Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

"Θεολογία και Νεωτερικότητα" του Σταύρου Γιαγκάζογλου


Παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Γιαγκάζογλου "Θεολογία και Νεωτερικότητα – Δοκίμια για τη συνάντηση της Ορθόδοξης Θεολογίας με τον σύγχρονο κόσμο" Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ: https://armosbooks.gr/ Για το βιβλίο μιλούν: Χρυσόστομος Σταμούλης, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας Δημήτρης Σταματόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Πέτρος Παναγιωτόπουλος, Αν. Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ Στέλιος Τσομπανίδης, Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ Την παρουσίαση συντονίζει ο Αναστάσιος Ντούρος, Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας Θεσσαλονίκης

Ο ΣΟΡΟΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΕΙΔΑΜΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΤΟΦΕΡΕ Η ΤΥΧΗ ΝΑ ΣΥΜΠΕΣΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΔΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ. Η ΑΓΑΠΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΡΑΡΙ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΟΥΦΕΤΑ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www-marcelloveneziani-com.translate.goog/articoli/la-terrificante-utopia-di-elon-musk/?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω το δεύτερο βίντεο της ανάρτησης ξανά και με φρέσκο μάτι και αφού έχει μιλήσει ο κύριος Νικολαΐδης και τα λέει μια χαρά ο άνθρωπος απαντάει ο καθηγητής (φανερά εκνευρισμένος......γιατί άραγε;;;;;;) και αναρωτιέται ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΉΘΕΙΑ; και αναφέρετε στην σκηνή με τον Πιλάτο και μπλά μπλά καταλήγει με άλματα που θα ζήλευε και ο Τεντόγλου στο πρόσωπο....και λέει επί λέξη. "Η αλήθεια για κάποιον είναι να γίνεται πρόσωπο ......προς όψην. Να μην μένει στην κόλαση του εαυτό του... όσο τουλάχιστον ζει εδώ και δεν είναι Θεός ή άγιος ακόμα.......όσο δεν έχουν έρθει τα έσχατα.(!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Η αλήθεια είναι η συνάντηση με τον άλλον" Πιο μπροστά ο άλλος ομιλητής, ο κύριος Πατρόζος, λέει ορθότατα πως πρέπει επιτέλους να ξύσουμε το μολύβι μας και να σκεφτούμε σοβαρά την σύνθεση της γνώσης που είναι περίσσια στην Δύση με την αγιοπνευματική εμπειρία την οποία ΑΓΝΟΟΥΜΕ. Λοιπόν από την απάντηση του καθηγητή σε συνδυασμό με την ρηχότητα της κυρίας του ομιλίας κατάλαβα πως σε λίγο θα είναι υπό άγνοια ακόμα και η γνώση. Ο άνθρωπος απάντησε με ανόητα τσιτάτα και σίγουρα δεν φταίει το σύντομο του χρόνου. Η αρχή της μη αντιφάσεως παραβιάστηκε καθ' όλη την ομιλία του επανειλημμένα και κατ' εξακολούθηση. Συγνώμη αλλά αν αυτό είναι το νοητικό-γνωσιακό επίπεδο ενός καθηγητή τότε HOUSTON WE HAVE A PROBLEM (φορ σουρρρρρρρρρρρ). Βοήθειά μας.

Ανώνυμος είπε...

Και ως ανάποδος άνθρωπος βλέπω και το πρώτο βίντεο από την ανάρτηση και ο ίδιος καθηγητής (Τσομπανίδης) λέει τούτο "το αίτημα της συνάντησης δεν σχετίζεται με κάποια μόδα ή συρμό αλλά με το διαλογικό ήθος της ορθοδοξίας που με την σειρά του απορρέει απο την ενσάρκωση(ποιού;) αλλά και την ευχαριστιακή ταυτότητα και κοινωνία της εκκλησίας ως κοινότητας που δεν ζεί για τον εαυτό της (αλλά)... προλαμβάνει και μαρτυρά τα έσχατα της βασιλείας"
Άρα με το φτωχό μου μυαλό η ενσάρκωση τι είναι; O θεός υιοθέτησε τα χάλια μας και εμείς οι εγωιστές δεν θα υιοθετήσουμε τα χάλια των άλλων; Και μιλούν για λογαριασμό μίας εκκλησίας που θεωρούν αυτονόητο ότι είναι μέλη της (αν όχι ιδιοκτησία τους) και έχουν και δικαίωμα να ορίζουν τον προσανατολισμό της.
Άλλωστε έχουν εφόδια την "ευχαριστιακή ταυτότητα (ευχαριστιακό ήθος)" που είναι αποκλειστικότητα ενώ κατά τα άλλα αγωνιζόμαστε κατά του αισθήματος ιδιοκτησία και ναρκισσισμού.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ αμέθυστε, είστε εσείς ο κ. Γιάννης Πατρωζος που μιλάει στο βίντεο?

amethystos είπε...

Μάλιστα.

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ για την απάντηση.Στο 3.10.12 ο κ. Γεώργιος Μπόρας είναι ο σχολιαστής "χαλάρωσε" ?

amethystos είπε...

Μάλιστα ξανά.