Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής και η καθημερινή ασημαντότητα - π. Νικ. Λουδοβίκος (21 Ιαν 2024)

10:20

Ο παπάς έχει το φοβερό αυτό προνόμιο, να διατάζει το Άγιο Πνεύμα να κατεβεί, και το Άγιο Πνεύμα κατεβαίνει, θέλει δεν θέλει! Ξέρετε τι θα πει αυτό; Ξέρετε τι δύναμη έχει η ιεροσύνη; Και ποίησον τον μεν άρτον τούτον τίμιον σώμα, μεταβαλόν τω Πνεύματι σου τω Αγίω, και κατεβαίνει το Πνεύμα το Άγιο εκείνη την στιγμή, παρόλο που ο παπάς μπορεί να είναι ο χειρότερος. Θέλει δεν θέλει, στην κυριολεξία, θέλει δεν θέλει! Και έτσι γίνεται με όλα τα μυστήρια. Βάζει το πετραχήλι και διαβάζει την συγχωρητική ευχή, και φεύγουν τόνοι από πάνω σου, θέλει δεν θέλει το Πνεύμα το Άγιο…και ακούει ο Θεός τον άνθρωπο, τον παπά άνθρωπο.. (11:05)

ΕΔΩ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗ ΖΗΖΙΟΥΛΙΚΗ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΣΤΟΜΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΒΑΣΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗ. ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΜΑΓΑΛΟΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΥ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΦΙΛΙΟΚΒΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΟΤΙ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟ. 

ΜΕΤΑΛΛΑΞΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΗΣΥΧΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΗΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Pio malakas pethaineis. AM Ysterografo. O papas pou den borei na kanei tipota xoris tin adeia tou despota einai pano apo ton Theo.

Ανώνυμος είπε...

Opos oloi mas o Loudovikos fovate ton odontiatro. Alla einai pano apo ton Theo. AM

Ανώνυμος είπε...

Toulaxiston o Papas tis Romis ston Mesaiona eixe kosmiki exousia. Aytoi oi torinoi alazones einai aplos malakes. AM

amethystos είπε...

Αδελφέ είναι μαλάκας μέ περικεφαλαία.