Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

«ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ «ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ»»

Κάθε μέρα που περνά η απάτη για το κλίμα εμπλουτίζεται με κάποιο νέο κεφάλαιο

ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ : ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ « ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ »


Κάθε  μέρα που περνάει, η απάτη για το κλίμα εμπλουτίζεται με κάποιο νέο κεφάλαιο, κάποια σοβαρή και παράλογη δέσμευση που μοιάζει όλο και περισσότερο με κάποιο βοντβίλ φίμωτρο, τόσο χυδαία και ανοιχτή είναι η κοροϊδία. Για παράδειγμα - παραθέτω την τελευταία ακαταμάχητη μαλακία που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της COP 28 ημερών, σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να υποτιμάται η επίδραση της ανθρώπινης αναπνοής στο κλίμα. Έτσι, μια ομάδα Βρετανών ερευνητών, ίσως αυτοί που έγραφαν email μεταξύ τους για να βρουν τον καταλληλότερο τρόπο να ξεγελάσουν τους ανθρώπους σχετικά με το κλίμα. Να τι μας λέει τώρα η χαρούμενη επιστήμη του WEF, ότι οι άνθρωποι αναπνέουν πάρα πολύ και με αυτόν τον τρόπο τροφοδοτούν την υπερθέρμανση του πλανήτη που επίσης δεν υπάρχει. Βασικά συμφωνώ: τα αποβράσματα που σκύβουν να πουν αυτές τις μαλακίες δεν πρέπει να αναπνέουν. Στην πραγματικότητα, αυτές οι εξωφρενικές διατριβές δεν είναι εντελώς καινούριες επειδή όσοι έχουν το θάρρος να πουν τέτοιες ανοησίες έχουν ένα πλεονέκτημα στην ακαδημαϊκή τους καριέρα: το 2017, ορισμένοι ερευνητές δήλωσαν ότι ένα παιδί θα ήταν πιο επιβλαβές από 20 BMW και τα μέσα παρουσίασαν τη μελέτη ορίζοντας τα παιδιά «δολοφόνους του κλίματος». Όλα αυτά είναι μέρος αυτής της μαλθουσιανής θεωρίας σύμφωνα με την οποία η κλιματική αποκάλυψη μπορεί να αποφευχθεί μόνο με τη μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού.

Είναι σαφές ότι η επιστήμη ή ακόμα και η απλή αυστηρότητα, ο ειρμός. δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά και ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια αίρεση χιλιετίας που η ύπαρξή της οφείλεται μόνο στα χρήματα και στην επιρροή όσων θέλουν να  πλουτίσουν πάρα πολύ με το κλιματικό παραμύθι και να τό χρησιμοποιήσουν σάν  βάση για ένα είδος εκτεταμένης τυραννίας. Για να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι, δεν υπάρχει ανάγκη για γκροτέσκες έρευνες ή μη έρευνες όσον αφορά το δόγμα που θέτει σε κίνδυνο, απλά κοιτάξτε τι κρύβεται πίσω από το COP 28, την 28η συνάντηση για το κλίμα που μέχρι τώρα δεν είχε οδηγήσει πουθενά. Αυτές οι συναντήσεις ξεκίνησαν με την (διαβόητη) Σύνοδο Κορυφής για τη Γη το 1992 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, βασιζόμενη ουσιαστικά στην έκθεση της Λέσχης της Ρώμης «Limits to Growth » (1) , η οποία παραμένει το προσχέδιο για μεγάλο μέρος της Ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών 2030 (2) και της Μεγάλης Επαναφοράς. Αυτές είναι θεωρίες της δεκαετίας του 1960 που θα έπρεπε να είχαν ήδη οδηγήσει σε καταστροφή τουλάχιστον τρεις φορές τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά από αυτή τη ρίζα που στην πραγματικότητα γεννήθηκε για να ανακόψει την υπερβολική παραγωγή στον καπιταλιστικό κόσμο, αναδύθηκε σιγά σιγά ένα εντελώς αντιδραστικό έργο, προσανατολισμένο στο επίλυση πραγματικών περιβαλλοντικών προβλημάτων, αλλά αποκλειστικά στην πρόταση αδύνατων λύσεων σε ανύπαρκτα προβλήματα. Για να καταλάβουμε τα πάντα, αρκεί να δούμε ποιος ήταν ο πρόεδρος του Cop 28 που έλαβε χώρα στο Άμπου Ντάμπι τις τελευταίες ημέρες: είναι ο Σουλτάνος ​​Αλ Τζάμπερ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο οποίος είναι και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC). , η οποία είναι η δωδέκατη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο σε παραγωγή. Από το 2021, η εταιρεία είχε ικανότητα παραγωγής πετρελαίου που ξεπερνούσε τα 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, με σχέδια να αυξηθεί στα 5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα έως το 2030.

Όχι μόνο ο Al Jaber ανακοίνωσε την ανάθεση συμβάσεων για ένα τεράστιο έργο παραγωγής φυσικού αερίου λίγο πριν ξεκινήσει η διάσκεψη με στόχο την εξάλειψη της παραγωγής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα. Η εταιρεία θα επενδύσει στα υπεράκτια κοιτάσματα φυσικού αερίου Hail και Ghasha στα ανοικτά των ακτών των Εμιράτων με συμβόλαια αξίας σχεδόν 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα οποία θά διατεθούν σέ κοινοπραξία με δύο ιταλικές εταιρείες. Το σχέδιο είναι να παραχθούν σχεδόν 42,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μέχρι το 2030 και αυτό το έργο με το εντυπωσιακό chutzpah ορίζεται ως το πρώτο κλιματικά ουδέτερο έργο στον κόσμο. Είναι πράγματι παράλογο, αλλά η κλιματική ουδετερότητα είναι ένα απλό σύνθημα που έχει μπει κάτω από το δέρμα των απλών ανθρώπων, που πρέπει απλώς να το επαναλάβουν και να το ακούσουν χωρίς να κάνουν σκέψεις. Θέλουμε όμως πραγματικά να πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτι σοβαρό σε ένα συνέδριο αφιερωμένο στη μείωση του CO2 και συνεπώς των ορυκτών καυσίμων, που φιλοξενείται και προεδρεύεται από έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ορυκτών καυσίμων στον κόσμο; Αλλά πάτε  καλύτερα στην κόλαση και μαζί μέ όσους είναι αρκετά ανόητοι να πιστεύουν σε αυτά τα πράγματα.

Redazione Inchiostronero

Δεν υπάρχουν σχόλια: