Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Σόρος, τα χέρια του στην Ιταλία: παρουσιάζεται η χρηματοδότηση ενώσεων, κομμάτων και ΜΚΟ από τον κερδοσκόπο

Το τελευταίο διάστημα, οι μεγαλύτερες ιταλικές εφημερίδες αναφέρθηκαν στο Qatargate, το σκάνδαλο που ξέσπασε στις Βρυξέλλες σχετικά με τις μίζες που φέρεται να έδωσε το Κατάρ στους Antonio Panzeri, Andrea Cozzolino και Eva Kaili για να προωθήσει πολιτικές υπέρ του κράτους της Μέσης Ανατολής. Μια άλλη ιστορία που αφορά τον αδιάκοπο ποταμό χρημάτων που ρέει από τον Τζορτζ Σόρος σε ιταλικούς συλλόγους, οργανισμούς και πολιτικούς τα τελευταία 15 χρόνια (2008-2023) έχει σαφώς υποτιμηθεί.

Tα κεφάλαια αυτά έχουν δηλωμένο στόχο από τον ίδιο τον κερδοσκόπο, δηλαδή τη διαιώνιση της πολιτικής του ατζέντας στην Ιταλία: μαζική μετανάστευση, ιδεολογία των φύλων, τοξικός φεμινισμός, νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Σε μια χώρα όπως η Ιταλία, όπου τα λόμπι έχουν αποκτήσει όλο και μεγαλύτερη δύναμη, η χρηματοδότηση του κερδοσκόπου μπορεί να αποτελέσει ένα είδος Sorosgate, ιδίως όταν τα χρήματα αυτά καταλήγουν στα χέρια πολιτικών. Μόνο το 2020, το ίδρυμα του κερδοσκόπου, το Open Society Foundations, επένδυσε 1,8 εκατομμύρια δολάρια στην Ιταλία, 8,5 εκατομμύρια δολάρια το 2017-2018. 'Λυγίστε το τόξο της ιστορίας προς τη σωστή κατεύθυνση', δήλωσε ο Σόρος σε συνέντευξή του στους New York Times. Πράγματι, είναι η γκρίζα εξοχότητα που έχει σφυρηλατήσει κάθε αραβική άνοιξη και κάθε έγχρωμη επανάσταση.

Η χρηματοδότηση των Ιταλών πολιτικών από τον κερδοσκόπο

"Από το 1994, ο Σόρος μας βοηθάει και τον επαληθεύω", έτσι το 2017 η Έμμα Μπονίνο αφηγήθηκε με υπερηφάνεια τη χρηματοδότηση που έλαβε από τον κερδοσκόπο, χρήματα που προέρχονται από την κερδοσκοπία με δάκρυα και αίμα που γίνεται στην Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις φτωχότερες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. "Όσο χειρότερη γίνεται μια κατάσταση, τόσο λιγότερα χρειάζονται για να την αντιστρέψεις και τόσο μεγαλύτερα είναι τα κέρδη", ήταν το μότο του Τζορτζ Σόρος. Υπενθυμίζεται ότι, επί χρόνια, η Μπονίνο ήταν μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου τής Open Society Foundations.

Την ίδια χρονιά, όταν η αλήθεια για τη μετανάστευση και τις ΜΚΟ ερχόταν στο φως, ο κερδοσκόπος κατέβαλε στους Ιταλούς Ριζοσπάστες σχεδόν 300.000 δολάρια με την εξής αιτιολογία: "Για την προώθηση μιας συνολικής μεταρρύθμισης της ιταλικής μεταναστευτικής νομοθεσίας μέσω μιας πρωτοβουλίας πολιτών, η οποία αποσκοπεί στην ανακούφιση των μεταναστών και στη βελτίωση της γενικής κοινωνικής τους ευημερίας". Περιέργως, επίσης το 2017, ο Σόρος έγινε δεκτός από τον τότε πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι στο Παλάτσο Κίτζι. Το περιεχόμενο της συζήτησης δεν έγινε ποτέ γνωστό.

Στις αρχές του 2019, τη χρονιά των ευρωεκλογών, ο Τζορτζ Σόρος δώρισε 200.000 ευρώ στο Più Europa τής Μπονίνο. Η χρηματοδότηση του κερδοσκόπου έφτασε επίσης το 2022, πριν από τις ιταλικές βουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με τον Carlo Calenda, το ποσό ήταν περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ και στόχος ήταν η δημιουργία μιας "αντιφασιστικής λίστας". Μετά την ομολογία του ηγέτη της Azione, η Più Europa δημοσίευσε μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η οποία έγραφε: "Διεκδικούμε την υποστήριξή του για τις μάχες μας, που είναι κοινές με αυτόν, για τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, για την καταπολέμηση της απαγόρευσης των ναρκωτικών, για το κράτος δικαίου. Και τον ευχαριστούμε για όσα κάνει".

Σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera στις 19 Ιανουαρίου, ο Benedetto Della Vedova, γραμματέας του Più Europa, παραδέχθηκε ότι έλαβε 312.000 ευρώ από τον κερδοσκόπο Σόρος, διευκρινίζοντας: "Δεν μας ζήτησε ποτέ τίποτα. Η προσφορά του είναι ιδανική". Η μακρά ιστορία αγάπης μεταξύ του Σόρος και τής Μπονίνο δεν σταματά στη χρηματοδότηση: αφού υπήρξε ειδική γραμματέας του υφυπουργού Δικαιοσύνης Τζενάρο Μιλιόρε, η Κοστάντζα Χερμανίν, πρώην ανώτερη αναλύτρια των Ιδρυμάτων Ανοιχτής Κοινωνίας, ήταν υποψήφια στις ευρωεκλογές στις λίστες του Più Europa το 2019.


Το 2014, το ίδρυμα του Σόρος δημοσίευσε τη λίστα με τους «αξιόπιστους συμμάχους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», μεταξύ των οποίων η Elly Schlein, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος (Ιταλοεβραιοαμερικανικής καταγωγής, προοδευτική, φεμινίστρια, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας), ο Antonio Panzeri και ο Andrea Cozzolino, που συνελήφθησαν για το Qatargate, ο Roberto Gualtieri, νυν δήμαρχος της Ρώμης και ο Μπράντο Μπενιφέι, τώρα επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δημοκρατικού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μόνο που ο τελευταίος έγραψε ένα σχόλιο στο Facebook για το θέμα: «Ο λόγος που συμπεριλήφθηκα στη λίστα, δηλαδή η δέσμευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη και στην ευρωπαϊκή γειτονιά, για μένα είναι μόνο πηγή υπερηφάνειας».


Περίεργη ήταν η δήλωση του Σόρος στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του 2022, όπου ενημέρωσε τον Τύπο για μια επιστολή που είχε στείλει στον Μάριο Ντράγκι, επαινώντας τον τότε πρωθυπουργό επειδή ήταν "πιο γενναίος από τον Σολτς για το ρωσικό φυσικό αέριο".

Οι δωρεές του κερδοσκόπου στους Δήμους

Ο κερδοσκόπος έχει επίσης χρηματοδοτήσει απευθείας ορισμένους ιταλικούς δήμους. Το 2020, το ίδρυμα του Σόρος δώρισε 1,1 εκατ. δολάρια στον δήμο του Μιλάνου του δημάρχου Μπέπε Σάλα για την "παροχή υποστήριξης στο Ταμείο Αμοιβαίας Βοήθειας" για το Covid-19. Επίσης, το 2020, μια χρηματοδοτούμενη από τον Σόρος ένωση, οι Πολίτες του Κόσμου, είχε οργανώσει την εκδήλωση "Παραμύθια και ιστορίες ένταξης και φιλίας για παιδιά και νέους", που χρηματοδοτήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης της τότε δημάρχου Βιρτζίνια Ράτζι. Δύο drag queens επρόκειτο να διαβάσουν παραμύθια για το φύλο στα παιδιά. Η εκδήλωση στη συνέχεια παραλείφθηκε λόγω περιορισμών λόγω ιού.


Το 2018, ο κερδοσκόπος διείσδυσε στη Ventimiglia, η οποία είχε γίνει προορισμός για τους μετανάστες που ήθελαν να περάσουν τα σύνορα με τη Γαλλία, δωρίζοντας 83.500 δολάρια για την "αναζωογόνηση του δημόσιου πάρκου της Ventimiglia", εκ των οποίων τα 58.500 δολάρια δόθηκαν απευθείας στον τότε δήμο με επικεφαλής τον δήμαρχο του Δημοκρατικού Κόμματος Enrico Ioculano. Με ψήφισμα τον Αύγουστο του 2014, ο δήμος της Λαμπεντούζα του τότε δημάρχου Giusi Nicolini προσχώρησε σε "μνημόνιο συμφωνίας" με το ίδρυμα του Σόρος, το οποίο προέβλεπε την παροχή μιας υπηρεσίας χρήσιμης για την υλοποίηση έργων και πρωτοβουλιών με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής. Στο ψήφισμα του δήμου δεν αναφερόταν το ποσό της χρηματοδότησης.

Το 2010 , το ίδρυμα του Σόρος χρηματοδότησε το πρόγραμμα «Έξυπνους αντιφρονούντας» του Δήμου της Φλωρεντίας , με επικεφαλής την εποχή εκείνη τον Ματέο Ρέντσι, για τη δημιουργία καταφυγίων που προορίζονται για μπλόγκερ που διώκονται στις χώρες καταγωγής τους. Αναγνωρισμένο από την Περιφέρεια του Λάτσιο με ψήφισμα του 2019, το εδαφικό μουσειακό ίδρυμα Ecomuseo Casilino Ad Duas Lauros , το οποίο «προωθεί ένα νέο μοντέλο πολεοδομικού σχεδιασμού» χρηματοδοτείται από τα Ιδρύματα Ανοιχτής Κοινωνίας. Το 2018, με την άμεση συμβολή του κερδοσκόπου, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα στα γυμνάσια της Ρώμης «κατά του ναζιφασισμού».

Τα χέρια του Σόρος στον Τύπο και ο έλεγχος των γεγονότων

Ένα από τα πρώτα έργα του Σόρος στην Ιταλία ήταν η χρηματοδότηση της Χάρτας της Ρώμης, μιας ένωσης από την οποία δημιουργήθηκε ένας δεοντολογικός χάρτης που υιοθετήθηκε από το Τάγμα των δημοσιογράφων "για την ορθή ενημέρωση σε θέματα μετανάστευσης". Σαν ένα είδος νεογλωσσικού λεξικού, η Χάρτα της Ρώμης ορίζει ότι δεν μπορεί κανείς, για παράδειγμα, να χρησιμοποιεί σε ένα άρθρο τον όρο "λαθρομετανάστης" αντί του όρου "μετανάστης". Σύμφωνα με τη χάρτα δεοντολογίας, πρέπει να αποφεύγεται η "εθνοποίηση των ειδήσεων" σχετικά με εγκλήματα που διαπράττονται από αλλοδαπούς. Ο κερδοσκόπος χρηματοδοτεί επίσης τον ιστότοπο για τον έλεγχο των γεγονότων σχετικά με τη μετανάστευση "Open migration", ο οποίος έχει γίνει η βίβλος των αριστερών δημοσιογράφων. Εντοπίζουμε επίσης τα χέρια του Σόρος στο Poynter, ένα διεθνές δίκτυο δημοσιογράφων που επίσης λογοκρίνει ειδήσεις που, κατά τη γνώμη των ειδικών του, είναι ψευδείς στο Facebook. Μεταξύ του 2019 και του 2021, το ίδρυμα του Σόρος ανέθεσε στο ίδρυμα Dataninja να πραγματοποιήσει ένα έργο ύψους 313.000 δολαρίων για την "παιδεία δεδομένων για τους Ιταλούς μαθητές" και να "διδάξει στα ιταλικά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πώς να εντοπίζουν και να απομυθοποιούν την παραπληροφόρηση". Το 2021, χορηγήθηκαν επιπλέον 200.000 δολάρια στο ίδρυμα Openpolis "για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα οπτικοποιεί δεδομένα σχετικά με την εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας". Προηγουμένως, τα Ιδρύματα Ανοιχτής Κοινωνίας είχαν χρηματοδοτήσει τρία άλλα έργα του Openpolis, "Ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τη λαίλαπα της διαφθοράς", "Προϋπολογισμοί και δωρεές, η μεγάλη μπλόφα της διαφάνειας" και "Χρήματα στην πολιτική, η πρόκληση της διαφάνειας". Για το The good lobby Italy, που έχει δεσμευτεί να "κάνει την κοινωνία πιο δημοκρατική, ενωμένη και δίκαιη", ο κερδοσκόπος έχει διαθέσει 155.000 δολάρια μεταξύ 2020 και 2021. Το Investigative Reporting Project Italy (Irpi), μια κοινοπραξία που ασχολείται με την ερευνητική δημοσιογραφία, έλαβε 415 χιλιάδες ευρώ από τον κερδοσκόπο για δύο χρόνια, το 2020 και το 2021. Όπως επισημαίνει το Πανόραμα, το ίδρυμα του Σόρος χρηματοδοτεί επίσης την Tele Radio City, έναν κοινωνικό συνεταιρισμό που εκδίδει έξι ανταγωνιστικές εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης της Radio Sherwood, ενός ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού με έδρα την Πάντοβα που δημιουργήθηκε για να δώσει φωνή στην Autonomia Operaia του Toni Negri. Ακόμα στον ανταγωνιστικό τομέα, τα Ιδρύματα Ανοιχτής Κοινωνίας δώρισαν 356.000 δολάρια στην Επιτροπή για το κοινωνικό κέντρο, που στεγάζεται στο πρώην Canapificio στην Caserta. Ορισμένα στελέχη κατηγορούνται για διακεκριμένη απάτη σχετικά με 7,5 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για την υποδοχή μεταναστών.

Το «Question of image», ένα πρόγραμμα του Redattore Sociale, ενός δημοσιογραφικού πρακτορείου που ιδρύθηκε από τον Don Vinicio Albanesi (πρόεδρο της κοινότητας Capodarco που ασχολείται με την υποδοχή των μεταναστών), χρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμα του κερδοσκόπου. Στόχος του έργου ήταν να "ξεκινήσει ένας προβληματισμός στον ιταλικό κόσμο των μέσων ενημέρωσης και στην κοινή γνώμη σχετικά με την αναπαράσταση των κοινωνικών θεμάτων στη δημοσιογραφία, διερευνώντας ειδικότερα τους μηχανισμούς και τις παγίδες στη χρήση των εικόνων για τα θέματα αυτά και τους σχετικούς κινδύνους διακρίσεων εις βάρος ορισμένων μειονοτήτων". Προηγουμένως, ο Σόρος είχε ήδη χρηματοδοτήσει το "Civil Talk", ένα άλλο έργο του Redattore Sociale, το οποίο παρήγαγε ένα βιβλίο και έναν ιστότοπο με "περισσότερα από 200 ενημερωτικά δελτία για λέξεις-κλειδιά που συντάχθηκαν με βάση την ετυμολογία, την τρέχουσα χρήση, τα δεδομένα, τα αμέτρητα παραδείγματα καλής ή κακής χρήσης στην επικοινωνία και τις εφαρμόσιμες εναλλακτικές λύσεις" σχετικά με τη μετανάστευση και τις μειονότητες στην Ιταλία. Πριν από την έναρξη του "Διεθνούς Φεστιβάλ Δημοσιογραφίας", η Arianna Ciccone ήταν μία από τις ιδρύτριες του Right to Know, μιας ένωσης που δημιουργήθηκε για την υπεράσπιση του ανθρώπινου δικαιώματος της πρόσβασης στην πληροφόρηση "χάρη στην υποστήριξη των Ιδρυμάτων Ανοικτής Κοινωνίας". Κάθε χρόνο, πολλά μέλη του ιδρύματος του Σόρος είναι παρόντα στο φεστιβάλ που διοργανώνεται στην Περούτζια, το οποίο διοργανώνει επίσης ειδικές συναντήσεις. Τέλος, όσον αφορά τον Τύπο, στο διοικητικό συμβούλιο των Ιδρυμάτων Ανοικτής Κοινωνίας κάθισε ο Federico Fubini, αναπληρωτής εκδότης της Corriere della Sera.

Η ατζέντα του Σόρος για τον συνδικαλισμό και την LGBT κοινότητα

Το ίδρυμα του Σόρος στηρίζει την Arci, έναν ισχυρό φορέα του αριστερού συνδικαλισμού, ο οποίος υποστήριξε την Elly Schlein στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρστικού Κόμματος. Τα τελευταία χρόνια, ο κερδοσκόπος έχει δωρίσει 363.000 δολάρια στην Arci, για παράδειγμα, για να "υποστηρίξει, να ευαισθητοποιήσει και να θέσει προ των ευθυνών τους τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τα εθνικά όργανα σε σχέση με τις πολιτικές και τις πρακτικές εξωτερίκευσης που εφαρμόζονται στις χώρες προέλευσης και διέλευσης της μετανάστευσης". Ο κερδοσκόπος έχει επίσης χρηματοδοτήσει διάφορα προγράμματα της Arcigay, όπως η εκστρατεία "Το ίδιο ναι" για την προώθηση του νόμου για τον ισότιμο γάμο και την αναγνώριση της γονεϊκότητας για τους ομοφυλόφιλους, η εκστρατεία "Αλλά ποιο φύλο" για την αντιμετώπιση του "φαινομένου της ομοφοβίας" και το "Πολιτικό Παρατηρητήριο Lgbti", μια πλατφόρμα "για την παρακολούθηση και την άσκηση πίεσης σε θέματα Lgbti" που απευθύνεται σε κόμματα και υποψηφίους. Στις εκστρατείες του Arcigay, από το 2017 έως το 2019, το ίδρυμα του Σόρος έδωσε 150.000 δολάρια.

Ο κερδοσκόπος χρηματοδότησε την Αντιγόνη, μια ένωση "για τα δικαιώματα και τις εγγυήσεις στο σωφρονιστικό σύστημα". Το 2014, το 8,6% των εσόδων αποτελούνταν από κονδύλια των Ιδρυμάτων Ανοιχτής Κοινωνίας και στα ακόλουθα έργα είχε επίσης συμμετάσχει το Πανεπιστήμιο Roma Tre. Η συνεργασία αυτή είχε εκπονήσει μια έκθεση για τους αλλοδαπούς κρατούμενους στην Ιταλία και είχε ξεκινήσει μια διαδρομή νομικής πληροφόρησης για τους αλλοδαπούς κρατούμενους. Το ίδρυμα του Σόρος υποστήριξε επίσης το Terra! Onlus, μια ένωση που ασχολείται με τον περιβαλλοντισμό και τη βιώσιμη γεωργία.

Η χρηματοδότηση των δεξαμενών σκέψης από τους κερδοσκόπους

Το 2018, η ατλαντιστική δεξαμενή σκέψης Istituto Affari Italiani, που ιδρύθηκε από τον Altiero Spinelli, προεδρεύεται από τον πρώην Ευρωπαίο επίτροπο Ferdinando Nelli Feroci και διευθύνεται από την Nathalie Tocci (τηλεοπτικός μαϊντανός), έλαβε 230.000 δολάρια από τον Soros "για την εκπαίδευση και την προώθηση του διαλόγου με τους πολιτικούς φορείς σχετικά με τις νέες προσεγγίσεις για τη μετανάστευση και το άσυλο". Το 2019, ο πρώην υπουργός του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Pier Carlo Padoan διορίστηκε αντιπρόεδρος, ενώ ο βουλευτής του PD, Carlo Cottarelli συμμετέχει στη διευθύνουσα επιτροπή. Το ίδρυμα του κερδοσκόπου υποστηρίζει επίσης τη δεξαμενή σκέψης Osservatorio Balcani e Caucaso Transeuropa, μια επιχειρησιακή μονάδα του Κέντρου Διεθνούς Συνεργασίας που δημιουργήθηκε από την Αυτόνομη Επαρχία του Τρέντο, τον Δήμο του Τρέντο, τον Δήμο του Ροβερέτο, το Πανεπιστήμιο του Τρέντο και το Fondazione Opera Campana dei Caduti. Ειδικότερα, τα Ιδρύματα Ανοικτής Κοινωνίας συγχρηματοδοτούν το έργο Esvei, το οποίο "στοχεύει στην αντιμετώπιση διαρθρωτικών ζητημάτων που αυξάνουν την ευπάθεια των δημοκρατικών διαδικασιών σε εξωτερικές παρεμβάσεις εδώ και μερικά χρόνια, λαμβάνοντας ως παράδειγμα την Ιταλία". Σε μια διεθνή δεξαμενή σκέψης, την Purpose Europe Limited, ο κερδοσκόπος δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια. Το 2018 δημοσίευσε την έκθεση "Στάσεις απέναντι στην εθνική ταυτότητα, τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες στην Ιταλία", με σκοπό την παρακολούθηση των απόψεων των Ιταλών σχετικά με τη διαφθορά και τη μαζική μετανάστευση μετά τον διορισμό της κυβέρνησης Τζιαλοβέρντε. Το προηγούμενο έτος, το ίδρυμα του Σόρος είχε διαθέσει 25.000 δολάρια στο Πανεπιστήμιο Carlo Bo του Ουρμπίνο για το έργο "Χαρτογράφηση της πολιτικής πληροφόρησης στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2018". Επίσης, το 2017, άλλα 25.000 δολάρια χορηγήθηκαν από τον κερδοσκόπο στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Περούτζια για ένα εργαστήριο σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την πολιτική επικοινωνία. Το ίδρυμα του Σόρος έχει χρηματοδοτήσει συγκεκριμένα έργα του Ιδρύματος Leone Moressa, όπως, το 2016, "Η αξία της μετανάστευσης, γνωρίζοντας την οικονομική συμβολή της μετανάστευσης για την καταπολέμηση των ακατάλληλων στερεοτύπων".

FRANCESCA TOTOLO


ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΙΧΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΩΣ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΙΑ. ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ (ΑΓΙΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΙΣΩ. ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΙΔΕΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ). Η ΚΑΚΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΥ, ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΓΑΘΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΣΩΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟΝ ΨΥΧΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΣΜΙΚΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ. Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΟΠΩΣ Η ΝΕΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ Η ΝΕΟΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΚΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΕΚΔΙΚΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: