Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Το κακό είναι μεταδοτικό

Μια σκηνή της γέννησης με δύο μητέρες 
στο Capocastello di Mercogliano στην επαρχία Avellino



Μετά τη μεγάλη δουλειά που έγινε στο Βατικανό για να δοθεί αξία - θειούχα - σε όλα όσα ισχυρίζονται ότι ζουν περιφρονώντας τον Θεό και τις Εντολές του, εδώ στο Mercogliano, μια μικρή πόλη στην περιοχή Avellino, στην Καμπανία, ο ιερέας της ενορίας εμφανίζεται με μιά Πρωτοβουλία «Χριστουγεννιάτικα» που σκορπίζει βλασφημία.

Ο ιερέας της ενορίας είναι ο Vitaliano Della Sala, ένας τύπος που δεν χάνει ευκαιρία να εκφράσει τη συμπάθειά του για το ομοφυλοφιλικό περιβάλλον και για κάθε καθολική παρατυπία που μαίνεται γύρω μας σήμερα... και τώρα και στον καθολικό κόσμο - πρώην; -.

Η πρωτοβουλία συνίσταται στο στήσιμο μιας σκηνής της φάτνης στην οποία δεν εμφανίζεται ο Άγιος Ιωσήφ και αντίθετα εμφανίζονται οι μορφές δύο γυναικών. Κάποιος μίλησε για δύο «Μαντόνες», αλλά αυτή η βλάσφημη πρωτοβουλία δεν μπορεί να υποστηριχθεί με τη χρήση του όρου Madonna, που υποδηλώνει έναν κόσμο που είναι πολύ διαφορετικός από τις σπλαχνικές ατάκες του εν λόγω Vitaliano.

Ίσως θα υπάρξουν εκείνοι που θα βρουν την πρωτοβουλία του Vitaliano «ενδιαφέρουσα», αλλά το γεγονός παραμένει ότι αυτός ο θλιβερός χαρακτήρας, για να είναι ακριβώς μια «θρησκευτική» αναφορά στη μικρή πόλη Mercogliano, εργάζεται για να φέρει, με το παράδειγμά του, ψυχές στην απώλεια.

Αν τα πράγματα στην Εκκλησία πήγαιναν προς τη σωστή κατεύθυνση σήμερα, ο Βιταλιάνο θα έπρεπε να είχε «διωχθεί» εδώ και πολύ καιρό: να είχε απογυμνωθεί από τη χειροτονία του και να μειωθεί στο λαϊκό κράτος. Δυστυχώς, αυτό που συμβαίνει αντ 'αυτού είναι ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι», και στο Βατικανό η δυσοσμία μπορεί πλέον να μυριστεί ένα μίλι μακριά.

Παλιότερα έλεγαν, σε πολλά μέρη της χώρας μας, ότι τα Χριστούγεννα ο Ιησούς έφερε δώρα στα παιδιά. σήμερα μπορούμε να πούμε ότι από παντού φτάνουν δώρα που μυρίζουν θειάφι, προετοιμασμένα στους βαθείς μαιάνδρους της Κόλασης.

Από την άλλη, αν ο σημερινός Πάπας υπογράφει την ευλογία των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, γιατί αυτός ο καημένος ο Vitaliano να μην βάλει δύο γυναικείες φιγούρες στη φάτνη «του»;
Και οι δύο νομίζουν ότι μπορούν να ξεφύγουν από αυτό, αλλά, σύμφωνα με όσα διδάσκονται εδώ και αιώνες, δεν είναι έτσι, όλα πληρώνονται και τη μοιραία μέρα ο Κύριος θα διατάξει:
Μακριά, μακριά μου, καταραμένοι, στήν αιώνια φωτιά, προετοιμασμένη για τον διάβολο και για τους αγγέλους του ( Ματθ. 25, 41).

Δεν υπάρχουν σχόλια: