοκαριστεί αν συμβεί το χειρότερο.

«Το τηλέφωνο θα χτυπήσει, η πόρτα θα χτυπήσει, το μάνδαλο θα ανοίξει».

Αν έχεις χρόνο.

 https://www-inchiostronero-it.translate.goog/qualcosa-sta-arrivando-non-sappiamo-cosa-sia-ma-sara-brutto/?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp

Δεν υπάρχουν σχόλια: