Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Γεννήθηκε τό Collegium Traditionis

από Κ. Carlo Maria Viganò


Εργασίες σε εξέλιξη για την κατασκευή του Collegium Traditionis

Το Exsurge Domine δημιουργεί το Collegium Traditionis, μια δομή κοινής κληρικής ζωής που θα χρησιμοποιηθεί για κληρικούς και θρησκευόμενους πού έγιναν αντικείμενο των εκκαθαρίσεων του Μπεργκόλια.
Μας προσφέρθηκε γη και ένα ακίνητο που απαιτεί σημαντικές εργασίες ανακαίνισης και προσαρμογής. Το κόστος για αυτές τις εργασίες, που ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο 8 Μαΐου 2023 στην εορτή της Εμφάνισης του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και της Παναγίας του Ροδαρίου της Πομπηίας, μπορεί να υπολογιστεί ποσοτικά της τάξης του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.
Μπορεί να φαίνεται μεγάλο ποσό, αλλά αν ο καθένας κάνει τον ρόλο του, δεν θα είναι αδύνατο να το αντιμετωπίσει.

Για τον λόγο αυτό κάνω την εγκάρδια έκκλησή μου, ώστε όλοι να αισθάνονται ότι καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία και να δωρίσουν τη γενναιόδωρη συνεισφορά τους, ώστε αυτό το πρώτο έργο -και αυτά που θα ακολουθήσουν- να αποτελέσουν μια επαρκή και αποτελεσματική απάντηση στα δεινά αυτών των καιρών, στην προστασία και μετάδοση της Καθολικής Πίστεως, άθικτη όπως εμπιστεύτηκε ο Σωτήρας σε εμάς. Το Κολλέγιο προορίζεται να υποδεχθεί κληρικούς και θρησκευόμενους που στερούνται την ενορία τους ή απομακρύνονται από την κοινότητά τους λόγω της ασυμβατότητάς τους με τη δογματική, ηθική ρύθμιση και τίς πνευματικές πτυχές της εκκλησίας του Bergoglian. Το Exsurge Domine θα τους δώσει τη δυνατότητα της κοινοτικής ζωής, σύμφωνα με το Τριαδινό μοντέλο των συλλογικών εκκλησιών, για να διασφαλίσει ότι αυτοί οι κληρικοί και οι θρησκευτικοί μπορούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον, με ευαγγελικό πνεύμα και στον δεσμό της φιλανθρωπίας, να αγιαστούν και να παραμείνουν πιστοί στην κλήση τους. Ο κοινός εορτασμός της Θείας Λειτουργίας - Θεία Λειτουργία και Θεία Ευχαριστία - και η κοινή χρήση ενός κανόνα που σηματοδοτεί τους ρυθμούς της ζωής τους θα τους επιτρέψει να ανακαλύψουν ξανά το αυθεντικό νόημα της κλήσης στο sequela Christi , κάνοντας τα ταλέντα τους διαθέσιμα στους αδελφούς και τους πιστούς τους. Το Κολλέγιο θα είναι επίσης ανοιχτό στην εκπαίδευση γραφείων, προκειμένου να υποδεχτεί νέους που επιθυμούν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Κυρίου να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στη δόξα Του και τον αγιασμό των ψυχών. Αυτό το έργο προφανώς θα απαιτήσει μεγάλη δέσμευση και μια απαραίτητη επιλογή υποψηφίων, για να δώσει σε όλους την ευκαιρία να αφομοιώσουν την παραδοσιακή προσέγγιση μιας εκκλησιαστικής κοινότητας εμπνευσμένης από τις επιταγές της μεταρρύθμισης που επιθυμεί το San Carlo Borromeo κατ' εφαρμογή των διαταγμάτων του Συμβουλίου του Τρεντ. . - βασίζεται στην πρωτοκαθεδρία του Θεού στη ζωή κάθε μέλους της κοινότητας. Exsurge Domine - και ολόκληρη τη δραστηριότητα του Collegium Traditionis Το πνεύμα που εμψυχώνει το

Ο Χριστός ο Βασιλιάς και η Μαρία η Βασίλισσα πρέπει να βασιλεύουν πρώτα από όλα στην ψυχή και την καρδιά των ατόμων, για να μπορέσουν στη συνέχεια να βασιλέψουν στην κοινοτική ζωή και να αποτελέσουν παράδειγμα και οικοδόμημα για τους πιστούς.

Σήμερα στην Εκκλησία υπάρχουν εκατοντάδες, χιλιάδες κληρικοί, ιερείς, θρησκευόμενοι και λαϊκοί, στους οποίους μια τυραννική και διεφθαρμένη αρχή αρνείται το ιερό δικαίωμα να είναι πιστοί στον Κύριό μας, όπως οι αδελφοί μας στην Πίστη εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια. Δεν ανέχεται την Παράδοση: ο άκαμπτος, ο οπισθοδρομικός πρέπει να θεωρείται ότι πάσχει από παθολογική διαταραχή και πρέπει να αποβληθεί από την Εκκλησία. Ελάχιστη σημασία έχει αν παραμένουν στο δρόμο, χωρίς μέσα στήριξης και χωρίς στέγαση.
Τα τελευταία χρόνια, ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ιερέων και νέων που αισθάνονται καλούμενοι στην υπηρεσία του Θεού πιστά στην Καθολική Παράδοση, έχουν στραφεί σε εμένα ζητώντας βοήθεια και υποστήριξη: ήρθε η ώρα να οργανώσουμε ένα δίκτυο υποστήριξης και αντίστασης ένα τέλος σε αυτή την καταστροφική κατάσταση. Αυτό είναι ακόμη πιο απαραίτητο σε μια εποχή που τα Σεμινάρια, διαστρεβλωμένα σε πειθαρχία και δογματική κατάρτιση, είναι δοχεία διαφθοράς και σχολεία αίρεσης για τους λίγους που τολμούν ακόμα να μπούν σέ περιπέτειες εκεί. Χρειαζόμαστε λοιπόν σταθερή και αδιάλλακτη εκπαίδευση για την ιεροσύνη, η οποία είναι οικονομικά αυτάρκη ώστε να μην φοβόμαστε τα αντίποινα του Βατικανού.


ΕΜΕΙΣ;  ΤΙ ΚΙ' ΑΝ Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΎ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ. ΚΑΤΕΣΤΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ. Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ , ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ  ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΨΕΥΔΟΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ. ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: