Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Καλά τους Saturnalia, καλά Χριστούγεννα σε εμάς. Roberto Pecchioli

                        

Τα Saturnalia ( Saturnalia ) ήταν μια από τις σημαντικότερες γιορτές της ρωμαϊκής αρχαιότητας. Εορτάζονταν για περίπου μια εβδομάδα από τις 17 Δεκεμβρίου και αντιπροσώπευαν τόσο το τέλος του αγροτικού έτους όσο και τη νοσταλγική γιορτή ενός θεού, του Κρόνου, που θυμόταν τη χρυσή εποχή της ανθρωπότητας, μια χαμένη εποχή ευτυχίας και ισότητας.
Το χαρακτηριστικό των Saturnalia ήταν η αντιστροφή της κανονικής τάξης. Οι αφέντες γίνονταν σκλάβοι και το αντίστροφο, γίνονταν τεράστια συμπόσια και όργια, οι άνθρωποι μεθούσαν, έπαιζαν στοίχημα, ό,τι ήταν απαγορευμένο τον υπόλοιπο χρόνο.
Τα δώρα - που ονομάζονταν δώρα - ανταλλάσσονταν και συχνά εκλεγόταν ένας Άρχοντας της Κακής Κυβέρνησης, που επιλέγονταν μεταξύ των κατώτερων μελών του σπιτιού ή της πόλης, στον οποίο επιτρεπόταν να διαπράξει κάθε είδους παραπτώματα κατά τη διάρκεια της αναστολής, της ανατροπής. Η ευχή που ανταλλάχθηκε ήταν η κραυγή « Εγώ, Σατουρνάλια ».
Ο Νίτσε μίλησε για αυτό, δηλώνοντας ότι «η αντιστροφή της εμπειρίας στο αντίθετό της, το απαραίτητο στο αυθαίρετο, χαίρεται γιατί μας ελευθερώνει στιγμιαία από τους αδυσώπητους αφέντες μας. Είναι η χαρά του δούλου».

Για αρκετά χρόνια οι διακοπές των Χριστουγέννων έχουν γίνει μεταμοντέρνα Saturnalia, χωρίς την ειλικρινή, σχεδόν αθώα χαρά εκείνου του μακρινού παρελθόντος. Σήμερα, αντίθετα, ο κόσμος κρατάει όλο το χρόνο και μας κάνει να θέλουμε να επικαλεστούμε και να ασκηθούμε αντίστροφα, τα νηστίσιμα Saturnalia.
Είναι τα Χριστιανικά Χριστούγεννα που τελείωσαν, κατακλυσμένα από την καταναλωτική βακχική και κυρίως από την ακύρωση, που έφτασε στην τελική φάση, ενός πολιτισμού που με χαρά γιορτάζει την εξαφάνισή του. Γι' αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να ευθυγραμμιστούμε με τη συνεχιζόμενη διάλυση και ευχόμαστε « Εγώ, σατουρνάλια» , στον ανεστραμμένο κόσμο.

Τις καλύτερες ευχές στον πρύτανη του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας που μας προσκαλεί να γιορτάσουμε τις «διακοπές του τέλους του χρόνου» αποκλείοντας κάθε Χριστουγεννιάτικη αναφορά σε φόρο τιμής στο νέο φετίχ της ένταξης.
Ένα ακόμη πιο εγκάρδιο Saturnalia στον συνάδελφό του από το Complutense της Μαδρίτης, το πιο διάσημο ισπανικό πανεπιστήμιο, ο οποίος σε επίσημο επικεφαλίδα εκφράζει τις καλύτερες ευχές του για τις μέρες του «τέλους του φθινοπώρου». Έπρεπε να το σκεφτούμε, και ο μεγάλος καθηγητής δεν είπε κάτι τέτοιο τυχαία.
Σατουρναλικοί χαιρετισμοί στους Άρχοντες της Κακής Κυβέρνησης που βομβαρδίζουν την άτυχη Γάζα, σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά και πυροβολούν ακόμη και τους Καθολικούς ενορίτες της πόλης στα ερείπια. Και επίσης στην ιταλική κυβέρνηση που δεν ήθελε να ψηφίσει υπέρ του αιτήματος κατάπαυσης του πυρός στον ΟΗΕ. FIFA, φόβος ότι οι ιδιοκτήτες θα  αγανακτήσουν.
Άλλοι Λόρδοι της Κακής Κυβέρνησης θα είχαν δυσαρεστηθεί εάν η κυβέρνηση δεν είχε αποδεχτεί μια αλλαγή στο περιβόητο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας που επιβάλλει νέες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες. Η κοινωνική σφαγή προχωρά περισσότερο και οι σκλάβοι δεν έχουν ούτε τα Saturnalia για να αναπνεύσουν λίγο.
Εξαιρετική Saturnalia σε όσους προμηθεύουν την ταλαίπωρη Ουκρανία με όπλα για να χύσουν το αίμα τους αντί για αυτό -πολύτιμο- των Δυτικών. Εξωτερικοποίηση του πολέμου.

Θα έμπαινε κανείς στον πειρασμό, αντίθετα, να ευχηθεί τουλάχιστον στον Αργεντινό ποντίφικα καλά Χριστούγεννα. Αλλά πώς νά το κάνεις, αφού έχει ξεκαθαρίσει τα γκέι ζευγάρια (ακόμα ακανόνιστα, αλλά όχι πολύ...) ευλογώντας τα, και  έχει απαλλάξει από κάθε αμαρτία τους λαθρέμπορους που χρηματοδοτούν οι επίσκοποι;
Η ανατροπή γίνεται εφημερίδα με το οργουελιανό όνομα του Τμήματος για το Δόγμα της Πίστεως, του οποίου προεδρεύει ο έμπιστος Tucho, ο καρδινάλιος Fernández, ειδικός στα φιλιά.

Και καλά Saturnalia στον διευθυντή του Ascoli -ένας από τους πολλούς- που κατάργησε τη λειτουργία για να μην στενοχωρήσει τους μη Καθολικούς μαθητές. Μόνο θλιβερή σιωπή για τους δασκάλους της Άγνας (ΠΔ) που αντικατέστησαν τη λέξη Ιησούς με κούκου στα παιδικά τραγούδια.
Πραγματικά αλήθεια, ότι ο Κύριος/Κούκος αφαιρεί τη λογική αυτών που θέλουν να καταστρέψουν.

Μπράβο – και ένα εγκάρδιο « I, Saturnalia » – στη λεγεώνα των εχθρών της σκηνής της φάτνης. Θα μείνουν απούλητα τα αγαλματίδια του San Gregorio Armeno, του ναπολιτάνικου δρόμου των σκηνών της Φάτνης; Κάντε το τουλάχιστον για το ΑΕΠ, ας αγοράσουμε μερικά αγαλματίδια του Παιδιού, της Μαντόνας, του βοδιού και του γάιδαρου. Το πρόβλημα είναι ο Άγιος Ιωσήφ: σε περιόδους μίσους κατά της πατριαρχίας, ο υποτιθέμενος πατέρας του Ιησού (όπως τον αποκαλούσαμε την εποχή του «δόγματος») δεν απολαμβάνει καμία εκτίμηση. Αυτός που τό προώθησε αυτό είναι ο Don Vitaliano Della Sala, ο οποίος έβαλε απευθείας δύο μητέρες και κανέναν πατέρα γύρω από τον Ιησού στη σκηνή της γέννησης της εκκλησίας του, για να διαμαρτυρηθεί για τον αποκλεισμό των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Δύο μαμάδες και ένα παιδί σε βάζουν σε σκέψεις. Εξαιρουμένης της Αμόλυντης Σύλληψης, παραμένουν μήτρες προς ενοικίαση, συγγνώμη "κύηση για τους άλλους", τεχνητή γονιμοποίηση ή ένα βλάσφημο λεσβιακό μήνυμα. Επιπλέον, πολλές φεμινίστριες του τελευταίου κύματος υποστηρίζουν τη γενικευμένη σαπφική σχέση.
Καλά Saturnalia to the Last Generation αγωνιστές, που παραποιούν την τέχνη για χάρη του κλίματος και δεν γνωρίζουν - ως πραγματικοί Άρχοντες της κακής κυβέρνησης - τη διαφορά μεταξύ της κλιματικής αλλαγής, της ρύπανσης και της λειτουργίας του διοξειδίου του άνθρακα. Ο Γκρετίνι (ή οι «μαχητές» πνευματικά δικαιώματα Ντιέγκο Φουσάρο) αγνοούν ότι χειραγωγούνται από τους Άρχοντες -τους πραγματικούς- που προπαγανδίζουν μια ατζέντα και συμπεριφέρονται με τον αντίθετο τρόπο. Ο Warren Buffett και άλλοι πλούσιοι επενδύουν τεράστια ποσά σε ορυκτά καύσιμα. Παρακαλώ πείτε στους ultra greens. Όχι, καλύτερα να σωπάσουν, δεν καταλαβαίνουν πάντως.
Θα είναι υπέροχα Saturnalia για την Pfizer και τη Big Pharma, περιμένοντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που κατευθύνουν να επενδυθεί με άμεσες εξουσίες επί της εθνικής νομοθεσίας. Περισσότεροι οροί για όλους.
Saturnalia όλο το χρόνο για διανθρωπιστές όπως ο Elon Musk, ο οποίος προσκαλεί τους ανθρώπους να κάνουν παιδιά και δίνει το παράδειγμα με τεχνητές μεθόδους, ενώ εισάγει τσιπς στον εγκέφαλο ικανοποιημένων ανθρώπινων ινδικών χοιριδίων.

Ας μην ξεχνάμε τα Saturnalia όσων, στο όνομα των τεχνολογιών 5G, εργάζονται για την αύξηση των νόμιμων ορίων των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Η εφημερίδα και η τηλεόραση του ενοποιημένου συστήματος σιωπούν, περιμένοντας να μάς πείσουν ότι η έκθεση στον ηλεκτρομαγνητισμό είναι υγιής. Πολύ αλήθεια, θα μπορούσε να αυξήσει τη θνησιμότητα, ένα όφελος για τους κυρίαρχους ανθρώπους που θέλουν να μειώσουν τον πληθυσμό. Όλα αθροίζονται, ξεκινώντας από τον θάνατο που πλήρωσε το κράτος μέχρι μια άρρωστη γυναίκα από την Τεργέστη. Άσχημη είναι η μοίρα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας (άλλος όρος με ανεστραμμένη σημασία), που ήδη αναγκάζονται να τηρούν τα ιερά «πρωτόκολλα», υποβαθμισμένοι πλέον σε κρατικό δήμιο, Master Titta με σταθερό μισθό, με επίδομα παραγωγής για τους επιτευχθέντες στόχους. Έχω καταστείλει εκατό από αυτούς, και εσείς; Με όλο τον σεβασμό στον Ιπποκράτη και τον απαρχαιωμένο όρκο του.

Έντονα Saturnalia και πλούσιο μενού βασισμένο στο pandoro για την Chiara Ferragni, influencer στο επάγγελμα , καθώς και σύζυγο του Fedez, τον Giuseppe Verdi της Ιταλίας σε κώμα, τσιμπημένη για να κάνει φιλανθρωπική εργασία για τον εαυτό της. Στην ανεστραμμένη και τρανς Κρόνος χρονιά, μια μεγάλη γιορτή για τον κόσμο LGBTQI+ και τις σημαίες του ουράνιου τόξου, για τα αγγλοσαξονικά πανεπιστήμια που αναδίδουν «περιεκτικά» λεξιλόγια Newspeak με γρήγορο ρυθμό, αυτά για τα οποία «ο ενήλικος άνθρωπος που νιώθει σαν η μία είναι γυναίκα, ανεξάρτητα από το φύλο που εντοπίστηκε κατά τη γέννηση».

Ιδιαίτερα βροντερό χειροκρότημα, με τα συγχαρητήρια του ποιμνίου, στους διοικούντες της γαλλικής πόλης Νάντη, που ως καλοί Ιακωβίνοι αποφάσισαν να προσφέρουν στους πολίτες - enfants de la patrie– Χριστούγεννα, συγγνώμη τέλος χρονιάς, χωρίς καμία αναφορά στη χριστιανική παράδοση, με ΛΟΑΤ φώτα και μια Μητέρα Βασίλη επιστρατευμένη στη θέση του ετεροπατριαρχικού Αϊ-Βασίλη. Αξιοθαύμαστη η εξήγηση της γυναίκας δημάρχου (δεν θα γράψουμε ποτέ την κακοφωνική δήμαρχο), μια αυθεντική κυρία των υπεραλπικών σατουρναλίων. «Στον 21ο αιώνα το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι πολυπολιτισμικό. Δεν είναι πλέον μοναδικό, αλλά αφήνει χώρο για όλες τις εξομολογήσεις και τις μη. Γιατί αυτές οι παραμυθένιες στιγμές (ή εφιάλτης, Εκδ.) πρέπει να φέρουν τους πάντες κοντά κάτω από την ίδια σημαία δημιουργικότητας».
Bingo, τα δημιουργικά Χριστούγεννα είναι επίσης νέα. Η πρόοδος είναι μια μεγάλη εφεύρεση.
Ο υπεύθυνος για τη χριστουγεννιάτικη «δημιουργικότητα» ενημέρωσε το ρεπερτόριο, το οποίο θεωρήθηκε υπερβολικά χριστιανικό. «Θα υπάρχουν μόνο ένα ή δύο τραγούδια που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα. Τα υπόλοιπα θα είναι απλά ωραία και ποπ .» Μη μας ρωτάτε τι σημαίνει να νιώθετε καλά : δεν ξέρουμε και είμαστε περήφανοι για την άγνοιά μας. Από την άλλη, γνωρίζουμε ότι η 25η Δεκεμβρίου μετονομάστηκε (εφόσον η βάπτιση είναι εξουσιοδοτημένη λέξη) «χειμωνιάτικο ταξίδι». Ας υποθέσουμε ότι στη Νέα Ζηλανδία ή στη Βραζιλία ο προορισμός του ταξιδιού είναι το νότιο καλοκαίρι.
Τι μπορούμε να πούμε για τον ψυχιατρικό αντιφασισμό όσων, στην περιοχή της Μπρέσια, αντιτάχθηκαν στον αγγλόφωνο, αλλά ύποπτο, χαιρετισμό του Babbo Natale  "Ευτυχισμένα Χριστούγεννα" Συμπάθεια του γενειοφόρου γέρου για την αξιοθρήνητη εικοσάχρονη ή ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή του ειδικού αγανακτισμένου; I Saturnalia ad honorem .
Το δικαστικό σύστημα των Bel Paese είναι επίσης Saturnalian, επιβάλλοντας δεκαεπτά χρόνια φυλάκιση συν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση στον Βενετό κοσμηματοπώλη που σκότωσε δύο ληστές και μόνο δεκατέσσερα στον θείο του Saman, του Πακιστανού κοριτσιού που σκότωσε η οικογένειά της. Σιωπή για την πρόσφατη γυναικοκτονία από Κοσοβάρο μετά τα μακρά αντιπατριαρχικά Saturnalia στο πτώμα της φτωχής Giulia Cecchettin.
Μια βροντερή συλλογικότητα « Io, Saturnalia » προς τον Τύπο και το σύστημα των ΜΜΕ ενωμένη στον κομφορμισμό και την παραπληροφόρηση.

Οι άνθρωποι, φαίνεται, είναι καλά με αυτό. Ή μήπως όχι. Η διαφωνία, σαν καρστικό ποτάμι, υπάρχει, εξαπλώνεται και αργά ή γρήγορα θα βρει μέσα και τρόπους να εκφραστεί. Τα Saturnalia θα τελειώσουν όλο το χρόνο και η κοινή λογική θα επιστρέψει. Θα επιστρέψουν και καλά Χριστούγεννα, η όμορφη και χαμογελαστή ευχή που κάνει η αμελητέα πλειοψηφία στον εαυτό της. Η εποχή των Lords of Bad Government θα τελειώσει και η ανατροπή θα αντιστραφεί. Απλά πρέπει να το θέλετε και να είστε πολλοί από εσάς. Είναι σαν την τυραννία, να κερδίζεις μέχρι να σηκωθεί η κραυγή της ανυπακοής, το αστικό και συλλογικό «όχι».
Καλά Χριστούγεννα σε εμάς, με όλη μου την καρδιά. I saturnalia , και τρομερά, φρικτά πάρτι για το τέλος του έτους για όλους τους άλλους.





Καλά Saturnalia σε αυτούς, καλά Χριστούγεννα σε εμάς - Άρθρο του Roberto Pecchioli (www-unavox-it.translate.goog)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΣΑΡΚΑΣΜΟΥ !!!!