Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Roberto Pecchioli - Ο Τζορτζ Σόρος και η Ανοιχτή Κοινωνία (47)

 Συνέχεια από: Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

KATA ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ (ΤΟ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ)

11 

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝIΑ ΑΝΟΙΧΤH ΣΤΟ ΘAΝΑΤΟ


ΑΜΒΛΩΣΗ, H “ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΉ ΥΓΕΙΑ”

Από τις μάχες που δίνει ο Τζορτζ Σόρος εδώ και τουλάχιστον τριάντα χρόνια, δεν θα μπορούσε να λείπει η δέσμευση υπέρ των αμβλώσεων, οι οποίες νοούνται ως "καθολικό δικαίωμα" της γυναίκας. Έχουμε ήδη περιγράψει την έκταση της χρηματοδότησής του σε ομάδες και ενώσεις υπέρ των αμβλώσεων, ξεκινώντας από την πάμπλουτη Planned Parenthood, και υπενθυμίσαμε τη βαριά παρέμβαση που άσκησε στην Ιρλανδία. Προσωπικά είμαι αντίθετος στη γενική νομιμοποίηση της εκούσιας διακοπής της εγκυμοσύνης, αν και είμαι πεπεισμένος ότι ορισμένα παραθυράκια πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά για συγκεκριμένες περιστάσεις και καταστάσεις. Ακόμη και στα νιάτα μας, η λέξη άμβλωση προφερόταν σχεδόν με δυσκολία, με την πεποίθηση ότι ήταν κάτι κακό: ήταν, καλώς ή κακώς, το κατάλοιπο μιας κουλτούρας ανοιχτής στη ζωή με την οποία ήμασταν πάντα διαποτισμένοι. Ο ευτελισμός της άμβλωσης, η θεώρησή της ως δικαιώματος και ως φυσιολογικής, κοινής λογικής χειρονομίας, δεν είναι σημάδια των καιρών, αλλά η κατάληξη μιας διαδικασίας προοδευτικής διείσδυσης των ιδεών και των πρακτικών που ενσταλάχθηκαν από τα πάνω.

Δυσκολευόμαστε να δεχτούμε ότι μια πρακτική αντίθετη με τη μετάδοση της ζωής - το φυσικό ένστικτο κάθε είδους - η ενέργεια που καταστέλλει μια κυοφορούμενη ζωή αφήνεται στην ατομική βούληση της γυναίκας και μόνο (συχνά στη μοναξιά και την ταλαιπωρία), αποκλείοντας τον πατέρα, κάτοχο του πενήντα τοις εκατό της γενετικής κληρονομιάς του αγέννητου παιδιού. Επιπλέον, οι διευκολύνσεις και το κόστος των δωρεάν αμβλώσεων βαρύνουν τα κράτη, τα οποία θα έπρεπε να έχουν συμφέρον στην αναπαραγωγή της κοινωνίας από τη γέννηση νέων μελών. Τούτων δοθέντων, μας απωθεί ένα από τα αξιώματα του δικτύου Σόρος, αυτό της "αναπαραγωγικής υγείας", μια έκφραση εργαστηρίου κτηνοτροφίας που λέει πολλά για την αντίληψη που έχουν για τον άνθρωπο οι αυτοαποκαλούμενοι φιλάνθρωποι και η "ανοιχτή" κουλτούρα του ριζοσπαστικού ελευθεριανισμού.

Το 2019, το OSF ανακοίνωσε επιχορηγήσεις ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο στις ΗΠΑ για την "αναπαραγωγική δικαιοσύνη", ένα κίνημα που καθοδηγείται από γυναίκες και queer έγχρωμους ανθρώπους. Ο πολιτικός βραχίονας του δικτύου, το Open Society Policy Center, φρόντισε γι' αυτό.Τα χρήματα δόθηκαν σε τρεις οργανώσεις, το All* Above All* Action Fund, το Groundswell Action Fund και το National Network of Abortion. Μη χάσετε τον πολιτικά ορθό αστερίσκο που διαγράφει το φύλο, αρσενικό ή θηλυκό. Η φράση "αναπαραγωγική δικαιοσύνη" επινοήθηκε το 1994 από Αφροαμερικανίδες φεμινίστριες για να τονίσουν “την ανάγκη να αναδειχθούν οι ανάγκες των έγχρωμων κοινοτήτων που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες ανισότητες στην αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη. Οι μαύρες γυναίκες βρίσκονται σε χειρότερη θέση σχεδόν σε κάθε δείκτη υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ιδιαίτερα στην αναπαραγωγική και σεξουαλική υγεία. Οι οργανώσεις για την αναπαραγωγική δικαιοσύνη δεν επικεντρώνονται μόνο στην επέκταση της φροντίδας για τις αμβλώσεις, αλλά υπερασπίζονται επίσης ένα πλήρες φάσμα θεμάτων που επηρεάζουν την υγεία, όπως η πρόσβαση στην αντισύλληψη, η ολοκληρωμένη σεξουαλική εκπαίδευση, η πρόληψη και η θεραπεία των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, η φροντίδα της εγκυμοσύνης, η ενδοοικογενειακή βία, η ποινική δικαιοσύνη και η μεταναστευτική μεταρρύθμιση”. Κανένα από τα προοδευτικά και ριζοσπαστικά θεωρήματα δεν λείπει, με σεβασμό στη θεωρία της διατομικότητας.

Το OSF έχει δηλώσει με υπερηφάνεια ότι "υποστηρίζει όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αναπαραγωγική δικαιοσύνη, οργανώσεις και ακτιβιστές που εργάζονται για τη διασφάλιση της αναπαραγωγικής υγείας και την υπεράσπιση των επιθέσεων κατά της σωματικής αυτονομίας. Αυτοί οι θαρραλέοι υποστηρικτές εργάζονται (...) φέρνοντας στις προσπάθειές τους τόσο τη φυλετική δικαιοσύνη όσο και την οικονομική δικαιοσύνη". Στη μάχη υπέρ των αμβλώσεων προστίθεται η "αναπαραγωγική δικαιοσύνη", δηλαδή η δυνατότητα απόκτησης παιδιών για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ μέσω της τεχνητής αναπαραγωγής και της νομοθεσίας που ευνοεί την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους, ζευγάρια και άτομα.

Το ίδιο το OSF, σε έγγραφο που διέρρευσε από τα Wikileaks, "Πρόγραμμα για τα δικαιώματα των γυναικών 2016-2019 Στρατηγική", απαριθμεί την πλήρη απελευθέρωση των αμβλώσεων μεταξύ των στρατηγικών του στόχων. Μόνο σε αυτό το μέρος του πλανήτη, όμως, αφού στην Αφρική το OSF συμπεριφέρεται διαφορετικά, δεν προωθεί καμία πολιτική για το ποσοστό γεννήσεων, το οποίο στη συνέχεια ρίχνει το πλεόνασμα των στόματων προς σίτιση προς τη Δύση, με την αιγίδα του ίδιου του Σόρος και πολλών άλλων. Η θέση που προβάλλεται στο έγγραφο του ιδρύματος είναι ότι οι γυναίκες "πρέπει να είναι σε θέση να ελέγχουν το σώμα τους", επομένως πρέπει να είναι αυτόνομες και στην απόφαση να κάνουν έκτρωση.Το πρόγραμμα "επενδύει σε κοινωνικά κινήματα που προωθούν τη δύναμη των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ και των ατόμων που δεν συμμορφώνονται με το φύλο να έχουν φωνή και δράση σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.(...) Εργαζόμαστε στους ακόλουθους θεματικούς τομείς: υποστήριξη και ενίσχυση οργανώσεων που καθοδηγούνται από γυναίκες και άτομα που δεν συμμορφώνονται με το φύλο, συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ και των γυναικείων ταμείων που προωθούν και υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα· επένδυση σε φεμινιστικές εναλλακτικές λύσεις στο σημερινό οικονομικό σύστημα, με έμφαση στην οικονομία της φροντίδας του 20ού αιώνα· υποστήριξη πρωτοποριακού έργου στην αναπαραγωγική δικαιοσύνη που αντιμετωπίζει τον εξαναγκασμό· διασφάλιση της πρόσβασης σε ασφαλείς και νόμιμες αμβλώσεις· και αντίσταση στην επιτήρηση, την ποινικοποίηση και την τιμωρία της σεξουαλικότητας". Μιλάει επίσης για "αναπαραγωγική αυτονομία", ένα κομψό τέχνασμα για να υποστηρίξει ότι η άμβλωση είναι ατομικό, οικείο θέμα της γυναίκας, στο οποίο δεν πρέπει να υπεισέρχεται ο άνδρας-πατέρας, πόσο μάλλον η κοινωνία στο σύνολό της. Ο Σόρος και το OSF είχαν επίσης πρωτοστατήσει, με δαπάνη τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου δολαρίων, στην υποστήριξη της νομιμοποίησης του λεγόμενου "χαπιού της επόμενης μέρας", RU486, ενός φαρμάκου που αφήνει τη γυναίκα ακόμη πιο μόνη της μπροστά σε μια τόσο σημαντική επιλογή.

Η πολύ πλούσια Planned Parenthood κατάφερε να δαπανήσει τουλάχιστον 5.000.000 δολάρια για την προώθηση του νόμου υπέρ των αμβλώσεων στην Αργεντινή. Πολλά από αυτά τα χρήματα δόθηκαν από τα μεγάλα παγκοσμιοποιητικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του OSF του Σόρος. Υπάρχει ένας εντυπωσιακός κατάλογος Αργεντινών πολιτικών όλων των φιλελεύθερων, περονιστικών και ακροαριστερών κατευθύνσεων που χρηματοδοτούνται από τον Σόρος και παρουσιάζονται, όπως και στην ΕΕ, ως "αξιόπιστοι σύμμαχοι".

Οι αγώνες για την πλήρη φιλελευθεροποίηση των αμβλώσεων συχνά συμβαδίζουν με τις ριζοσπαστικές ιδεολογίες του φεμινισμού του τελευταίου κύματος, ο οποίος είναι μνησίκακος, αντιανδρικός, αγωνιστικός, διχαστικός. Το OSF δεν θα μπορούσε να χάσει το κάλεσμα. Ο Αλεξάντερ Σόρος ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2021 στο Φόρουμ Generation Equality ότι το ίδρυμα "θα επενδύσει περισσότερα από εκατό εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για να ενισχύσει μια ποικιλία φεμινιστικών κινημάτων υπό την ηγεσία του και να αυξήσει την ηγεσία τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, από την πολιτική και τον ιδιωτικό τομέα έως την κοινωνία των πολιτών και την κυβέρνηση". Σύμφωνα με τον γιο της τέχνης (figlio d' arte), το Open Society “εστιάζει στην ανάπτυξη της μετασχηματιστικής φεμινιστικής πολιτικής ηγεσίας μέσω ρητών επενδύσεων σε πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν περισσότερες γυναίκες, τρανσέξουαλ και άτομα που δεν συμμορφώνονται με το φύλο σε ηγετικές θέσεις στην πολιτική και την κυβέρνηση. Αυτό περιλαμβάνει την υποστήριξη της επέκτασης της προοδευτικής πολυμέρειας και της φεμινιστικής ηγεσίας στην ειρήνη και την ασφάλεια”.

Το OSF είναι επίσης πολύ ενεργό στην απαξίωση όσων βρίσκονται στο στρατόπεδο των αντι-αμβλώσεων. Η επίθεση επεκτείνεται: όχι μόνο κατά της επιλογής υπέρ της ζωής, αλλά και κατά του δικαιώματος να τη διακηρύσσει και να την υπερασπίζεται. Το αντίθετο της Ανοιχτής Κοινωνίας, ή ίσως όχι, αφού ο ίδιος ο Popper ήταν αυτός που κήρυξε τους αντιπάλους της κοσμοθεωρίας τους μισαλλόδοξους που πρέπει να αντιταχθούν και να φιμωθούν. Το lobbying είναι επίσης συστηματικό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απώτερος στόχος είναι να οριστεί η άμβλωση ως "δικαίωμα στην υγεία", να διαδοθεί η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τα ιδεολογικά αξιώματα των ΛΟΑΤ ήδη από το δημοτικό σχολείο σύμφωνα με τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του οποίου κύριος χρηματοδότης είναι ο άλλος μεγάλος "φιλάνθρωπος", ο Μπιλ Γκέιτς. Όσοι αγωνίζονται κατά της "παρέμβασης" των φιλοζωικών ενώσεων είναι υπέρμαχοι της παρέμβασης και της εξωτερικής χρηματοδότησης: μόνο η Διεθνής Ομοσπονδία Προγραμματισμένης Γονιμότητας (IPPF) έχει λάβει είκοσι πέντε εκατομμύρια από τον Bill Gates από το 2010, καθώς και από τον Soros και άλλα ιδρύματα. Μεταξύ των εισηγητών για τα ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με το θέμα είναι η Claire Provost της Open Democracy, ενός άλλου πλοκάμιου της OSF. Σύμφωνα με το μαχητικό Ευρωπαϊκό Κέντρο για το Δίκαιο και τη Δικαιοσύνη, η μέθοδος που εφαρμόζουν οι ενώσεις αμβλώσεων του Σόρος για να δουλέψουν εναντίον των αντιπάλων τους είναι να επιτίθενται στους ανθρώπους και όχι στα επιχειρήματά τους.

Τέλος, αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή από τις συγκεκριμένες συμπεριφορές των υποστηρικτών της Ανοιχτής Κοινωνίας σε όλα τα θέματα στα οποία παρεμβαίνουν: διεκδικούν την ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης για τους ίδιους, αλλά ουσιαστικά την αρνούνται στους αντιπάλους τους, κηρύσσοντας την πολιτική και πολιτιστική αντίθεση στο σύστημα σκέψης τους ως "ρητορική μίσους". Στην Ανοικτή Κοινωνία, οι "σωστές" ιδέες δεν κερδίζουν λόγω της ανωτερότητάς τους, ούτε λόγω της τεράστιας οικονομικής υποστήριξης που λαμβάνουν, αλλά λόγω της φίμωσης που τείνουν να επιβάλλουν σε όσους φέρνουν διαφορετικές απόψεις, οι οποίες πάντοτε στιγματίζονται ως κληροδοτήματα της "κλειστής κοινωνίας"
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: