Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Το μενού της τρυφηλής ζωής.

                                       

Ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, μετά την ενθρόνισή του παρουσία αιρετικών που καθιστά αυτόν και τους ομοίους του καθαιρετέους ενώ τους λαϊκούς αφοριστέους, διοργάνωσε πριγκιπικό δείπνο σε 5άστερο ξενοδοχείο για να εορτάσει με τον τρόπο που τον εκφράζει καλύτερα το χαρμόσυνο γεγονός της ενθρόνισής του! Πράγματα πρωτάκουστα και εντελώς έξω από την Παράδοση της Εκκλησίας.

Γαρίδα ποσέ, κανελόνι με χταπόδι, εβλογημένο τυρί, καραμελωμένα φουντούκια, φιλέτο φαγκρί, σφουγγάρι από μελάνι σουπιάς, σιρόπι δυόσμου και σάλτσα σαμπάνιας με κρόκο Κοζάνης είναι λίγα από τα εδέσματα που παρέθεσε ο καλοζωισμένος Πρίγκηψ!

Εν μέσω νηστείας, Σαββατόβραδο, φάγανε του σκασμού και ήπιαν στην υγειά των κορόιδων. Ο νέος Πρίγκηψ, έχοντας φανερή αδυναμία στην χλίδα και στο καλό φαΐ, και απέχοντας παρασάγγας από το Ορθόδοξο ασκητικό πνεύμα, έδειξε από την πρώτη κιόλας ημέρα που θα εστιάσει το…«ποιμαντικό» του έργο στην πλούσια νύμφη του Θερμαϊκού και συμπρωτεύουσα! Θα ευλογήσει σαν τον άφρονα πλούσιο της Παραβολής τον πλούτο του και θα μεγαλώσει τις αποθήκες του!

ΟΡΓΗ αλλά και ΛΥΠΗ είναι λίγα από τα συναισθήματα που μας πλημμυρίζουν. Όσα περιδρομιάσανε αυτοί μονάχα σε ένα δείπνο, εμείς δεν θα τα φάμε ποτέ σ’ ολόκληρη την ζωή μας. Είναι δυνατόν να μιλάμε για ιεράρχες της Εκκλησίας; Πάτος στο βαρέλι δεν υπάρχει;

Η Εκκλησία της Ελλάδος καταστρέφεται. Οι άνθρωποι που καταλαμβάνουν (με σχέδιο προφανώς) τους θρόνους ο ένας μετά τον άλλον δεν έχουνε καμμία σχέση με την Ορθοδοξία. Το επιτρέπει όμως και αυτό ο Θεός να συμβεί λόγω της αμετανοησίας μας και της σκληροκαρδίας μας.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και τρέχει ο κόσμος και φωνάζουν άξιος!άξιος!και συγκινούνται και ακούμε στα μικρόφωνα από το παπαδαριο πως έχουμε πατέρα που είναι μάλιστα και πολύ καλός..!!!η τυραννία των πολιτικών,κεφαλαιοκρατων&του ιερατείου..με τον Ιερώνυμο να διορίζει προς το φρουρείν τα μνημεια....ΑΠ

amethystos είπε...

Είναι δύσκολο αδελφέ να δεχθούμε ότι δέν υπάρχει πλέον η θεσμική εκκλησία, νά ξεφορτωθούμε τήν εύκολη, ανέμελη σωτηρία πού ακουμπήσαμε αδιάκριτα πάνω στά ράσα, αγνοώντας τον Σωτήρα Χριστό.

Ανώνυμος είπε...

Ε καλά που είναι το περίεργο τώρα με αυτό;;;; Υπάρχει κάποιος που ζει στον ίδιο κόσμο με μας και δεν το περίμενε αυτό;

amethystos είπε...

Ισως όμως φίλε νά υπάρχουν αρκετοί πού δέν ζούν στήν ίδια Εκκλησία.