Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Ο Πάπας Φραγκίσκος επαναφέρει στη ζωή τον Κινέζο Δράκο

από το Συντακτικό Επιτελείο



Στις 2 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα των κεριών, κατά τη διάρκεια ενός ακροατηρίου που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Κλημεντίνης, ο Πάπας Φραγκίσκος παρακολούθησε μια παράσταση που ανέλαβε μια λαϊκή ομάδα που παρουσίαζε τις κινεζικές αλληγορίες του Δράκου και του Λιονταριού.



Η παράσταση γιόρταζε την Κινεζική Πρωτοχρονιά, η οποία μνημονεύεται από τις 10 Φεβρουαρίου και η οποία φέτος τίθεται υπό το σήμα του Δράκου.
Η πρωτοβουλία χρηματοδοτήθηκε από την Εθνική Ομοσπονδία Ιταλίας-Κίνας , η οποία γιορτάζει τη δέκατη επέτειό της.




Ο Πάπας ετοιμάζεται να ζωγραφίσει το «τρίτο μάτι» στο μέτωπο του Δράκου

Μετά από πρόσκληση των καλλιτεχνών της Ομοσπονδίας , ο Πάπας Φραγκίσκος ζωγράφισε το κόκκινο κουμπί ανάμεσα στα μάτια του Δράκου, το οποίο αντιπροσωπεύει το «τρίτο μάτι» και συμβολίζει τη γέννηση του ίδιου του Δράκου.
Ο Πάπας έδωσε μια σύντομη ομιλία για να ευχαριστήσει τους καλλιτέχνες και ενθάρρυνε την ανάπτυξη των ιταλο-κινεζικών σχέσεων και την προώθηση της πολιτιστικής ολοκλήρωσης μεταξύ των δύο χωρών.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν η επικύρωση ενός παγανιστικού εθίμου, αλλά πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα τελευταία δέκα χρόνια η Κίνα εισήχθη με σημαντικό αντίκτυπο στον ιταλικό επιχειρηματικό κόσμο, έτσι ώστε η πρωτοβουλία του Πάπα αντιπροσώπευε την επιδοκιμασία  αυτής τής κατάστασης πραγμάτων και μια ενθάρρυνση να προωθηθεί περαιτέρω αυτού του είδους η επιχειρηματική εισβολή.




Η Γυναίκα Ντυμένη στον Ήλιο νικά τον Δράκο

Από συμβολική άποψη, ο Πάπας έδωσε ζωή στον Δράκο που, σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη (βλ. κεφάλαιο 12), αντιπροσωπεύει τον διάβολο που, αφού κρατήθηκε αλυσοδεμένος στην άβυσσο για χίλια χρόνια, θα κερδίσει η Μαντόνα, η Γυναίκα Ντυμένη με τον Ήλιο, στον καιρό της μεγάλης ειρήνης μετά τη Μεγάλη Τιμωρία, που είναι επικείμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: